Marta i Wika Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 Znaczy taki elegancki? ;-) A mój wygląda tak: http://www.proservis.hr/katalog/upload/thumbs/_6500.jpg Słabe możliwości ma niestety ... Ale ja w sumie po roku odkryłam kilka opcji :oops: (mam instrukcje po niemiecku, niby się go uczę, ale ... .) Ale zapowiedziałam,że jak będzie tatek znowu kupował aparat to ma kupić ciężki, z dłuuugą lufą. Ciężki też niezbyt dobry. Długa lufa - dobra rzecz :-) Ja uczyłam się fotografować jako dziecko na Smienie, potem na Zenicie. Ten to był dopiero ciężki :-) Quote
nathaniel Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 ciężki to znaczy cięższy niż ten :diabloti: Quote
Alta Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Marta, a te fotki Wiki w pomieszczenaich robisz z lampa byskowa? Basia Quote
Marta i Wika Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Zwykle tak (za bardzo się rusza żeby robić bez lampy). I niestety już mi to skutkuje odwracaniem głowy od aparatu, kiedy świeci się zielone światełko zapowiadające błysk :roll: Quote
Marta i Wika Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 :loveu: NIEDZIELNY SPACER Z ŁAJKĄ :loveu: W niedzielę wybraliśmy się z moim kuzynem Michałem oraz Miszą - łajką, którą on się opiekuje, nad Wartę, w znane Dogomaniakom miejsca :-) Pogoda była marna, więc i fotki marne, ale coś tam widać :-) Oto Misza: Misza i Wika: Misza strasznie boi się petard, właśnie jedna wybuchła :-( Na szczęście szybko zapomina. Zabawa - łapami w łajkę: Zjem cię! Siad :-) Siad z rozproszeniem :-D Znów huknęło - Misza się boi, a Wika nic nie rozumie i biega szaleńczo dookoła niego: Łapą go, łapą! Zając? Misza! Jak mogłeś mi to zrobić i wytarzać się w g...! :placz: Na koniec - piękny Misza :loveu: Quote
DiDDlina85 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 oo jakie śliczne nowe zdjęcia:)..proszę jak się pięknie bawi:) Pozdrowionka!! Quote
Rauni Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Uwielbiam takie coś :loveu: Vigo pod koniec każdego spaceru dostaje takiego świrka i tak gania, a pańcia kwiczy z uciechy :loveu: Quote
Anza&Hacker Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Śliczna ta Misza!:loveu: ehhh.... jak ja bym chciała mieć z kim się umawiać na spacery... :roll: Quote
Marta i Wika Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Rauni napisał(a):Uwielbiam takie coś :loveu: Vigo pod koniec każdego spaceru dostaje takiego świrka i tak gania, a pańcia kwiczy z uciechy :loveu: A, tak, głupawka końca spaceru. Znamy :grins: Pojawia się na komendę "do domku" :-) Quote
Marta i Wika Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Anza&Hacker napisał(a):Śliczna ta Misza!:loveu: ehhh.... jak ja bym chciała mieć z kim się umawiać na spacery... :roll: To poszukaj, Wrocław duże miasto :-) Quote
Bewarka Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Ale na tym zdjęciu śmiesznie wygląda...:evil_lol: błotny potwór czy co?? :eviltong: Quote
bazylowa Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Przyznam się, że pierwszy raz w życiu widzę łajkę :oops: A to zdjęcie jest rewelacyjne :evil_lol: Jaka dopasowana:p Quote
Marta i Wika Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 justys95 napisał(a):Ale na tym zdjęciu śmiesznie wygląda...:evil_lol: błotny potwór czy co?? :eviltong: No wiadomo :-) Potwór wodno - błotny. Wika sama do wody nie wchodzi powyżej kostek, chyba że bardzo musi, ale tym razem została wrzucona do wody w czasie dzikiej zabawy z Miszą :diabloti: mamabazyla napisał(a):Przyznam się, że pierwszy raz w życiu widzę łajkę :oops: Ja też... A właściwie drugi, bo Miszę kiedyś już widziałam, ale tylko przez drzwi, niewyraźnie. A to zdjęcie jest rewelacyjne :evil_lol: Jaka dopasowana:p Mnie się na nim bardziej podoba to pacanie łapą ;-) A wiesz, że w Poznaniu w Lasku Marcelińskim śpiewają sikory bogatki i kos? :-) Quote
