sylwija Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 dziękuję dziewczyny za pamięć i myśl o Aqsie - faktycznie łatwo nie jest, będę wdzięczna za za każdą pomoc szczególnie, ze teraz prawie tydzień walczyliśmy z babeszjozą u naszego psa, a to kosztowne leczenie było bardzo - i ostrzegam wszystkich jeszcze raz - jeśli psiak zachowuje się inaczej niż zwykle, jest nieswój, czy apetyt nie dopisuje.. nie czekać, biec do weta - czas odgrywa bardzo dużą rolę w walce z babeszją, a lepiej się pomylić niż psa stracić..czy żeby miał zdrowie zrujnowane. Jakaś postac jest agresywna, trudna do wyleczenia.. Quote
Macia Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Już jestem i przepraszam. Limit mi się skończył i miałam internet tylko na telefonie. Dokupię limit, a za tydzień już będę mieć normalny internet. Wszystko już nadrabiam. Quote
Ziutka Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Zobaczcie ciotki jakie cudo szuka domku - Pascal :loveu: [IMG]http://atelier18.home.pl/wordpress_ola/wp-content/uploads/2012/10/Paskal1.jpg[/IMG] może macie jakiś chętny domek dla takiego kudłacza ? :cool3: Quote
Igiełka Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 Witamy Wszystkie Baloniary :) Lili bardzo dziękujemy za kolejny bazar :) sylwija nie ma sprawy i uszy do góry :) Macia ok dzięki za zgode a na rozpiskę spokojnie poczekamy :) Ziutencja śliczny psiak dom znajdzie migusiem :) Quote
mestudio Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='Ziutka']Zobaczcie ciotki jakie cudo szuka domku - Pascal :loveu: [IMG]http://atelier18.home.pl/wordpress_ola/wp-content/uploads/2012/10/Paskal1.jpg[/IMG] może macie jakiś chętny domek dla takiego kudłacza ? :cool3:[/QUOTE] Może dogada się z Twoim buldogiem...? :diabloti: O ile wcześniej go nie obślini...:eviltong: TZmestudio Quote
Ziutka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='mestudio']Może dogada się z Twoim buldogiem...? :diabloti: O ile wcześniej go nie obślini...:eviltong: TZmestudio[/QUOTE] Ja Ci dam buldoga :mad: ojj...fajnie by było gdyby się dogadali - ale nie ma takiej opcji :shake: ...................... szkoda Quote
lika1771 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 zaginał pies SIEKOWEJ od PsiegraneMarzenia !!!!kto z Warszawy to niech się rozglada[IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/283529_370904052985679_2131447889_n.jpg[/IMG] Quote
anett Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Witam serdecznie:lol: mam prośbę czy możliwe byłoby dofinansowanie w kwocie 80zł kastracji Vadera, który jest od kilku miesięcy na BDT u yumanji: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233156-Vader-m%C5%82ody-ONek-szuka-sponsora-na-kastracj%C4%99-i-domu[/url] Quote
Karilka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ja znowu przychodze z Gamzą. Laska ma chore uszy i oprocz karmy potrzebujemy FRONTLINE + immundol. Pomozecie? Ja juz nie bardzo mam sile żebrać. Szkoda, ze cierpi na tym pieska... Quote
Lili8522 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Karilka']Ja znowu przychodze z Gamzą. Laska ma chore uszy i oprocz karmy potrzebujemy FRONTLINE + immundol. Pomozecie? Ja juz nie bardzo mam sile żebrać. Szkoda, ze cierpi na tym pieska...[/QUOTE] Napisz o jaką kwotę wnioskujesz :) Quote
Igiełka Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [quote name='anett']Witam serdecznie:lol: mam prośbę czy możliwe byłoby dofinansowanie w kwocie 80zł kastracji Vadera, który jest od kilku miesięcy na BDT u yumanji: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233156-Vader-młody-ONek-szuka-sponsora-na-kastrację-i-domu[/URL][/QUOTE] Witam ;) Anett nie mamy nic do Ciebie i to co napiszę tez nie bierz do siebie personalnie. Patrzę i nie mogę uwierzyć.. hotel zarabiający na bezdomniakach przychodzi do nas o pomoc bo co bo ma 1.. psa na BDT a Baloniarki, które wpłacają deklarację wstydzą się przyjść i prosić o pomoc- coś jest nie hallo! Nasza Skarbonka pomaga Tym naprawdę potrzebującym nie istotne że hotel ma psa na BDT musimy pomóc bo co bo ktoś zwęszył łatwą kasę a Baloniarki pozwolą się wykorzystać. :shake: Może zaboli to co napisałam ale tak to odbieram. [quote name='Karilka']Ja znowu przychodze z Gamzą. Laska ma chore uszy i oprocz karmy potrzebujemy FRONTLINE + immundol. Pomozecie? Ja juz nie bardzo mam sile żebrać. Szkoda, ze cierpi na tym pieska...[/QUOTE] [quote name='Lili8522']Napisz o jaką kwotę wnioskujesz :)[/QUOTE] oczywiście że pomożemy :) tak tak napisz jaka kwota potrzebna Quote
Ellig Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Ellig'][B]mari23[/B] Poprosze na pw adres do wysylki :)[/QUOTE] ponawiam prosbę:) Quote
Macia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Igiełka napisałaś dokładnie to co i mnie rzuciło się w oczy. Jeśli chodzi o pomoc dla Gamzy to oczywiście jestem za i czekam na kwotę. Jestem dzisiaj jeszcze w domu, mam internet więc zaraz wszystko uzupełnię. Quote
Igiełka Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [quote name='Macia']Igiełka napisałaś dokładnie to co i mnie rzuciło się w oczy. Jeśli chodzi o pomoc dla Gamzy to oczywiście jestem za i czekam na kwotę. Jestem dzisiaj jeszcze w domu, mam internet więc zaraz wszystko uzupełnię.[/QUOTE] Maciu dzięki :) Quote
Lili8522 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Igiełka']Witam ;) Anett nie mamy nic do Ciebie i to co napiszę tez nie bierz do siebie personalnie. Patrzę i nie mogę uwierzyć.. hotel zarabiający na bezdomniakach przychodzi do nas o pomoc bo co bo ma 1.. psa na BDT a Baloniarki, które wpłacają deklarację wstydzą się przyjść i prosić o pomoc- coś jest nie hallo! Nasza Skarbonka pomaga Tym naprawdę potrzebującym nie istotne że hotel ma psa na BDT musimy pomóc bo co bo ktoś zwęszył łatwą kasę a Baloniarki pozwolą się wykorzystać. :shake: Może zaboli to co napisałam ale tak to odbieram. [/QUOTE] Dobrze to ujęłaś Igiełko.... :roll: Quote
Nutusia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Macie moje TAK, co do pomocy dla Gamzy. Z hotelem mam mieszane uczucia o tyle, że jego legalne prowadzenie to praca, jak każda inna i my też szukamy pomocy dla naszych psiaków, choć w większości pracujemy czy też mamy inne dochody. Natomiast zgadzam się z tym, że wiele Baloniarek zagryza zęby i za wszelką cenę usiłuje sobie dać radę ze swoimi licznymi tymczasami, za opiekę nad którymi nie bierze pieniędzy, albo tylko zwrot za weta czy karmę, a wszyscy wiemy ile jest innych kosztów z tym związanych. I jak się chce, to można ;) Quote
Igiełka Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 [quote name='Lili8522']Dobrze to ujęłaś Igiełko.... :roll:[/QUOTE] Lili dzięki :) [quote name='Nutusia']Macie moje TAK, co do pomocy dla Gamzy. Z hotelem mam mieszane uczucia o tyle, że jego legalne prowadzenie to praca, jak każda inna i my też szukamy pomocy dla naszych psiaków, choć w większości pracujemy czy też mamy inne dochody. Natomiast zgadzam się z tym, że wiele Baloniarek zagryza zęby i za wszelką cenę usiłuje sobie dać radę ze swoimi licznymi tymczasami, za opiekę nad którymi nie bierze pieniędzy, albo tylko zwrot za weta czy karmę, a wszyscy wiemy ile jest innych kosztów z tym związanych. I jak się chce, to można ;)[/QUOTE] to super że Gamza otrzyma pomoc :) Nutusiu niech zostanie tak jak do tej pory choć każdy ma prawo do swojego zdania Quote
Macia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Rozliczenie uzupełnione. Wszystkim bardzo dziękuję za wpłaty :loveu:. Czekam na numer konta Sylwii i kwotę oraz numer konta Karilki. Quote
Nutusia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Igiełka'] Nutusiu niech zostanie tak jak do tej pory choć każdy ma prawo do swojego zdania[/QUOTE] Nie no, ja absolutnie jestem za tym, żeby zostało tak jak do tej pory! :) Tak sobie tylko napisałam, żeby nie oceniać zbyt... "kategorycznie" ;) Quote
Karilka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 (edited) Oj dziewczyny - super. [B] Szczytem marzeń byłoby zakupienie Gamzie:[/B] Frontline, przynajmniej 1 dawkę XL- ok.40zł Immunodol 60tabl - ok. 35zł Oeaparol (wiesiołek, omega 3) -ok.25zł --------------------------------------------------- = około 100zł Sunia drapie sie nadal. Dostaje Biocan i Biomectin na grzybice i świerzbowca. Chciałabym jej w tym pomóc jeszcze tym immunodolem, omega 3 i lepszą karmą. Dzisiaj chciałam zamowić jej boscha za 105zł, jednak, jeżeli Gamza otrzymałaby pomoc od Baloniarek - mogłaby dostać lepszą karmę bo posiada swoje 149zł. Leczę ją od początku - jest lepiej jednak nadal nie idealnie. Myślę, że lepsza karma od boscha byłaby wskazana (może być ten Brit Care Salmon i Potato - kosztuje 142zł/12kg). To jak robimy? EDIT: dziewczyny, mam fanty na bazarek - bardzo chętnie je komuś oddam. Ja niestety nie mam własnego komputera (kot mi rozwalił) i korzystam goscinnie. Może któraś z Was by chciała? Pokombinowałoby sie z transportem... np. do Warszawy myślę, ze to nie problem. Edited October 15, 2012 by Karilka Quote
Ellig Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Karilka']Oj dziewczyny - super. [B] Szczytem marzeń byłoby zakupienie Gamzie:[/B] Frontline, przynajmniej 1 dawkę XL- ok.40zł Immunodol 60tabl - ok. 35zł Oeaparol (wiesiołek, omega 3) -ok.25zł --------------------------------------------------- = około 100zł Sunia drapie sie nadal. Dostaje Biocan i Biomectin na grzybice i świerzbowca. Chciałabym jej w tym pomóc jeszcze tym immunodolem, omega 3 i lepszą karmą. Dzisiaj chciałam zamowić jej boscha za 105zł, jednak, jeżeli Gamza otrzymałaby pomoc od Baloniarek - mogłaby dostać lepszą karmę bo posiada swoje 149zł. Leczę ją od początku - jest lepiej jednak nadal nie idealnie. Myślę, że lepsza karma od boscha byłaby wskazana (może być ten Brit Care Salmon i Potato - kosztuje 142zł/12kg). To jak robimy?[/QUOTE] warto kupic od razu dwie dawki bo teraz wszystkie preparaty przeciw pchelne i przeciw kleszczowe sa w promocji: [url]http://allegro.pl/frontline-xl-1-pipeta-letnia-promocja-zookrak-i2698896805.html[/url] [url]http://allegro.pl/frontline-combo-spot-on-pies-xl-40kg-i2708589560.html[/url] Quote
Karilka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ellig - powinna dostać dwa FRONTLINE żeby zabić zewnętrznie tego świerzbowca paskudnego. Ładna ta promocja. Bardzo dziękuję za link. O ten FRONTLINE chodzi: [url]http://allegro.pl/frontline-combo-spot-on-pies-xl-40kg-i2708589560.html[/url] Quote
Ellig Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 [quote name='Karilka']Ellig - powinna dostać dwa FRONTLINE żeby zabić zewnętrznie tego świerzbowca paskudnego. Ładna ta promocja. Bardzo dziękuję za link[/QUOTE] Na zdrowie dla Suni:) Quote
Nutusia Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Jeśli chodzi o wiesiołek, to spytaj w aptece, bo ja kupowałam Tośce taki w opakowaniach po zdaje się 150 tabletek i wychodził o niebo taniej niż oeparol, a skład ten sam, czyli olej z wiesiołka. Nie pamiętam nazwy i producenta, ale biały, plastikowy "słoiczek" z zieloną etykietką. Trzeba spytać w aptece o najtańszą wersję oleju z wiesiołka po prostu :) I dodawajcie jej do karmy mielone siemię lniane (najlepiej mielić albo utłuc w moździerzu, bo i taniej i świeższe). Świetnie robi na skórę i sierść - "przerobiłam" na Tośce ;) Quote
Karilka Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 dziękuje za rady - w takim razie kupię jej też siemię lniane. A o karmie? Ten Brit Care Waszym zdaniem może być? Ma dużo GMO ale za to jest tańszy od innych tego typu.. Quote
Recommended Posts