Ziutka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='wadercia']a do mnie dzis przyszla pielucha! :) Kto je zbieral bo zapomnialam juz :)[/QUOTE] Ulv zbierała :) Quote
kkasiiiar Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [B]Zapraszam na bazarek [/B][url]http://www.dogomania.pl/threads/222743-Bi%C5%BCuteria-II-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-dla-Kalekiej-suczki-Farci-i-Atosa-do-17.02-ZAPRASZAMY-%29[/url] Quote
sylwija Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 a ja mam wielka prośba o pomoc z rozgłaszaniu, zapraszaniu, udostępnianiu etc.. [URL=http://www.facebook.com/events/178912505528563/]Ivor - FB[/URL] Quote
kkasiiiar Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 [quote name='sylwija']a ja mam wielka prośba o pomoc z rozgłaszaniu, zapraszaniu, udostępnianiu etc.. [URL=http://www.facebook.com/events/178912505528563/]Ivor - FB[/URL][/QUOTE] Udostępnione:) Quote
sylwija Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 dzięki :) po prostu nie wiem, ile on może czekać na dom.. może z tego FB ktoś się zainteresuje.. Quote
tatankas Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Może któraś z was potrzebuje ogłoszeń dla jakiś swoich psiaków tymczasowych,zapraszam na swój pierwszy bazarek ogłoszeniowy: [url]http://www.dogomania.pl/threads/222758-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-30-og%C5%82osze%C5%84-za-7z%C5%82-na-Boksie-Asty-i-zwyk%C5%82e-kundelki-do-27.02[/url] Quote
kaja69 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Wsparcia i pomysłów potrzebujemy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/219631-Tragedia-kilkunastu-psów.-Głodują.-Brak-pomysłów[/URL]. Quote
iwoniam Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 a u mnie się rozmnożyło zoo z Olkusza mam 3 kolejne - ja już niedługo zacznę chodzić po pieskach.. ;( tyle ich jest......... Quote
NikaEla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='kaja69']Wsparcia i pomysłów potrzebujemy [URL]http://www.dogomania.pl/threads/219631-Tragedia-kilkunastu-psów.-Głodują.-Brak-pomysłów[/URL].[/QUOTE] zapisałam sobie, po pracy poczytam Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Jako,że my dopiero w przyszłości zostaniemy bezpłatnym domem tymczasowym postanowiłam zadawać tu pytania.Przygotowujemy się-decyzja nasza winna byc przemyślana i jest,musi mieć ręce i nogi..Pora na pytania: - czy z osobą powierząjącą psa na bdt zawieracie umowę?Czy w wątku jest wzór takiej umowy-jeśli tak to nr strony poproszę..... Elżbieta Quote
Igiełka Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 [quote name='waldi481']Jako,że my dopiero w przyszłości zostaniemy bezpłatnym domem tymczasowym postanowiłam zadawać tu pytania.Przygotowujemy się-decyzja nasza winna byc przemyślana i jest,musi mieć ręce i nogi..Pora na pytania: - czy z osobą powierząjącą psa na bdt zawieracie umowę?Czy w wątku jest wzór takiej umowy-jeśli tak to nr strony poproszę..... Elżbieta[/QUOTE] To zależy od BDT/BDTzD jednak wiem też że z umową bywa różnie tak naprawdę to nie daje ona gwarancji że nie pozostaniecie zostawieni sami sobie, wszystko zależy od tego na jaką traficie Osobę, która powierzy Wam psiaka pod tymczasową opiekę. Czasami nawet bez umowy współpraca pozostaje bardzo dobra. ;) Quote
ulvhedinn Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Szczerze- jak sie chce mieć pewność, że współpraca będzie dobra, to tylko z osobami które sie w przeszłości "sprawdziły". Quote
Nutusia Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='ulvhedinn']Szczerze- jak sie chce mieć pewność, że współpraca będzie dobra, to tylko z osobami które sie w przeszłości "sprawdziły".[/QUOTE] Ręcyma i nogyma się podpisuję! ;) I to nie tyle z tymi osobami, które "sprawdziły się" w oddawaniu psa na DT, ale z tymi, które zawsze wesprą, wysłuchają, podtrzymają na duchu. Umowę podpisałam tylko raz, przy pierwszej tymczasowiczce, która okazała się tymczasem dożywotnim... Quote
NikaEla Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Może podpowiecie coś w sprawie biało-czarnego jamnika, który ma bardzo silny lęk separacyjny, przeszedł nieudaną 2-dniowa adopcję (rzucał się z zębami na 2-letnie dziecko) [url]http://www.dogomania.pl/threads/222057[/url] dziewczyna, która go znalazła w lesie na dniach odda go do schroniska :( bo nie daje rady Quote
sceptiques Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Czy dotarła wpłata na konto Baloniarek? Quote
mmd Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Wróciłam :) Przyszło trochę nowych wpłat, jutro zrobię aktualizację, bo jeszcze niezupełnie kontaktuję po 12 godzinach w drodze w sumie. [quote name='dogomaniaczkaa']Czy dotarła wpłata na konto Baloniarek?[/QUOTE] Dotarła, na pewno widziałam od Ciebie :) Quote
sceptiques Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='mmd']Wróciłam :) Przyszło trochę nowych wpłat, jutro zrobię aktualizację, bo jeszcze niezupełnie kontaktuję po 12 godzinach w drodze w sumie. Dotarła, na pewno widziałam od Ciebie :)[/QUOTE] Super :) Odpoczywaj! Quote
ataK Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='ulvhedinn']Szczerze- jak sie chce mieć pewność, że współpraca będzie dobra, to tylko z osobami które sie w przeszłości "sprawdziły".[/QUOTE] Też się podpisuję :) Od paru osób z pewnością wzięłabym psa w ciemno, bez żadnej umowy, od paru natomiast nie wzięłabym z pewnością, bez względu na umowę... Quote
zerduszko Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 [quote name='ataK']Też się podpisuję :) Od paru osób z pewnością wzięłabym psa w ciemno, bez żadnej umowy, od paru natomiast nie wzięłabym z pewnością, bez względu na umowę...[/QUOTE] Pytanie kto Tobie teraz oddałby psa. Kto z tych osób z którymi współpracowałaś. Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Pytałam o umowę,bo chcemy,żeby pies,który do nas trafi przeszedł całkowicie pod naszą opieke tzn-po przekazaniu my odpowiadamy całościowo.Od I konsultacji z wetem aż do znalezienia domu.Osoba,która powierzy pomogłaby tylko w zamieszczeniu ogłoszeń,bo nie umiemy wstawiać zdjęć. Czy ktoś na to poszedłby?I czy jest wzór stosowanej przez Was umowy czy raczej musimy sami taki formularz przygotować?Czy taki formularz ma moc prawną?Pytam,bo można spisać wiele-papier cierpliwy wytrzyma wszystko,a nie chcemy działać na zasadzie,,dogadania,,.. Elżbieta Quote
mmd Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Post rozliczeniowy uzupełniony. Sprawdźcie, czy wszystko doszło, co miało dojść. :) Quote
Ellig Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='sylwija']a ja mam wielka prośba o pomoc z rozgłaszaniu, zapraszaniu, udostępnianiu etc.. [URL=http://www.facebook.com/events/178912505528563/]Ivor - FB[/URL][/QUOTE] Zrobione!:) Witaj mmd!:* Quote
mestudio Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='zerduszko']Pytanie kto Tobie teraz oddałby psa. Kto z tych osób z którymi współpracowałaś.[/QUOTE] Ciekawe stwierdzenie, niegrzeczne i zastanawiające. Na kilkadziesiąt psów jakie miałam w DT tylko jedna osoba, od której wzięłam psa, dosłownie mnie załamała swoim zachowaniem i do dziś mnie to boli. Zostałam potraktowana jak przygłup i przechowalnia, która nie ma nic do gadania w żadnej kwestii, gdyż nic nie wie pomimo to, że tylko ja wiedziałam jak zachowuje się pies. Omijam tę osobę szerokim łukiem, zresztą nie tylko ja. Sporadycznie podpisujemy umowy - najczęściej z fundacjami lub schroniskami jak zabieramy od nich pieska, z inicjatywą wychodzą oni bo też nie mają przecież pojęcia co ja za jedna. waldi481, chcecie brać na siebie ogromną odpowiedzialność. Quote
pola53 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Dziewczyny, mój haszczak znalazł dom, jesteśmy już po wizycie przedadopcyjnej, którą przeprowadziła p. Kinga z Koszalina. Piesek tam właśnie pojedzie. Muszę się tylko umówić z panem na konkretny dzień. Bardzo dziękuję za pomoc! :). Czy tę 1/4 mogę zwrócić na to samo konto z którego pomoc została wysłana? Quote
ataK Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 [quote name='mestudio']Ciekawe stwierdzenie, niegrzeczne i zastanawiające. [/QUOTE] Masz rację, nauczyłam się już ostatnio nie zwracać uwagi na tego typu prowokacje. Szczególnie, że najwięcej do powiedzenia w takich sytuacjach mają osoby przyglądające się z boku i klepiące w klawiaturę... Quote
Recommended Posts