Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niegdys spostrzegany byl jako nieposkromiony indywidualista,rezydujacy od lat w pojedynczym kojcu,Tam bylo jego krolestwo i ostoja , do ktorej nie kazdy przez niego byl wpuszczany.Twierdzy swojej pilnowal za dnia i nocy,jednak pewniego poranka .......weszlam ja,,,,,,
I tak zaczela sie nasza znajomosc,,ktora stopniowo rozwijala obustronne zaufanie,,Hopa bowiem wpierw trzeba dobrze poznac
Niegdys moglabym pomyslec ze Hop moze sie niesprawdzic jako pies )kanapowy(,,jednak z czasem on udowodnil mi ,ze potrafi zachowac sie i dostosowac do prawie kazdej sytuacji i srodowiska,,
Dzis sadze ze najodpowiedniejszym miejscem dla niego stal by sie maly spokojny domek,,gdzie z mila checia spedzalby kazda chwile ze swoja pancia,,,,

Posted

Hop doskonale przywiazuje sie do ludzi ktorym zaufa,wiec razem z nim mozna stworzycwspanialz przyjazn,zbudowana na obustronnym zaufaniu,,Jedyna bariera ,ciezka do zwalczenia ,zburzenia ,jest opor przed wszelkimi zabiegami pielegnacyjnymi(fryzjerskimi),,juz na sam widok nozyczek reaguje bardzo nerwowo i spina sie w sobie przerazliwie,,,..Jednak do cierpliwych swiat nalezy,,,,,

Posted

Odrobina samozaparcia i tolerancji i Hop jest do zdobycia....
Wiem ,ze przyjaciol sie nie opuszcza,jednak pewnego dnia los pokierowal mnie w przeciwna strone,,Na szczescie wraz z moim odejsciem ,,,do schroniska zawitali nowi wspaniali wolontariusze wprowadzani przez Brazowa,To oni teraz ,z oddaniem opiekuja sie i nie pozwalaja Hopowi zapomniec o zasadach wczesniej wpojonych przezemnie,,,,
Niegdys przez 5 lAT BYLAM TYLKO JA I oN ,,TERAZ SA Z NIM WSPANILI DOGOMANIACY ,,I BRAZOWA,,ORAZ ODDANA EKIPA BIUROWA,,to oni w najwspanialszy sposob otaczaja opieka nasze sopockie czworonogi ,w tym Hopa,,,,jednak jak wiemy ,,schronisko to nie dom,,,,
Tydzien temu odszedl moj Jozek ,,pies ktory zapadl mi gleboko w sercu,,,nie doczekal sie upragnionego domu ,Nie chce by i Hop podzielil jego los,,,
TO OKROPIENSTWO ODCHODZIC ZA KRATAMI,,,,,

Posted

Dziewczny a jakby jakis bazarek i ostrzyc pieknisia:cool3:
W przypadkach sznaucerow to birze gore bo wtedy mozna docenic jego piekno. Chocpon jest pieknz moze ktos pokocha go jako mniejszego wlochacza. :evil_lol: