olly Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 potwierdzam swoją deklarację 20zł na Zefirka Quote
sylwiaso Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='conceited']Dziś byłam u Zefirka i jestem bardzo zaniepokojona, jest chudszy. On nie tyje, on chudnie. Udało mi się wyprosić pobranie krwi we wtorek, Pani wet przyjedzie i pobierze, a ja zawiozę gdzieś do badania, bo Pani wet nie ma sprzętu. Zabiorę od razu kupę. Boję się o niego.[/QUOTE]Conceited poznałam osobiscie Zefirka byłam przerażona taka chudzina,a Ty piszesz,że on robi się jeszcze chudszy!!! Quote
Alicja Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 podnoszę chłopaka jak on chudnie to te 14 dni może być dla niego wyrokiem :( Quote
Cheese Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='conceited']Dziś byłam u Zefirka i jestem bardzo zaniepokojona, jest chudszy. On nie tyje, on chudnie. Udało mi się wyprosić pobranie krwi we wtorek, Pani wet przyjedzie i pobierze, a ja zawiozę gdzieś do badania, bo Pani wet nie ma sprzętu. Zabiorę od razu kupę. Boję się o niego.[/QUOTE] Aby to nie jakieś straszne choróbsko, super że masz taką moc wypraszającą u Pani wet. Nie daj sie Zefirku !!!!!!, już niedługo. Mnie tez bierzcie pod uwagę - 30 zł / miesięcznie dla Zefirka Quote
Pyrdka Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Kurde, wiedziałam,że coś nie tak z Zefirkiem dlatego tak nalegałam na porządne przebadanie. Nie jestem ekspertem, ale oko mam.Róbcie te badanie krwi i kupacza. Quote
Cheese Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='conceited']Dziś byłam u Zefirka i jestem bardzo zaniepokojona, jest chudszy. On nie tyje, on chudnie. Udało mi się wyprosić pobranie krwi we wtorek, Pani wet przyjedzie i pobierze, a ja zawiozę gdzieś do badania, bo Pani wet nie ma sprzętu. Zabiorę od razu kupę. Boję się o niego.[/QUOTE] Aby to nie jakieś straszne choróbsko, super że masz taką moc wypraszającą u Pani wet. Nie daj sie Zefirku !!!!!!, już niedługo. Mnie tez bierzcie pod uwagę - 30 zł / miesięcznie dla Zefirka Quote
conceited Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Mam nadzieję, ze to nie bedzie za pozno. Zrobimy biochemie, morfologie i badanie kału. Sama jestem ciekawa co mu dolega. Quote
Kapsel Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 [quote name='Alicja']podnoszę chłopaka jak on chudnie to te 14 dni może być dla niego wyrokiem :([/QUOTE] Alu, znasz się na bokserach, czy widziałaś kiedyś boksera który tyje w schronie????????? On chudnie z braku człowieka :-(:-(:-(dlatego wyciągamy je ze schronu jak najszybciej :shake::shake::shake: Miał człowieka przez 1 dzień i znów wrócił do przytuliska, psyche siada :-(:-(:-( Czy jednak w związku z tym że jest w takim stanie nie można go wyciągnąć wcześniej? On odejdzie!!!! Quote
Alicja Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='Kapsel']Alu, znasz się na bokserach, czy widziałaś kiedyś boksera który tyje w schronie????????? On chudnie z braku człowieka :-(:-(:-(dlatego wyciągamy je ze schronu jak najszybciej :shake::shake::shake: Miał człowieka przez 1 dzień i znów wrócił do przytuliska, psyche siada :-(:-(:-( Czy jednak w związku z tym że jest w takim stanie nie można go wyciągnąć wcześniej? On odejdzie!!!![/QUOTE] no właśnie ... z wygladu twardziele a w gruncie rzeczy małe psiaki lepiej potrafią się znaleźć w takiej sytuacji ...a dodatkowo cios ze strony człowieka który dał nadzieję :( Może pani wet coś by wskórała oceniając stan psa na b.zły .... nie wiem .... wiem jedno , że te 14 dni to zły czas Quote
