Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Margi napisał(a):
Dziewczynki przerost komory serca widać na zdjęciu.Często jeszcze nie ma objawów a powiększone serce widać.

Tami nie miał robionego zdjęcia. a tutaj jest problem ze zrobieniem zdjęcia nie obciazając Mordziastej znowu ogłupiaczami...

Posted

Serce nie jest powiekszone,bo dobrze widoczna tchawica nie jest podniesiona do kregoslupa.
Moj wet konsultował zdjecie z innym wetem i nie dajemy furosemidu.
Teraz dziala steryd i mam obserwowac. Idziemy we wtorek i bedziemy umiawiac(wet z innej częsci miasta) punkcje. Pozwoli to zobaczyć jaki to płyn. Wtedy bedzie wiadomo co dalej.
Przez płyn kiepsko widac ale moga być guzy.

Posted

a ona ma wode w płucach czy w brzuchu? jak rozumiem to w płucach tak? bo jak w brzuchu to optycznie powinno byc widac ze jest większa.. moja figa nagle nabrałą wody w brzuch, 3 róznych wetów rozne leki kombinowali i nic nie dawały, w najlepszym razie woda znikała na pare dni, statecznie wywiozłam ją do opola tam igłą odpompowali jej wode z brzucha i wtedy robili rentgen i usg. to był rak wątroby. trzymam za mordziastą żeby tonie to i żeby powróciła raz dwa do zdrowia

Posted

ania0112 napisał(a):
czyli co? jutro znowu do weta po inne sterydy lub inne leki?

Do wtorku dziala ten steryd,wiec innego nie dostanie. Nie moze dostac lekow bo nie wiadomo dlaczego jeat ta woda w plucach. Bedziemy umiawiać punkcję.