Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spacerek był.
Zdjęcia udało mi się zrobić. Jeśli można, to potem prześlę do Gallegro z prośbą o wstawienie.

Psiaki zadowolone, bo były parówki.

Informacja dla Beatki (mam nadzieję, że będzie jutro u psiaczków).
Wedelek i Wanilka lubią chodzić na spacer w stronę budynków, w tą ulicę w prawo od Psiego Losu (tyły Kliniki). Dżekuś woli prosto w stronę parku ścieżką.

Dżeki poszczekuje by się pospieszyć z podaniem parówki. Taki jest szczęśliwy na spacerach, podskakuje na tej swojej jednej łapce. Koniecznie trzeba go częściej wyprowadzać !!! To duży piesek i pomimo amputowanej łapy potrzebuje ruchu. Tam w Klinice jest cały czas bardzo stacjonarny.
Wanilka tak śmiesznie wypatruje - "no kto daje dzisiaj parówkę ?".
A Wedelek jak tylko się przykucnie to natychmiast jest przy nodze.
Taki chudziutki jest Wedelek, ten zanik mięśni z powodu niedowładu jest mocno widoczny. No i szybko marznie - trzeba o tym pamiętać.
Ale parówki naprawdę są niezawodne - jak tylko Wedelek nie chce iść wystarczy pokazać parówkę.
Nie wiem jaki jest powód, ale zauważyłam, że Wedelek trochę się boi jak poprawia mu się tylne łapki (ogólnie każdy ruch z tyłu jest raczej niemile widziany).

Posted

przyjaciel koni nie ma sie co martwic, parówy będą na pewno:evil_lol: :cool3:
jutro do nich pojade bogato w nie zaopatrzona.
Co do spacerków za kliniką to bylam raz tam z lampusiem, nic ciekawego, raczej mu sie nie podobalo tak bardzo jak na skwerku nad skarpa, ale skoro vanilka z wedelkiem tak lubia to oczywsciebedzie po ich mysli;)

Posted

Beatko - Wedelkowi zwyczajnie ciężko z tym wózeczkiem jeździć po tamtym terenie, zsuwają mu się tylne łapki, a Wanilka woli szybko zrobić co trzeba i zawraca (ja ją dłużej przetrzymuję właśnie na parówkę).

Bardzo Wszystkich proszę - pomóżcie szukać domów dla tych psiaków !!!!

Posted

ja juz po spacerku, wszystkie parówki pozarte:diabloti: :lol:
wedelek jakby jeszcze troche bal sie kontaktu z czlowiekiem:roll: jak sie siedzi obok niego to podchodzi nadstawia sie do drapania za uszkiem, ale patrzy takim wzrokiem jakby mówil"prosze , nie zrob mi krzywdy":shake:
vanilka jak zwykle, tylko siusnela, pozarla swoja dawke parówek (chciala oczywiscie zabrac tez wedelkowi:evil_lol: ) i czym predzej do kliniki:cool3:
za to dżekuś poszedl pięknie na dlugi spacerek, przytulalismy sie i glaskalismy i wogole bylo bosko:loveu: widac ze brakuje mu wlasnego czlowieka...

Posted

Gallegro, pamiętaj, żeby dać znać, jak będzieszsię do PS wybierał :cool1:

Czy na jutro ktoś się pisze? jak nie, to ja zaklepuję!
Parówki powiadacie...:razz:
Ja kiedyś jeździłam z kurczakiem z ryżem i marchewką, ale wózkowce mają wrażliwe żołądki i potem miały jakieś sensacje, więc trochę się boję...

Posted

Olesia.b napisał(a):
Gallegro, pamiętaj, żeby dać znać, jak będzieszsię do PS wybierał :cool1: ...

Wszystko wskazuje na to, że będe tam w piątek póznym popołudniem.

Posted

Olesia parówy jednak mają wzięcie, vanilka chodzila za na jak zaczarowana, a dżeki przez pól spaceru szczekal żeby się upomnieć o jeszcze:evil_lol: tylko wedelek nie jest takim smakoszem i nie żebrze, chociaz jak się mu podtawi pod nosek to zje z chęcią, a co:cool3:

Posted

_beatka_ napisał(a):
ja bede w piatek o 14;)

Jeśli mogę coś zasugerować... właśnie o tej godzinie psiaki wychodzą na spacerek "z urzędu", dlatego proponuję abyś dotarła tam nieco przed 14-tą...
No chyba, że o tym wiedziałaś i godzina wizyty została wybrana nieprzypadkowo :oops:.

Posted

_beatka_ napisał(a):
hmmm nie wiedzialam o tym...w takim razie niech bedzie ze ja wyprowadzam je na spacerek z rana, ok 10, tak będzie dobrze?:razz:

Juz ktoś przedtem wspominał, że trafił na moment, kiedy psiaki wróciły ze spaceru z pracownikami lecznicy. Nie bierz tego tak dosłownie... nawet jeśli okaże się, że psiaki były już na sioo i koo, to niektóre z nich z całą pewnością będą zadowolone z "prawdziwego" spacerku ;).

Posted

Beatko - dziękuję w imieniu psiaczków za spacerki !!!!
Chyba faktycznie lepiej, by wyszły o jeden raz więcej - jeśli dobrze zrozumiałam intencje Gallegro.
Czyli raczej 14.00 odpada, czy jest dobra ?
Już mi się wszystko majta !

Poczekajmy na wyjaśnienie od Gallegro - bom zgłupiała !

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
...Czyli raczej 14.00 odpada, czy jest dobra ?
Już mi się wszystko majta !

Poczekajmy na wyjaśnienie od Gallegro - bom zgłupiała !

Jakiś czas temu otrzymałem informację o grafiku wg którego psy są "spacerowane". Wydaje mi się, że była tam m.in. godz. 14-ta.
Żeby rozwiać wszystkie wątpliwości, zadzwonię do Psiego Losu i dopytam o szczegóły... będzie jak znalazł na przyszłość ;).

Posted

A taraz suche fakty (niestety nie są to liczby, które padną w najbliższym losowaniu LOTTO :razz:):

06:00, 10:00, 14:00, 18:00, 22:00 i w nocy w razie... nagłej potrzeby.
Jak łatwo się domyśleć, w tych godzinach obsługa lecznicy ma obowiązek wyprowadzić psiaki na spacer.
Najkorzystniej zatem jest zawitać nieco przed równą godziną, co będzie z korzyścią zarówno dla psiaków jak i... personelu ;).

Posted

gallegro napisał(a):
A taraz suche fakty (niestety nie są to liczby, które padną w najbliższym losowaniu LOTTO :razz:):

06:00, 10:00, 14:00, 18:00, 22:00 i w nocy w razie... nagłej potrzeby.
Jak łatwo się domyśleć, w tych godzinach obsługa lecznicy ma obowiązek wyprowadzić psiaki na spacer.
Najkorzystniej zatem jest zawitać nieco przed równą godziną, co będzie z korzyścią zarówno dla psiaków jak i... personelu ;).

hmmm...może bym moje oddała na wczasy do Psiego Losu skoro tak często są spacery :)