Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Macia']Ktoś musi :evil_lol:.
Zapytam na wszelki wypadek. Oczywiście Mari znasz zasady i zgadzasz się na wstawienie bannerku? Pytam na wszelki wypadek. Jeśli wszystko jest ok, proszę o numer konta.

"na wszelki wypadek" odpowiadam, że znam zasady i takowy banerek posiadam już na "moim" ogólnym wątku oraz na wątku Kilerka

• bardzo, bardzo dziękuję za pomoc !!!!!:calus::iloveyou:
    fakturkę wziąć na siebie?

a mała już u mnie - w kennelu przyzwyczaja się do stadka ( i ono do niej)
    nową lokatorką najbardziej zdziwione są kotki dwa ;))

a sunia moim zdaniem ma coś z prawym oczkiem, ale tym się zajmę, jak już szwy po sterylce zdejmiemy i ona się zadomowi trochę ( wylękniona jest, większa, niż mi się wydawało, chyba, że to klatka tak ja wzrokowo powiększa)
    wetka była zdegustowana postawą pani, która ją przyprowadziła - nawet byle jaka obróżkę i smycz kazała sobie oddać.... a ja jestem mimo to wdzięczna za opiekę nad smarkatą

P.s.
    Maciu - :Rose::tort::new-bday:wszystkiego, co najlepsze i.... sto lat! sto lat!!! ( ja- chórzystka, więc śpiewam ;))

( a urodzinki mamy prawie razem ;))

• Edited by mari23
    Posted

Nutusia napisał(a):
    Marychna - prawie dopiero co były czy prawie zaraz będą? Zeznawać nam tu biegusiem!!!! ;)

były wczoraj..... ale nie wiem, czy to jeszcze powód do świętowania ;)

Posted

Gusiaczek napisał(a):
    załapię się, że tak powiem ? :evil_lol:

i to podwójnie ;)

Nutusia napisał(a):
    Do świętowania KAŻDY powód jest dobry! Najlepsze życzenia, Marysiu - słońca w sercu :)

Dziękuję !!!!!!!!!!!!

czyli baloniarska imprezka będzie podwójna ? :)

:popcorn::drinka::knajpa::cunao::beerchug::drinking::pepsi:

a jutro.....
    :morning:

Posted

Senator George Vest powiedział: "Jedynym, całkowicie pozbawionym egoizmu przyjacielem, jakiego człowiek może mieć w tym egoistycznym świecie, jedynym, który go nigdy nie opuści, jedynym, który nigdy nie odpłaci niewdzięcznością i zdradą, jest jego pies.
    Powiązane artykuły
    25 października jest Dniem Kundelka, czyli świętem wszystkich wielorasowych psiaków. Data ta wybrana została nieprzypadkowo, tj. w dzień po wejściu w życie Ustawy o ochronie zwierząt.
    Z tej okazji życzymy wszystkim kochanym kundelkom tego czego najbardziej im potrzeba.
    Tym w domach – długiego i radosnego życia u boku kochających opiekunów.
    Tym w schroniskach i przytuliskach – aby jak najszybciej ktoś się w nich zakochał i zabrał pod swój dach oraz otoczył troskliwą opieką.
    Tym na łańcuchach, dręczonym w pseudohodowlach lub domach obojętnych na ich los, tym bezdomnym i opuszczonym, błąkającym się po wsiach i miastach – aby zaznały szacunku, miłości i troski na jakie zasługuje każda żywa istota.

Posted

[quote name='mari23'] ;)

czyli baloniarska imprezka będzie podwójna ? :)

:popcorn::drinka::knajpa::cunao::beerchug::drinking::pepsi:

a jutro.....
    :morning:

Marysiu,
    Z bukietem róż nie mogę przyjść by złożyć Ci życzenia
    lecz w słowach mych jest taka myśl
    - niech spełnią Ci się wszystkie marzenia!

Posted

[quote name='Ellig']Marysiu,
    Z bukietem róż nie mogę przyjść by złożyć Ci życzenia
    lecz w słowach mych jest taka myśl
    - niech spełnią Ci się wszystkie marzenia!

[quote name='Gusiaczek']Dołączam do pięknych życzeń całym sercem:)

ależ potrójne święto zrobiło - 23.10. - ja, 24.10. - Macia, 25.10.- wszystkie kundelki ( mam w domu 13 świętujących!)

z całego serca Wam dziękuję za życzenia, za pomoc - tę finansową czasem i tę duchową - zawsze otrzymywaną....
    słowo DZIĘKUJĘ jest za małe..... ale nie znam innego.....
    dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!

Posted

chciałabym zwrócić się o pomoc finansową dla psiej rodzinki - http://www.dogomania.pl/forum/threads/247772-Potrzebna-pomoc-Tola-ze-szczeniakami-z-nory-i-Rudolf-z-parkinu
    nie wiem, czy tak można?
    - 120 - klinika weterynaryjna, pierwsza wizyta, w tym: leki dla Toli, odrobaczenie, odpchlenie Toli i szczeniaków
    karma - 170 zl:
    - 12 x 195 g - 79,80 zł (Royal Canin Starter Mousse Mother & Babydog)
    - 4 kg - 89,80 zł (Royal Canin Medium Starter Mother & Babydog)
    czyli w sumie 290 zl
    jeśli tak sie nie da, to proszę o dowolną pomoc - każda pomoc na wagę złota

Posted (edited)

sleepingbyday napisał(a):
    titanic tonie, a my dalej tańczymy. tzreba naprawdę postanowić, co z sekretarzowaniem...

