Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogomaniacki konkurs dla każdego psiaka/kociaka i super zwierzaka!!!

[SIZE=5][FONT=Impact][SIZE=7] [COLOR=red]MAM PSIAlent
[B][FONT=Century Gothic][SIZE=3][COLOR=black]
Jeżeli Twój pies/zwierzak przejawia utalentowanie w dziedzinach różnych różnistych zgłoś się do nas!!!

Jest szansa na wygranie 7 ekstra zestawów marketingowych dla wybranych psiaków w potrzebie!!!

A wiecie co jest najlepsze?
Bawimy się kosztem zadłużonej Rozi :evil_lol:

Zajrzyj do nas ;-)

klik w banerek:
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][/SIZE][URL="http://www.dogomania.pl/threads/223242"][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-jAeUU3y1RNo/Tz1qsIRKkyI/AAAAAAAAMCY/PFuHt1MQ15U/s400/mam-talent.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Witam dogo :)
Psiaczkow nie tymczasuje, ale sobie zapisze i poczytam w wolnych chwilach.
Jakby byla taka potrzeba, to zrobie ogloszenia na najczesciej odwiedzanych portalach: gumtree, tablica, ale.gratka itp.

Posted

[quote name='adkoci']Witam dogo :)
Psiaczkow nie tymczasuje, ale sobie zapisze i poczytam w wolnych chwilach.
Jakby byla taka potrzeba, to zrobie ogloszenia na najczesciej odwiedzanych portalach: gumtree, tablica, ale.gratka itp.[/QUOTE]

Witaj :)

Ogłoszeń nigdy za wiele ;) Każda pomoc na wagę złota.

Posted

A ja sobie tak siedzę i czytam, o całej aferze o Czarodziejce... o Sako i aferze na FB.. i mam dość DOGO i wszystkich bo mnie aż mdli od tego jak ludzie mogą być nieczuli, perfidni... eh ... ale wracam tu.. czytam 1 stronę i od razu wraca wiara w ludzi...

Posted

[quote name='necianeta89']A ja sobie tak siedzę i czytam, o całej aferze o Czarodziejce... o Sako i aferze na FB.. i mam dość DOGO i wszystkich bo mnie aż mdli od tego jak ludzie mogą być nieczuli, perfidni... eh ... ale wracam tu.. czytam 1 stronę i od razu wraca wiara w ludzi...[/QUOTE]

Bo my jesteśmy ponad to... U nas jest fajnie, miło i przytulnie...
Ponoć tak kiedyś było na dogo, a my jesteśmy reliktem przeszłości...

Posted

[quote name='Roszpunka']Bo my jesteśmy ponad to... U nas jest fajnie, miło i przytulnie...
Ponoć tak kiedyś było na dogo, a my jesteśmy reliktem przeszłości...[/QUOTE]

tam nawet ktoś napisał, że ma z nas brać przykład... ;)

Posted

[quote name='necianeta89']A w taki dzień jak dziś, gdy głowa mi pęka od afer, chętnie bym z wami baloniarki, zasiadła w lecie przy ognisku, piwku, czy czymkolwiek i pogadała o bzdetach ;)[/QUOTE]

Pomysł zacny i zapewne do zrealizowania :)
Tylko lato takie odległe się wydaje...

Posted

[quote name='Roszpunka']Pomysł zacny i zapewne do zrealizowania :)
Tylko lato takie odległe się wydaje...[/QUOTE]

Przybędzie prędzej niż myślisz ;) mimo iż za oknem mam po kolana śniegu ;)

Posted

[quote name='necianeta89']Przybędzie prędzej niż myślisz ;) mimo iż za oknem mam po kolana śniegu ;)[/QUOTE]

Śnieg też lubię :) Ale ognisko, Baloniarki i komary, to znakomite zestawienie ;)

Posted

A czy ja się moge wypłakać? miałam okropny dzień....

Nie dość, że od trzech dni mi padł net to dziś- z samego rana (8 czyli środek nocy) obudził mnie odgłos pawia. Pikulec. Ale sam rzyg to nic, Pikulina miała koszmarne kłopoty z utrzymaniem równowagi, rzucało nią jak pijanym marynarzem w czasie sztormu.... U weta byłyśmy w 15 minut (nie pytajcie jak, biorąc pod uwagę, że jakąś częścią umysłu nadal tkwiłam w dość barwnym śnie, droga przedstawiała sobą obraz koszmarny- lód, zwały śniegu itp rozrywki dla kierowców i nie mam pojęcia jakim cudem wyszłam z domu mniej więcej kompletnie i sensownie ubrana). U weta Piku doszła do siebie błyskawicznie, co wyraziła gwałtowną chęcią odgryzienia wetce palców; dostała coś rozkurczowego na brzuch, bo go strasznie spinała, poobserwowałyśmy ją i.. wróciłam do domu. Póki co Piku czuje sie super.
W ciągu dnia pomijając kilka bardzo stresujących wiadomości i malowniczą wpadkę "pieluszkową" Kry byłoby całkiem spoko. Byłoby, gdyby nie cholerne drzwi. Drzwi mianowicie postanowiły się znienacka zamknąć pod wpływem przeciągu, w momencie kiedy wnosiłam pranie. Niestety nie zdążyłam zrobić uniku i zahaczyłam o klamkę łokciem. Z rozpędu. A akurat ten łokieć i tak jest w stanie średnim od wielu lat po paskudnym, skomplikowanym złamaniu (nie wdawajcie się w bójki na wysokościach!). Zobaczyłam chyba całą drogę mleczną, wywarczałam spory zasób słów powszechnie uważanych za nieparlamentarne, a teraz mogę podziwiać bardzo malowniczy i barwny siniak (a nawet dwa).
A na koniec dnia moja osobista ciocia wywinęła orła na schodach, jest oczywiście potłuczona, oczywiście nie chce się dać zawieźć na pogotowie, nieważne, że ledwo do łóżka dotarła. W zwiążku z czym- a)mam przed sobą noc denerwowania się, czy jej się nic powazniejszego nie stało; b)rano musze napuscić na nią jej syna, żeby ją na urazówkę jednak zawlókł i c)jeśli nie daj Boże coś sobie zrobiła to mam na głowie jej zwierzyniec (niemały, bo ciocia zwierzolubna jest).......

:-(

Posted

Mmmmmmmm..... Ale żeście się rozmarzyły :loveu:
Ognisko, dobre jedzonko i doborowe towarzystwo!
Dobrze tak sobie pomarzyć w środku tej okropnej zimy :-x:-x:-x

ulvhedinn - tutaj zawsze możesz się wypłakać...
Jak się wali to wali się wszystko...
Skąd ja to znam :shake:

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/208974-Sako-z-dysplazj%C4%85-walczy-z-odle%C5%BCynami-i-pr%C3%B3buje-wsta%C4%87./page99[/URL]

Co do ogniska to w końcu w przyszłym roku przeprowadzamy się na wieś. Dom spory, bo to była szkoła plus duuuży teren. Zapraszam wtedy na ognisko ;). Oczywiście ze zwierzakami :cool3:.

Posted

[quote name='Roszpunka']Bo my jesteśmy ponad to... U nas jest fajnie, miło i przytulnie...
Ponoć tak kiedyś było na dogo, a my jesteśmy reliktem przeszłości...[/QUOTE]

Witam wszystkie zacne Relikty Przeszłości czy też wręcz Dinozaury :loveu:
W takich momentach, po lekturze takich wątków jak ten Sako czy dawno temu Arktyki, moja wdzięczność dla Igiełki za wprowadzenie w czym mojego mglistego pomysłu jeszcze bardziej rośnie, choć zawsze była tak duża, że nie wiem czy to jest w ogóle możliwe:evil_lol:

Posted

Wczoraj ledwo uspokoiło się u ataK na jej wątkach, musiałam nadziać się na wątek Czarodziejki. Same obrzydliwości wszędzie. Kopanie leżącego to na dogo taka rozrywka, stało się to już zwyczajowe wręcz.
Dobrze, że ten biedny Sako zmienił miejsce na lepsze, ale jakie małe musi być czyjeś ego, żeby się tak żywić nieszczęściem psa i dowalaniem człowiekowi.

Posted

[quote name='Macia'][URL]http://www.dogomania.pl/threads/208974-Sako-z-dysplazj%C4%85-walczy-z-odle%C5%BCynami-i-pr%C3%B3buje-wsta%C4%87./page99[/URL]

Co do ogniska to w końcu w przyszłym roku przeprowadzamy się na wieś. Dom spory, bo to była szkoła plus duuuży teren. Zapraszam wtedy na ognisko ;). Oczywiście ze zwierzakami :cool3:.[/QUOTE]
Macia, koniecznie przeczytaj drugą część ;)
[url]http://akseni.blox.pl/2010/02/Zima-zima-zima.html[/url]

Posted

kkasiiiar nigdy mi się w oczy nie rzucili. Patrząc po stronie chyba lubią tytuły, stopnie (nie krytykuję, po prostu rzuciło mi się w oczy). Ciężko po stronie coś stwierdzić, bo niby interwencje opisane, ale tak naprawdę w większości brak informacji co się działo później ze zwierzętami. Widać oczywiście na kim się chcieli wzorować, zresztą sama nazwa to sugeruje. Nie mają praktycznie zwierząt do adopcji. Widać, że jeszcze młoda organizacja, choć różnych informacji na stronie pełno. Dobrze, że się skupiają na edukacji. Nie wiem zapytam Ani może kiedyś się z nimi zetknęła.

mmd chyba zły link ;)

Posted

[quote name='Macia']kkasiiiar nigdy mi się w oczy nie rzucili. Patrząc po stronie chyba lubią tytuły, stopnie (nie krytykuję, po prostu rzuciło mi się w oczy). Ciężko po stronie coś stwierdzić, bo niby interwencje opisane, ale tak naprawdę w większości brak informacji co się działo później ze zwierzętami. Widać oczywiście na kim się chcieli wzorować, zresztą sama nazwa to sugeruje. Nie mają praktycznie zwierząt do adopcji. Widać, że jeszcze młoda organizacja, choć różnych informacji na stronie pełno. Dobrze, że się skupiają na edukacji. Nie wiem zapytam Ani może kiedyś się z nimi zetknęła.

mmd chyba zły link ;)[/QUOTE]

Dziekuje!!!!!! Bedę wdzięczna za jakiekolwiek informacje :)

Posted

Witajcie, skandaliczne dla mnie jest to,ze teraz osoby z dogo chca zrobic zbiorke na pomoc w wyposazeniu i zakupie drzwi do garazu w ktorym miescilko sie platne DT, hospicjum/ 300-400 zl miesiecznie plus pokrycie kosztow leczenia i karma/ u Czarodziejki................sama kiedys wysylalam do Niej karme dla potrzebujacego psiaka, mam nadzieje ,ze ja zjadl...............przepraszam za ten wpis ale sa granice przyzwoitosci, ktorych nie mozna przekraczac.........

Posted

Link do wątku psa jest wyżej plus ten, który został rozdzielony od tamtego [url]http://www.dogomania.pl/threads/223247-Hospicjum-Czarodziejki[/url]
Ellig nie wypowiadam się na tamtych wątkach, ale fakt, że ktoś może stwierdzić, że teraz ludzie narzekają, a mogli pozbierać pieniądze na remont to gruba przesada. Jest to płatny hotel i nie widzę powodu dla którego ktoś miałby mu coś fundować. Owszem niektórzy przesadzili w nienawiści, ale ja patrzę na to też z innej strony. Mam psa kalekę i jak pomyślę, że miałaby przebywać w takich warunkach, leżąc z odleżynami we własnym moczu to aż mnie roznosi.