Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Margi']Jaki wątły :evil_lol: powiedziałabym,że akuratny.
Fajne te psiaki.[/QUOTE]

porównując do niedźwiedzia jakim był :lol:
Mordziastej muszę przykręcicić śrubkę bo się rozszczekała :mad:

Posted

Chciałam się Was poradzić: Mordziasta jak się boi hałasu to próbuje wcisnąć się w jakiś ciemny kąt. Ostatnio wcisnęła się na pułkę w szafie,metr nad podłogą. Pomyslałam o klatce i przykrywaniu jej kocem.
Co sądzicie o tym?

Posted

Hałas trochę dłuższy. Ona kopie sobie norę obojętne gdzie i w czym. Nie mam takiego kącika. Tam gdzie był Kurdupel nie zdaje egzaminu.
Kupiłam u weta środek po którym ONki śpią w sylwestra a ona nic nawet po podwujnej dawce. Wet stwierdził,nie nic na nią nie podziała.

Posted

raczej po prostu to na nia nie działa a nie nic nie działa :shake:

hałas dłuższy ale do przewidzenia jak np w sylwestra ze wiesz, że będą strzelać? Czy dłuższy ale niespodziewany??

Posted

malawaszka napisał(a):
a po co klatka? jakiś kącik możesz osłonić żeby mogła się schować jak potrzebuje, ale klatka to wydaje mi się za dużo bo to jak trzeba psa czasem zamknąć, a jej przecież nie trzeba

Nieeee, nie, nie. Klatka ma być właśnie dla psa bezpiecznym azylem i jak się ją dobrze zrobi, to psa nie trzeba tam zamykać i sam jak potrzebuje spokoju, wyciszenia tam idzie. Jak się nie ma takiego miejsca dla psa w domu, to klatka jest doskonała. W sylwestra zawsze rozstawiam dodatkową materiałową, żeby psy tam poszły jak mają ochotę. Ale to na pewno nie jest recepta na każdego psa. Lizce to pomaga, a Sadie to nie wie gdzie jest po prostu ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Nieeee, nie, nie. Klatka ma być właśnie dla psa bezpiecznym azylem i jak się ją dobrze zrobi, to psa nie trzeba tam zamykać i sam jak potrzebuje spokoju, wyciszenia tam idzie. Jak się nie ma takiego miejsca dla psa w domu, to klatka jest doskonała. W sylwestra zawsze rozstawiam dodatkową materiałową, żeby psy tam poszły jak mają ochotę. Ale to na pewno nie jest recepta na każdego psa. Lizce to pomaga, a Sadie to nie wie gdzie jest po prostu ;)

no ja wiem jaka jest teoria klatkowa tylko chodzi mi o to, że po co wydawać kasę na klatkę jak można psy zrobić kącik jakoś inaczej - meblami czy czymś...

Posted

Saththa napisał(a):
raczej po prostu to na nia nie działa a nie nic nie działa :shake:

hałas dłuższy ale do przewidzenia jak np w sylwestra ze wiesz, że będą strzelać? Czy dłuższy ale niespodziewany??

Wet powiedział,że jesli to na nią nie działa,to nic nie podziała,ona jeszcze bardziej się bała

I do przewidzenia i nie spodziewany. U niej nie chodzi o głosność tylko,tu chodzi też o wysokość dźwięku. Ocieplano sąsiedni blok i bała się pukania o rusztowanie.

WATACHA napisał(a):
A chowa się w jeden kąt czy w różne?

w różne,jest gotowa zdemolować mieszkanie

Pomyślałam o tej klatce tak jak pisze Zerduszko. Z meblami kombinowałam bez efektu.

Posted

Tazzman przezył i sylwestra na hydroksyzynie(?) podawany miał 5 dni przed haąłsem. a jak były festiwale ognia... to relanium dostawał od poniedziałku do soboty i nie było tragedii a zawsze była...

Ale jak się ją uda "schować" i sie uspokaja to raczej bez sensu faszerowac psa...

Posted

U nas to tydzień strzelają przed i 4 dni po,nabrała się tych prochów i tylko bałam sie że zrobi sobie krzywdę tak świrowała. Po tym dla psów tak nie świrowała ale bardzo się bała i zakopywala się.

Posted

ja w zeszłym roku tak miałam. Tazz dostał paste do dupy taka impreza uposledziła ciało a nie umysł... galerata po schodach się staczała, rzucał się lezałam na nim nigdy wiecej

Posted

Kocyka widzę nareszcie. Śliczny. :)
Zwłaszcza tu: http://s1173.photobucket.com/user/wilczyzew/media/Kocyk/DSC_7583.jpg.html :)

Z lekami żadnymi uspokajającymi doświadczenia nie mam. Na szczęście nie musi Zibi brać.
Wiem, że u znajomych sprawdzają się klatki jako takie azyle, ale pies musi być przyzwyczajany spokojnie i zaakceptować to miejsce. Nasz na przykład transportera nie zaakceptował pomimo szczerych wysiłków naszych. I stoi schowany za szafą...