Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wreszcie mogę rzucić trochę światła na tę sprawę bo... dałem psiakowi środek przeciw robakom - nie będę opisywał szczegółowo efektów :evil_lol:

Już po kilku godzinach Kubuś zaczął zmieniać kształt; szczenna suczka w oczach przeistaczała się w typowego, młodego psiaczka. Brzuszek był wcześniej tak rozdęty od robali, że to i owo i tak skromne "wciągnęło" się w głąb. Stąd były te wątpliwości :lol:

Teraz Kubuś ma już wszystko jak należy chociaż jąder co prawda jeszcze nie wyczuwam...

Posted

Jeszcze o Kubusiu:

1.Jest BARDZO spragniony kontaktu z człowiekiem. Wystarczy zwrócić na niego uwagę a mały, cieniutki ogonek zaczyna się kręcić tak gwałtowanie, że aż rzuca psem na prawo i lewo :)

2.Bardzo szybko się uczy - inteligentny psiak. Właśnie dość nieźle opanował trudną sztukę chodzenia na smyczy a spuszczony z niej daje się łatwo przywołać.

3.Byliśmy też na spacerze bez smyczy: ja, mój 50kg owczerek niemiecki Ozzi i Kubuś. Psiak zachowywał się wtedy dosyć swawolnie, odbiegał uważając jednak aby się nie zgubić. W zetknięciu z obcymi psami Kubuś przezornie natychmiast wykorzystywał osłonę swojego większego przyjaciela.

Szkoda byłoby, gdyby musiał wylądować w schronisku...

Posted

Nie jest dobrze. Kubuś staje się coraz bardziej swawolny i chce się bawić z moim onkiem. Ozzy jest dość agresywny, waży ponad 50 kg i nie bardzo mu to sie podoba. Mamy już na dogo Ozziego - ofiarę a teraz oby nie pojawił się Ozzi - oprawca...

Jestem niespokojny. Najgorsze, że przez prawie cały dzień nie ma nikogo w domu a nie mam jak izolować obu psów od siebie... :shake:

Posted

Dziś Ozzy warczał na małego. Robi się nieciekawie. Powinienem Kubusia dla jego bezpieczeństwa odwieźć do schroniska ale nie jest jeszcze zaszczepiony przeciw zakaźnym i jak coś złapie to też może się skończyć tragicznie. I tak żle, i tak niedobrze :(

Posted

Kubuś to bardzo słodki pieseczek, a jednak:razz: sama wymacałam:evil_lol: , 100-procentowy chłopaczek jak się patrzy. Pilnie szukamy mu kochającego domku. On nie może trafić do schronu!!!!!!!:placz:

Posted

Ania-tygrysiczka napisał(a):

No powaznie-nie umiemy,my stare wyjadaczki.
On ma takie dziwne cos,niby fiutek ale taki nie do konca,wyglada jak jakas narosl.Naprawde nie wiemy czy to facet czy kobitka:roll:Jajkow tez chyba nie ma,ma cos w rodzaju narzadu zenskiego ( nie chcialam pisac cipki;)i ma cos w rodzaju fiutka.Naprawde dziwadelko takie i na dodatek nie wiadomo jakiej toto jest plci.
Zwierzak jest obecnie u wlodiego wiec moze on cos wiecej napisze.

Ania-wiem, że to nie miejsce ale uśmiałam się...tak poważnie to niewykluczone, że maluszek jest wnętrem-USG to potwierdzi-może jest w pachwinie? tylko USG da odpowiedź-ale on jest bez względu na wszystko piękny!!! miniaturowy brunecik-cudny

Posted

Kubuś na pewno nie jest wnętrem, bo sprawdzałam. Po prostu ogromna ilość pasożytów w jego brzuszku spowodowała dużą jego objętość, i dlatego jego jajeczka gdzieś się zapodziały:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Po urodzeniu robali a podobno było ich mnóstwo jojka ujrzały światło dzienne:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: To naprawdę pocieszny chłopaczek!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

No i stało się a właściwie dopiero stanie się jutro. Muszę odwieźć Kubusia do schronu. Przede wszystkim ze względu na jego bezpieczeństwo bo sytuacja jest zaogniona do granic możliwości i każdego dnia może się wymknąć spod kontroli. Nie mam możliwości izolować psów od siebie a całe dnie nie ma nas w domu. Może ktoś z odwiedzających zwróci uwagę na Kubusia ? Chociaż coraz bardziej w to wątpię... :shake:

Z postury taki sobie, zwyczajny psiak a przecież psychicznie jest prawie chodzącą doskonałością. Lgnie do człowieka i nie ma w nim nic z tak charakterystycznego dla młodych zwierząt pędu do ustalenia hierarchii czy przeforsowania "siłowego" swojej woli. Dotyczy to tylko jego stosunku do człowieka, bo wobec innych zwierząt zachowuje się w sposób typowy. Obojętne czego to dotyczy, Kubuś jest tak bardzo posłuszny jak tylko mu na to pozwala percepcja poleceń przez jego mały rozumek...

Posted

Z całego tego zamieszania odnośnie płci Kubusia, zarówno ja jak i Wlodi zapomnieliśmy poinformować, że Kubuś to jeszcze szczeniak ok. 7-miesięczny (tak określił wet). Został zaszczepiony na zakaźne choróbska. Nie pozwólmy, żeby trafił do schroniska....... to jeszcze dziaciak!!!!:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: