Paskuda_Bandzior Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 Malutka Wika jest rozbrajająca!!! :loveu: Ale dużej tez niczego nie brakuje :cool3: :multi: Przygotowania do świąt pełną parą :cool3: ? U nas tez i psy się snują po domu cały czas bo co chwila jakiś fajny zapaszek się unosi :evil_lol: Quote
Marta i Wika Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 [quote name='Paskuda_Bandzior']Przygotowania do świąt pełną parą :cool3: ? U nas tez i psy się snują po domu cały czas bo co chwila jakiś fajny zapaszek się unosi :evil_lol: No, i cos pysznego może czasem spadnie :-) Sernik - początki... Sernik - dalszy etap... Efekt końcowy: Tania, ekologiczna zmywarka do naczyń :evil_lol: Quote
Paskuda_Bandzior Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 A takie zmywarki do naczyń to dwie posiadam :evil_lol: Identyczna funkcja w gospodarstwie :evil_lol: Quote
Anza&Hacker Posted December 23, 2006 Posted December 23, 2006 ...a jaki to model zmywarki?;> - ja mam większą i złotej barwy - ale kurcze kłaków dużo zostawia, a Twoja z tym jak - może sobie wymienie na "leprzy" model?:diabloti: Quote
Marta i Wika Posted December 23, 2006 Author Posted December 23, 2006 Anza&Hacker napisał(a):...a jaki to model zmywarki?;> - ja mam większą i złotej barwy - ale kurcze kłaków dużo zostawia, a Twoja z tym jak - może sobie wymienie na "leprzy" model?:diabloti: Nie zostawia wiele. Ale nie sprzedam :-) Gdzies miałam cały cykl zdjęć ze "zmywania", muszę poszukać... Quote
Marta i Wika Posted December 26, 2006 Author Posted December 26, 2006 APSA napisał(a):Widziałaś? http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=13869 Kopia Wiki! :) No rzeczywiście, niesamowite! Trochę więcej ma brązowego, troszkę jest chyba większy i... grubszy ;-) ale poza tym identyczny. Ta sama rasa :lol: Przy okazji kilka fotek świątecznych. Choinka... Moje dzieło - pasztet wegetariański - powiedzcie że wspaniały! Wśród nocnej ciszy... szczekanie się rozchodzi :evil_lol: Piesunia rozpakowuje prezent: Quote
Anza&Hacker Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Marta i Wika napisał(a):Moje dzieło - pasztet wegetariański - powiedzcie że wspaniały! ...a jaki jest przepis? Pewnie, że wspaniały! Wszystko co wege jest good! :loveu: Jesteś może wegetarianką (mimo tamtego indyka)?:p Quote
Marta i Wika Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Anza&Hacker napisał(a):...a jaki jest przepis? Pewnie, że wspaniały! Wszystko co wege jest good! :loveu: Jesteś może wegetarianką (mimo tamtego indyka)?:p Oczywiście że jestem. Indyka zajada reszta rodziny :-) Na pasztet wege przepisów jest mnóstwo, ja za każdym razem robię inny i nie mam żadnego przepisu, robię tak po prostu z głowy. Ale ten co jest na zdjęciu robiłam tak: Pasztet wege 2006 ;-) pół szkl. soi, 3/4 szkl soczewicy, 100 g ryżu, 0,5 kg pieczarek, 1 średnia cebula, 50 g zielonych oliwek, bułka tarta, oliwa z oliwek, 2 jajka (jeśli nie dajemy jajek to można dać więcej ryżu i oliwy), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, ew. majeranek i inne ----- Pół szklanki soi namoczyć na noc. Rano zmienić wodę, ugotować do miękkości. Ugotować soczewice i ryż, ryż rozgotować, żeby był trochę glajdowaty. Przez maszynkę do mięsa przepuścić soję (dwa razy), soczewicę, ryż, pieczarki i cebulę. Soję zmieszać z połową ryżu, połową cebuli, dodać jajko, oliwę (1-2 łyżki), dużą szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej. Można też dodać majeranek i inne przyprawy wg uznania. Zagnieść, wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Soczewicę i pieczarki również zmieszać z ryżem, cebulą, oliwą, jajkiem, przyprawami, ponieważ to "ciasto" jest dość luźne to można dodać bułkę tartą, ale nie za dużo. I też wstawić do lodówki. Nagrzać mocno piekarnik. Wysmarować blaszkę masłem/oliwą, wysypać bułką, ułożyć po kolei warstwę soczewicowo-pieczarkową, sojową i znów soczewicowo-pieczarkową. Po wierzchu polać jeszcze oliwą i piec godzinę. Oliwki można drobno pokroić i dodać do pasztetu, można też posypać nimi pomiędzy warstwami albo udekorować z zewnątrz. Jakbym miała czosnek (a akurat się skończył) i nie zapomniała ugotować marchewki (a zapomniałam), to też byłyby w przepisie. Quote
