Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochana Koro, nie wiem o jaki werdykt chodzi??
Fuksio jest normalnym psem bez zaburzeń neurotycznych.Ciągnie na smyczy jak mu się na to pozwala:diabloti: korekta i idzie przy nodze na luźnej smyczy-do poćwiczenia.
Nakręca się na koty i niektóre psy ale przy po poziomie pierwszym do opanowania.
Interesuje się niektórymi mijanymi ludźmi,obraca za nimi głowę również reaguje na korektę.To też do poćwiczenia ponieważ z czasem może to się zamienić w łapanie za nogawki.
Z pozytywów-lubi dzieci pozwala im z pyska wyciągać zabawki :evil_lol:
Kładłam się na niego przewracałam na plecy zaczepiałam zero negatywnej reakcji.Pozwolił mi nawet obejrzeć sobie zęby:)Zostaje sam w domu,nie niszczy.
Agnes świetna dziewczyna prawidłowo uczy go odwracania uwagi za pomocą smakołyków.Gdyby się zdecydowali DT zamienić na DS byłaby to idealna rodzina dla Fuksa

Posted

brawo, Baksa dziekuje serdecznie!!!!!!!!!!!
i agnes, za to, ze to wylapala :))))))

czyli cos tam sie zaczyna dziac, ale latwo sie Fuksa da oduczyc, tak? i to tylko poza domem, w domu jest ok? z czego to wynika?
lapanie za nogawki to juz bylby duzy problem.

p.s. w sobote Fuks ma odwiedziny :) trzymamy kciuki :)

Posted

Fuksiowi troszke odpuszczono więc poczuł się odpowiedzialny za panią i delikatnie przejął ster.W domu jest idealny na spacerze puszczony luzem wraca na komendę,ma koleżankę collie z którą fajnie się bawi.Kiedy ona pobiegła za daleko on został-bardzo prawidłowo.Kora tam niewiele jest do poprawki jeżeli chodzi o Fuksa.Myślę że gdyby przyszli właściciele zdecydowaliby się na szkolenie to mieliby SuperFuksa;)

Posted

ahaaa a tu cisza.
panstwo byli u agnes, poszli na spacer z kuksem, kazdy pokolei prowadzil go na smyczy. ale pies docelowo ma byc dla rodzicow po 70tce, ktorzy duzo chodza, ale sa to spacery spokojne, a nie bieg za psem.
panstwo maja sie skonsultowac z rodzicami i sie do mnie odzywac, czy sie decyduja. wtedy poszukam osoby na wizyte.
jest spora szansa, ze sie nie zdecyduja.

Posted

Szkoda. Ale w sumie dla starszych ludzi taki bardziej stateczny pasuje. A szkoda, bo tacy są bardziej odpowiedzialni no i bywają na emeryturze.

Posted

Ci panstwo na pewno sa na emeryturze. ale to rodzicom psa, corka wybiera. spodobal sie pewne kolorami, oczami, wygladem. ale to zbyt zywiolowy pies dla osob w takim wieku. do tego to Fuksowe wariactwo.
oni chca spacerowac, a on chce biegac.

Posted

No to nie rokuje ten związek. Chyba że go okiełznają, ale nie wiem, czy byłby szczęśliwy. Jemu to dom z ogrodem i dobrze wychowanymi dziećmi :)

Posted

kora78 napisał(a):
ahaaa a tu cisza.
panstwo byli u agnes, poszli na spacer z kuksem, kazdy pokolei prowadzil go na smyczy. ale pies docelowo ma byc dla rodzicow po 70tce, ktorzy duzo chodza, ale sa to spacery spokojne, a nie bieg za psem.
panstwo maja sie skonsultowac z rodzicami i sie do mnie odzywac, czy sie decyduja. wtedy poszukam osoby na wizyte.
jest spora szansa, ze sie nie zdecyduja.

muszę Fuksa pochwalić bo grzecznie się zachowywał na wizycie rozpoznawczo-zapoznawczej;), bardzo ładnie się przywitał, był przyjacielsko nastawiony i machał do wszystkich ogonem
spodobał się wizualnie - mówili, że ładniejszy niż na zdjęciach:lol:, porobili zdjęcia dla rodziców
oczywiście na smyczy ciągnął, zwłaszcza Panią, która była w butach na obcasach a na dodatek jest szczupła - zabawnie to wygladało;)
mąż dawał radę - wiadomo facet i do tego wysoki i postawny
ogólnie wygląda na to, że Państwu zależy na znalezieniu pieska dla rodziców,ale z uwagi na wiek rodziców raczej wybiorą pieska mniej żywiołowego od Fuksa
zobaczymy, ale skoro jeszcze się nie odezwali to wg mnie szanse Fuksa są marne

Posted

nie zdążyłam do tej pory podziękować Baksie za odwiedziny u nas i czas nam poświęcony, więc szybciutko się poprawiam i DZIĘKUJĘ:multi:
staram się korygować Fuksa według jej rad

Baksa napisał(a):
Agnes świetna dziewczyna prawidłowo uczy go odwracania uwagi za pomocą smakołyków.

idzie nam dobrze, do tego stopnia, że Fuks na widok innego psa często sam już siada i czeka, bo wie, że będzie smakołyk:crazyeye::multi::lol:
ma koleżankę collie z którą fajnie się bawi

widują się prawie codziennie na popołudniowym spacerze, wczoraj bawili się w trójkę z jeszcze jedną małą suczką - zabiorę dzis aparat i postaram się o jakieś zdjęcia bo naprawdę super się bawią

Posted

agnes74 napisał(a):
....

idzie nam dobrze, do tego stopnia, że Fuks na widok innego psa często sam już siada i czeka, bo wie, że będzie smakołyk:crazyeye::multi::lol:...............

A to dobre! Biedne te psiaki, robimy z nimi co chcemy :evil_lol: