agnes74 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 fotki z wczorajszego wieczornego spacerku, miały być z koleżanką collie od wspólnych zabaw ale nie spotkalismy się, więc jest sesja "Zuzia&Fuks":lol: i jeszcze trochę, przy zabawie z patykiem dużemu tez dam radę:lol: Quote
kora78 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 bardzo ladne to z malym patykiem, idealne do ogloszen :) Quote
mmd Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Porównajcie sobie te zdjęcia z tymi ze schronu ;) Inny pies! Quote
agnes74 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 mam w subskrypcjach taki wątek pieska z Wrocławia, który wyglądem przypomina mi Fuksa: http://www.dogomania.pl/threads/214495-MANDEJ-zaniedbany-Kubuś.-Płakał-w-schronisku.-MA-DOM!!!!!!!!!!!! piesek został adoptowany kilka dni temu a wczoraj pojawił się na wątku taki wpis: "No to podejrzewam, że Mandeja wzięli państwo , których oprowadzałam w ubiegłym tygodniu , bo się nad nim też zastanawiali Jeśli tak - to dom z ogrodem, rodzina wielopokoleniowa, ale pies ma być na spacery z panem, oni już mieli psy ze schroniska, ostatni odszedł im na raka (wzięli go jak miał 6 lat, ale był z nimi tylko półtora roku, bo rak nerek był nieubłagany) . " opis ten bardzo pasuje mi do rodziny, która zastanawiała sie nad Fuksem, przypadek, czy to rzeczywiście oni? Quote
mmd Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Bardzo możliwe. Ludzie przecież szukają tu i tam. I dobrze, że jakiegoś adoptowali, zawsze jedna bida miała szczęście. Fuks też się doczeka. A gumtree na Katowice to nie był chyba dobry pomysł... Mało wejść, zero zainteresowania. Tablica jest cały czas na dolnośląskie i tam lepiej. Quote
kizimizi Posted November 10, 2011 Author Posted November 10, 2011 mozliwe. Wyslij pm do osoby ktora go wydala i sie dowiesz czy to te same osoby. A jak sie Fuksior ma? Quote
Baksa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Świetne fotki:)On naprawdę jest ładny,ma mięciutka sierść bardzo zadbaną.Fotki z Zuzią powalają.Ona go kocha... no cóż Agnes pomyśl czy rzeczywiście chcesz go oddać?On do was pasuje.Wpatrzony jest Aga w Ciebie gapi się ci prosto w oczy:) Zawsze po znalezieniu domu nowemu tymczasowiczowi mam przez jakiś czas taki żal do siebie że pies mi ufał a ja go oddałam.Wiesz Kora że ja Nikitę zapamietałam najbardziej z odjeżdżającego samochodu jak piszczy i wyrywa się do nas z rąk nowych właścicieli?:(Na szczęście ma tam dobrze;)Wczoraj oddałam Lucky,kolejna udana adopcja fajny dom,fajni ludzie:) Quote
kora78 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 baksa to wolna teraz jestes? dobrze wiedziec, hehehe ;P niki... tyle robimy,zeby im pomoc, ale one tego wiedziec nie moga. my wiemy i to musi wystarczyc. Fuksior do domu, no! Quote
Baksa Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Agnes przypomniało mi się żeby zapytać czy te nieszczęsne szelki dla Fuksa zamieniłaś na smycz z obrożą?Łatwiej będzie go kontrolować,szelki służą bardziej do tropienia i ciągnięcia sanek,szelki są bodźcem do tego żeby ciągnął cos co znajduje się na końcu smyczy, kora ja mam 3 psy:)nad 4 się zastanawiam na cito potrzebuje ciepłego kąta bo zamarznie:(boje się że finansowo nie dam rady z 4:(na razie szukam mu tymczasu Quote
agnes74 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Baksa napisał(a):Agnes przypomniało mi się żeby zapytać czy te nieszczęsne szelki dla Fuksa zamieniłaś na smycz z obrożą?Łatwiej będzie go kontrolować,szelki służą bardziej do tropienia i ciągnięcia sanek,szelki są bodźcem do tego żeby ciągnął cos co znajduje się na końcu smyczy, nie, na razie nadal chodzi w szelkach, ale myślę nad zrobieniem jakiegoś bazarku dla Fuksa bo oprócz tej obroży przydałaby nam się mocniejsza smycz automatyczna, myslałam o Flexi takiej dla psów do 35 kg, bo tą co mamy teraz (reklamówka firmy Pedigree) Fuks już dwa razy wyrwał do końca na tyle, że nie można jej było zwinąć i TŻ musiał ją rozkręcać i cos w środku kombinował, musieliśmy ją też trochę skrócić bo w jednym miejscu całkowicie się zerwała po jakimś szarpnieciu Fuksowym taki nieduży ten nasz Fuksior a siły mu nie brakuje:lol: pozbieram więc jakieś fanty i spróbuję stworzyc bazarek jakby ktoś widział na bazarkach smycz flexi w dobrej cenie to proszę o info Quote
