Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

po nocy czysto:) przywitał mnie rozmerdany ogonek. na moje psy zaciekawione nowym hotelowiczem, zareagował spokojem. kota zignorował.
rano znowu panika na smyczy, zaplątał się w krzesło przewracając je. reaguje duzo lepiej na mnie niż na męża. udało mi się odwrócić jego uwagę. uspokoił się. na dworzu z mężem, znowu stawał dęba i próbował uciekać. na razie ja go będę wyprowadzać, mąż będzie go tylko karmił. ze mną spanikował raz.
zrobił wszystko co trzeba, w kupie nic nie znalazłam, ale odrobaczymy go dziś. skóra na grzbiecie w złym stanie, łysy plac w okolicy ogona.

• Replies 325
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dada M']Przebywał w klatce z czarnym jamnikiem - jamnik jest bardzo sympatyczny wobec ludzi, gdy tylko będą jakieś jego zdjęcia, trzeba będzie je przesłać dogomaniakom-jamnikolubom.

to ten:

Posted

mysza 1 napisał(a):
Tej to zawsze się coś nie podoba ;)

Ładny chłopaczek i bardzo miły :p

Jesteś do mnie negatywnie nastawiona mam wrażenie ;)
Taką dziewczęcą urodę ma po prostu

Posted

mysza 1 napisał(a):
ps. dzieki pomocy kilka osób znalazł się tymczas dla tych szczeniorów, pod Warszawą, dzwoniłam do Tripti ale ma tel wyłączony.

Podam Ci Jej drugi numer, który nie jest wyłaczony.
Gdyby ktos zechciał zabrać dwa szczeniaki, to wtedy ich matka również byłaby zabrana (teraz matka ma cieczkę, więc jest niezbyt ciekawie). Zdjęcia szczeniaków sa na tym drugim watku.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Lepiej sprawdź pocztę Mądralo ;)

wysłałas laurkę z przeprosinami ?

dobra, my tu gadu gady a Fredek, Brim, Filip ;)
nie ma kasy, na czyje konto zbieracie dla ślicznego nochala?

Posted

Fredek pasuje bardziej :)
a te placki łyse, co to moze byc? stres, na tle nerwowym czy moze nuzyca? nie znam sie na problemach skornych... zapraszam na drugi wątek pomocowy, w sprawie jamnisia i szczeniaków, niech Fredek ma tutaj wszystko dla siebie :)

Posted

3 x napisał(a):
wysłałas laurkę z przeprosinami ?
dobra, my tu gadu gady a Fredek, Brim, Filip ;)
nie ma kasy, na czyje konto zbieracie dla ślicznego nochala?

Konto to samo co Szarusia tylko z pewnych względów nie podaję tutaj ;)
Jesli ktoś chce mogę wysłać pw, się polecam ;)
gusia0106 napisał(a):
Szukamy imienia? Bo zdaje się, że przez Myszy obelgi coś mi umknęło ;)

Szukamy ;) Obelgi, niezłe :p
malvaaa napisał(a):
Fredek pasuje bardziej :)
a te placki łyse, co to moze byc? stres, na tle nerwowym czy moze nuzyca? nie znam sie na problemach skornych... zapraszam na drugi wątek pomocowy, w sprawie jamnisia i szczeniaków, niech Fredek ma tutaj wszystko dla siebie :)

Nużyca raczej nie, może wygryzienie, może alegria na pchły czy jakaś inna, trochę dziwne, że taki placek. Zobaczymy co dzisiaj weci powiedzą.
Chłopak jest gościnny, nie ma problemu ;)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Imię robocze, Białasek. Myślimy nad nowym ;) Jakieś propozycje?

Oj nie, błagam.... W ubiegłym roku podobny do niego i też nazwany Białasek psiak został złapany na Ursynowie. Po roku prób nadal nie chce się przekonać do człowieka:-(

Posted

mi najbardziej pasuje do niego Staś, ale może lepiej bym ja mu imienia nie nadawała...
Białasek/Snołek wcale calkiem biały nie jest. Ma kilka karmelkowych plamek. I nie ma ząbków z przodu, jak się cieszy to odsłania górną szczękę. Zaraz Bartek zabierze go do weta.

Posted

Bialasek vel Śnieżek był u weta. Waży 9kg, ma około 3 lata. Została pobrana krew, wyniki jutro odbiorę wracając z pracy.
Stan ogólny dobry, serduszko osłuchowo ok. Ten łysy placek to najprawdopodobniej na tle alergicznym - pchly lub karma. Białe psy są najbardziej podatne na alergie. Ode mnie będzie dostawał rybę suszoną do jedzenia, która rewelacyjnie działa na skórę i sierść.
Chip jest, nr wpisany w kartę pacjenta w naszej lecznicy.
Koszty dziś to 57zł kiltix, 62zł krew + tabletka na robale, 15zł transport do lecznicy
ps. ząbki jednak są:) potem obejrzałam, co prawda zaciskał szczękę, ale kły ładne białe i reszta chyba też w komplecie - będę jeszcze obserwować

Posted

łysy placek

cięzko mi było zrobić zdjęcia, więc nagrałam filmik. Białasek jest bardzo proludzki, rozkręcił się już trochę
[video=youtube;9qWm4VFzv-s]http://www.youtube.com/watch?v=9qWm4VFzv-s[/video]