Jak dotad nie bylo takiej funkcji w zarządzie Klubu, bo nikt nie jest i nie byl sekretarzem :)
    Tak jak pisalam mamy czas do konca pazdziernika, mam nadzieje ,ze uda mi zaproponowac kogos kto placi skladki i kto zechce poswiecic swoj czas na pomoc w klubie.

Edit:

Żeby juz dluzej nie przeciagac napisze krotko:
    Dlugo myslalam i postanowilam zaproponowac Mestudio, jezeli oczywiscie wyrazi na to zgodę, zeby sprawowala razem ze mna funkcję tzw. "prezesa" co pozwoli na sprawne dzialanie Klubu pod moją czasową nieobecność, ale tez kiedy jest duzo pracy, kiedy trzeba czytac wątki, sprawdzac mozliwosc przyznania pomocy, rozliczenia itd .Mestudio jest juz dlugo na Dogomani, należy do Klubu, systematycznie placi skladki, jest moim zdaniem bardzo uczciwą i rzetelną Osobą. Świadcza o tym chociazby rozliczenia na Jej watkach oraz ogrom pomocy jaki niesie dla zwierzakow nie tylko w BDT.
    Mam nadzieje ,ze kandytatura przedstawiona prze ze mnie nie wzbudzi Waszych wątpliwosci.
    Mam tez nadzieje ,ze Ewa ( mestudio) nie odrzuci mojej propozycji.
    Pozdrawiam serdecznie wszystkich Klubowiczow.

Edited by Ellig
    Posted

[quote name='sylwija']chciałabym zwrócić się o pomoc finansową dla psiej rodzinki - http://www.dogomania.pl/forum/threads/247772-Potrzebna-pomoc-Tola-ze-szczeniakami-z-nory-i-Rudolf-z-parkinu
    nie wiem, czy tak można?
    - 120 - klinika weterynaryjna, pierwsza wizyta, w tym: leki dla Toli, odrobaczenie, odpchlenie Toli i szczeniaków
    karma - 170 zl:
    - 12 x 195 g - 79,80 zł (Royal Canin Starter Mousse Mother & Babydog)
    - 4 kg - 89,80 zł (Royal Canin Medium Starter Mother & Babydog)
    czyli w sumie 290 zl
    jeśli tak sie nie da, to proszę o dowolną pomoc - każda pomoc na wagę złota

Sylwia, placisz skladki wiec pomoc max to na leczenie 200zl, karma- 100zl w sumie 300zl, potrzebujesz 290, ja wyrazam zgodę na pomoc w wysokosci 290 zl , rozumiem ,ze Tola pozostaje w BDT.

Posted

Tola i maluchy są u mnie, jak na razie nikt nie dał lepszej propozycji (=żadnej)
    dużo lepiej byłoby, gdyby rodzinka miała domowy dt, ale na razie nic w tym kierunku się nie dzieje, niestety
    plus jest taki, że szczeniory jej tak nie męczą, bo nie są razem zamknięte, tylko one w jednej budzie, ona w drugiej, jak chce to do nich idzie i je ogarnia
    i się zaokrągla ładnie, jeszcze z niej ślicznotka będzie ;)

Posted

sylwija napisał(a):
    Tola i maluchy są u mnie, jak na razie nikt nie dał lepszej propozycji (=żadnej)
    dużo lepiej byłoby, gdyby rodzinka miała domowy dt, ale na razie nic w tym kierunku się nie dzieje, niestety
    plus jest taki, że szczeniory jej tak nie męczą, bo nie są razem zamknięte, tylko one w jednej budzie, ona w drugiej, jak chce to do nich idzie i je ogarnia
    i się zaokrągla ładnie, jeszcze z niej ślicznotka będzie ;)

Czekamy teraz na jeszcze jeden glos na tak w sprawie pomocy dla Toli i szczeniakow.

Posted

Ellig napisał(a):
    Jak dotad nie bylo takiej funkcji w zarządzie Klubu, bo nikt nie jest i nie byl sekretarzem :)
    Tak jak pisalam mamy czas do konca pazdziernika, mam nadzieje ,ze uda mi zaproponowac kogos kto placi skladki i kto zechce poswiecic swoj czas na pomoc w klubie.

