Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie Baloniarki :)
Wracam po dłuższej nieobecności i bardzo dziękuje za kciuki Nesiulka czuje się już lepiej :)

no no widzę że nowa Baloniarka do nas dołączyła super- Iwoniam gratulujemy ślicznej córy :)

Posted

dziewczyny, dwa z osmiu szczeniaków od dzikiej suni (tylko te dwa jeszcze szukają domów, reszta rozdysponowana), zaraz będa bezdomne w praktyce. bdt ma CZAS DO KOŃCA MIESIĄCA, ZEBY SIĘ WYNIEŚĆ Z MIESZKANIA. nagła sytuacja. nie ma co zrobic ze szczeniakami. help!

Posted

[quote name='Igiełka']Witajcie Baloniarki :)
Wracam po dłuższej nieobecności i bardzo dziękuje za kciuki Nesiulka czuje się już lepiej :)

no no widzę że nowa Baloniarka do nas dołączyła super- Iwoniam gratulujemy ślicznej córy :)[/QUOTE]

Dziękuję :)
Nati leży tu grzecznie i pozwala mi ogłoszenia robić :)
heh

Posted

A ja się pochwalę moimi weekendowymi tymczasami, a co! ;)

[IMG]http://global.images10.fotosik.pl/1720/93478f1fbbbbd39c.jpg[/IMG]

Dziś rano udało mi się wreszcie dodzwonić do ptasiego azylu w zoo i Dziecię me po południu zawiozło "orły" do Warszawy :)

Posted

Nie mam bladego pojęcia... Mamy nie stwierdzono, a maluchy wypadły z rynny nad naszym tarasem. Gniazdka też brak. Prawdopodobnie jest pomiędzy dachem a podbitką, ale dach mamy tak skonstruowany, że nijak się tam nie da zajrzeć :( Wypadły w sobotę, do wczoraj przeżyły na naszych ekologicznych muchach i białku z jajka, a wczoraj po południu pojechały do ptasiego azylu w warszawskim zoo :)

Posted

myśmy kiedyś mieli pod opieką srokę. cwane to było, kute na wszystkie nogi i złodziejskie nasienie, kradła głównie żarcie, na które człowiek był mocno nastawiony, np ciastka z kremem, po których zacznała łazić - przez nokaut techniczny je małpa zdobywała. w końcu zapoznała stado srok na balkonie (okna wychodziły na tereny zielone na gocławiu, nawet słowiki tam były, kuropatwy, kuny..) i jto stado ją adoptowało. bardzo fajnie to wyszło, na pewno miała super życie pod niebiem. a może dalej ma? ile sroki zyją?

Posted

Jakoś tu cicho ostatnio. Zapraszam na wątek naszego nowego podopiecznego. To 4 tygodniowy kociak, który miał już usunięte jedno oko, drugie również będzie musiało być usunięte. Nie ma też kawałka łapy. Mimo wszystko jest bardzo dzielny. Zapraszam na jego wątek.

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228638-Ma%C5%82y-Zombie-bez-oczka-%C5%82apki-niewidomy-a-ma-dopiero-4-tygodnie[/url]!!

W dodatku dzisiaj trafi do nas kotka z 3 maluchami. Okociła się w krzakach na osiedlu. Maluchy zaczynają chodzić i zaraz skończą pod samochodem.

Posted

te małe "koszyczki" są u Ciebie??
w B-B?

