Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Znaczy taki elegancki? ;-)

A mój wygląda tak:

http://www.proservis.hr/katalog/upload/thumbs/_6500.jpg

Słabe możliwości ma niestety ... Ale ja w sumie po roku odkryłam kilka opcji :oops: (mam instrukcje po niemiecku, niby się go uczę, ale ... .)
Ale zapowiedziałam,że jak będzie tatek znowu kupował aparat to ma kupić ciężki, z dłuuugą lufą.

Ciężki też niezbyt dobry. Długa lufa - dobra rzecz :-)
Ja uczyłam się fotografować jako dziecko na Smienie, potem na Zenicie. Ten to był dopiero ciężki :-)

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:loveu: NIEDZIELNY SPACER Z ŁAJKĄ :loveu:

W niedzielę wybraliśmy się z moim kuzynem Michałem oraz Miszą - łajką, którą on się opiekuje, nad Wartę, w znane Dogomaniakom miejsca :-) Pogoda była marna, więc i fotki marne, ale coś tam widać :-)

Oto Misza:

Misza i Wika:

Misza strasznie boi się petard, właśnie jedna wybuchła :-(

Na szczęście szybko zapomina. Zabawa - łapami w łajkę:

Zjem cię!

Siad :-)

Siad z rozproszeniem :-D

Znów huknęło - Misza się boi, a Wika nic nie rozumie i biega szaleńczo dookoła niego:

Łapą go, łapą!

Zając?

Misza! Jak mogłeś mi to zrobić i wytarzać się w g...! :placz:

Na koniec - piękny Misza :loveu:

Posted

Rauni napisał(a):
Uwielbiam takie coś :loveu: Vigo pod koniec każdego spaceru dostaje takiego świrka i tak gania, a pańcia kwiczy z uciechy :loveu:

A, tak, głupawka końca spaceru. Znamy :grins: Pojawia się na komendę "do domku" :-)

Posted

justys95 napisał(a):
Ale na tym zdjęciu śmiesznie wygląda...:evil_lol: błotny potwór czy co?? :eviltong:

No wiadomo :-) Potwór wodno - błotny. Wika sama do wody nie wchodzi powyżej kostek, chyba że bardzo musi, ale tym razem została wrzucona do wody w czasie dzikiej zabawy z Miszą :diabloti:

mamabazyla napisał(a):
Przyznam się, że pierwszy raz w życiu widzę łajkę :oops:

Ja też... A właściwie drugi, bo Miszę kiedyś już widziałam, ale tylko przez drzwi, niewyraźnie.

A to zdjęcie jest rewelacyjne :evil_lol: Jaka dopasowana:p

Mnie się na nim bardziej podoba to pacanie łapą ;-)
A wiesz, że w Poznaniu w Lasku Marcelińskim śpiewają sikory bogatki i kos? :-)

Posted

Tośka_m napisał(a):
Czy Misza to rasowy łajek?

Wiesz co, nie mam pojęcia. Michał nie wie, chociaż wydaje mu się że tak, ale to nie jego pies. W każdym razie nie jest rozmnażany (jest wykastrowany), ale nie mam pojęcia, jak jest z jego papierami. Trochę wydaje mi się zbyt filigranowy.

Posted

Piękną wiosnę mamy tej zimy
czyli eksperymenty ze zdjęciami makro

Bellis perennis, czyli po prostu stokrotka

Maruna bezwonna Matricaria perforata, trochę pokurczona, w końcu styczeń...

Trójlistna koniczynka Trifolium pratense z kropelkami

A potem skończyła mi się bateria w aparacie - tak już jest z cyfrówkami :-(

Posted

Marta i Wika napisał(a):
A wiesz, że w Poznaniu w Lasku Marcelińskim śpiewają sikory bogatki i kos? :-)

:diabloti: U nas bogatki i modraszki. No i wróbelki... idzie wiosna...
Wstyd się przyznać, ale dla mie wszystkie maruny, rumiany, to jdno i to samo :oops:
Ale Fotki makro fajne. Szkoda, że nie było słońca. Wtedy wychodzą jeszcze lepsze ;)

Posted

Taura napisał(a):
Śliczny Miszka! :loveu: Ehhh ten urok błotnistego dnia i długowłosego psa. :diabloti:

Dla mnie to codzienność :-) A poza tym, dla większego efektu, na tamtym spacerze Miszka drań wrzucił Wikę do Warty :-)

Makro rewelacja. Najbardziej podoba mi się stokrotka. :loveu:

Dziś znów się bawiłam - głównie w kropelki na roślinkach, ale słońce świeciło tylko przez chwilę, a potem zaciągnęło się ciemnymi chmurami i zaczął wiać lodowaty wicher...

Posted

KaRa_TC napisał(a):

Misza to chyba jeszcze młodziutka pannica jest?bo taka ma szczenięca mordkę:loveu: :loveu: A miejsce gdzie bylismy poznajemy:cool3:

Misza to trzyletni facet :-) Ale mordkę ma rzeczywiście dziecinną.

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Dziś znów się bawiłam - głównie w kropelki na roślinkach, ale słońce świeciło tylko przez chwilę, a potem zaciągnęło się ciemnymi chmurami i zaczął wiać lodowaty wicher...
No to gdzie efekt zabawy? :diabloti:

...a i Wiki daaawno już nie było :mad:

Posted

Anza&Hacker napisał(a):
No to gdzie efekt zabawy? :diabloti:

W aparacie. Baterie się ładują.

...a i Wiki daaawno już nie było :mad:

Eeee... :oops: No bo... :nerwy: No bo widzisz... :oops: No jakoś ostatnio nie mam zadowalających fotek Wiki :placz:

A może być taka? :diabloti:

Ale w ramach rekompensaty kilka impresji na temat Poznania nocą :-) Wsiadasz do tramwaju, opierasz aparat o okno/fotel, ustawiasz 3-5 sekund i otwierasz migawkę :-) I jedziesz ;-)

Posted

Marta i Wika napisał(a):
Eeee... :oops: No bo... :nerwy: No bo widzisz... :oops: No jakoś ostatnio nie mam zadowalających fotek Wiki :placz:

A może być taka? :diabloti:
Jak najbardziej może być! :loveu:
Nie stresuj się tak - ja wyrozumiała jestem :roll: