zolziatko Posted July 12, 2012 Posted July 12, 2012 Dokładnie ten ... dobrze wiedzieć o allegro. Grosiutek śpi w kołnierzu bidulek... Syropek mu nie posmakował ..no ale to dla jego dobra. Straszne jest kochany przytulak. Jak się kładzie koło mnie to zawsze chociaż, żeby łapką dotknąć .. żeby kawałkiem łepka nogi dotknąć ... A dziś ładnie przywitał się z pieskiem (samcem) pod lecznicą. zdziwiłam się, bo wszystkie obszczekuje a tu nic ... ale po pierwsze był sam bez Foksi, po drugie tamten pies od razu wysłał mu sygnał uspokajający ... A Groszek każdemu samcowi kładzie swój pyszczek na grzbiecie ..stara się w ten sposób okazać dominację. Odparzenia potraktowałam sudokremem... miałam w domu bo śwince kiedyś nim łapki smarowałam ... Kurcze... popatrzyłam właśnie na allegro. ..... 60 zł droższy jest w klinice ... i nawet można z allegro w Krakowie odebrać :/ kurcze no ! Quote
_Dunaj_ Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Poczytałam i mocno trzymam kciuki, żeby Groszek jak najszybciej wydobrzał Quote
rita60 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Jestem u Grosia po krótkim wyjezdzie i trzymam cały czas kciuki za całkowity powrót do zdrówka... Quote
zolziatko Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Groszek byl na kontroli łapki. Powinien już lepiej chodzić.. ale z poprzednią łapką tak samo bylo, że powoli dochodził do siebie. Groszek na łapce chodzi, tylko czasem trzyma ją w górze. Niedawno wróciliśmy z dwutygodniowego pobytu na działce. Groszek tam szalał, zapominał że ma chorą łapkę. Ulubionym zajęciem było rozkopywanie ogórków w poszukiwaniu myszy... Niedużo brakowało, a moja mama by nas stamtąd eksmitowała za te ogórki... ;) Na szczęście ma słabość do Groszka :D Wygląd psa po kopaniu w mokrej ziemi bezcenny. Mam kilka zdjęć wakacyjnego Groszka.. jak znajdę wiecej czasu to je tu wkleję. Quote
zolziatko Posted October 7, 2012 Posted October 7, 2012 Obiecane fotki ...z ogromnym opóźnieniem ;) Taki jestem czyściutki :D Ale o co Ci chooodzi?Jaka kąpiel? Spaaać.... Grosiu w ulubionej pozycji: Że co mówisz?Do domu ... ? Ja tu dopiero zaczynam pilnować.... . Żeby nie było Foksi przykro ... Foksia wakacyjna : Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Fajne psiury! Kosmate do kwadratu! :) Quote
Reno2001 Posted October 8, 2012 Posted October 8, 2012 Cudne psiaki. I widać, że mega szczęśliwe :) Quote
Murka Posted October 8, 2012 Author Posted October 8, 2012 Ale fajne czochraczki :D Z psami to jak z dziećmi: brudny znaczy szczęśliwy :) Quote
zolziatko Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Tylko czemu taki "szczęśliwy" pies pakuje się od razu na łóżko? Dobrze, że było ciepło, bo psy kąpane były czasem po kilka razy .... Groszka ledwo wykąpałam, odrazu leciał dalej kopać nory .... No ale szczęśliwe były na wakacjach to fakt. W domu szaleją w inny sposób..cały czas się mocują zębami, przeciągają sznurkiem, podgryzają. Ledwo oczy otworzą zaczyna się zabawa. Ostatnio są nawet sytuacje, że z własnej woli leżą w jednym legowisku. Lubią się te moje psy bardzo. Foksia jak chce się bawić, to tylko do Groszka biegnie. Nam już sznurka nie przynosi... Groszek ma co miesiąc kontrole łapki. Póki co powoli dochodzi do sprawności. Już nawet zaczyna skakać, wskakuje na łózko... ;) Pod koniec października mamy chyba ostatnią wizytę. Quote
Murka Posted October 9, 2012 Author Posted October 9, 2012 Miejmy nadzieję, że to koniec Groszkowych problemów zdrowotnych... Quote
Ulka18 Posted October 9, 2012 Posted October 9, 2012 Piękne psiaki :fadein: Cudne zdjecia, przewspaniale :D A jak pasuja do siebie. I tak jak moje jak brudne to trzeba sie pchac od razu, pancie wybrudzic, to takie fajne ;-) Quote
_Dunaj_ Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Psiaki śliczne i takie roześmiane, a brudne łapki najlepiej się przecież do wszystkiego wpycha i nie tylko, skąd ja to znam :) Quote
