Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DEKLARACJE STAŁE Zadeklarowane:
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
30 zł - Adibmama
50 zł - pani Bożena z Zabrza
10£ (załóżmy, że to będzie 45 zł) - Dorota K. z synkiem
20 zł - Ola i Tomek (rodzinka Striełki)
30 zł - Kamila P. razem z Bono
30 zł - Monika Adamus Warszawa
20 zł - Asikowska
50 zł -Serwis Husky Adopcje
200 zł -TOZ
razem:495 zł BRAKUJE 5 zł

zadeklarowane wpłaty jednorazowe:
Leszek Kwaśny Sosnowiec ?

WRZESIEŃ wpłaty dokonane:
deklaracje stałe
50 zł - p.Bożena z Zabrza(10.11.12-2011 zapłacone z góry)(200zl)
30 zł - Adibmama
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
20 zł - Asikowska
50 zł -Husky Adopcje
20 zł-Ola i Tomek (rodzinka Striełki)
PAŹDZIERNIK
10ZŁ -Bjuta
10zł - Mama Bjuty
WPŁATY JEDNORAZOWE:
100zl -Adibmama
10zł - Danavos
50zł - Kasia od Melindy
30zł - Monika Eliaszuk
50zł - Anna Orlikowska
5zł - Magdalena Borkowska
5zł-Alicja Małgorzata Sławińska
50zł -orzeszki od Bjuty
30zł-orzeszki od Yolanovi
233zł-bazarek od Ani
15zł - orzeszki od Ares-Ka
razem:938 zł

jeśli coś nie tak , proszę o info..

wydatki wrzesień
-148 zł (transp.robaki.bramki autostr.)
-300 zł wpłata za hotel

razem na koncie :490zł

Posted

Rozmawiałam z Agnieszką - sąsiadką Adiba (mamy tam u niej parę psiaków, niestety od dzisiaj o jednego mniej). Była już u Adiba kilka razy w gościach. Mówi, że wyjdzie na ludzi. Potencjał ma super tylko żeby do doświadczonego domu poszedł.

Posted

ojej co się stało z pieseczkiem???

tak wiem i wierzę w Adibka , wiem ze jest super pieskiem i nauczy sie żyć bo jest bardzoo mądry pieseczek...
właśnie muszę dzwonić do JOli , z ciekawości jak Adibulek,,,
Jola nie mogła rozmawiać , ale mówi , że wydaje jej się , że przybrał troszkę bo nie ma brzucha pod kręgosłupem...i tyle wiem bo nie mogła rozmawiać...zadzwonię pózniej..

Posted

Przeczytalam watek, cisnie mi sie pare rzeczy, ale nie ma sensu juz ich teraz ruszac.
Za to widzze tu we wczesniejszych stronach chaos hotelikowy.
Tak sie sklada, ze 2 z tych hoteli znam BARDZO dobrze wiec chcialaby ku potomnosci i przyszlosci
pare slow rzecz.

Jamor - nie bylam, mam nadzieje, ze kiedys bede, pare naszych psow tam przeszlo - jestem zadowolona, w moim subiektywnym odczuciu Jamor podchodzi profesjonalnie do firmy, ktora prowadzi dobrze sie dogaduje z psami, umie z nimi pracowac. Podoba mi sie, ze nie owija w bawelne.

Hotelik u Agnieszki w Przebieczanach - dobre miejsce, gdzie pies bezpiecznie i w spokoju moze poczekac na nowy dom. Psy maja obszerne 2 wybiegi, na ktore sa puszczane rotacyjnie ew. w grupach, Agnieszka jest prywatnie doswiadczonym zarowno hodowca i maszerem, ale jak sama mowi, nie chce i nie pracuje z psami agresywnymi. Psy maja zapewniona podstawowa socjalizacje i opieke. Wszystkie indywidualne kwestie mozna z nia bez problemu uzgodnic. Jest to hotel, gdzie pies bedzie dbany,, ale nie wychuchiwany - wiec nie wszystkim ciotkom bedzie odpowiadal. Agnieszka rowniez nie bedzie robic fotek i pisac slodziutkich opowiastek na forach (chyba po prostu nie jest to w jej stylu). Ja w kazym badz razie trzymalam u niej cos kolo 7-8 psow, reguralnie bywam i jestem zadowolona, nie wszystkie przypadki bym dala.

