Jump to content
Dogomania

bokser Zefirek przeszedł za [TM]*, juz cię nic nie boli faflaczku(((:

Recommended Posts

• Replies 870
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='conceited']Dziś byłam u Zefirka i jestem bardzo zaniepokojona, jest chudszy. On nie tyje, on chudnie. Udało mi się wyprosić pobranie krwi we wtorek, Pani wet przyjedzie i pobierze, a ja zawiozę gdzieś do badania, bo Pani wet nie ma sprzętu. Zabiorę od razu kupę. Boję się o niego.[/QUOTE]Conceited poznałam osobiscie Zefirka byłam przerażona taka chudzina,a Ty piszesz,że on robi się jeszcze chudszy!!!

Posted

[quote name='conceited']Dziś byłam u Zefirka i jestem bardzo zaniepokojona, jest chudszy. On nie tyje, on chudnie. Udało mi się wyprosić pobranie krwi we wtorek, Pani wet przyjedzie i pobierze, a ja zawiozę gdzieś do badania, bo Pani wet nie ma sprzętu. Zabiorę od razu kupę. Boję się o niego.[/QUOTE]

Aby to nie jakieś straszne choróbsko, super że masz taką moc wypraszającą u Pani wet. Nie daj sie Zefirku !!!!!!, już niedługo.
Mnie tez bierzcie pod uwagę - 30 zł / miesięcznie dla Zefirka

Posted

Kurde, wiedziałam,że coś nie tak z Zefirkiem dlatego tak nalegałam na porządne przebadanie. Nie jestem ekspertem, ale oko mam.Róbcie te badanie krwi i kupacza.

Posted

[quote name='conceited']Dziś byłam u Zefirka i jestem bardzo zaniepokojona, jest chudszy. On nie tyje, on chudnie. Udało mi się wyprosić pobranie krwi we wtorek, Pani wet przyjedzie i pobierze, a ja zawiozę gdzieś do badania, bo Pani wet nie ma sprzętu. Zabiorę od razu kupę. Boję się o niego.[/QUOTE]

Aby to nie jakieś straszne choróbsko, super że masz taką moc wypraszającą u Pani wet. Nie daj sie Zefirku !!!!!!, już niedługo.
Mnie tez bierzcie pod uwagę - 30 zł / miesięcznie dla Zefirka

Posted

[quote name='Alicja']podnoszę chłopaka

jak on chudnie to te 14 dni może być dla niego wyrokiem :([/QUOTE]

Alu, znasz się na bokserach, czy widziałaś kiedyś boksera który tyje w schronie????????? On chudnie z braku człowieka :-(:-(:-(dlatego wyciągamy je ze schronu jak najszybciej :shake::shake::shake: Miał człowieka przez 1 dzień i znów wrócił do przytuliska, psyche siada :-(:-(:-(
Czy jednak w związku z tym że jest w takim stanie nie można go wyciągnąć wcześniej? On odejdzie!!!!

Posted

[quote name='Kapsel']Alu, znasz się na bokserach, czy widziałaś kiedyś boksera który tyje w schronie????????? On chudnie z braku człowieka :-(:-(:-(dlatego wyciągamy je ze schronu jak najszybciej :shake::shake::shake: Miał człowieka przez 1 dzień i znów wrócił do przytuliska, psyche siada :-(:-(:-(
Czy jednak w związku z tym że jest w takim stanie nie można go wyciągnąć wcześniej? On odejdzie!!!![/QUOTE]

no właśnie ... z wygladu twardziele a w gruncie rzeczy małe psiaki lepiej potrafią się znaleźć w takiej sytuacji ...a dodatkowo cios ze strony człowieka który dał nadzieję :(

Może pani wet coś by wskórała oceniając stan psa na b.zły .... nie wiem .... wiem jedno , że te 14 dni to zły czas

Posted

Niestety, ponieważ wszystkie fizycznie zdrowe psy w naszym przytulisku jedząc miskę dziennie karmy tyją (a trafiały do nas różne chudziny), ciezko mi bedzie argumentowac przerwanie zasadzonej przez lekarzy kwarantanny delikatnością bokserowej psychiki. Dla formalistów-służbistów, to żaden argument. Najpierw wykluczmy choroby. We wtorek będziemy wiedzieć więcej.

