Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwoniła Jola , na razie nie widzi nic dziwnego..jedynie co powiedziała , że musi się upwenić czy on czasem nie potrzebuje ciepłego ale konsekwentnego przewodnika , taki który pokaże mu , że może być bezpieczny..bo coś z poczuciem bezpieczeństwa jest się nakłada..ale zobaczym dalej. na razie wzorowo

Posted

UWAGA , UWAGA ogłaszam SPRZEDAŻ ORZECHÓW WŁOSKICH W WORZE 1 KG na rzecz ADIBULA.
orzechy Ekologiczne , słodkie i pyszneeeeee.
przed świętami kosztują 32 zł kg ,A U MNIE TYLKO 15 ZŁ
ILOŚĆ WORKÓW OGRANICZONA , A ŚWIĘTA ZA PASEM ;-)
chętni proszę o INFO.

jak ktoś prosi orzeszków,proszę o potwierdzenie na PW Z ADRESEM i ilością ;-)

bliższe lokalizację wokoło mnie -Będzin,Katowice,Sosnowiec,DG zawsze się dogadamy z dostawą -a to co na pocztę proszę Adibkowi dokładać ;-)

Posted

na serio chcesz 3kg?

dzwoniła Jola i na jej oko po 3 dniach Adibu jest mix owczarka niemieckiego i belgijskiego , który nie panuje nad nerwami itp..w każdym razie może być normalnym psem , tylko trzeba go nauczyć jak ma się panować,,,i widząc jak ja z nim...powiedziała , ze spokojni bymógł wrócić do nas , tylko ze my musimy iść na lekką szkołę...szkoda że moje dziecko tego nie zrozumie i mąż i się nie nauczą...abuuu/.w każdym razie mówi , że to normalny pies i nerwowy jak belg. Zamiast pomysleć robi,,,ale podobno są postępy duże,,W to wierzę , bo jest bardzo chętny do pracy i mega szybko się uczy..

noi i sytuacja nam się klaruje powolutku

Posted

3 kg to ty będziesz tydzień obierała hhihihiihih....ale powiedz na serio , chcesz 3 kg -bo nie mam gdzie juz suszyć i mogą zaplesnieć...jesli tak to zaraz wysyłam.tylko potwierdzenie proszę...adres taki jak na koncie?

przyszłym tygodniu dziewczyna z Husky A. jedzie do Joli w odwiedziny..Obiecała , ze porobi zdjęcia jak się uda i dowie się dokładnie jak nasz ADIBULOSEK...

proszę zmienić tytul wątku - może szuka SWEGO DOŚWIADCZONEGO PRZEWODNIKA?
a nawiasem-na weta też trzeba pozbierać , bo bedzie mial robione na trzustkę badania itp...

Posted

Adibulos coś nie chce jeść...
Mysia czy po powrocie ode mnie , czy z pierwszej adopcji jadl normalnie ?
Dostaje mięsiwo i to nie chce i Jola się martwi , bo ta chudość jest przerażająca,a do tego nie chce papusiać...
wszedł już w stado , co prawda kazdemu ustępuje , ale to chyba poprawne bo onacza jakby zadzierał nosa dalej zjedli by go na śniadanie ,,
jak na razie to pies idealny z lekką dozą nerwowości jak podobno belg..
ale martwi mnie to niejedzenie..podobno 2 pierwsze dni był ty wcale niejedzone...teraz podobno podchodzi zniesmaczony ,ze musi mięso samo jeść ;-)...raz dziubnie , raz nie...zero sikania pod siebie ,,troszkę jeszcze się denerwuje jak chce np.patyk , to nie do końca portafi zapanować i chce chapnąć , ale zaraz ''o przepraszam i siada";-)..wychodzi na to , że nikt nie był przygotowany na belga , a belgi to już inna historia niż wilczak , czy niemiecki......

Posted

Jeśli chodzi o apetyt Adibu to nie miał u nas nigdy takiego problemu, zawsze jadł chętnie... Tylko, że schronisko pewnie w jakimś sensie traktował jak swój dom :roll: Mam nadzieję, że szybko się odblokuje i zacznie wcinać.

Posted

DEKLARACJE STAŁE Zadeklarowane:
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
30 zł - Adibmama
50 zł - pani Bożena z Zabrza
10£ (załóżmy, że to będzie 45 zł) - Dorota K. z synkiem
20 zł - Ola i Tomek (rodzinka Striełki)
30 zł - Kamila P. razem z Bono
30 zł - Monika Adamus Warszawa
20 zł - Asikowska
50 zł -Serwis Husky Adopcje
200 zł -TOZ
razem:495 zł BRAKUJE 5 zł ;-)

zadeklarowane wpłaty jednorazowe:
Leszek Kwaśny Sosnowiec ?

WRZESIEŃ wpłaty dokonane:
deklaracje stałe
50 zł - p.Bożena z Zabrza(10.11.12-2011 zapłacone z góry)(200zl)
30 zł - Adibmama
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
20 zł - Asikowska
WPŁATY JEDNORAZOWE:
100zl -Adibmama
10zł - Danavos
50zł - Kasia od Melindy
30zł - Monika Eliaszuk
50zł - Anna Orlikowska
5zł - Magdalena Borkowska
razem:515zł

jeśli coś nie tak , proszę o info..

wydatki wrzesień
-148 zł (transp.robaki.bramki autostr.)

razem na koncie :367 zł

Posted

Mysia_ napisał(a):
Jeśli chodzi o apetyt Adibu to nie miał u nas nigdy takiego problemu, zawsze jadł chętnie... Tylko, że schronisko pewnie w jakimś sensie traktował jak swój dom :roll: Mam nadzieję, że szybko się odblokuje i zacznie wcinać.

u mnie też nie było problemu , martwię się bo wet powiedziała -jak po tygodniu nie zacznie zajadać-przybierać to znów potrzebna Kasiora na weta ..będzie chciała znów badać trzustkę , albo szukać innej przyczyny...na razie czekamy.,,

Posted

dzwoniłam do JOLI I Adibul zaczął jeść .....także połowę zaczął zwracać...dzwoniła do wetki i postanowione,ze podzieli na 2 porcje jedzenie i zobaczymy co będzie,,podobno siersć mu się zmieniła na ładniejsza i miękką..wdrozyła mu także witaminy jakieś specjalistyczne co miała kiedys w gratisie i pozostaly jej po innym psiaku..zobaczymy..jak to nie pomoże to badania i szukamy przyczyny...Z weselszych tematów to taki ,że jest jeden Pan który miał sukę podonmo identyczną jak Adibo i teraz będzie go męczyła :czy czasem nie chce identycznego psa.Sunia biega juz za TM więc z sentymentu może...Niepokoję się bo ewidentnie mówi , ze w Adibulosku jest brak zycia..energii i powera -a miał znaczący...ze ne jest wesołym psiakiem mimo , ze biega wolno , ze wchodzi i wychodzi z kojca jak chce..Mówi ,że jest psem pastucha ;-) to psy co chodzą krok w krok za człowiekiem,,,Pomimo tego , że ma jak na wakacjach nie ma w nim wigoru młodego psa..Martwię się bo trzeba zbierać na Lekarza POWOLI... a Ci co zadeklarowali wpłaty mało co wpłacili,,,Kochani proszę się upominać....

Posted

DEKLARACJE STAŁE Zadeklarowane:
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
30 zł - Adibmama
50 zł - pani Bożena z Zabrza
10£ (załóżmy, że to będzie 45 zł) - Dorota K. z synkiem
20 zł - Ola i Tomek (rodzinka Striełki)
30 zł - Kamila P. razem z Bono
30 zł - Monika Adamus Warszawa
20 zł - Asikowska
50 zł -Serwis Husky Adopcje
200 zł -TOZ
razem:495 zł BRAKUJE 5 zł ;-)

zadeklarowane wpłaty jednorazowe:
Leszek Kwaśny Sosnowiec ?

WRZESIEŃ wpłaty dokonane:
deklaracje stałe
50 zł - p.Bożena z Zabrza(10.11.12-2011 zapłacone z góry)(200zl)
30 zł - Adibmama
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
20 zł - Asikowska
50 zł -Husky Adopcje
WPŁATY JEDNORAZOWE:
100zl -Adibmama
10zł - Danavos
50zł - Kasia od Melindy
30zł - Monika Eliaszuk
50zł - Anna Orlikowska
5zł - Magdalena Borkowska
5zł-Alicja Małgorzata Sławińska
50zł -orzeszki od Bjuty
116,5-bazarek od Ani

razem:736,50 zł

jeśli coś nie tak , proszę o info..

wydatki wrzesień
-148 zł (transp.robaki.bramki autostr.)
-300 zł wpłata za hotel

razem na koncie :288,50 zł

Posted

ania >;17666070 napisał(a):
z bazarku uzbierało się 233 zł, pieniążki idą na pół, czyli dla Adibka 116,50 zł :)
adibmamo wyślij mi proszę na PW nr konta.

a orzeszków nikt nie chciał? ;-) przypadkiem mam dwa drzewa, w gratisie dostałam mnóstwo liści ;-)

Posted

Mysia_ napisał(a):
chora trzustka pewnie jeszcze będzie się za nim trochę wlekła :-( oby jak najkrócej!

Mysia ale jest jakby gorzej,,pomimo ,że dostaje kreon powinno być lepiej..tak czy siak,trafia do weta czy czasem nie trzeba mu zwiekszyć dawki..a jak nie to szukamy czegos innego...