conceited Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Niestety, ponieważ wszystkie fizycznie zdrowe psy w naszym przytulisku jedząc miskę dziennie karmy tyją (a trafiały do nas różne chudziny), ciezko mi bedzie argumentowac przerwanie zasadzonej przez lekarzy kwarantanny delikatnością bokserowej psychiki. Dla formalistów-służbistów, to żaden argument. Najpierw wykluczmy choroby. We wtorek będziemy wiedzieć więcej. Quote
Alicja Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='conceited']Niestety, ponieważ wszystkie fizycznie zdrowe psy w naszym przytulisku jedząc miskę dziennie karmy tyją (a trafiały do nas różne chudziny), ciezko mi bedzie argumentowac przerwanie zasadzonej przez lekarzy kwarantanny delikatnością bokserowej psychiki. Dla formalistów-służbistów, to żaden argument. Najpierw wykluczmy choroby. We wtorek będziemy wiedzieć więcej.[/QUOTE] póki co kciuki z całych sił by we wtorek sprawnie poszło pobieranie próbek do badań Quote
Pyrdka Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 W takim razie trzymam kciuki za nasza chudzinę. Quote
Nutusia Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 O rety - smutne wieści... :( Miejmy nadzieję, że to "tylko" brak człowieka tak go pogrąża. Wtedy jak tylko pojedzie do Fur, wszystko szybciutko nadrobi. Niby ten czas leci jak szalony, ale jakoś nie tym razem :( Quote
Akrum Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 jeszcze chudszy?? o matko kochana, to jak on się trzyma jeszcze na nogach?? a jest pewność, że on zjada w ogóle tą suchą karmę?? może by mu podesłać jakąś karmę w puszkach - podawali by mu?? jeszcze tylko tydzień - musi dać radę. może w badaniu krwi i kału coś wyjdzie. Quote
kora78 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 sluchajcie, nie moge... nie ogarne wplat na moje konto dodatkowych. mam juz psiaki na swoim koncie i teraz walcze o kase dla kolejnego, zeby na hotel go wyciagac. za duzy galimatias sie zrobi i nie ogarne. najlepiej, niech finanse Zefirka przejmie ktos, kto nie ma psa zadnego na sobie, bo tu sa wplaty jednorazowe i stale, wydatki na leczenie i duzo wplywow i wydatkow, zeby komus sie nie mieszalo. [I]ja np nie wiem, ile na koncie kasy jest mojej, na te chwile...a ile psow.[/I] Quote
conceited Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Mam podobnie z moim kontem. Prowadzę finanse Dyzia, moj TZ handluje na allegro i wplaty leca na moje konto więc tez się gubię (co z resztą widać w moim podpisie). Co do Zefiirka - jutro będzie miał pobrane 2 próbkie krwi na biochemie i morfolgię i wezmę kał. Boję się tylko, że dostanie starsznej traumy bo pobieranie krwi z łapki będzie na chwytaku, Pani wet się boi inaczej. Ale musimy wiedzieć co mu jest. Od kiedy zwolni się miejsce u Fur? Muszę załatatwić transport , znalazłam trnasport do ciechocinka za zwrot kosztów, ale tylko w weekendy, może by się już w ten udało... Quote
kora78 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 u fur mialo byc jakos za 2 tyg, odkad ja pisalam, wychodzilo jakos blisko konca obserwacji zfira. dokladnego dnia ne znam, bo to zalezy tez od wykonczenia prac u fur w kojcach. pisz do niej bezposrednio pm Quote
Akrum Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 ja niestety pomóc też nie mogę jeśli chodzi o udzielenie konta, bo na moje już zbieram za 2 psiaki i prowadzę naszą skarbonkę. A nie można użyczyć konta fundacyjnego?? Np. SOS Bokserom lub FGZ?? Quote
joaaa Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='conceited']... Co do Zefiirka - jutro będzie miał pobrane 2 próbkie krwi na biochemie i morfolgię i wezmę kał. Boję się tylko, że dostanie starsznej traumy bo pobieranie krwi z łapki będzie na chwytaku, Pani wet się boi inaczej. Ale musimy wiedzieć co mu jest. ...[/QUOTE] A może udałoby się założyć mu kaganiec i ktoś mógłby go przytrzymać? Albo dać mu premedykację? Quote
Faro Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Jeśli psiak jest w bardzo złym stanie fizycznym premedykacja - na dodatek w warunkach takich w jakich jest moze być zagrozeniem życia . Lepiej próbowac kaganiec . Choć można się spodziewac, że będą trudności by go założyć - więc polecam wcześniej próby z kagańcem i smaczkami (podawanymi przez kaganiec , tak by do niego wkładał pycholek). Myślę, że trzeba mu zrobić dokładną biochemię (profil trzustkowy , watrobowy i nerkowy) plus morfologię z rozmazem Może podkarmiać go puszkami "dla rekonwalescentów" ?? Quote
Kapsel Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [B]Tatankas[/B] :calus: nasza Kochana boksiowa cioteczka, zgodziła się zarządzać Zefirkową kasą.:kiss_2: Bardzo Dziękujemy :Rose::Rose::Rose: Dostałam od[B] Hani&Andrzej 100zł[/B] na boksiołka. Bardzo dziękujemy Haniu :buzi: Na moim koncie więc jest [B]140 zł[/B], które przeleję Tatankas :loveu: [B]Joaaa i Faro,[/B] bardzo dobre rady. Może dziewczyny je zastosują? Te puszki bardzo wskazane, może dziewczyny jutro by go mogły nakarmić po pobraniu krwi :roll: Quote
tatankas Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Kapselku-czyli mój jest post nr 8 i tam będę wpisywać wpłaty i stan konta Zefirka,czy twój post,w którym są deklaracje stałe i jednorazowe jest uaktualniony,jak tak to sobie go skopiuję i zacznę wysyłać pw.Tak ostro to wezmę się za to pojutrze,bo mam remoncik w domu i na kompie z doskoku,a jeszcze do rozliczenia kilka bazarków,ale powinnam spokojnie ogarnąć.Stałe deklaracje to za październik teraz zbierać tak?Bo jeszcze nigdy się tym nie zajmowałam,więc się dopytuje szczegółów.Kora-dobrze cię rozumiem,ja też na koncie mam pieniążki swoje i bazarkowe,już od roku nie wiem ile tam jest jeszcze moich pieniążków ;) Quote
Kapsel Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Tak, trzeba zbierać od października. Deklaracje stałe to: [B][U]Deklaracje stałe:[/U][/B] 1.ania z Poznania - [B]50 z[/B]ł- jak Rafik pójdzie do adopcji będzie 100zł 2. Kapsel - [B]50 z[/B]ł 3. Maruda666 - [B]30 zł[/B] 4. What May NN -[B] 20 zł [/B]- przypominać 5. Onga -[B] 40 [/B]zł 6. Olly - [B]20[/B] zł 7. sabinka40 - [B]20[/B] zł 8. Tatankas - [B]20[/B] zł 9. Kora78 - [B]10 [/B]zł 10. Wykrywka - [B]20[/B]zł 11. Jagoda1-[B]20[/B]zł 12. Nombre-[B]20[/B] zł 13. Yana ........ 14. Cheeese - [B]30[/B] zł Chyba że coś jeszcze ominęłam. Z deklaracji jednorazowych poszedł transport i jeszcze coś tam deklaracji zostało...Mamy 140 zł gotówki u mnie na koncie [B]Razem: 350 zł[/B] Quote
tatankas Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ok,a więc kopiuję to,co właśnie podałaś+przeglądnę wątek,ale to jutro,a od pojutrza wysyłam pw z numerem konta-ok? Quote
Kapsel Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [B][U]Deklaracje jednorazowe i doraźne:[/U] [/B] 1. Alicja-dorzuci się z bazarków 2. Hania & Andrzej - 50 zł i ewentualnie jeszcze później - Hania wpłaciła 100zł 3. What May NN -30 zł, jednorazowo 4. Kora78 - 10 Z tego co mi się przypomniało to tak to wyglada, ale przejrzyj jeszcze watek Aduś. Edytowałam sumę z deklaracji stałych oprócz [B]Yany [/B](trzeba zapytać ile deklaruje)mamy [B]350 zł stałych[/B] i [B]40 zł jednorazowych[/B] + [B]140 zł u mnie na koncie.[/B] Quote
Recommended Posts