rita60 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Pisalaś:razz:ale chetnie poczytamy raz jeszcze i jeszcze raz:lol: Quote
Ulka18 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Przecudne, kochane pieseczki :D :D Groszek to ma rozwalajace spojrzenie ;-) Foksia przesłodka :fadein: Quote
zolziatko Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Grosiul już na dobre zaanektował mój fotel komputerowy :angryy: ale obowiązkowo muszę na nim być ja, inaczej fotel jest niefajny... Aktualnie chrapie mi za plecami ;) Coś nam z odchudzaniem nie idzie.... schudł i waży ok. 10kg ... i waga w dół już nie idzie, mimo że nadal na diecie.... Trzeba zacząć się więcej ruszać chyba .... Quote
_Dunaj_ Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 :) pozdrowienia dla Groszkowej rodziny i mizianko dla Groszka i Foksi Quote
zolziatko Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Dziękujemy za pozdrowienia. Żeby nie było, że nic się u nas nie dzieje. Wczoraj Grochu wymamlał nową zasłonę w salonie.... jest śliczna dziura i wokół wymamlana zasłona. Psy również postanowiły zdrowo się odżywiać... Rozsunęły drzwi od szafy i wyjęły z niej nowiuśkie opakowanie karmy dla świnki... wyżarły sporą część.. Na szczęście zaniosły sobie na legowisko, więc nie trzeba było całego domu sprzątać ... O buchnięciu parówek z blatu już nie wspomnę ... Mają szczęście, że je kocham... ;P Quote
rita60 Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Oj tam,oj tam..:lol:.to takie maleńkie przewinienia;)...pozdrawiam Was cieplutko.:loveu: Quote
zolziatko Posted March 20, 2013 Posted March 20, 2013 Szukam już dobrego schronu, żeby je podrzucić ... chociaż jedziemy w stronę Murrki.... więc jak coś to pod płot wrzucimy chociaż jednego ;P :eviltong: Quote
Murka Posted March 20, 2013 Author Posted March 20, 2013 Tia, już czeka na niego buda i łańcuch ;) Quote
zolziatko Posted March 21, 2013 Posted March 21, 2013 O własnie ... myślę ,że na łańcuchu i raz w tygodniu karmić, żeby schudł w końcu ;)) Quote
zolziatko Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Groszek wczoraj razem z Foksią został zaczipowany :) Nie było to dla niego przyjemne ale był dzielny. Quote
rita60 Posted March 29, 2013 Posted March 29, 2013 Dzielne psiaczki... [IMG]http://i49.tinypic.com/9qb49v.jpg[/IMG] Quote
zolziatko Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 Kochani .. życzę Wam zdrowych, radosnych Świąt Wielkanocnych W roli zajączka Wielkanocnego Smerfiś - psie dziecko uratowane przez dogomaniaków :) Quote
zolziatko Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Cioteczki kochane pomóżcie w rozkręceniu wątku.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/241999-Olkusz-i-Krak%C3%B3w-dwie-sunie-w-dw%C3%B3ch-miejscach-a-problem-ten-sam-ogromny-strach!!! Grosiutek pozdrawia ... ma się świetnie... dokazuje jak zawsze :) Ostatnio przeżył dwudniową rozłąkę z nami (jechaliśmy na Święta i po drodze zawoziliśmy psa do nowego DS). Został u moich rodziców. Było mu tak dobrze, że nie chciał z nami wracać... stał i patrzył na moją siostrę... nie wiedział co ma robić. W sumie się mu nie dziwię... dostał tyle głasków i pieszczot ;))) a żeby nie było, że u nas nudno: Foksia pod naszą nieobecność posegregowała pranie... część do Groszkowego posłania, część do swojego .... Widok porozwlekanych ubrań po całym domu ......bezcenny :D (zapomniałam łazienkę zamknąć jak wychodziłam)... O częstowaniu się jedzeniem z blatu nie wspomnę ;) Quote
zolziatko Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 Jakby ktoś czytał jeszcze co u Grosia ... to ostatnio poznał innego kolegę z dogomanii.... Smerfika pobitego szczeniorka :( Groszek się z nim od razu zaprzyjaźnił... co jest dość dziwne, bo zazwyczaj na psy szczeka. Psie imprezy niestety nie dla nas... byliśmy ostatnio na takiej i Groszek darł się strasznie ;) Quote
