Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 315
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kubuś już w schronie :shake:

Totalna porażka. Szukałem wśród znajomych, dawałem ogłoszenia w prasie - bez skutku. Telefonowali tylko ludzie którzy albo już byli w schronie i wśród kilkuset psów żaden im nie pasował albo chcieli np. yorka lub posokowca.

Wiem jak to wygląda ale nie miałem wyjścia - tam będzie bezpieczniejszy niż ostatnio u mnie. Szczepionka już zaczyna działać więc tylko trzeba mieć nadzieję, że przez najbliższy tydzień nie złapie jakiegoś zakażenia...

Posted

wlodi napisał(a):
No i stało się a właściwie dopiero stanie się jutro. Muszę odwieźć Kubusia do schronu. Przede wszystkim ze względu na jego bezpieczeństwo bo sytuacja jest zaogniona do granic możliwości i każdego dnia może się wymknąć spod kontroli. Nie mam możliwości izolować psów od siebie a całe dnie nie ma nas w domu. Może ktoś z odwiedzających zwróci uwagę na Kubusia ? Chociaż coraz bardziej w to wątpię... :shake:

Z postury taki sobie, zwyczajny psiak a przecież psychicznie jest prawie chodzącą doskonałością. Lgnie do człowieka i nie ma w nim nic z tak charakterystycznego dla młodych zwierząt pędu do ustalenia hierarchii czy przeforsowania "siłowego" swojej woli. Dotyczy to tylko jego stosunku do człowieka, bo wobec innych zwierząt zachowuje się w sposób typowy. Obojętne czego to dotyczy, Kubuś jest tak bardzo posłuszny jak tylko mu na to pozwala percepcja poleceń przez jego mały rozumek...

Ten taki sobie zwyczajny psiak, jest chodzącą doskonałością - cyt. No właśnie kundelki są najmądrzejszymi pieskami, szkoda, ża tak się stało, wyobrażam sobie co czuł, kiedy zasmakował już domu. Kubusiu, szkoda, że nie jesteś yorkiem albo innym rasowym pieskiem. Śliczny mądry Kubuś szuka domku chociaż tymczasowego:-( :shake: pilnie...Pomózmy mu, znów czuje się odrzucony....:shake:

Posted

[quote name='wlodi']
Kubuś już w schronie :shake:

Totalna porażka. Szukałem wśród znajomych, dawałem ogłoszenia w prasie - bez skutku. Telefonowali tylko ludzie którzy albo już byli w schronie i wśród kilkuset psów żaden im nie pasował albo chcieli np. yorka lub posokowca.

Wiem jak to wygląda ale nie miałem wyjścia - tam będzie bezpieczniejszy niż ostatnio u mnie. Szczepionka już zaczyna działać więc tylko trzeba mieć nadzieję, że przez najbliższy tydzień nie złapie jakiegoś zakażenia...
:placz: :placz:
tak a ja chce Pit Bulla R.Nose'a najlepiej z ADBA najlepiej 2 letniego-przypakowanego albo Wolfdoga-wiem Wlodi ręce opadają-Yorka najlepiej z kokardką:mad: ...:shake: zrobiłeś co mogłeś-starałeś się-ten maluszek jest kochany-może podaj namiary i telefon do schroniska gdzie maleństwo się znajduję-a może wystawić też na allegro?

Posted

Cudaczek jest malenkim pieskiem, w sam raz dla kogos kto szuka malego i nieklopotliwego zwierzaczka.Wazy 3 kilo i jest mniejszy od jamnika.Ma tylko 6 miesiecy.Nie pozwolmy mu spedzic dziecinstwa w schronisku:-(

Posted

Mam domek dla szczeniorka w Warszawie. Jeszcze dzisiaj wysle fotki.

Edit: Dopiero teraz przeczytalem pierwsze wpisy. Ciotki, jesteście niesamowite... a jakie szczególaste przy tym :-)