Edit:

Żeby juz dluzej nie przeciagac napisze krotko:
    Dlugo myslalam i postanowilam zaproponowac Mestudio, jezeli oczywiscie wyrazi na to zgodę, zeby sprawowala razem ze mna funkcję tzw. "prezesa" co pozwoli na sprawne dzialanie Klubu pod moją czasową nieobecność, ale tez kiedy jest duzo pracy, kiedy trzeba czytac wątki, sprawdzac mozliwosc przyznania pomocy, rozliczenia itd .Mestudio jest juz dlugo na Dogomani, należy do Klubu, systematycznie placi skladki, jest moim zdaniem bardzo uczciwą i rzetelną Osobą. Świadcza o tym chociazby rozliczenia na Jej watkach oraz ogrom pomocy jaki niesie dla zwierzakow nie tylko w BDT.
    Mam nadzieje ,ze kandytatura przedstawiona prze ze mnie nie wzbudzi Waszych wątpliwosci.
    Mam tez nadzieje ,ze Ewa ( mestudio) nie odrzuci mojej propozycji.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich Klubowiczow.

Żeby nie ucieklo, przenosze na dół.

Posted

czy wśród tego kochanego baloniarskiego grona jest ktoś z okolic Trzcianki?

bo mam potencjalny domek, a że mój niepokój o zwierzaki wyadoptowane jest wprost proporcjonalny do odległości - bardzo chciałabym, aby ktoś doświadczony sprawdził domek dla mojego tymczasa Pirata

Posted

mari23 napisał(a):
    czy wśród tego kochanego baloniarskiego grona jest ktoś z okolic Trzcianki?

bo mam potencjalny domek, a że mój niepokój o zwierzaki wyadoptowane jest wprost proporcjonalny do odległości - bardzo chciałabym, aby ktoś doświadczony sprawdził domek dla mojego tymczasa Pirata

Ale której Trzcianki bo ich jest minimum 10 na mapie.

edit: Elu jestem trochę zdziwiona, tym bardziej, że dziś zadzwoniła do mnie sylwija w sprawie sterylizacji i potem zeszłyśmy na temat naszego Klubu i pytała mnie o to samo :-), tzn. czy bym nie pomogła.
    Elu bardzo Ci dziękuję za tę propozycję, chętnie pomogę pod warunkiem, że będę pomocnikiem prezesa.
    Dziękuję za zaufanie, że akurat mnie wymyśliłaś :-).
    Jeśli nikt nie będzie miał nic przeciwko mojej osobie to zgodzę się.

Posted

mestudio napisał(a):
    doczytałam, że koło PIŁY

mestudio napisał(a):

Ja jestem za :)

Posted (edited)

mestudio napisał(a):

edit: Elu jestem trochę zdziwiona, tym bardziej, że dziś zadzwoniła do mnie sylwija w sprawie sterylizacji i potem zeszłyśmy na temat naszego Klubu i pytała mnie o to samo :-), tzn. czy bym nie pomogła.
    Elu bardzo Ci dziękuję za tę propozycję, chętnie pomogę pod warunkiem, że będę pomocnikiem prezesa.
    Dziękuję za zaufanie, że akurat mnie wymyśliłaś :-).

Nikaragua dobrze doczytała - Trzcianka koło Piły

a kandydaturę Mestudio popieram całym sercem!!!

Edited by mari23
    literówka
    Posted

"Jeśli nikt nie będzie miał nic przeciwko mojej osobie to zgodzę się. "

KWB jest miejscem dla mnie ważnym, bardzo

Mestudio, ja zupełnie nie mam nic przeciwko Twojej osobie :evil_lol:,
    wręcz życzę sobie byś się zgodziła :loveu:

Posted

[quote name='mari23']czy wśród tego kochanego baloniarskiego grona jest ktoś z okolic Trzcianki?

Jest taki namiar na wizytatorkę
    [FONT=Helvetica Neue]PIŁA, ZŁOTÓW, WAŁCZ, JASTROWIE, CHODZIEŻ, CZARNKÓW, TRZCIANKA...- dawne województwo pilskie, obecnie Wielkopolska:
    Małgorzata Mila: - psy (szczególnie ONKI i DONKI), mogą być też koty (chociaż na rasach kocich niezbyt się znam). Przeprowadzałam już takie wizyty. Awaryjnie mogę również przewieźć psa lub kota.
    kontakt: [email protected]
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100000008573556
    [/FONT]

[FONT=Helvetica Neue]________________________[/FONT]

Posted (edited)

[quote name='mestudio']Jest taki namiar na wizytatorkę
    [FONT=Helvetica Neue]PIŁA, ZŁOTÓW, WAŁCZ, JASTROWIE, CHODZIEŻ, CZARNKÓW, TRZCIANKA...- dawne województwo pilskie, obecnie Wielkopolska:
    Małgorzata Mila: - psy (szczególnie ONKI i DONKI), mogą być też koty (chociaż na rasach kocich niezbyt się znam). Przeprowadzałam już takie wizyty. Awaryjnie mogę również przewieźć psa lub kota.
    kontakt: [email protected]
    https://www.facebook.com/profile.php?id=100000008573556
    [/FONT]

[FONT=Helvetica Neue]________________________[/FONT]

bardzo dziękuję naszej kochanej WICEPREZES :) :)
    zaraz napiszę maila w tej sprawie

a oto i Pirat, dla ktęrego ta wizyta
    http://tablica.pl/oferta/pirat-stroz-i-przyjaciel-do-adopcji-ID31dEF.html#ecbc26f10b

Edited by mari23