Jump to content
Dogomania

Ulena skrajnie wychudzona suczka z ulicy,nie udało się jej uratować, za TM :(

Recommended Posts

• Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to dobrze w sumie, o 16 stej się zbierają w tej lecznicy i pewnie trochę porozmawiają na temat tych wyników badań i tego co dalej można zrobić, więc może mogłabyś porozmawiać na żywo i bezpośrednio przekazać informacje? w rozmowie tel na szybko, bo już pacjent czeka trudno połapać się w tych wszystkich nazwach to coś na a to coś na e. Generalnie to zrozumiałam z tej rozmowy tylko to, że zbiera się płyn i nerka wygląda niepokojąco, a i jeszcze ta transfuzja.

Posted

Wlasnie wrocilam z pracy i zaraz jak zawsze do Ulenki...Fajnie ze jakos cioteczki sie wlaczyly i chca pomoc!Najwazniejsza jest tu Ulenka a zgodne dzialanie bedzie na pewno na korzysc dla niej!!! Co do plakatu nie mam odp. sprobuje jeszcze poszperac...

Posted

Witam! Mam kuzynkę w międzyborowie, ma 7 letnią Labkę, jeśli nie ma przeciwwskazań po kwietniowym leczeniu babeszjozy i suka przed cieczką, tak poza tym okaz zdrowia! Rozmawiałam z kuzynką, jest chętna do pomocy!

Posted

[quote name='Malawia']Witam! Mam kuzynkę w międzyborowie, ma 7 letnią Labkę, jeśli nie ma przeciwwskazań po kwietniowym leczeniu babeszjozy i suka przed cieczką, tak poza tym okaz zdrowia! Rozmawiałam z kuzynką, jest chętna do pomocy![/QUOTE]
Rewelacja, podziękuj kuzynce. Ulenka bardzo potrzebuje pomocy.
Oby z nerką nie było coś poważnego ,żeby jakieś raczysko się nie przyplątało.

Posted

[quote name='Malawia']Komu mogę na PW wysłać telefon do kuzynki?Oby tylko ta kwietniowa babeszjoza nie przeszkodziła! Trzymam kciuki !!!![/QUOTE]

może być do mnie, wielkie podziękowania.
sprawdziłam zgodnie z tą stronką: [URL]http://www.krewdlapsa.com/[/URL] może być ewentualnym dawcą, a odległość to chyba ok 5 km (między Żyrardowem a Międzyborowem) w praktyce pewnie więcej troszke.

Posted

[quote name='Malawia']Komu mogę na PW wysłać telefon do kuzynki?Oby tylko ta kwietniowa babeszjoza nie przeszkodziła! Trzymam kciuki !!!![/QUOTE]

obawiam się że babeszjoza może być przeszkodą, jak moja sunia wyszła z babeszjozy to wet powiedział że już krwiodawcą nie może zostać, trzeba dopytać

Posted

samochodem 5 minut! Wiem,bo bywam! A zmotoryzowana jest i chętna do pomocy też, już chciała adres lecznicy... powiedziałam żeby poczekała, aż ktoś do niej zadzwoni, telefon już wysyłam

Posted

jeżeli na pw do mnie, to nie otrzymałam :( adres lecznicy w sumie jest ogólno dostępny na pierwszej stronie już wstawiony, to tak na wszelki wypadek jakby ktoś chciał sprawdzić.

Posted

[quote name='tripti']jeżeli na pw do mnie, to nie otrzymałam :( adres lecznicy w sumie jest ogólno dostępny na pierwszej stronie już wstawiony, to tak na wszelki wypadek jakby ktoś chciał sprawdzić.[/QUOTE]

Tripti!Moze warto by bylo tez podac tel.do lecznicy bo na 1 str. jest tylko adres bez telefonu...

Posted

[quote name='Bogusik']Tripti!Moze warto by bylo tez podac tel.do lecznicy bo na 1 str. jest tylko adres bez telefonu...[/QUOTE]

z tym tel to można wygooglować ich stronkę i tak może ostrożnie, umawiajmy się na wątku kto będzie dzwonił, żeby nie mieli nas dość. Oni mają numer tusinki22 i w razie czego będą alarmować. Jutro będzie osobiście MałgorzataD.

