Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ajula napisał(a):
super :)
apetyt ma dobry?

Mimi je za trzech:lol:. Dostałam od weta puszki weterynaryjne 360 g - jedna na dzień, 4 posiłki - ale wczoraj maluch poszalał i zjadł aż 6 posiłków. Koopa prawie w normie.
Mimi chyba nie przepada za kociakami - próbowała wczoraj gonić je i atakować ( kociakom nic się nie stało:evil_lol: )Ogonek lata w każdą stronę , umie się odburknąć na psa jak sięjej za dużo psoci .
Dzisiaj jadę na kontrolę.

Posted

Prośba!Cioteczki kto może w Poznaniu użyczyć jednego noclegu dla suni.Sunia jest w Krotoszynie i musi dotrzeć do Poznania w niedzielę (25.09-jest transport załatwiony)następnie w poniedziałek zostanie odebrana przez Koskę i zawieziona do Gdańska.To jedyna taka szansa aby sunia dotarła do Gdańska.Bardzo proszę o pomoc Cioteczki z Poznania.Pilne!

Posted

Mimi była dzisiaj u weta na kontroli.
Wazy 5,1 kg.Dostała puszki i antybiotyk, nie będzie już dostawać Metronidazolu.
We wtorek następna kontrola.
Mała małpa jest cięta na koty. Petronela była dzisiaj też u weta bo jest chora i ten małpiszon naskoczył na nią. Skończyło się w miarę dobrze - pękami sierści w pyszczku Mimi wyrwanej z dupencji Petronelci.
Jeżeli w nowym domku będą koty to czarno to widzę :cool3:

Posted

Anula napisał(a):
Prośba!Cioteczki kto może w Poznaniu użyczyć jednego noclegu dla suni.Sunia jest w Krotoszynie i musi dotrzeć do Poznania w niedzielę (25.09-jest transport załatwiony)następnie w poniedziałek zostanie odebrana przez Koskę i zawieziona do Gdańska.To jedyna taka szansa aby sunia dotarła do Gdańska.Bardzo proszę o pomoc Cioteczki z Poznania.Pilne!

Napisz jaka sunia, jakieś szczegóły.

W domku chętnym na adopcję Mimi o ile wiem nie ma kota tylko piesek. Jak ona do psiaków.

Posted

Gdy pierwszy raz widzi psiaka to trochę się denerwuje i kłapie zębiskami popiskując ( dla mnie to psi "spiew" ).Później juz lepiej jak pozna psiaka.Mimi będzie trzeba uczyć czystości bo załatwia się w domu gdzie popadnie, nie sygnalizuje potrzeby wyjścia na spacer na siusiu i koopę.Trochę nowy domek będzie musiał z sunią popracować - Mimi to taki dzikus niewychowany.

Posted

Dzisiaj jadę na kontrolę do weta.
Mała już koopy ma dobre.
Daję jej 6 razy jeść suchą karmę i mokrą weterynaryjną. Dostaje jeszcze antybiotyk i do każdego żarełka Amylazę.
Ogólnie jest wesoła , merdająca ogonkiem, zadowolona :lol:
Mordercze zapędy na kociaki jeszcze są :cool3: Chyba to jej nie przejdzie.
W dalszym ciągu trzeba pilnować jak jest bez kołnierza bo wtedy wcina wszystko co znajdzie się w zasięgu pyszczka.Ostatnio ściągnęła sobie kołnierz i zajęła się nim - jest trochę pożarty.
Nie sygnalizuje potrzeby wyjścia na spacer..........
Boję się, że glizda wróci z adopcji jak bumerang

Posted

Mimi waży 5,6 kg. Przez miesiąc ma jeść jeszcze Amylazę, antybiotyk odstawiony.Dzisiaj została odrobaczona.Przez dwa tygodnie ma jeśc RC gastro , a później karmę dla szczeniąt.

Posted

to wspaniale, że mała Mimi czuje się lepiej, wyglądała na początku okropnie, a dzięki Wam dziewczyny niedługo wszyscy zapomną, że kiedyś była taka chudziutka

Posted

chętnie bym ją zobaczyła na fotkach bo jak była odbierana od weta u nas to miałam wrażenie jak niosłam ją do samochodu, że leje mi się przez ręce, bardzo się o nia bałam

Posted

Właśnie w tym momencie dostałam telefon...hurra, Mimi juz we własnym domku. Ponoc jest kochana i cudowna. Mam nadzieje, że będziemy mieli stałe wieści od p. Gabrysi!!! Na to liczymy.

Posted

supergoga napisał(a):
A żeby Wam tak wesoło nie było - 2 nasze pieski mają domki - 3 przybyły. Właśnie zakładam wątki!!!

nawet się człowiek nacieszyć nie zdąży :mad: