Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczy zew']Ulana, ​jest pies nr1 i nr2.

Nie bardzo rozumiem - jeden lepszy, a drugi gorszy? Bardziej i mniej kochany? Czy...co właściwie?
Jak już podejmuję się opieki nad dwoma psami, to muszę starać się traktować je jednakowo. I chociaż wiem, że zawsze będzie ten ukochany, to drugi (trzeci, czwarty itd.) nie powinien tego odczuć i być jakoś poszkodowany. To się też przekłada na ludzi. Mam kilkoro chrześniaków, w tym dwójkę rodzonych braci. Tak się złożyło, że mój pupilek to jeden z nich. Nie powiem - bywało trudno nieraz zadziałać tak, żeby ten drugi tego nie odczuł, ale - udało się. :) Nie mogłabym inaczej po prostu.

Posted

Nie jest gorszy i lepszy ale sa sytuacje kiedy moze isc jeden i jesli laczy sie to z wiecej niz jednodniowa nieobecnoscia,to wybor jest wiadomy.

Na ''dzikie pola'' nie zawsze ida razem i wiem,ze Kocyk ma ogromna frajdę gdy idzie tylko on :-)

Posted

[quote name='ulana']Określenie 'nr 1 i nr 2' sugeruje właśnie taki odbiór. :)[/QUOTE]

Zgadzam się.

Nawet napisałam wcześniej posta ale chyba zapomniałam wysłać....

Posted

czy ja wiem czy jest ten lepszy i bardziej naj... jak tak mysle nad Inką i Brokatem to nie potrafie sie zdecydowac który to który.... oba maja wady i zalety jeden w jednym jest lepszy drugi w innych sprawach... np. teraz moja ineczka gapi się na mnie i wyje a brokacik grzecznie śpi... za to pewnie na dworze jak brokat będzie zarł jakies jabłko to będę się na niego denerwowac a inka wyda mi się ekstra ;)

Posted

[quote name='ania0112'] oba maja wady i zalety jeden w jednym jest lepszy drugi w innych sprawach... [/QUOTE]
No i dlatego na jakiś zlot psiowy to tylko z Liz, ale jak na śmieci, to tylko z Boltem ;)

Posted

Wszystko zależy od powodów z jakich bierze lub nie bierze się psa. Ja ogólnie mogłabym wziąć jednego , albo drugiego, ważne żeby był jeden.Jednak w dalszą samotną podróż ze względu na bezpieczeństo wzięłabym Mentora.

Posted

[quote name='Pysia']Naprawdę piękny Pan Pies :)
A w ruchu? Gdzie foty w ruchu? I w postawie ?[/QUOTE]

dać palec,to rękę utnie :p

Kocyk nie lubi się focić a dodatkowo jest upaaaaał.

Posted

[quote name='Pysia']Naprawdę piękny Pan Pies :)
A w ruchu? Gdzie foty w ruchu? I w postawie ?[/QUOTE]

w postawie buuahaha :roflt:

cudny jest Kocyk :loveu: tylko co on taki goły biega/leży? :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']w postawie buuahaha :roflt:

:obrazic:

[quote name='malawaszka']cudny jest Kocyk :loveu: tylko co on taki goły biega/leży? :evil_lol:

przeca był u fryzjera przed fryzjerem Uszatki

Posted

[quote name='wilczy zew']:obrazic:

przeca był u fryzjera przed fryzjerem Uszatki[/QUOTE]

o brak obroży mi chodzi :lol:
a o co fochasz? z Pysi się śmieję, że ma wymagania o foty w POSTAWIE hahah

Posted

[quote name='malawaszka']o brak obroży mi chodzi :lol:
a o co fochasz? z Pysi się śmieję, że ma wymagania o foty w POSTAWIE hahah[/QUOTE]
A jak mam zobaczyć jaką pies ma budowe- hę? :P
MUSZĘ tak psa widziec bo mam skrzywienie :evil_lol: