_beatka_ Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 parowki mowisz:razz: bede napewno:multi: tylko poprostu ostatnio jak tam bylam to dzeki nie mogl za bardzo chodzic wiec dlatego teraz o nim lekko zapomnialam:roll: :oops: Quote
przyjaciel_koni Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Spacerek był. Zdjęcia udało mi się zrobić. Jeśli można, to potem prześlę do Gallegro z prośbą o wstawienie. Psiaki zadowolone, bo były parówki. Informacja dla Beatki (mam nadzieję, że będzie jutro u psiaczków). Wedelek i Wanilka lubią chodzić na spacer w stronę budynków, w tą ulicę w prawo od Psiego Losu (tyły Kliniki). Dżekuś woli prosto w stronę parku ścieżką. Dżeki poszczekuje by się pospieszyć z podaniem parówki. Taki jest szczęśliwy na spacerach, podskakuje na tej swojej jednej łapce. Koniecznie trzeba go częściej wyprowadzać !!! To duży piesek i pomimo amputowanej łapy potrzebuje ruchu. Tam w Klinice jest cały czas bardzo stacjonarny. Wanilka tak śmiesznie wypatruje - "no kto daje dzisiaj parówkę ?". A Wedelek jak tylko się przykucnie to natychmiast jest przy nodze. Taki chudziutki jest Wedelek, ten zanik mięśni z powodu niedowładu jest mocno widoczny. No i szybko marznie - trzeba o tym pamiętać. Ale parówki naprawdę są niezawodne - jak tylko Wedelek nie chce iść wystarczy pokazać parówkę. Nie wiem jaki jest powód, ale zauważyłam, że Wedelek trochę się boi jak poprawia mu się tylne łapki (ogólnie każdy ruch z tyłu jest raczej niemile widziany). Quote
_beatka_ Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 przyjaciel koni nie ma sie co martwic, parówy będą na pewno:evil_lol: :cool3: jutro do nich pojade bogato w nie zaopatrzona. Co do spacerków za kliniką to bylam raz tam z lampusiem, nic ciekawego, raczej mu sie nie podobalo tak bardzo jak na skwerku nad skarpa, ale skoro vanilka z wedelkiem tak lubia to oczywsciebedzie po ich mysli;) Quote
przyjaciel_koni Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Beatko - Wedelkowi zwyczajnie ciężko z tym wózeczkiem jeździć po tamtym terenie, zsuwają mu się tylne łapki, a Wanilka woli szybko zrobić co trzeba i zawraca (ja ją dłużej przetrzymuję właśnie na parówkę). Bardzo Wszystkich proszę - pomóżcie szukać domów dla tych psiaków !!!! Quote
_beatka_ Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 ok, w takim razie pojdziemy chodznikiem na spacerek za klinike:cool3: Quote
gallegro Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Wklejam fotki, które otrzymałem dzięki uprzejmości P.K. Quote
ronja Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 ale dzeki super wyglada bez ufo. dopiero teraz widac jaki jest sliczny Quote
gallegro Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Jest duża szansa, że jeszcze w tym tygodniu osobiście spotkam się ze wszystkimi psiakami. Quote
_beatka_ Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 ja juz po spacerku, wszystkie parówki pozarte:diabloti: :lol: wedelek jakby jeszcze troche bal sie kontaktu z czlowiekiem:roll: jak sie siedzi obok niego to podchodzi nadstawia sie do drapania za uszkiem, ale patrzy takim wzrokiem jakby mówil"prosze , nie zrob mi krzywdy":shake: vanilka jak zwykle, tylko siusnela, pozarla swoja dawke parówek (chciala oczywiscie zabrac tez wedelkowi:evil_lol: ) i czym predzej do kliniki:cool3: za to dżekuś poszedl pięknie na dlugi spacerek, przytulalismy sie i glaskalismy i wogole bylo bosko:loveu: widac ze brakuje mu wlasnego czlowieka... Quote
Olesia.b Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Gallegro, pamiętaj, żeby dać znać, jak będzieszsię do PS wybierał :cool1: Czy na jutro ktoś się pisze? jak nie, to ja zaklepuję! Parówki powiadacie...:razz: Ja kiedyś jeździłam z kurczakiem z ryżem i marchewką, ale wózkowce mają wrażliwe żołądki i potem miały jakieś sensacje, więc trochę się boję... Quote
gallegro Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Olesia.b napisał(a):Gallegro, pamiętaj, żeby dać znać, jak będzieszsię do PS wybierał :cool1: ... Wszystko wskazuje na to, że będe tam w piątek póznym popołudniem. Quote
_beatka_ Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Olesia parówy jednak mają wzięcie, vanilka chodzila za na jak zaczarowana, a dżeki przez pól spaceru szczekal żeby się upomnieć o jeszcze:evil_lol: tylko wedelek nie jest takim smakoszem i nie żebrze, chociaz jak się mu podtawi pod nosek to zje z chęcią, a co:cool3: Quote
przyjaciel_koni Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 A kto będzie w piątek i w sobotę ???? Te psiaki tak czekają...... Ja nie mogę w tygodniu (zwłaszcza w tym), dopiero w niedzielę. Wciąż prosimy Wszystkich o pomoc w szukaniu dobrych domów dla tych psiaczków !!!! Quote
gallegro Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):A kto będzie w piątek i w sobotę ????... Ciotka, a co ja napisałem dwa posty wyżej :razz:. Będę w piątek, ale najwcześniej o 18-tej. Quote
gallegro Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 _beatka_ napisał(a):ja bede w piatek o 14;) Jeśli mogę coś zasugerować... właśnie o tej godzinie psiaki wychodzą na spacerek "z urzędu", dlatego proponuję abyś dotarła tam nieco przed 14-tą... No chyba, że o tym wiedziałaś i godzina wizyty została wybrana nieprzypadkowo :oops:. Quote
_beatka_ Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 hmmm nie wiedzialam o tym...w takim razie niech bedzie ze ja wyprowadzam je na spacerek z rana, ok 10, tak będzie dobrze?:razz: Quote
gallegro Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 _beatka_ napisał(a):hmmm nie wiedzialam o tym...w takim razie niech bedzie ze ja wyprowadzam je na spacerek z rana, ok 10, tak będzie dobrze?:razz: Juz ktoś przedtem wspominał, że trafił na moment, kiedy psiaki wróciły ze spaceru z pracownikami lecznicy. Nie bierz tego tak dosłownie... nawet jeśli okaże się, że psiaki były już na sioo i koo, to niektóre z nich z całą pewnością będą zadowolone z "prawdziwego" spacerku ;). Quote
_beatka_ Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 ja kiedys trafilam na taki moment:oops: no to przeciez nie ma problemu, wyjde z nimi kiedy tylko beda chcialy:loveu: Quote
przyjaciel_koni Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Beatko - dziękuję w imieniu psiaczków za spacerki !!!! Chyba faktycznie lepiej, by wyszły o jeden raz więcej - jeśli dobrze zrozumiałam intencje Gallegro. Czyli raczej 14.00 odpada, czy jest dobra ? Już mi się wszystko majta ! Poczekajmy na wyjaśnienie od Gallegro - bom zgłupiała ! Quote
gallegro Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 przyjaciel_koni napisał(a):...Czyli raczej 14.00 odpada, czy jest dobra ? Już mi się wszystko majta ! Poczekajmy na wyjaśnienie od Gallegro - bom zgłupiała ! Jakiś czas temu otrzymałem informację o grafiku wg którego psy są "spacerowane". Wydaje mi się, że była tam m.in. godz. 14-ta. Żeby rozwiać wszystkie wątpliwości, zadzwonię do Psiego Losu i dopytam o szczegóły... będzie jak znalazł na przyszłość ;). Quote
ronja Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 no własnie, ja zawsze po pracy we wtorki jesttem po 14 i zawsze pieski "już były". Quote
gallegro Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 A taraz suche fakty (niestety nie są to liczby, które padną w najbliższym losowaniu LOTTO :razz:): 06:00, 10:00, 14:00, 18:00, 22:00 i w nocy w razie... nagłej potrzeby. Jak łatwo się domyśleć, w tych godzinach obsługa lecznicy ma obowiązek wyprowadzić psiaki na spacer. Najkorzystniej zatem jest zawitać nieco przed równą godziną, co będzie z korzyścią zarówno dla psiaków jak i... personelu ;). Quote
Aga_Mazury Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 gallegro napisał(a):A taraz suche fakty (niestety nie są to liczby, które padną w najbliższym losowaniu LOTTO :razz:): 06:00, 10:00, 14:00, 18:00, 22:00 i w nocy w razie... nagłej potrzeby. Jak łatwo się domyśleć, w tych godzinach obsługa lecznicy ma obowiązek wyprowadzić psiaki na spacer. Najkorzystniej zatem jest zawitać nieco przed równą godziną, co będzie z korzyścią zarówno dla psiaków jak i... personelu ;). hmmm...może bym moje oddała na wczasy do Psiego Losu skoro tak często są spacery :) Quote
_beatka_ Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 cholera to jak mam byc na 10 to z tego wynika ze tez beda juz po...:roll: Quote
Recommended Posts