Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzis o tym z Kora78 nawet rozmawialam, ze psy z extremalnymi przezyciami ale małe i bezbronne jak zaglodzony Korek (znasz watek naszego jamniora) czy malutkie, puszyste kudłaczki to zaraz domy znajduja i to po kilka bo ludzie sie litują i zakochują "bo to takie piekne". Oczywiscie ogromna wiekszosc z tych ludzi to pozniej, dobre ds.
A zwykłe psy; kundle przed kolano, typowe parufczaki z brzuchami do ziemi, onki, miksy sznaucerów -zwłaszcza tych większych, miksy astów umierają w schronach zapomniane nawet przez dogo.
Ja powiem szczerze ze watki "kudłaczy" i bokserów to omijam szeeeerokim łukiem bo nienaturalnie drażni mnie to ciupciania, dmuchania i chuchania na te "malutkie, zmarznięte futerka" albo "stesknione boksie mordki". Mimo wszytsko ciesze sie ze te psy znajduja domy bo to przeciez psy.
Kiedy sledze takie watki jak Szydlowiecki to lapie mnie depresja ze idea pomocy psom zanikła a zastapilo ja cos w stylu klubu samouwielbienia pewnych ras. Szkoda ... :roll:

Posted

Korek miał to szczęście w nieszczęściu, że wyglądał strasznie. Młody, w typie rasy, no może tylko trochę, ale jamnikowaty. Nie znam wątków, o których piszesz, wiem tylko, że istnieją. Ja się skupiam na kundlach, a jamnikowate są mi najbliższe. Z Fuksem jest ciężko, ale w końcu znajdzie dom, musi :)

Posted

tak Korek zasługiwal na dom na juz. Zreszta kazdy z psow zasługuję.
Nie podoba mi sie tylko to, ze na takim dogo gdzie idea byla pomoc psom zaczyna faworyzować sie pewne psy.

[quote name='mmd']Ja się skupiam na kundlach, a jamnikowate są mi najbliższe.[/QUOTE]

i chwala ci za to i innym, takim chociazby jak Fuksiowy dt. Ja tez zawsze biore strone tych najzwyklejszych.

A jesli chodzi o Fuksa to mysle ze moze trzeba go jakos na smutno oglosic bo jak ludzie widza zdjecia w domu to mysle ze on juz ma dom i o co chodzi? Ale dt to nie ds przeciez.

Posted

ale fuks jest przeciez bardzo ladny. figura parowki moze nie zacheca, w polaczeniu z taka sila i "nieopanowaniem", ale kkolory ma piekne i zielone oczy to juz calkiem.
moze glowne foto robic schroniskowe jednak....

Posted

Fuksik to super, domowy pies, który przebywa w tej chwili w domu tymczasowym. Codziennie daje nam przykład tego jaki fajowy z niego kumpel jedna kilka tyg. temu jego zycie nie było wcale kolorowe. Fuks z trudną historią jak wiele innych, trafil do schroniska gdzie od pierwszych dni nie potrafił sie odnaleźć. Pies stawał sie coraz bardziej apatyczny, przestał jeść i kompletnie reagować na otoczenie ... w koncu popadł w depresję. Fuksik leżał całymi dniami na betonowej posadzce boksu i nie okazywał zadnego zainteresowania. W jego oczach nie było juz przerażenia czy smutku, raczej cierpienie i prośba o jedno, o uwolnienie od życia jakie go spotkało! Pies pozostałby w takim stanie tak długo aż inne psy by go zagryzły gdyby nie pewni ludzie, którzy postanowili go ocalić. Teraz wiemy, ze byla to ostatnia deska ratunku!!!

Fuksior potrzebował jednak kilkunastu dni by WRESZCIE odzyskać radość z życia. Ze smutnego, psa zmieniłem się w aktywnego, chętnego do zabaw pieszczocha i wiernego przyjaciela. Pies mieszka z dzieckiem w stosunku do ktorego jest łagodny jak baranek. Kocha sie bawić i pozwala się "wygłupiać" ;) Jest czystym psem domowym, uwielbia chodzic na smyczy, na której czasem jeszcze szarpie.
Fuksik jest jeszcze psim przedszkolakiem gdyż ma zaledwie 1,5 roku. Jego obecni opiekunowie korzystali z porad wychowawczych by pies zanim trafi do dobrego domu stałego, był idealnie ułożony i bezproblemowy. Mimo, ze uczniem jest nad wyraz pojętym zdarza mu sie jeszcze negatywnie reagować na większe psy, których sie po prostu boi. Jednak smakołyki i codzienna praca przynoszą efekty!
Czego Fuksika nie da sie oduczyc? Ze małe zwierzatko to nie zabawka a juz tym bardziej obiad! Pies sarkastycznie spogląda na wszelkie chomiki i świnki morskie wiec lepiej gdyby w domu ich nie miał. Suczki natomiast KOCHA jak na młodego gentelmena przystało ;)

Fuks ma około 1,5 roku, jest zaszczepiony na wściekliznę, odrobaczony i zdrowy. Posiada mikroczip na wypadek zaginięcia. Waży 15kg, ma budowę jamnika, jest niski i dłuuugi. Ma piękne, bursztynowe oczy, którymi potrafi zauroczyc!

Więcej informacji pod nr 668 836 964
lub mailowo [email protected]

Posted

Zajrzałam do Fuksika. Fajnie wygląda. Powinien ktoś się zachować w łaciatku.
Myślę ,ze pierwsze zdjęcie nie jest zachęcające, bo Fuks wygląda na nim groźnie i mało sympatycznie.Takie jest moje odczucie. Potrzebne jest zdjęcie całej sylwetki , ale z inną miną.

Posted

no zesz a ty znow... post z 17.40, a edycja 18.20. ja anjpierw czytalam sam tekst, a ty pozniej fotki dolozylas. ubije cie kiedys!

mnie sie wybor fotek podoba.

a jaki dasz tytul?

Posted

Wlasnie dostalam zjeb*** zeby wysylac po 2 a jak skonczy nastepne bo sie pomyli.
Tytul doslalam; spojrz w bursztynowe oczy Fuksa i sie zakochaj.
Fruzia ma coś w stylu: zaginął dom dla Fruzi a reszty juz nie pamietam.

Kora spadam bo mnie jzu plecy bolą, caly dzien cos pisze. Pamietaj, ze mamy 2 nowe watki wiec zapros tam kogos do bruna co mowilas ze lubi go.

Posted

aktywowalam jakies ogloszenia chyba wczoraj. chora jestem, przepraszam za skleroze. tytul byl,ze fuks o bursztynowych oczach, cos tam, cos tam.
to od kizi wysylane, czy od mmd?

agnes, od kiedy kasiora musimy Cie wspomagac, bo zapomnialam? juz sie mamy martwic, czy jeszcze nie?

znalazlam, to bylo z wysylki kizi.
[B]kizia[/B], wez wrzuc w 1 post linki do stron z fotkami. ja je zebralam w swoim pierwszym poscie na watku, ma chyba nr jakby 8 lub dalej. zeby bylo latwiej pozniej szukac.