mmd Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Już podałam. Wszystko wyprostowane. Później Ci prześlę za wysyłkę, tylko teraz MI podaj konto i kwotę :) Przyszła wpłata od Funi z bazarku, więc tylko zostaje mi odesłać za wysyłke po południu i już bazarek się rozliczy :) Quote
agnes74 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [quote name='kora78']jak pchel nie widac-poszukaj glownie w pachwinach, jajeczek tez. to chyba ich nie ma. ze schronu psy pchel nie maja, bo tam dobrym srodkiem je psikaja na to. szczotka moze byc a kąpalas go po zabraniu ze schronu? jakim szamponem? a moze fiprexa dla fuksa, albo cos podobnego? posprawdzałam Fuksa dokładnie, rzeczywiście wyglada na to, że pcheł nie ma a co to jest "fiprex" - szampon jakiś? a kąpiel się szukuje bo Fuks wczoraj podczas popołudniowego spaceru nad rzekę wskoczył do wody za kaczkami:) niestety nie byłam na tym spacerze (poszedł TŻ i córka) więc historię znam tylko z ich relacji, zobaczył kaczki - i hyc do rzeki - kaczki oczywiście w długą uciekły, Fuks popływał trochę a potem wyszedł na brzeg, potem długo się tarzał w trawie bo mokry był calusieńki:) później znalazł sobie zdechłą mysz lub nornicę i ją nosił w pysku i podrzucał dla zabawy:) czyli wychodzi z niego pies myśliwski - zresztą tak podejrzewałam patrząc jak reaguje na moje świnki morskie - oj, marnie by skończyły w jego łapkach:) trochę fotek na koniec - po spacerze, jeszcze widać jaki mokry przyszedł, a ostatnia fotka - sami zobaczcie :) Quote
kora78 Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 super te obrzezne fotki do ogloszen "D pierwsza to na foto tytulowe sie nadaje :) fujjj swintuch, w nornicy sie tarzac, bleee psy zawsze, jak sa mokre to je na szalenstwa bierze :) fiprex to krople na pchly i kleszcze. poczytaj w necie. ale chyba kleszczy juz nie ma? a skoro i pchel nie ma to zbedny wydatek. a jaki macie szampon? moze kup za to lepszy szampon? choc lepsze to kolo 50 zl kosztuja.. Quote
kizimizi Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 nie widze sensu placic 50zl za dobry szampon. Jak sa problemy lepiej kupic krople na pchly czy kleszcze Quote
mmd Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 Kleszczy podobno już mało, za to pcheł zatrzęsienie :) Zdjęcia rewelacyjne, poprzeklejam później w gumtree. Quote
kora78 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 przypominam o fotkach na gumtree :) 1500 obejrzen i tylko tamten jeden telefon.... ehhh a co tam u fuksa? smycz juz macie? Quote
mmd Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 No właśnie :) Tylko pierwsze sobie wezmę, bo resztę nie wiem, czy można... Quote
agnes74 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='mmd']No właśnie :) Tylko pierwsze sobie wezmę, bo resztę nie wiem, czy można...[/QUOTE] weź pierwsze, bo jak ludzie zobaczą to "łóżkowe" to pomyślą, że ten najsmutniejszy pies na DŚ jakoś tak nie ma źle i nie jest taki smutny w tej pościeli:) u nas wszystko ok, smycz doszła, pewnie napiszę coś więcej po weekendzie, bo teraz to praca - szkoła (po dziecko) - dom - kościół (córka komunijna) i nie wiadomo kiedy jest już wieczór, eh Quote
kora78 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 mialam dzis tel o fuksa. starsi panstwo, wroclaw, dom z ogrodem i ogrodzeniem. niedawno im zmarl podobny piesek. pan mocno starszy, wiec wiele nie pogadalam. ma dzwonic pozniej jego corka i sie umawiac na wizyte i na odbior. moga w sob sami pojechac po fuksa. boimy sie z agnes, ze starsi ludzie sobie nie poradza z tym temperamentem. jakby co trzeba bedzie to zaznaczyc wyraznie w tekscie w ogloszeniu, ze to pies z temperamentem, dla osob aktywnych. Quote
mmd Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Pewnie rozmowa z córka wiele wyjaśni. W sumie dom z ogrodem i ludźmi całodobowo nie trafia się codziennie ;) Quote
agnes74 Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='mmd']Pewnie rozmowa z córka wiele wyjaśni. W sumie dom z ogrodem i ludźmi całodobowo nie trafia się codziennie ;)[/QUOTE] zgadza się, warunki wydają się być super, zobaczymy czy to wypali u mnie serce jest na "nie" a rozum na "tak" :) cieżko będzie się rozstać jakby co Quote
azalia Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Agnes,przecież cale nie musisz się rozstawać z Fuksikiem.Żartuję oczywiście,może piesio będzie miał dobry domek. Quote
mmd Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 [quote name='agnes74']zgadza się, warunki wydają się być super, zobaczymy czy to wypali u mnie serce jest na "nie" a rozum na "tak" :) cieżko będzie się rozstać jakby co[/QUOTE] czyli wszystko w normie ;) Jedyna rada na to, to pogadać z kimś kto ma adoptować Fuksa, u mnie to działa :) Quote
agnes74 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 [quote name='kora78']na razie cisza. czekam[/QUOTE] dalej cisza? Quote
kora78 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 cisza. moze dzis zadzwonia, skoro na jutro planowali Quote