Jola Solek - nie prowadzi hotelu jako hotelu, jest szkoleniowcem i czasami przyjmuje psy na hotelo-szkolenie, glownie prywatne. Jola jest bardzo dobrym specjalista i szkoleniowcem, potrafi pracowac zarowno z psami jak i z ludzmi. Nie korzysta z internetu, ale zawsze jest w stanie udzielic wszystkich istotnych infomacji i doklanie opisac prace z psem. W zwiazku z tym, ze przyjmuje na raz max 2 psy, kazdemu z nich indywidualnie poswieca duzo czasu, testuje postepy psa i swoja prace przy wszystkich mozliwych okazjach. Od niedawna wspopracuje z jakimkolwiek funacjami - wiec nie rozumie "cioteczkowania". Psy maja do dyspozycji ogromny i piekny wybieg, socjalizacje, analize, podstawowe szkolenie i warto tu dac psa problematycznego. Polecam posylac adopcyjne psy sprawiajace problemy na konsultacje tudziez reguralne szkolenia, ktore Jola prowadzi. Warto - pomoze zarowno wlascicielom jak i psom.

Obie panie jezdza zaprzegami, ale watpie by chcialy podpinac "hotelowe" psy do zaprzegow, chocby z racji skadu tych zaprzegow. Aczkolwiek jezeli komus na tym zalezy sprawdza uzytkowosc psa w tym temacie. I szczerze akurat wzielabym to za plus. Jak sie nie musi lepiej nie miec pociagowca do adopcji z prawdziwego zdarzenia - nie ma domow dla takich z potencjalem. A juz prawie calkiem nie ma dla takich z potencjalem i wytrenowanych. No moooze Sh z rodkiem i to nie kazdy.

Ciotki przewrazliwione niech wiedza, ze w obu tych hotelach zwykle psy nie chodza na spacery poza teren hotelu, nie ma tez mozliwosci sprawdzic je ot tak na koty i dzieci. Wiec jak komus to nie odpowiada niech szuka czegos innego. Wspolpracuja z bardzo dobra klinika, ktora daje przystepne ceny jak zadzwonic i pogadac...

W ramach refleksji przeraza mnie u dogomaniakow chwilami totalny brak zainteresowania psami umieszczanymi na hotelach. Ja tak nie moge - nie pojechac i nie zobaczyc raz na jakis czas.

PS. Nikomu nie robie reklamy i nie mam w tym zadnego interesu. Udzielam rzetelnej informacji opartej o moje doswiadczenia we wspolpracy z powyzszymi hotelikami.
Ceny adwekwantne do oferowanych uslug.

Posted

Dziękuje za obszerną wypowiedź i cieszę się , ze takowa została tutaj zawarta. Każda sugestia jest konstruktywna przyszłościowo.
Ja osobiście uwazam , że Jola to swietny wybór i osobiscie nie widzę miejsca gdziekolwiek indziej dla Adibka. Bo Jola daje serce i oddanie psiakom ,a wcaleby nie musiała bo to nie jej osobiste pieski. Poniewaz nie jestem mobilna , i uwiązana z dzieckiem odczuwam ogromną bolączkę , że nie mogę do Joli podjechać , i nie z racji , ze nie interesuję się Adibkiem , bo tracę krocie na telefon do Joli , a z racji , ze jestem troszkę uwiązana z maluchem i ograniczona przez brak prawka i auta (nad czym pracuję). Bewzględnie ufam Joli i wiem , ze ma tam świetnie i dlatego też nie będe robić najazdów na łeb na szyję tłuc się pociągami z 3latką. Wiem , że ma tam świetnie i regularnie co kilka dni(2-3)dzwonię o postępy Adibka.