rita60 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 [quote name='zolziatko']Jakby ktoś czytał jeszcze co u Grosia ... to ostatnio poznał innego kolegę z dogomanii.... Smerfika pobitego szczeniorka :( Groszek się z nim od razu zaprzyjaźnił... co jest dość dziwne, bo zazwyczaj na psy szczeka. Psie imprezy niestety nie dla nas... byliśmy ostatnio na takiej i Groszek darł się strasznie ;)[/QUOTE] Czyta:lol:mądry psiak z tego Grosia,wyczuł,że to skrzywdzone psie dziecko. Chyba dobrze,że się darł,w końcu to była psia impreza:p Quote
zolziatko Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Grosiu ma się dobrze .... był trzy tygodnie na działce i od rana do wieczora biegał, szczekał i pilnował posesji ;) Trzeba go było późnym wieczorem szukać, bo udawał, że nie słyszy wołania .... nie miał ochoty iść spać ... Niestety efektem wakacji jest zaokrąglenie boczków pieseczka ;) mimo takiej dawki ruchu... Regularnie podkarmiany przez moją rodzinkę przytył pół kilograma... Teraz odchudzamy znowu pieska, bo ciężko mu się chodzi po schodach ... Wszyscy, którzy poznają Groszka zakochują się w nim od razu. On po prostu nie da się nie lubić ... Quote
rita60 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Oj tam,oj tam....co to jest pół kilo;)pozdrawiam:lol: Quote
zolziatko Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Dla Groszka pół kilograma to całkiem sporo ..... :D Grosiu jest cudowny .... niezależnie gdzie jesteśmy wieczorem ... on ma swoją godzinę, kiedy kładzie się i idzie spać :D Ostatnio byliśmy w gości ... rozłożył się na kolankach pani domu i najzwyczajniej w świecie zasnął ;) Nasi znajomi ostatnio stali się mocno zakoceni ... gdzie nie pójdziemy tam kot... Grosiu jest kochany bo na koty nie reaguje wcale .... Foksia niestety strasznie się nakręca :/ Wrzucę jakieś zdjęcia jak zgram z aparatu :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Wrzuć, wrzuć! Ja tu czekam właśnie na zdjęcia. Pamiętam, jak odchudzaliśmy Jarka i po pierwszym miesiącu odchudzania waga spadła mu o 20 deko! :) Quote
zolziatko Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Grosiu schudł już ładnie przed wakacjami ....ale miłość mojej rodzinki ;P i jedzenie razem z moim tatą śniadanka obiadu i kolacji tak się kończy .... i jeszcze potem słyszałam, że za mało karmy zostawiłam ..... bo jak to? on tyle biega i w ogóle ... ;P i ciągle głodny .... Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Skąd ja to znam? Najlepiej jest zawsze po zimie. Ja mówię TZ-etowi, że pies jest gruby, TZ-et się upiera, że nie. Ja mu mówię, że wszystko wyjdzie w praniu po strzyżeniu i z reguły wychodzą zaokrąglone boczki. Teraz już mam system - wiem ile razy go karmić i jaką ilością, żeby nie przybierał na wadze, ale teściowa i tak mu coś wciśnie. No ale my naszego odchudzaliśmy z 18 kg do 14, a Wy waszego tylko o pół kilo! :) To spora różnica. Quote
zolziatko Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Hmm u Groszka po fryzjerze dopiero wyszło jakie ma zaokrąglone boczki .... :oops: My mu cały czas dajemy tak jak nam weterynarz kazał ... trochę mniej niż powinien .... i teoretycznie powinien chudnąć ... No ale jak przez dzień zjadł mnóstwo "śmieciowego" jedzenia to nie miał jak chudnąć .... W wakacje pod koniec pobytu nawet na karmę patrzeć nie chciał, bo co chwilę coś mu skapnęlo ze stołu .... No ale wróciliśmy do normalnego żywienia i Groszek już normalnie się zachowuje ;) Bardzo zabawnie to wygląda jak jesteśmy z psami u rodziny i nigdy nie żebrzą od nas jedzenia ...a łaszą się do rodzinki ;) bo u nas w domu się ich nie dokarmia ... Grosiu cały czas zażywa preparat wspomagający pracę wątroby ..a mimo to wychodzi mu jeden wskaźnik kiepski .... Niby nic poważnego ... ale jednak .... Ten wskaźnik od samego początku miał kiepski ... tzn. trochę podwyższony ... ale wet mówi, że to nic groźnego i żeby nie przejmować się bardzo. Foksia za to jest chudziutka tak jak była :) Quote
Recommended Posts