kizimizi Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 i jka tam Fuksowe ujarzmianie rozpoczete? ;) Quote
agnes74 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 kizimizi napisał(a):i jka tam Fuksowe ujarzmianie rozpoczete? ;) jesteśmy umówione na spacerek w czwartek Quote
kora78 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 widze juz Fuksa na 1str w ogloszeniach :) Quote
kora78 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 agnes74 napisał(a):jesteśmy umówione na spacerek w czwartek to dzis ten dzien. czekamy na werdykt Baksy :) Quote
Baksa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Witam:) FUKS ma najpiękniejsze bursztynowe oczy jakie widziałam:loveu: Quote
Baksa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Kochana Koro, nie wiem o jaki werdykt chodzi?? Fuksio jest normalnym psem bez zaburzeń neurotycznych.Ciągnie na smyczy jak mu się na to pozwala:diabloti: korekta i idzie przy nodze na luźnej smyczy-do poćwiczenia. Nakręca się na koty i niektóre psy ale przy po poziomie pierwszym do opanowania. Interesuje się niektórymi mijanymi ludźmi,obraca za nimi głowę również reaguje na korektę.To też do poćwiczenia ponieważ z czasem może to się zamienić w łapanie za nogawki. Z pozytywów-lubi dzieci pozwala im z pyska wyciągać zabawki :evil_lol: Kładłam się na niego przewracałam na plecy zaczepiałam zero negatywnej reakcji.Pozwolił mi nawet obejrzeć sobie zęby:)Zostaje sam w domu,nie niszczy. Agnes świetna dziewczyna prawidłowo uczy go odwracania uwagi za pomocą smakołyków.Gdyby się zdecydowali DT zamienić na DS byłaby to idealna rodzina dla Fuksa Quote
kora78 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 brawo, Baksa dziekuje serdecznie!!!!!!!!!!! i agnes, za to, ze to wylapala :)))))) czyli cos tam sie zaczyna dziac, ale latwo sie Fuksa da oduczyc, tak? i to tylko poza domem, w domu jest ok? z czego to wynika? lapanie za nogawki to juz bylby duzy problem. p.s. w sobote Fuks ma odwiedziny :) trzymamy kciuki :) Quote
Baksa Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Fuksiowi troszke odpuszczono więc poczuł się odpowiedzialny za panią i delikatnie przejął ster.W domu jest idealny na spacerze puszczony luzem wraca na komendę,ma koleżankę collie z którą fajnie się bawi.Kiedy ona pobiegła za daleko on został-bardzo prawidłowo.Kora tam niewiele jest do poprawki jeżeli chodzi o Fuksa.Myślę że gdyby przyszli właściciele zdecydowaliby się na szkolenie to mieliby SuperFuksa;) Quote
mmd Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 No to super! Jakoś liczyłam na taki opis właśnie :) I trzymam kciuki za sobotę :) Quote
kizimizi Posted November 4, 2011 Author Posted November 4, 2011 no to czekamy na nastepny krok i SUPERFuksa ;) Quote
kora78 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 ahaaa a tu cisza. panstwo byli u agnes, poszli na spacer z kuksem, kazdy pokolei prowadzil go na smyczy. ale pies docelowo ma byc dla rodzicow po 70tce, ktorzy duzo chodza, ale sa to spacery spokojne, a nie bieg za psem. panstwo maja sie skonsultowac z rodzicami i sie do mnie odzywac, czy sie decyduja. wtedy poszukam osoby na wizyte. jest spora szansa, ze sie nie zdecyduja. Quote
mmd Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Szkoda. Ale w sumie dla starszych ludzi taki bardziej stateczny pasuje. A szkoda, bo tacy są bardziej odpowiedzialni no i bywają na emeryturze. Quote
kora78 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 Ci panstwo na pewno sa na emeryturze. ale to rodzicom psa, corka wybiera. spodobal sie pewne kolorami, oczami, wygladem. ale to zbyt zywiolowy pies dla osob w takim wieku. do tego to Fuksowe wariactwo. oni chca spacerowac, a on chce biegac. Quote
mmd Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 No to nie rokuje ten związek. Chyba że go okiełznają, ale nie wiem, czy byłby szczęśliwy. Jemu to dom z ogrodem i dobrze wychowanymi dziećmi :) Quote
kora78 Posted November 5, 2011 Posted November 5, 2011 to jest dom z ogrodem. dzieci-wnuczki, ale jak czesto dochodzace to nie wiem, choc mieszkajace bliziutko. no nic, czekamy poki co Quote
mmd Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 No to może jakby się zmęczył z dziećmi w ogrodzie to na spacer jakoś by poszedł przyzwoicie :) Czekamy. Quote
agnes74 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 kora78 napisał(a):ahaaa a tu cisza. panstwo byli u agnes, poszli na spacer z kuksem, kazdy pokolei prowadzil go na smyczy. ale pies docelowo ma byc dla rodzicow po 70tce, ktorzy duzo chodza, ale sa to spacery spokojne, a nie bieg za psem. panstwo maja sie skonsultowac z rodzicami i sie do mnie odzywac, czy sie decyduja. wtedy poszukam osoby na wizyte. jest spora szansa, ze sie nie zdecyduja. muszę Fuksa pochwalić bo grzecznie się zachowywał na wizycie rozpoznawczo-zapoznawczej;), bardzo ładnie się przywitał, był przyjacielsko nastawiony i machał do wszystkich ogonem spodobał się wizualnie - mówili, że ładniejszy niż na zdjęciach:lol:, porobili zdjęcia dla rodziców oczywiście na smyczy ciągnął, zwłaszcza Panią, która była w butach na obcasach a na dodatek jest szczupła - zabawnie to wygladało;) mąż dawał radę - wiadomo facet i do tego wysoki i postawny ogólnie wygląda na to, że Państwu zależy na znalezieniu pieska dla rodziców,ale z uwagi na wiek rodziców raczej wybiorą pieska mniej żywiołowego od Fuksa zobaczymy, ale skoro jeszcze się nie odezwali to wg mnie szanse Fuksa są marne Quote
agnes74 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 nie zdążyłam do tej pory podziękować Baksie za odwiedziny u nas i czas nam poświęcony, więc szybciutko się poprawiam i DZIĘKUJĘ:multi: staram się korygować Fuksa według jej rad Baksa napisał(a):Agnes świetna dziewczyna prawidłowo uczy go odwracania uwagi za pomocą smakołyków. idzie nam dobrze, do tego stopnia, że Fuks na widok innego psa często sam już siada i czeka, bo wie, że będzie smakołyk:crazyeye::multi::lol: ma koleżankę collie z którą fajnie się bawi widują się prawie codziennie na popołudniowym spacerze, wczoraj bawili się w trójkę z jeszcze jedną małą suczką - zabiorę dzis aparat i postaram się o jakieś zdjęcia bo naprawdę super się bawią Quote
mmd Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 agnes74 napisał(a):.... idzie nam dobrze, do tego stopnia, że Fuks na widok innego psa często sam już siada i czeka, bo wie, że będzie smakołyk:crazyeye::multi::lol:............... A to dobre! Biedne te psiaki, robimy z nimi co chcemy :evil_lol: Quote
kizimizi Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 hehe zacznij Fuksa do marchewki przyzwyczajac bo jak tak dalej pojdzie to pies idzie na diete! ;) Quote
Recommended Posts