Posted

[quote name='tripti']z tym tel to można wygooglować ich stronkę i tak może ostrożnie, umawiajmy się na wątku kto będzie dzwonił, żeby nie mieli nas dość. Oni mają numer tusinki22 i w razie czego będą alarmować. Jutro będzie osobiście MałgorzataD.[/QUOTE]

Ja mysle ze zadna z nas nie bedzie tam dzwonic bo i tak oni maja pelne rece roboty...ale wobec tego jakis numer kontaktowy...czy do tusinki22 czy do ktorejs z was jednak powinien byc tak jak na innych watkach...aby wlasnie nie bylo takich pytan typu "do kogo i gdzie" Ustalcie to bo taka inf.na 1 str. jest b. wazna...

Posted

[quote name='tusinka22']Może być kontakt do mnie, dziś też ją odwiedzę: 503 783 622

Jakie puszki jej najlepiej kupić??[/QUOTE]

daleko było wstecz na 4 stronie.

Posted

O rany!!! Tak złych wiadomości się nie spodziewałam :-(
Ta niedokrwistość może w dużej mierze być z powodu choroby nerki/nerek.
A i płyn w jamie brzusznej również może być z tego powodu.
Przy chorych nerkach należy stosować dietę ubogą w białko żeby nie obciążać nerek.

Czy Ulena miała oznaczany poziom białka we krwi, poziom albuminy, jonogram też by się przydał. To podpowie przyczynę gromadzenia się płynu w jamie ciała.

Posted

na 12 str w poście 295 jest wklejona taka mała karteczka, to są jony? albumina cokolwiek to jest przewijała się w rozmowie - poziom jest zły albo za duży albo za mały, ja nie wiem nawet co to jest, ale od tego chyba spuchły łapki.

Posted

Tak ta mała karteczka to jonogram, sód jest w normie (to chciałam zobaczyć)
Albumina to frakcja białka odpowiedzialna m in. za utrzymanie wody w krążeniu. Jeśli jest jej za mało wtedy woda ucieka z naczyń np. do jamy brzusznej. Musi być za mały poziom albuminy skoro lekarz mówił, że jest zła.
Czy w badaniu moczu nie wyszło białko????

Posted

[quote name='Bogusik']Postarajcie sie dac go na 1str.Bo to jest strona informacyjna i b.wazna...![/QUOTE]
rzadko na wątkach ktoś podaje swój numer telefonu(chyba że do fundacji która się zajmuje psem) do publicznej wiadomości, tusinka podała ale nie wiem czy chce być osobą kontaktową, najpierw wolę żeby się wypowiedziała zanim wrzuce na pierwsza stronę. A zawsze można sobie przesłać na pw.

Posted

Sunia w ciężkim stanie w lecznicy, a WY się o nr telefonów sprzeczacie....nie Macie ważniejszych spraw!!!! Jak ktoś chce znaleść telefon do lecznicy, znajdzie go na FB, bez najmniejszego problemu!!Ja tak wczoraj zrobiłam, kuzynka chciała wiedzieć gdzie Ulena jest, na stronie lecznicy jest adres, nr telefonu, jacy lekarze, wszystko jest!
Czy sprawdzenie krwi od dawcy dla Uleńki jest płatne? Do 16 strasznie długo, a czas ucieka...bezczynność jest okropna... Trzymam kciuki za małą!

Posted

[quote name='Malawia']Sunia w ciężkim stanie w lecznicy, a WY się o nr telefonów sprzeczacie....nie Macie ważniejszych spraw!!!! Jak ktoś chce znaleść telefon do lecznicy, znajdzie go na FB, bez najmniejszego problemu!!Ja tak wczoraj zrobiłam, kuzynka chciała wiedzieć gdzie Ulena jest, na stronie lecznicy jest adres, nr telefonu, jacy lekarze, wszystko jest![/QUOTE]

[FONT=Tahoma]a co możemy zrobić? do póki weterynarze nie omówią sprawy i nie przedstawią swoich wniosków możemy tylko czekać. A ja wolę odpisać żeby mnie znowu nikt nie oskarżał że zaniedbuję wątek i mam gdzieś Ulenę. [/FONT]

Posted

piszcie wszystko na bieżąco. Wszystkim nerwy puszczają z bezsilności ,ale nie kłóćcie się.
Jeżeli stan suni jest ciężki, to nie rozumiem dlaczego chcą czekać do 16. To jest masa czasu. potem będzie wieczór i kto się zajmie transfuzją .Pewnie leki jej podają. Ale czas się tu liczy.