Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie jest znowu tak, ze z Oskarem i Felixem, bylo mi dosc trudno - nawet pisalam u siebie, ze nie nadaje sie chyba do dwoch psow. Moze dlatego, ze po dluzszym czasie zwierz sie zdarzyl w domu i do tego dwa nieznane na raz. Teraz jak jest Oskar i Hippo, to calkiem inaczej to wyglada.... tak jakos bardziej na luzie.

Posted

oh jak była sama Inka.... spacery to był taki luz.... bo nie miała obrońcy i była młodsza to całkiem się pilnowała, nie szczekała na psy (duże).. za to papiery niszczyła w domu a z brokatem tego nie robi:) generalnie wole nie przypominać sobie jak łatwo było z samą Inką... wole pamiętać jak ciężko jest z 3 :) zwłaszcza spacerki... chociaż wczoraj mnie Inka wkurzyła i dzisiaj też była na smyczy..i znowu 2 w ręce.. ale Inka się o Brokata nie plącze jak tymczasy:)

Posted

wilczy zew napisał(a):
No wlaśnie te moje nie lubią.....

daj im też szanse... one krótko są razem a niektóre psy się muszą dotrzeć... Inka na początku nie lubiła jak Brokat ją dotykał i burczała na niego, wolała być pępkiem, Brokat z kolei próbował ją dziabnąć w dupkę gdy ta się bawiła... a teraz luzik:)

Posted

nie musza byc konkurencją. Masz dwie ręce. możesz smyrac i jednego i drugiego na raz. Zanim Fix do mnie trafił Tazzman odganiał ode mnie każdego psa jakiemu poświęcałam uwagę. Grunt to dawać każdemu z siebie 100% jeszcze się nauczą. To dla nich tez nowość. a do tego jeszcze w między czasie w hotelu były... Żaden nie dostaje ponad to co drugi. Tylko Ty chyba wychodzisz osobno na spacer?

Ja nawet jak Fix sikał co chwile zawsze brałam Tazza aby nie czuł ze go coś omija przez Młodego. Nauczycie się. Do tego one tez czuja, ze Ty się trochę niekomfortowo czujesz... zwłaszcza Mordziasta i stąd może tez jej podejście.

I jedno i drugie i Ty musicie się nauczyć nowej sytuacji. Będzie dobrze :)

zaraz spadnie śnieg, będzie mróz i tez pewnie będzie Ci lepiej :)

Posted

wilczy zew napisał(a):
Dobra dziewczyna :loveu:

Wychodzą i razem i osobno.
Jak Mordziasta się cieszy gdy idziemy bez Kocyka....

Kto jest dobra dziewczyna bom zgubiła wąteczek?

Oczywiście, ze się cieszy bo ma Cię tylko dla siebie jak kiedyś. Kocyk się nie cieszy jak wychodzicie sami? Chociaż może i się nie cieszy ze względu na to, ze od poczatku nie był "Twój" i nie ma takiej potrzeby posiadania akurat Ciebie na własność.... Bedzie dobrze na wszystko potrzeba czasu... Oni tez się muszą dogadać... znaleźć swój"świat" w tym dużym świecie.

U mnie ejst tak, ze jak wychodze z samym Tazzem to on szaleje... a jak wychdoze z samym Fixem... to on idzie se mną owszem chetnie... ale jak tylko włazimy do domu to leci do Tazza się witać :lol:

Posted

hm u mnie to jest pokręcone na maxa :lol: najbardziej oczywiście spacerki solo uwielbia Luna więc czasem idę tylko z nią, albo zabieram ją jak gdzieś jadę, Zgredek kocha jak jest na spacerze Drops bo on kocha Dropsa chociaż Drops nie odwzajemnia... Piździa też kocha solo i wtedy skacze jak mała pchła i kręci bączki, ale pozostałe psy jej absolutnie nie przeszkadzają - poza Viki jak krąży po domu - to Piździę denerwuje... a Dropsowi jest totalnie wsio rawno czy sam czy z psami

Posted

Sandra,tyś dobra dziewczyna! Drobnym druczkiem też przeczytałam :loveu:

Mordziasta się cofnęła i bardziej drze japę na psy :mad:

Jak głaszczę oba na raz to Mordziasta ma minę:"widzę :placz: :mad:''.

Posted

Bo dwa psy, to juz spoldzielnia i wiecej darcia mordy przez to moze byc.
Mordziasta Ciebie terroryzuje tym spojrzeniem :evil_lol: wplywa Ci na wyrzuty sumienia ... psy to potrafia, oj potrafia - nie daj sie :lol:

Posted

a mnie jest za pusto na spacerach, brakuje mi tych co odeszli,malo nas sie zrobilo a ja sie chyba juz nauczylam sporym stadem egzystowac i ciezko mi ino z trzema
psy nie musza sie kochac wazne coby sie respektowaly , tolerowaly a ty musisz nauczyc sie ze teraz masz dwa do obrobki i tak juz na jakis czas bedzie

Posted

Musicie dać sobie czas na zgranie się - cała wasza trójka musi się przyzwyczaić. Nie martw się - dacie radę. :)
Poza tym wiem tylko, że kiedy wszystkie psy były moje - i żaden - mogłam się w niedziele wylegiwać do południa, a teraz, kiedy jest Zibuś - mogę się w niedziele wylegiwać do południa razem z psem. ;) Chyba, że mój dyżur poranny jest...
Mam dopiero jednego psa. Drugi chodzi mi po głowie, ale coś ostatnio nie naciskam męża, bo właśnie się ciut boję jak by się dogadały. Bo ten mój Zibi to taki pierdołowaty jest. Wlazło by mu takie małe coś na głowę jak nic.

Posted

ulana to możesz dobrać psa charakterem do swojego :) wziąć jakiegoś z dt i wtedy będziesz znała jego charakter... przynajmniej w miarę... u nas psy są zupełnie inne i się uzupełniają a nie konkurują ( w większości) Brokat jest ciapowaty i jemu wszytsko jedno co się dzieje do koła byle by go głaskać a Inka wcale głasków az tak nie pragnie - woli się bawić i rządzić Brokatem :) Inka się cieszy bo jest liderką i szczeka Brokatowi do głowy i se rządzi a on się tym nie przejmuje bo on chce być głaskany... tylko my mamy problem bo jedną ręką głaszczemy brokata a druga rzucamy zabawki ince.. no ale jak w domu jest więcej niż jedna osoba to jest luz... jedna bawi się z inką a druga zagłaskuje brokata :)

Posted

AnkaG napisał(a):
A co ja mam powiedzieć... trzech rąk nie mam. Jedną przestaję głaskać by głaskać drugą to zaraz drapie... mnie mnie głaskaj

masz jeszcze dwie nogi ;) tj jedną zjęta i jedną w zanadrzu :lol:

Posted

Saththa napisał(a):
masz jeszcze dwie nogi ;) tj jedną zjęta i jedną w zanadrzu :lol:

AnkaG napisał(a):
A co ja mam powiedzieć... trzech rąk nie mam. Jedną przestaję głaskać by głaskać drugą to zaraz drapie... mnie mnie głaskaj

o właśnie! my jak mamy tymczasa to jedną ręką brokata, druga tymczasa a ze inka woli zabawe to nogą nadeptuje zabawke i się bawimy :cool1: