Murka Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Nazwaliśmy go Foksio (bo przypomina foxteriera), ale został przemianowany na Groszek, bo koszował pod sklepem Groszek :) Jest u nas parę dni, koczował wiele tygodni na ulicach Janowa Lubelskiego, polowaliśmy na niego kilka dni, aż w końcu udało się go zlokalizować i zatrzymać do naszego przyjazdu. Pomogła nam nauczycielka oraz uczennica ze szkoły podstawowej, to właśnie dzieci i uczniowie z tej szkoły obserwowali psiaka, dokarmiali i poprosili, aby mu pomóc. I tak Groszek trafił do nas. Jest u nas na BDT, na razie psiak został odrobaczony i odpchlony. Na dniach szczepienia i za parę tygodni kastracja (chyba, że wcześniej znajdzie super domek, który się tego podejmie). Groszek jest na razie bezproblemowym psiakiem, jest bardzo łagodny, wszystko przy nim można zrobić, jest spokojny, a jednocześnie lubi bardzo biegać i bawić się z psami. Jest młodziutki, ma max roczek. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, pilnuje się człowieka, nie szarpie, zachowuje bezwzględnie czystość. Jest bardzo zrównoważony. Uwielbia ludzi, jest pieszczochem i całuśnikiem. Strasznie chce być czyjś. KOSZTY WETERYNARYJNE: szczepienie: Tutaj jest rachunek zbiorczy za m.in. szczepienie Groszka: http://img835.imageshack.us/img835/7895/rachunekl.jpg A tu jest rozpiska: 18 zł wścieklizna + 24 zł wirusówki + dojazd weta 8,30 zł (25 zł : na trzy psy, które były szczepione), razem: 50,30 zł http://img220.imageshack.us/img220/2636/rozpiska.jpg kastracja: 100 zł http://img687.imageshack.us/img687/7083/rachunekq.jpg Razem: 150,30 zł WPŁATY: Ciucik 100 zł - dziękujemy!!! Murka (bazarek) 50,30 zł Razem: 150,30 zł Pierwsze fotki, jeszcze w klatce w samochodzie Fotki z jednego z pierwszych spacerków. Podejrzewam, że jak się go wykąpie to zrobi się biały ;-) Quote
LadyS Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Zapisuję, zrobie mu dziś ogłoszenia i allegro. Quote
rita60 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Zapisuje....fajny ten szorstki pycholek. Quote
Ciucik Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Oczka jeszcze u Foksia smutne,nie diabełkowate...;) Quote
kaskadaffik Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Zapisuję sobie ślicznego chłopaka, pewnie teraz dopiero odżywa !! Quote
Jo37 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Zapisuję sobie. Rozmawiałam już o nim z miłośniczką rasy. Będzie namawiała siostrę . Quote
Murka Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Jo37, dzięki wielkie! Trzymam kciuki :) Foksio zaczyna już brykać i biegać, nie pozostaje też dłużny obszczekującemu go Lorkowi :) Uwielbia biegać i bawić się z psami. Na razie poznaje teren i nowe miejsce, niechętnie wraca do boksu. Quote
bianka0 Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Zjawiam się na wątku Foksia z wyrzutami sumienia. Ciągle nie mogę zrozumieć tego, że nigdy go nie zauważyłam.:shake: Pytałam córkę i okazało się, że raz go widziała późnym wieczorem, ale ...zapomniała mi powiedzieć. Kupiły mu nawet kawałek kiełbaski, którą pobiegł zakopać na trawniku. A może nazwać go Groszek, skoro pod nim tyle czasu koczował :evil_lol: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Groszek to fajne imię! Zapisuję się i ja u Groszka. Quote
_Dunaj_ Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 Słodziutki maluch, będę zaglądała, a może nawet domek znajdę, ale nie chcę nic obiecywać Quote
Ra_dunia Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 I ja melduję sie u Foksia :) Fajny z niego kawaler i jakie ząbki ma bialutkie :D na pewno jest młody. Quote
Murka Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 No to niech będzie Groszek :) Bardzo fajnie i oryginalnie :) Jutro Groszek będzie oglądnięty przez weta i zaszczepiony, założymy mu książeczkę. Muszę wygospodarować jakiś dzień na jego kąpiel, bo jego sierść jest okropna w dotyku. Wtedy zrobimy ładne zdjęcia :) On się potrafi cudnie uśmiechać :) Zaczyna się u nas aklimatyzować i przyzwyczajać do trybu dnia. Powroty do boksu nadal są niemile widziane. Quote
bianka0 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 [quote name='Murka']No to niech będzie Groszek Powroty do boksu nadal są niemile widziane. :multi: Nic dziwnego rozwłóczył się na dobre przez parę miesięcy. Quote
Reno2001 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Jetem u chłopaka i pozostanę tutaj. Mam nadzieję, że szybciutko domek się pojawi :) Quote
Murka Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Ależ Groszek ma fanów :) No to w podzięce troszkę Groszkowych uśmiechów :) A tu Groszek w ruchu :) [video=youtube;fa-vjfb0sYE]http://www.youtube.com/watch?v=fa-vjfb0sYE[/video] [video=youtube;SuY7Wip5JOw]http://www.youtube.com/watch?v=SuY7Wip5JOw[/video] Quote
Murka Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Groszek został dzisiaj zaszczepiony (wirusówki + wścieklizna); potem wstawię rachunek, będę zbierać koszty weterynaryjne, bo potem zrobię bazarek... Acha, wet ocenił go na podrostka, Groszek ma max roczek :) Quote
bianka0 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Nerwus z niego, jak na foksteriera przystało :razz: Quote
kaskadaffik Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 O to maleństwo jeszcze teraz podatny na naukę :) Quote
Ra_dunia Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Super, że taki młodziutki i niewielki, na dodatek radosny i przyjacielski :) Nie powinno być problemu ze znalezieniem mu domku :) Quote
Jo37 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Jeszcze nie mam odpowiedzi w sprawie domu dla chłopaka. Quote
_Dunaj_ Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Będzie domek, będzie, pokazuje Groszka zanjomym jak tylko mogę Quote
Recommended Posts