Anza&Hacker Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Marta i Wika napisał(a):Oczywiście że jestem. Indyka zajada reszta rodziny :-) Na pasztet wege przepisów jest mnóstwo, ja za każdym razem robię inny i nie mam żadnego przepisu, robię tak po prostu z głowy. Ale ten co jest na zdjęciu robiłam tak:Big, big thanks :p Też robiłam różne pasztety wege, ale takiego jeszcze nie, więc mnie zaciekawił :razz: Zwłaszcza, że w najbliższym czasie miałam jakieś robić - ciekawe co mi wyjdzie :diabloti: ...i czekamy no new photo!:mad: Quote
Rauni Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Eeee, zaraz CS... igłę sobie chciała ściągnąć z nosa :) Quote
Marta i Wika Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 No właśnie możliwości są trzy :-) 1. CS 2. Ściąganie igły z nosa 3. Oblizywanie się po smakołyku który właśnie zżarła :-) A oto kilka fotek związanych z brudzeniem się i jego nieodłączną konsekwencją ;-) Śliczny piesek wrócił ze spacerku: Piżmoszczur :evil_lol: Poprysznicowe ganianki na rozgrzewkę i wyschniecie: Czysty pies = smutny pies? ;-) Mokry portrecik: Quote
Marta i Wika Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Rufcia portrecików kilka: I zazdrośnica, która biegała w kółko i szczekała cały czas jak robiłam powyższe foty: A za oknem pada śnieg, śnieg! U nas pierwszy tej zimy. Jutro rano będą może jakieś zimowe fotki (jeśli nie stopnieje) Quote
BlackSheWolf Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 slodki psiak :D widac ze pelno w niej energii :D oj musisz mieć z nią wesoło :D pogłaszcz odemnie Wike:) pozdrawiam :D Quote
Anza&Hacker Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Drugi portret jest bomba!:loveu: Też chce porobić jutro śniegowe foty - u nas tyż w końcu padał :p p.s. pamiętaj, że mamy specjalne ustawienia do bieli - na śnieg akurat :diabloti: Quote
Marta i Wika Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 [quote name='butterfly15']slodki psiak :D widac ze pelno w niej energii :D oj musisz mieć z nią wesoło :D pogłaszcz odemnie Wike:) Oj, jest wesoło :-) Witam w galerii i pozdrawiam również :-) [quote name='Anza&Hacker']Drugi portret jest bomba!:loveu: Też chce porobić jutro śniegowe foty - u nas tyż w końcu padał :p p.s. pamiętaj, że mamy specjalne ustawienia do bieli - na śnieg akurat :diabloti: Ja mało robię na automatycznych funkcjach, raczej staram się na manualu. Boję się że do jutra stopnieje, byłam już na dworze, psów nie fotografowałam, tylko latarnie, światełka, sad... Quote
Marta i Wika Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Śnieg oczywiście stopniał. Zabawa w szukanie wśród traw pudełka ze smakołykiem w środku: Szukam, szukam, szukam... Znalazłam! :multi: I co, może mam to Ci teraz przynieść? Niedoczekanie! Po czym Wikunia zabrała pudełko na bok i zabrała się za rozpracowywanie, jak je otworzyć, co zajęło jej jakieś 20 sekund. Może następnym razem wybiorę cos trudniejszego ;-) Quote
Anza&Hacker Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 No u mnie też śnieg w większości stopniał, ale jeszcze się troszku ostało - ale więcej widać trawy niż śniegu:roll: ...zaraz wrzuce foty do galerry:cool1: ...a swoją droga, fajną zabawe wymyśliłaś :lol: Quote
Marta i Wika Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 [quote name='Taura']Hmmm Droga Marto mam prośbe :lol: : wstawiałaś gdzieś tu na forum ostatnio linka do artykułu o nakręcaniu psa na piłkę. Wiem bo go nawet czytałam. Ale teraz go zgubilam! :placz: Możesz przypomnieć mi gdzieś to pisała? :saint1: W jakimś wątku, który dotyczył zupełnie czegoś innego, z tego co pamiętam :-) Link jest do strony klikerowej, skarbnicy wiedzy wszelakiej :lol: www.dogs.gd.pl/kliker/praktyka/uzaleznianie.html Wika jest raczej zabawkowa, ale żeby ją tak naprawdę super na coś nakręcić to robię tak i działa. Quote
DiDDlina85 Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 [quote name='Marta i Wika']No właśnie możliwości są trzy :-) 1. CS 2. Ściąganie igły z nosa 3. Oblizywanie się po smakołyku który właśnie zżarła :-) A oto kilka fotek związanych z brudzeniem się i jego nieodłączną konsekwencją ;-) Śliczny piesek wrócił ze spacerku: Poprysznicowe ganianki na rozgrzewkę i wyschniecie: Mokry portrecik: hihi skąd ja to znam:) mój wygląda podobnie w taka pogode gdy wracamy ze spacery:) Pozdrowionka Quote
Recommended Posts