Posted

[quote name='conceited']Niestety, ponieważ wszystkie fizycznie zdrowe psy w naszym przytulisku jedząc miskę dziennie karmy tyją (a trafiały do nas różne chudziny), ciezko mi bedzie argumentowac przerwanie zasadzonej przez lekarzy kwarantanny delikatnością bokserowej psychiki. Dla formalistów-służbistów, to żaden argument. Najpierw wykluczmy choroby. We wtorek będziemy wiedzieć więcej.[/QUOTE]

póki co kciuki z całych sił by we wtorek sprawnie poszło pobieranie próbek do badań

Posted

O rety - smutne wieści... :( Miejmy nadzieję, że to "tylko" brak człowieka tak go pogrąża. Wtedy jak tylko pojedzie do Fur, wszystko szybciutko nadrobi. Niby ten czas leci jak szalony, ale jakoś nie tym razem :(

Posted

jeszcze chudszy??
o matko kochana, to jak on się trzyma jeszcze na nogach??

a jest pewność, że on zjada w ogóle tą suchą karmę??
może by mu podesłać jakąś karmę w puszkach - podawali by mu??

jeszcze tylko tydzień - musi dać radę.
może w badaniu krwi i kału coś wyjdzie.

Posted

sluchajcie, nie moge...
nie ogarne wplat na moje konto dodatkowych. mam juz psiaki na swoim koncie i teraz walcze o kase dla kolejnego, zeby na hotel go wyciagac.
za duzy galimatias sie zrobi i nie ogarne.

najlepiej, niech finanse Zefirka przejmie ktos, kto nie ma psa zadnego na sobie, bo tu sa wplaty jednorazowe i stale, wydatki na leczenie i duzo wplywow i wydatkow, zeby komus sie nie mieszalo.

[I]ja np nie wiem, ile na koncie kasy jest mojej, na te chwile...a ile psow.[/I]

Posted

Mam podobnie z moim kontem. Prowadzę finanse Dyzia, moj TZ handluje na allegro i wplaty leca na moje konto więc tez się gubię (co z resztą widać w moim podpisie).
Co do Zefiirka - jutro będzie miał pobrane 2 próbkie krwi na biochemie i morfolgię i wezmę kał. Boję się tylko, że dostanie starsznej traumy bo pobieranie krwi z łapki będzie na chwytaku, Pani wet się boi inaczej. Ale musimy wiedzieć co mu jest.
Od kiedy zwolni się miejsce u Fur?
Muszę załatatwić transport , znalazłam trnasport do ciechocinka za zwrot kosztów, ale tylko w weekendy, może by się już w ten udało...

Posted

u fur mialo byc jakos za 2 tyg, odkad ja pisalam, wychodzilo jakos blisko konca obserwacji zfira. dokladnego dnia ne znam, bo to zalezy tez od wykonczenia prac u fur w kojcach.
pisz do niej bezposrednio pm

Posted

ja niestety pomóc też nie mogę jeśli chodzi o udzielenie konta, bo na moje już zbieram za 2 psiaki i prowadzę naszą skarbonkę.

A nie można użyczyć konta fundacyjnego??
Np. SOS Bokserom lub FGZ??

Posted

[quote name='conceited']...
Co do Zefiirka - jutro będzie miał pobrane 2 próbkie krwi na biochemie i morfolgię i wezmę kał. Boję się tylko, że dostanie starsznej traumy bo pobieranie krwi z łapki będzie na chwytaku, Pani wet się boi inaczej. Ale musimy wiedzieć co mu jest.
...[/QUOTE]
A może udałoby się założyć mu kaganiec i ktoś mógłby go przytrzymać?
Albo dać mu premedykację?