I myślę , ze niektóre emocje zawarte na poście można rożnorako odebrać, bo nalezy pamiętać ,że litera nie odwzajemnia uczuć, a nie każdy powściągliwie potrafi pisać.
Dlatego zaznaczam , że nikt ani najmniejszych złych emocji ani żali nie chciał zawrzeć na tutejszym poście..
W kazdym razie ja go tam zawoziłam i osobiście Jolę uwielbiam i jestem szalenie zadowolona , że pracuje z Adibkiem.

Posted

???
Lisie Pustyni - akurat my dbamy o swoje psy w hotelikach. Jeździmy do Przebieczan co parę miesięcy i znamy ten hotelik od dwóch lat z okładem i to naprawdę dobrze. Pani Joli nie znaliśmy - ale została polecona przez Agnieszkę i tylko dlatego Adibu trafił tam bez "wizji lokalnej". U Jamora psa na razie żadnego nie mamy.
Zrobiliśmy raz kolosalny błąd z Arktyką, ale to się z pewnością nie powtórzy. Jak był atak na hotel Kikou, to tylko z Zabrza pojechała delegacja - 7 godzin, bo nikt, kto mieszkał bliżej - nie znalazł czasu żeby się zorientować co i jak.

Posted

Proszę Was uciszmy emocje,,,są nie.potrzebne..Wszyscy działamy w dobrej wierze i chcemy pomagać , jak w komunie brzmiało " w jedności siła". Dlatego bardzo Was proszę , jestesmy tylko ludzmi , rózne sytuacje nas dotykają , wiadomo kazdy robi co robi po godzianach starając się jak najlepiej pomagać,,nie wprowadzajmy nerwów , ani żali , ani pretensji,,,to nie ma sensu...Działajmy pomagając sobie wzajemnie , a nie walcząć. Walczmy w jednym kierunku , aby pomóc, a nie między sobą..

Mój gorący apel...

Posted

Proszę Was uciszmy emocje,,,są nie.potrzebne..Wszyscy działamy w dobrej wierze i chcemy pomagać , jak w komunie brzmiało " w jedności siła". Dlatego bardzo Was proszę , jestesmy tylko ludzmi , rózne sytuacje nas dotykają , wiadomo kazdy robi co robi po godzianach starając się jak najlepiej pomagać,,nie wprowadzajmy nerwów , ani żali , ani pretensji,,,to nie ma sensu...Działajmy pomagając sobie wzajemnie , a nie walcząć. Walczmy w jednym kierunku , aby pomóc, a nie między sobą..

Mój gorący apel...

Posted

[quote name='Bjuta']???
Lisie Pustyni - akurat my dbamy o swoje psy w hotelikach. Jeździmy do Przebieczan co parę miesięcy i znamy ten hotelik od dwóch lat z okładem i to naprawdę dobrze. Pani Joli nie znaliśmy - ale została polecona przez Agnieszkę i tylko dlatego Adibu trafił tam bez "wizji lokalnej". U Jamora psa na razie żadnego nie mamy.
[/QUOTE]

Aboslutnie nie kierowalam zadnych aluzji do was.
Mozecie mi podsylac jakie psy macie w hoteliku i ich watki, jezdze dosc czesto zawsze moge zrobic pare i zdjec i cos napisac.

Posted

O to super! Zdjęć nigdy dość! :) Nasze stadko w Przebieczanach jest całkiem spore. Zaczęło się od Dina i Kajtka niestety Kajtuś ostatnio zasnął na zawsze (mocznica + starość), jest jeszcze Kaja i Satyrek. W Przebieczanach mieszkali też Kamel i Fax - ale one niestety już za TM. Mieliśmy tam też ślepego, starego ONka - Gaspara, który znalazł wspaniały dom. Odwiozłam tam jeszcze Zosię i Dżulbarsa - ale to nie były psiaki z Zabrza. Też już mają domy. Ja tam bardzo lubię jeździć, tylko niestety jest to droga wycieczka.