zolziatko Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Byliśmy dziś z Grosiem do kontroli.... i... to była ostatnia kontrol. Przez pół roku po operacji musi mieć podawany arthroflex albo coś podobnego w działaniu. No ale już na kontrole nie musimy, chyba że coś by się działo. Groszulec merdał ogonem do pana doktora. Nawet nie zauważył jak został zaszczepiony ;) Myślę o zaczipowaniu tych moich sierściuchów. A Groszek już perfekcyjnie wskakuje na łóżko.... ;) Potrafi być tak bezczelny, że o 5 rano zaczyna piszczeć... człowiek się lituje nad nim, wstaje sprawdzić co psu dolega...a mała menda wykorzystuje ten fakt i wskakuje do łóżka i oczywiście zasypia .... Quote
_Dunaj_ Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Skąd ja znam takie numery, u mnie czasem pies psa tak z posłania ściąga (mimo, ze ma swoje), biegnie do drzwi szczeka, drugi się podnosi i biegnie za nim a ten zawraca i miejsce mu zajmuje, długo by pisać jak są 4 psy i 2 koty w domu, ciągle jakieś nowe pomysły. Dawno nie zaglądałam do Groszka, ciesze się, że jest w porządku, pozdrwiam wszystkich:) Quote
Ulka18 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Super, ze u Groszka juz wszystko na prostej. A jak tam Grosiu i Foksia w jesiennej aurze? Mam na mysli wykorzystywanie błota i kałuz przez rozbojnikow ;-) Quote
rita60 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 No to cieszę się,ze Groszek wreszcie dotarł do mety,teraz tylko same fajne rzeczy,spacery i spanie na łózku:lol: Quote
zolziatko Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Psiury jak tylko mają możliwość i robimy wypad na działkę to kopią dziury ... to ich ulubione zajęcie ... :) Ja mam nadzieję, że za nami już problemy Groszkowe. Nie jest super idealnie, zwłaszcza z prawą tylną łapką, na którą czasem kuleje jak za bardzo poszaleje... ale różnica ogromna... Grosiutek skacze, biega i jest szczęśliwy... Jak wracam do domu to obowiązkowe tulanki są ... przychodzi wtedy, żeby go pomiziać... A z zabawek ulubiona to ukradzione skarpetki, tudzież czasem kapeć na nodze właściciela ;) Trzymajcie za piesy moje kciuki bo zamierzam się wyposażyć w fajny sprzęt do trymowania i sama je wytrymować ... ;) obiecuję, że załączę zdjęcia hahahah Są teraz mega futrzate ... Dziękujemy za pozdrowienia i również pozdrawiamy serdecznie :) U nas stadko się pominejszyło o jedną świnkę :(( Została już tylko jedna :( Quote
_Dunaj_ Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 U mnie stadko powiększyło się o kotecka, pod koniec sierpnia byłam w lecznicy po tabletki na i wróciłam z maltka kąteczką (ok. 1-2 miesięczną) w parku ktos pudło z kciakami zostawił na szczęście była tam pani z dzieckiem na spcerze i zaniosła bidy do lecznicy i do mnie trafiła dziewczynka juz ostatnia bo kucurki miała większe wzięcie, zadomowia sie natrychmiast i nawet dogi sobie podporządkowała nazywa się Kaśka - stan stada futrzanego 4 psy i 2 koty. :).....trzymam kciuki za zadowalające efekty trymowania Quote
zolziatko Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 (edited) U nas kot nie miałby szans ;) Foksia lubi pogonić koty ... Groszutek jest bardziej przyjazny :) Piesy wstępnie wytrymowane... potem zrobię zdjęcia ;) Są o połowę chudsze ;) Spokojnie starczyłoby tego wyczesanego futra na jeszcze dwa kudłacze ;) Muszę Groszka pochwalić - byliśmy dzisiaj na wybiegu dla psów i jestem dumna z niego, bo bawił się z psami, witał i ani razu żadnego nie potraktował szczekaniem.. :) A zazwyczaj drze się okrutnie ... co często prowokuje inne psy do zachowań agresywnych ... :/ Czasem próbuje inne psy zdominować... opiera się na nich łapami ..na ich grzbiecie ... Edited November 10, 2012 by zolziatko Quote
_Dunaj_ Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 No cóz dorosleje chłopaka i nabrał ogłady :) Quote
zolziatko Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Grochu jest strasznym żarłokiem ;( Niedługo zmienimy mu imię na baryłeczka... ;) będzie bardziej adekwatne .... Quote
kaskadaffik Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 :) ale ładnie....Baryłeczka... :) Quote
Recommended Posts