Posted

Jeśli psiak jest w bardzo złym stanie fizycznym premedykacja - na dodatek w warunkach takich w jakich jest moze być zagrozeniem życia . Lepiej próbowac kaganiec . Choć można się spodziewac, że będą trudności by go założyć - więc polecam wcześniej próby z kagańcem i smaczkami (podawanymi przez kaganiec , tak by do niego wkładał pycholek).
Myślę, że trzeba mu zrobić dokładną biochemię (profil trzustkowy , watrobowy i nerkowy) plus morfologię z rozmazem
Może podkarmiać go puszkami "dla rekonwalescentów" ??

Posted

[B]Tatankas[/B] :calus: nasza Kochana boksiowa cioteczka, zgodziła się zarządzać Zefirkową kasą.:kiss_2: Bardzo Dziękujemy :Rose::Rose::Rose:

Dostałam od[B] Hani&Andrzej 100zł[/B] na boksiołka. Bardzo dziękujemy Haniu :buzi:

Na moim koncie więc jest [B]140 zł[/B], które przeleję Tatankas :loveu:
[B]Joaaa i Faro,[/B] bardzo dobre rady. Może dziewczyny je zastosują? Te puszki bardzo wskazane, może dziewczyny jutro by go mogły nakarmić po pobraniu krwi :roll:

Posted

Kapselku-czyli mój jest post nr 8 i tam będę wpisywać wpłaty i stan konta Zefirka,czy twój post,w którym są deklaracje stałe i jednorazowe jest uaktualniony,jak tak to sobie go skopiuję i zacznę wysyłać pw.Tak ostro to wezmę się za to pojutrze,bo mam remoncik w domu i na kompie z doskoku,a jeszcze do rozliczenia kilka bazarków,ale powinnam spokojnie ogarnąć.Stałe deklaracje to za październik teraz zbierać tak?Bo jeszcze nigdy się tym nie zajmowałam,więc się dopytuje szczegółów.Kora-dobrze cię rozumiem,ja też na koncie mam pieniążki swoje i bazarkowe,już od roku nie wiem ile tam jest jeszcze moich pieniążków ;)

Posted

Tak, trzeba zbierać od października. Deklaracje stałe to:
[B][U]Deklaracje stałe:[/U][/B]

1.ania z Poznania - [B]50 z[/B]ł- jak Rafik pójdzie do adopcji będzie 100zł
2. Kapsel - [B]50 z[/B]ł
3. Maruda666 - [B]30 zł[/B]
4. What May NN -[B] 20 zł [/B]- przypominać
5. Onga -[B] 40 [/B]zł
6. Olly - [B]20[/B] zł
7. sabinka40 - [B]20[/B] zł
8. Tatankas - [B]20[/B] zł
9. Kora78 - [B]10 [/B]zł
10. Wykrywka - [B]20[/B]zł
11. Jagoda1-[B]20[/B]zł
12. Nombre-[B]20[/B] zł
13. Yana ........
14. Cheeese - [B]30[/B] zł
Chyba że coś jeszcze ominęłam. Z deklaracji jednorazowych poszedł transport i jeszcze coś tam deklaracji zostało...Mamy 140 zł gotówki u mnie na koncie
[B]Razem: 350 zł[/B]

Posted

[B][U]Deklaracje jednorazowe i doraźne:[/U]
[/B]
1. Alicja-dorzuci się z bazarków
2. Hania & Andrzej - 50 zł i ewentualnie jeszcze później - Hania wpłaciła 100zł
3. What May NN -30 zł, jednorazowo
4. Kora78 - 10
Z tego co mi się przypomniało to tak to wyglada, ale przejrzyj jeszcze watek Aduś.

Edytowałam sumę z deklaracji stałych oprócz [B]Yany [/B](trzeba zapytać ile deklaruje)mamy [B]350 zł stałych[/B] i [B]40 zł jednorazowych[/B] + [B]140 zł u mnie na koncie.[/B]