Ja też nie miałam nic złego na myśli - ale skoro Adibmama i Lis odebrali to inaczej - to widać mi nie wyszło - przepraszam. Raczej miał to być post "uspokajający".

Posted

[quote name='madziak25']Cieszę się:) przelew zrobię na koniec października może być?? potrzebuję numer konta:)[/QUOTE]

wysłane cmok,,,

a orzeszków włoskich to nie chcesz czasem?

tylko 15 zł za kg , a zawsze daję 1 kg w gratisie ;-) spytaj dziewczyn , ze są pyszneeeeeeeeeeeeeeeeee

Posted

DEKLARACJE STAŁE Zadeklarowane:
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
30 zł - Adibmama
50 zł - pani Bożena z Zabrza
10£ (załóżmy, że to będzie 45 zł) - Dorota K. z synkiem
20 zł - Ola i Tomek (rodzinka Striełki)
30 zł - Kamila P. razem z Bono
30 zł - Monika Adamus Warszawa
20 zł - Asikowska
10 zł - Madziak25
50 zł -Serwis Husky Adopcje
200 zł -TOZ
razem:505 zł już nic nie brakuje - ale zapraszam do deklaracji ;-)))))

zadeklarowane wpłaty jednorazowe:
Leszek Kwaśny Sosnowiec ?

WRZESIEŃ wpłaty dokonane:
deklaracje stałe
50 zł w sumie 200 zł- p.Bożena z Zabrza(10.11.12-2011 zapłacone z góry)
30 zł - Adibmama
10 zł - Bjuta
10 zł - Mama Bjuty
20 zł - Asikowska
50 zł -Husky Adopcje
20 zł-Ola i Tomek (rodzinka Striełki)
PAŹDZIERNIK
10ZŁ -Bjuta
10zł - Mama Bjuty
30zł -Adibmama
10zł -Madziak25
20zł - Asikowska
WPŁATY JEDNORAZOWE:
100zl -Adibmama
10zł - Danavos
50zł - Kasia od Melindy
30zł - Monika Eliaszuk
50zł - Anna Orlikowska
5zł - Magdalena Borkowska
5zł-Alicja Małgorzata Sławińska
50zł -orzeszki od Bjuty
30zł-orzeszki od Yolanovi
233zł-bazarek od Ani
15zł - orzeszki od Ares-Ka
30zł - orzeszki Kuna
razem:1028 zł

jeśli coś nie tak , proszę o info..

wydatki wrzesień
-148 zł (transp.robaki.bramki autostr.)
-300 zł wpłata za hotel
wydatki październik
-300 zł wpłata za hotel

razem na koncie :280zł

Posted

WIECIE CO,,GDZIEŚ NATKNEŁAM SIĘ NA WĄTEK , ŻE POTRZEBUJĄ KROPLI DO OCZU DLA PSÓW , przypadki zaćmy , jaskry , zbierają na krople bo drogie itp,,,

zostało mi mnóstwo kropli do oczu po Babci śp ..Jakbyście gdzieś widzieli wątek skierujcie do mnie,,cała reklamówka czeka..oddam za darmo...

Posted

potwierdzam, że orzeszki pyszne :) niniejszym proszę o konto do wpłaty za nie... czy mogłabym wpłacić za tydzień gdzieś? Wczoraj kupiłam duży wór karmy i wolałabym poczekać na przelew ;)

Posted

Madziak czy jest szansa abyś podjechała pod M1 Zabrze Jutro - środa 19.10 przed 21 tj.około 20.50 i odebrała orzeszki od Męża mojego??? Będziemy na serwisie w sklepie w M1 i pomyślałam , ze moze odbierzesz sobie????? Daj znać na fon 514 879 482 sms ...bo nie mam oststnio czasu na zaglądanie - pracy na full