kizimizi Posted October 14, 2011 Author Posted October 14, 2011 [quote name='kora78'] boimy sie z agnes, ze starsi ludzie sobie nie poradza z tym temperamentem. jakby co trzeba bedzie to zaznaczyc wyraznie w tekscie w ogloszeniu, ze to pies z temperamentem, dla osob aktywnych.[/QUOTE] a co macie na mysli, ze taki temperamentny? Nie wiedzialam ze on jakis super aktywny jest. Quote
kora78 Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 nie odezwali sie. bo Fuks broni swojej rodziny przed przechodniami, obcych gosci w domu pilnuje, na krok nie opuszcza i burczy pod nosem. stroz na calego i musi sie duzo bawic. ze starszym ito za duzo by sie nie pobawil i nie pobiegal. potrafi szarpnac mocno na smyczy, ze dziecko, czy starszy moglby nie utrzymac. skacze za golebiami, fruwa razem z nimi :) Quote
kizimizi Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 mowicie ze Fuksik wam tam podwarkuje za mocno? Hmmmm niedobrze Quote
agnes74 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 [quote name='kora78']nie odezwali sie. bo Fuks broni swojej rodziny przed przechodniami, obcych gosci w domu pilnuje, na krok nie opuszcza i burczy pod nosem. stroz na calego i musi sie duzo bawic. ze starszym ito za duzo by sie nie pobawil i nie pobiegal. potrafi szarpnac mocno na smyczy, ze dziecko, czy starszy moglby nie utrzymac. skacze za golebiami, fruwa razem z nimi :)[/QUOTE] gównie chodzi o to, że on jest strasznie żywiołowy - kocha ganiać, bawić się, latać za patykami itp starsi ludzie mogli by po prostu nie dać rady takiemu temperamentowi tak jak kora napisała potrafi szarpnąć na smyczy - ostatnio prawie przewrócił 8 letnią koleżankę mojej córki - szczupłą i niedużą - szarpnął z zaskoczenia no i ledwie dała radę go utrzymać, mi też czasami jest ciężko nad nim zapanować (np. jak zobaczy gołębie to ciągnie jak szalony żeby tylko je pogonić) a co dopiero starszej osobie Quote
mmd Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Jutro przerzucam chłopaka na Katowice i okolice :) Quote
kora78 Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 niech on domek wreszcie znajdzie. co tak dlugo z tym? :( Quote
mmd Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Zrobione: http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mlodziutki-zabawowy-i-bardzo-oryginalny-Fuks-szuka-fajnego-domu-W0QQAdIdZ322774848 [FONT=Arial]Bezpłatne ogłoszenia drobne[/FONT] Witaj [email protected], Dziękujemy bardzo za wybranie Gumtree! Poniżej znajdują się szczegóły ostatniego zamówienia. Pozdrawiamy, Zespół Gumtree Podsumowanie zamówienia Zarządzaj Twoimi ogłoszeniami poprzez moje Gumtree Informacje o płatności: Numer referencyjny : PL170000175097 Złożono zamówienie: 17/10/2011 Adres e-mail: [email protected] Forma płatności: MasterCard Zamówienie łączne: Zł 50,00 (Zawarto 21% podatku VAT : Zł 8,68 Informacje handlowe: Marktplaats B.V. Wibautstraat 224 1097 DN Amsterdam The Netherlands VAT ID: 803.603.307.B.01 Szczegóły zamówienia Szczegóły zamówienia Przedmiot Informacje o ogłoszeniu Koszt Ogłoszenie wyróżnione #322774848: Młodziutki, zabawowy... Zł 50,00 Łącznie: Zł 50,00 (Zawarto 21% podatku VAT : Zł 8,68 To jest elektroniczny zapis złożonego zamówienia. Wydrukuj tę stronę i zachowaj ją. ************************************************************** I do rozliczenia: Saldo poprzednie: 39,50 – 50 (gumtree 17.10.11) +10,50 (mmd) saldo 17.10. = 0 Quote
agnes74 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 kizimizi napisał(a):mowicie ze Fuksik wam tam podwarkuje za mocno? Hmmmm niedobrze podwarkuje, niestety:( im dłużej jest u nas tym więcej wychodzi tych problematycznych spraw, być może przez którąś z nich trafił do schronu ale tego to sie nie dowiemy o szarpaniu na smyczy pisałam, o tym, że nie lubi dużych psów też, jak na razie to upodobał sobie yorki, może dlatego, że moja sąsiadka ma takiego i razem często chodzimy na spacery i widzę,że Fuks go lubi niedawno spotkał na łące młodą suczkę yorka i super się z nią bawił żeby ograniczać te spięcia z innymi psami zabieram teraz na spacery smaki dla Fuksa (głównie ciastka psie) i za ich pomocą odwracam uwagę Fuksa od innych psów, często pomaga niestety ostatnio Fuks zaczął podwarkiwać na mijających nas ludzi - głównie facetów w różnym wieku - wygląda to tak, że ktoś nasd mija a Fuks nagle odwraca się, szapie i doskakuje komuś do nogi, warcząc przy tym :( jeszcze niko na szczęście nie ugryzł ale nie podoba mi się to :( więc na spacerach musze szukać miejsc najlepiej bez ludzi i innych psów no ale ile tak sie da :( zastanawiam się nad jakimś szkoleniem dla Fuksa ale chciałabym znać Wasze zdanie no i kasy na to trzeba jeszcze jedna sprawa - niestety też niewesoła firma, w której pracuję będzie rozwiązana - wszyscy dostaniemy na koniec miesiąca wypowiedzenia w trybie 3-miesięcznym, tak więc sprawa znalezienia domku dla Fuksa jest pilna ja mogę dać BDT do końca roku, mam nadzieję, że to wystarczy - jak nie to trzeba będzie zdecydować co dalej: jakiś tam płatny DT u nas, lub nowy DT Quote
Recommended Posts