Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Macia']Tylko tego jeszcze brakowało. Daj znać jak będziesz coś wiedzieć i czy potrzebne jest wsparcie.[/QUOTE]

Ok[COLOR=#ffffff].....................[/COLOR]

Posted

Oczywiście zgadzam się na wsparcie leczenia Śnieżki, jeśli będą na to środki.

Co do bazarku, to właśnie głównym problem jest... czas. Wysyłka to pikuś (mając zaprzyjaźnionego listonosza). Najgorsze jest mierzenie, opisanie, a przede wszystkim obfocenie tego wszystkiego :( Doba przykrótka bywa, niestety...

Posted

[quote name='Ellig']:)

Bardzo potrzebna jest [B]pomoc na leczenie, sterylizacje i operacje wyjecia srutu u Śniezki pod opieka Maci i Laci. Wnioskuje o pomoc w wysokosci 200 zł.[/B][/QUOTE]

[quote name='Nutusia']Oczywiście zgadzam się na wsparcie leczenia Śnieżki, jeśli będą na to środki.

[/QUOTE]

Pomoc dla Śniezki w wysokosci 200 zl przyznana.

Posted

[quote name='Macia']Tylko tego jeszcze brakowało. Daj znać jak będziesz coś wiedzieć i czy potrzebne jest wsparcie.[/QUOTE]

Potrzebne jest. Jak to infekcje wir. Nesia ma, to ja na mojego Arona
Wydalam ponad 1000 zl.
prosba o wsparcie dla Nesi u Igielki

Posted

[quote name='sylwija']Potrzebne jest. Jak to infekcje wir. Nesia ma, to ja na mojego Arona
Wydalam ponad 1000 zl.
prosba o wsparcie dla Nesi u Igielki[/QUOTE]
Czy Igielka prosila o pomoc? Bo jak a Nia rozmawialam to powiedziala,ze nie chce wsparcia.

Posted

Ja wiem, że psiaków w potrzebie jest nadmiar, ale błagam o pomoc dla tego maluszka: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/237990-M%C5%82ody-ma%C5%82y-pies-szuka%C5%82-domu-i-znalaz%C5%82-MA-DOM"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...zł-MA-DOM[/URL]!!

[COLOR=#b22222][B]Pojechał dziś do Białogardzkiego schroniska z łatką agresora[/B][/COLOR] :-( Wcześniej przebywał w kojcu gminnym, był super psem, zsocjalizowanym, uwielbiał dzieci... Poszedł do adopcji i wrócił z niej w strasznym stanie psychicznym. Nie daje się dotknąć :-(
Chciałam dać mu szansę (przetrzymać w klatce kennelowej u siebie do czasu znalezienia doświadczonego DT), ale nie zdążyłam, bo za późno się dowiedziałam, że wrócił z adopcji.
Psiak jest agresywny, bo przerażony. Po kwarantannie jeśli nie zostanie uśpiony, to zagryzą go inne psy.

[IMG]http://img62.imageshack.us/img62/1467/obraz068o.jpg[/IMG]

Potrzebny jest doświadczony DT, bez dzieci (bo trafił do rodziny wielodzietnej i najprawdopodobniej przez dzieci był bity), który podjąłby się jego resocjalizacji.

Posted

[quote name='Ellig']Czy Igielka prosila o pomoc? Bo jak a Nia rozmawialam to powiedziala,ze nie chce wsparcia.[/QUOTE]
Z tego co sie dowiedzialam Igiełka wnioskuje o 300 zl na leczenie Neci i tu po pierwsze mamy w "kasie" 108 zł, wiec na teraz mozemy pomoc tylko w kwocie 100 zl.

Posted

[quote name='Nikaragua']Z mojego zakończonego bazarku będzie 188zł, czekam na ostatnia wpłatę i prześlę na konto baloniarskie[/QUOTE]
Bardzo dziekujemy!:)

Posted

[quote name='lika1771']Podpiszcie petycje [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241082-Petycje-proszę-podpiszcie[/URL][/QUOTE]
Podpisane................

Posted

[quote name='Ellig']Z tego co sie dowiedzialam Igiełka wnioskuje o 300 zl na leczenie Neci i tu po pierwsze mamy w "kasie" 108 zł, wiec na teraz mozemy pomoc tylko w kwocie 100 zl.[/QUOTE]
Prosze bardzo Sylwija o odpowiedz Igielce,ze obecnie mozliwa jest pomoc w wysokosci 100 zl i zeby przeslala do skarbnika Maci paragon lub fakture za leczenie. Uwazamy tez ,ze byloby dobrze gdyby Igielka poprosila kogos z watku Nesi o przepisanie postu rozliczeniowego na tym watku .

Posted

[quote name='Ellig']Prosze bardzo Sylwija o odpowiedz Igielce,ze obecnie mozliwa jest pomoc w wysokosci 100 zl i zeby przeslala do skarbnika Maci paragon lub fakture za leczenie. Uwazamy tez ,ze byloby dobrze gdyby Igielka poprosila kogos z watku Nesi o przepisanie postu rozliczeniowego na tym watku .[/QUOTE]

ok, napisze do Igiełki, bo już prawie nie mówię..

Posted (edited)

[quote name='sylwija']ok, napisze do Igiełki, bo już prawie nie mówię..[/QUOTE]
Dziekujemy i duzo zdrowia.
Poprosze Zarzad o wypowiedzenie sie na temat pomocy dla Nesi na DT u Igiełki.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/203377-Nesia-w-BDT-odzyskuje-radość-życia-trzyma-sztamę-z-Rudosławą-i-szuka-super-DS-[/url])

Edited by Ellig
Posted

Ja się zgadzam, pod warunkiem, że ktoś przejmie wątek rozliczeniowy Nesi na czas nieobecności Igiełki na dogo i rozliczenia będą prowadzone na bieżąco.

Przykro mi, ale chyba będziemy jednak musiały prosić o dowody rozliczeń tu, na naszym wątku, choć do tej pory wystarczało rozliczenie na wątku psiaka, bo poszło od nas wsparcie na BDT Joszki u Lili, w rozliczeniu na wątku zostało ujęte, a właśnie się okazało, że pieniądze zniknęły. Mam nadzieję, że zostanie wyjaśnione na jaki cel zostały wykorzystane. Jedno jest pewne - nie na ten, na który KWB udzielił pomocy :(
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232792-Szczeniak-z-nu%C5%BCyc%C4%85-w-BDT-u-liki1771-Potrzebne-na-leczenie/page44[/url]

Posted

[quote name='Nutusia']Ja się zgadzam, pod warunkiem, że ktoś przejmie wątek rozliczeniowy Nesi na czas nieobecności Igiełki na dogo i rozliczenia będą prowadzone na bieżąco.

Przykro mi, ale chyba będziemy jednak musiały prosić o dowody rozliczeń tu, na naszym wątku, choć do tej pory wystarczało rozliczenie na wątku psiaka, bo poszło od nas wsparcie na BDT Joszki u Lili, w rozliczeniu na wątku zostało ujęte, a właśnie się okazało, że pieniądze zniknęły. Mam nadzieję, że zostanie wyjaśnione na jaki cel zostały wykorzystane. Jedno jest pewne - nie na ten, na który KWB udzielił pomocy :(
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232792-Szczeniak-z-nużycą-w-BDT-u-liki1771-Potrzebne-na-leczenie/page44[/URL][/QUOTE]

Jest mi bardzo przykro :-( to ja poprosiłam o pomoc dla Joszki, która przebywa u Liki. :-(
byłam przekonana, że pieniądze zostaną przeznaczone na spłatę długu u weta :-(

Posted

Marta, daj spokój, przecież działałaś w interesie... psa! Proponowałabym poczekać na wyjaśnienia Liki - jak wiadomo, w życiu baaaardzo różnie bywa i ja wciąż wierzę, że jest jakieś racjonalne i wiarygodne wytłumaczenie zaistniałej sytuacji.

A swoją drogą, o takim punkcie w regulaminie trzeba by było pomyśleć. Jak widać, ciągle życie nas weryfikuje...

Posted

Nawet nie chcę komentować. Po prostu jest żal.
O nowym punkcie w regulaminie można pomyśleć, ale prawda jest taka, że jeśli ktoś po otrzymaniu wsparcia wykorzysta pieniądze na co innego to tym bardziej taka osoba nie będzie się stosować do naszego regulaminu. Nie wiem czy wytłumaczyłam o co mi chodzi.

Posted

Takie działania znowu zniechęcą wielu ludzi do wspomagania finansowego psów w potrzebie, załamać się można, naprawdę.
Osobiście nie wierzę w to, że istnieje wytłumaczenie, bo nie istnieje w takiej sytuacji.

Posted

[quote name='Nutusia']W sensie, że nie będzie narzędzi do wyegzekwowania zwrotu pieniędzy np...[/QUOTE]

No właśnie. Jeśli przykładowo ktoś zabierze kasę i zniknie to nic nam nie da punkt w regulaminie. Ale nie mówię żeby na wszelki wypadek go nie dać. Wychodzę po prostu z założenia, że jak ktoś byłby tak bezczelny, by zrobić coś takiego to nie będzie się przejmował naszym regulaminem.

Posted

[quote name='mestudio']Takie działania znowu zniechęcą wielu ludzi do wspomagania finansowego psów w potrzebie, załamać się można, naprawdę.
Osobiście nie wierzę w to, że istnieje wytłumaczenie, bo nie istnieje w takiej sytuacji.[/QUOTE]

dumam o tym cały czas ...
wiele osób pomaga samemu mając niewiele, albo nic
pomagają, na ile stać i jak potrafią - ziarnko do ziarnka
i jak dochodzi do tego typu sytuacji .... to tak jakby dostać w twarz
i wielu rezygnuje, a Ogonki zostają ...