Tośka_m Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Czy Misza to rasowy łajek? Piękna Wikowa głupawka :lol: Quote
Marta i Wika Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Tośka_m napisał(a):Czy Misza to rasowy łajek? Wiesz co, nie mam pojęcia. Michał nie wie, chociaż wydaje mu się że tak, ale to nie jego pies. W każdym razie nie jest rozmnażany (jest wykastrowany), ale nie mam pojęcia, jak jest z jego papierami. Trochę wydaje mi się zbyt filigranowy. Quote
Marta i Wika Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Piękną wiosnę mamy tej zimy czyli eksperymenty ze zdjęciami makro Bellis perennis, czyli po prostu stokrotka Maruna bezwonna Matricaria perforata, trochę pokurczona, w końcu styczeń... Trójlistna koniczynka Trifolium pratense z kropelkami A potem skończyła mi się bateria w aparacie - tak już jest z cyfrówkami :-( Quote
Anza&Hacker Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Śliczne zdjęcia! :loveu: - to moim aparatem można takie zrobić :multi: ehhh... musze znaleźć czas na spacerek fotograficzny :roll: Quote
bazylowa Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Marta i Wika napisał(a):A wiesz, że w Poznaniu w Lasku Marcelińskim śpiewają sikory bogatki i kos? :-) :diabloti: U nas bogatki i modraszki. No i wróbelki... idzie wiosna... Wstyd się przyznać, ale dla mie wszystkie maruny, rumiany, to jdno i to samo :oops: Ale Fotki makro fajne. Szkoda, że nie było słońca. Wtedy wychodzą jeszcze lepsze ;) Quote
Marta i Wika Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 Taura napisał(a):Śliczny Miszka! :loveu: Ehhh ten urok błotnistego dnia i długowłosego psa. :diabloti: Dla mnie to codzienność :-) A poza tym, dla większego efektu, na tamtym spacerze Miszka drań wrzucił Wikę do Warty :-) Makro rewelacja. Najbardziej podoba mi się stokrotka. :loveu: Dziś znów się bawiłam - głównie w kropelki na roślinkach, ale słońce świeciło tylko przez chwilę, a potem zaciągnęło się ciemnymi chmurami i zaczął wiać lodowaty wicher... Quote
KaRa_ Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Misza to chyba jeszcze młodziutka pannica jest?bo taka ma szczenięca mordkę:loveu: :loveu: A miejsce gdzie bylismy poznajemy:cool3: Quote
Marta i Wika Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 KaRa_TC napisał(a): Misza to chyba jeszcze młodziutka pannica jest?bo taka ma szczenięca mordkę:loveu: :loveu: A miejsce gdzie bylismy poznajemy:cool3: Misza to trzyletni facet :-) Ale mordkę ma rzeczywiście dziecinną. Quote
Anza&Hacker Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Marta i Wika napisał(a):Dziś znów się bawiłam - głównie w kropelki na roślinkach, ale słońce świeciło tylko przez chwilę, a potem zaciągnęło się ciemnymi chmurami i zaczął wiać lodowaty wicher...No to gdzie efekt zabawy? :diabloti: ...a i Wiki daaawno już nie było :mad: Quote
Marta i Wika Posted January 11, 2007 Author Posted January 11, 2007 Anza&Hacker napisał(a):No to gdzie efekt zabawy? :diabloti: W aparacie. Baterie się ładują. ...a i Wiki daaawno już nie było :mad: Eeee... :oops: No bo... :nerwy: No bo widzisz... :oops: No jakoś ostatnio nie mam zadowalających fotek Wiki :placz: A może być taka? :diabloti: Ale w ramach rekompensaty kilka impresji na temat Poznania nocą :-) Wsiadasz do tramwaju, opierasz aparat o okno/fotel, ustawiasz 3-5 sekund i otwierasz migawkę :-) I jedziesz ;-) Quote
Anza&Hacker Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Marta i Wika napisał(a):Eeee... :oops: No bo... :nerwy: No bo widzisz... :oops: No jakoś ostatnio nie mam zadowalających fotek Wiki :placz: A może być taka? :diabloti: Jak najbardziej może być! :loveu: Nie stresuj się tak - ja wyrozumiała jestem :roll: Quote
Recommended Posts