kora78 Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 a nie lepiej chodzic na lince? dluzsza nawet od flexi, mocna mozna wybrac, i na pewno o wiele tansza. a to lobuz jeden Quote
agnes74 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 kora78 napisał(a):a nie lepiej chodzic na lince? dluzsza nawet od flexi, mocna mozna wybrac, i na pewno o wiele tansza. na lince nigdy nie próbowałam, w smyczy fajne jest to blokowanie i dowolne regulowanie, mogę Fuksa szybko skorygowac i zablokować a przy lince to chyba jest bardziej kłopotliwe w razie jakiejś akcji "na szybko", musiałabym tą linke sama "zbierać", dobrze myślę?? Quote
kora78 Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 tak, sama zbierac. ale masz pewnosc, ze nie wyszarpnie, nie zerwie i ucieknie. albo, ze blokada bedzie przepuszczac i mimo blokady pies bedzie szedl naprzod. moja sunia boksia na dt, 20-25kg na tej samyczy chodzila ladnie, nie zerwala nigdy nic. co to za diabel, no? Quote
kora78 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 o matulo... ale on swieci jajkami, ktorych nie ma!!!!!! hahahahahah sluchajcie ogloszenia, pilnie. telefony dzwonia, ale nie o Fuksa :( kto zadba???? Quote
kizimizi Posted November 23, 2011 Author Posted November 23, 2011 ja moge Fuksika w wolnej chwili- czyli nie wiem kiedy- napisac na nowo i wrzucic na kilka stron co zawsze Quote
mmd Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Mam jeden wolny pakiet, ale muszę się zastanowić, czy już go nie obiecałam komuś... To zdjęcie z brzuszkiem w górze jest obłedne :) edit: zamówione :) Quote
kora78 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 ale my mamy wolny pakiet :) tylko ktos musi go wrzucic, tekst, foty, tytul i miasto. jestem za tym krakowem. Quote
mmd Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Jak macie wolny - róbcie Kraków. Mój pójdzie na Dolny Śląsk. Na pewno dwa mu nie zaszkodzą. Quote
feliksik Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 ooo, zdjęcie super no i ogłoszenia się szykują. Jak fajnie się patrzy na szczęśliwego psa a nie takiego za kratami, ach żal mi wszystkich pozostałych. Fuks - miałeś fuksa, że cię wyciągnięto Quote
Baksa Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/210789-G%C5%82odzon******-ze-%C5%9Awieradowa-potrzebuj%C4%85-pomocy.Zbieramy-na-DT/page6 dziewczyny zapraszam na wątek zajrzyjcie chociaż:)Tam straszna cisza:(Staramy się uratować psiaka ze Świeradowa przed zamarznięciem i śmiercią głodową;(Agnes kurcze jak umiesz robić bazarki może mogłabyś mi pomóc z bazarkem na tego psiaka.Jest tymczas ale płatny 300zł muszę mu pomóc bo nie mogę zasnę spokojnie:(to tak jak z NIki:)Ale jej się poszczęściło trafiła jak dupką w masło:) Quote
Baksa Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=282496715110590 to jego wydarzenie na Fb... Quote
agnes74 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 zrobiłam swój pierwszy w życiu bazarek:multi: to link: http://www.dogomania.pl/threads/218518-bazarek-dla-Fuksa-nowe-sexi-buty-kalendarze-książki-coś-dla-dzieci zapraszam serdecznie na zakupy i proszę o podrzucanie bazarku!! Quote
kizimizi Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 a jak sie sam Pan Fuksior miewa? Quote
agnes74 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 kizimizi napisał(a):a jak sie sam Pan Fuksior miewa? ma się bardzo dobrze:lol: na spacerkach coraz grzeczniejszy:multi: niedługo wybierzemy się na wizytę kontrolną bo planuję odrobaczyć Fuksa, muszę go koniecznie zważyć bo tak na moje oko to przybyło mu sadełka przed zimą;) Quote
Recommended Posts