[quote name='Lili8522'][COLOR=#ff0000][B]
Cioteczki mam taką informacje mam do oddania 2 koszatniczki, gdyby ktoś wiedział o jakimś domu
była bym wdzięczna za jakieś wieści :)[/B][/COLOR][/QUOTE]

Posted

A ja wam powiem, że mi bardzo smutno :(
Byłam z majcią dzisiaj na późno wieczornym spacerze w parku ( chodzę z nią późno, bo to strachliwa dama i za dnia wszystkiego się boi ) , spaceruje sobie spokojnie uliczkami parku, aż tu naglę, z wysokiej trawy, metr przede mną na chodnik wychodzi...............
BIAŁY SZCZUREK!! na początku niedowierzałam, Majka oszalała, a ja w szoku, szczur nie bał się ani mnie ani psa.
Stoje myślę co robić....... Niestety boję się takich stworzonek... naprawdę, białe... z czerwonymi oczami... więc przywiązuje maje, klękam i wołam... wołam... a on idzie do mnie, ja spanikowana się nie ruszam........ a on liże mnie po palcach stóp..... resztkami odwagi próbuje go wziąść na ręce... podnosze......... a on zaczyna się kręcić i wypada mi z rąk.......... i ucieka ........ i już go nie widziałam, mimo iż wołałam i szukałam....... biedactwo....... domowe to na bank. Wypuszczone na pewną śmierć :(

Posted

smutna sprawa, ale w sumie..
dobrze, ze Cię nie ugryzł.
Mogło być niebezpiecznie, wszak zwierzak nieznany, a niestety... niebezpieczne choroby przenosi
Biedulek mały..

[quote name='necianeta89']A ja wam powiem, że mi bardzo smutno :(
Byłam z majcią dzisiaj na późno wieczornym spacerze w parku ( chodzę z nią późno, bo to strachliwa dama i za dnia wszystkiego się boi ) , spaceruje sobie spokojnie uliczkami parku, aż tu naglę, z wysokiej trawy, metr przede mną na chodnik wychodzi...............
BIAŁY SZCZUREK!! na początku niedowierzałam, Majka oszalała, a ja w szoku, szczur nie bał się ani mnie ani psa.
Stoje myślę co robić....... Niestety boję się takich stworzonek... naprawdę, białe... z czerwonymi oczami... więc przywiązuje maje, klękam i wołam... wołam... a on idzie do mnie, ja spanikowana się nie ruszam........ a on liże mnie po palcach stóp..... resztkami odwagi próbuje go wziąść na ręce... podnosze......... a on zaczyna się kręcić i wypada mi z rąk.......... i ucieka ........ i już go nie widziałam, mimo iż wołałam i szukałam....... biedactwo....... domowe to na bank. Wypuszczone na pewną śmierć :([/QUOTE]

Posted

[quote name='iwoniam']smutna sprawa, ale w sumie..
dobrze, ze Cię nie ugryzł.
Mogło być niebezpiecznie, wszak zwierzak nieznany, a niestety... niebezpieczne choroby przenosi
Biedulek mały..[/QUOTE]

wiem, dlatego jak się zaczął kręcić, nie trzymałam go mocniej, ani nie łapałam w locie, bo bałam się że mnie ugryzie... ale mały jest bez szans na wolności.... szkoda mi go. mimo iż w życiu nie chciałabym mieć takiego stworzonka w domu.

Posted

Ja dziś przyszłam z prośbą... Często robię zdjęcia psom z BDT (np. dzisiaj będę fociła jednego owczarka, ale chyba z poza forum). Teraz staram się o stypendium, żeby móc dalej pomagać, robiąc bezdomnym psom zdjęcia, tak jak robiłam do tej pory. Potrzebuję jednak sprzętu, który pozwoli mi na zrobienie jeszcze lepszych zdjęć, a także planuję szkolenia dla wolontariuszy dotyczące fotografowania psów do ogłoszeń. Moi rywale proszą o laptopy, kursy tańca w Brazylii... Spójrzcie proszę na moją aplikację i sami zadecydujcie, czy warta jest wsparcia. :)

Proszę o głos - szczegóły w moim podpisie - wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228677[/url].

Posted

[quote name='Bonsai']

Proszę o głos - szczegóły w moim podpisie - wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/228677[/URL].[/QUOTE]
zagłosowałam:) podesłałam też link córce, żeby posłała koleżankom