Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kizimizi napisał(a):
no i co w tym pm mozna wyczytac?

nie wiem czy to będzie dla Was zaskoczenie czy nie, ale niniejszym ogłaszam : FUKS JUŻ NIE SZUKA DOMU, ZOSTAJE U NAS NA ZAWSZE :)

Posted

ja juz wyrazilam swoja radosc na pm. dopiero weszlam na dogo.

wiec tutaj juz oszczednie, juz ochlonelam troche.

:laola::laola::laola::laola::laola::laola::laola:

super!!!!!!!!!!!!!!! dziekujemy za najlepszy mozliwy domek dla Fuksa!
i dodam piekna puente

[SIZE="5"]TEN, TO MIAŁ FUKSA!!!!

Posted

z kizi tak zawsze...... ehhh kizka, a u bolka to ile bedziesz jeszcze z tytulem zwlekac? cos Ty taka malo zmienna, co?
kizi lubi tak podenerwowac ludzi :D to sie agnes nie martw.

tak, fotki super i pierwsza taka z tzem. jak widac, wreszcie dal sie kupic fuksowi :)

Posted

kizimizi napisał(a):
No agnes mow, co to sie stalo, ze jednak postanowiliscie Fuksiora zostawic?

dziewczyny przepraszam, że tak tylko haslo rzuciłam i teraz cisza, ale od dwóch dni mam nową pracę, wracam lekko zakręcona i nie wchodzę często na forum
pisalam do kory o powodach tak ogólnie, postaram się niebawem rozwinąć tu na wątku

Posted

agnes74 napisał(a):
nie wiem czy to będzie dla Was zaskoczenie czy nie, ale niniejszym ogłaszam : FUKS JUŻ NIE SZUKA DOMU, ZOSTAJE U NAS NA ZAWSZE :)

Dla mnie to żadna niespodzianka :) Wiedziałam
jasnowidz czy co? ;)

Posted

Satrina napisał(a):
Ej to trzeba było gadać wcześniej.Po co ja u Ogonka ogłoszenia zamawiałam:-(

AHA! wreszcie mam kogos po swojej stronie kto te Kory "ciche" zagrania równiez potępia.
A teraz sie tłumaczyć OBIE prosze ;)
-bo tytulu jeszcze przez msc nie zmienie!

Posted

jakie ciche zagrania? widzisz posta agnes, kora wieczorem wysle ci pm? no i ja sie tego wieczoru dowiedzialam.
no i tego samego wieczoru agnes napisala, ze zostawia fuksa na ds.
zadnej konspiry nie bylo.. tym razem ;P

satrina a te ogloszenia z kiedy? mozesz odwolac? widze, z 7.02 ale i tak telefonow nie bylo.

Posted

Agnes,gratuluję wspaniałej decyzji Tobie i Twojej rodzinie.
Miałam nadzieję,że tak to się zakończy,Fuks to świetny pies
i już Was bardzo pokochał,a Wy oczywiście jego.

Posted

Mimo tego, że się spodziewałam takiego rozwoju wypadków i wcale nie jestem zaskoczona ;) to i tak się bardzo cieszę :) Fuksior jakoś nie miał szczęścia do adopcji, może się nie podobał, może miał pecha, nie wiem. Do Agnes i domowników już na pewno się bardzo przywiązał i na pewno gdyby sobie zdawał sprawę, jakie decyzje, to ogonek by mu się urwał ze szczęścia :)

Posted

mmd napisał(a):
Mimo tego, że się spodziewałam takiego rozwoju wypadków i wcale nie jestem zaskoczona ;) to i tak się bardzo cieszę :) Fuksior jakoś nie miał szczęścia do adopcji, może się nie podobał, może miał pecha, nie wiem. Do Agnes i domowników już na pewno się bardzo przywiązał i na pewno gdyby sobie zdawał sprawę, jakie decyzje, to ogonek by mu się urwał ze szczęścia :)

Kiedy zgłaszałam w sierpniu chęć zabrania Fuksa na DT nie zakładałam opcji że zostanie u nas na zawsze, poruszyły mnie jego smutne zdjęcia i opis, że pies zrezygnowany, z depresją itp.
Już po paru dniach u nas Fuks zachowywał się całkiem normalnie, jak zdrowy, młody i wesoły psiak więc wydawało mi się, że nie będzie problemów z adopcją. Ale jakoś nikt konkretny się nie zgłaszał. A w międzyczasie zaczęły wychodzić "ciemniejsze" ;)strony charakterku Fuksa, wymagające naszego większego zaangażowania się w opiekę nad nim i wychowywanie go, co też nie pozostało bez wpływu na ostateczną decyzję, bo jak człowiek angażuje czas i serce w coś, to potem nie wiadomo kiedy siedzi już w tym po uszy. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.
Jakoś tak niedawno kora napisała, że ktoś szuka psa w typie Fuksa. Jak to przeczytałam to się wystraszyłam, że pani może go chcieć, i co wtedy? Ta sytuacja uświadomiła mi, że ja chcę zatrzymać Fuksa na zawsze. Potrzeba mi było jeszcze kilku dni na przedstawienie tego na forum rodziny i uspokojeniu sytuacji zawodowej.
Z rodziną nie było problemów: Zuzia od początku pokochała Fuksa i zawsze chciała żeby on u nas został, świetnie się razem bawią i wygłupiają, TŻ w końcu też dał się przekupić Fuksowi (o czym świadczy choćby zdjęcie wyżej - nawet kora to zauważyła:lol:)
Nie wiem, jak inne DT dają radę z tematem nie przywiązywania się do psa, może mają ich jednocześnie kilka i nie podchodzą do tego tak emocjonalnie. U nas skończyło się to zmianą DT na DS więc Fuks może machać ogonkiem ile sił :lol:

Posted

Wiesz... jesteś w miarę świeżym nabytkiem na dogo i niezapsionym ;) W takich przypadkach zazwyczaj tak się to kończy. Ja sama kiedyś dawno temu tak skończyłam, choć miałam już psa, to drugi został :)
Większość dziewczyn ciężko przeżywa oddanie psiaka do DS, szczególnie te, które mają je w domach. Każdy się przywiązuje, ale jak się trafia fajny dom to trzeba się z tym pogodzić, bo inaczej DT się zapcha. Na Wasze szczęście żaden fajny domek się nie trafił :diabloti:

Posted

no wlasnie, na Wasze szczescie zaden fajny dom sie nie trafil :) i Fuksa szczescie tez :) poprostu fuks.

ja miewam dt, ale krotkie, nigdy tak dlugo psa nie mialam na dt, wiec nie wiem, jakby to bylo. takie krotkie dt latwo mi bylo oddac, nie trafilam poprostu na tego jedynego. a siedzac na dogo po uszy, widzac tyle setek psow... zawsze mysle, ze jak tego dt zostawe to bedzie koniec wszystkiego. i z takim podejsciem zyje i sie nie przywiazuje. u mnie tez dziecko male, tz antypsi, wiec dt jest zawsze dla mnie wyzwaniem i klopotem w codziennym zyciu ustatkowanym. jak kiedys tz powie- tego mozemy zatrzymac to bedzie nie lada dylemat dla mnie. bralam i male i duze, i biale i czarne, ale cos tz przy zadnym jakas sympatia nie palal wiecej, niz do innego. a mnie wsio ryba. pies to pies, czy taki, czy siaki.

pisze otym, by dojsc do konkluzji, ze jak ktos siedzi po uszy w adopcjach, to jest twardszy i mysli racjonalniej. 1, albo 20. prosty rachunek ;P