Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdzieś na pewno jest dla niego człowiek... Tylko znaleźć go trzeba.
Aniu>, czy mogłabyć na allegro Adibu dopisać coś takiego - Adibu można też pomóc w inny sposób i podać link do wątku? Władek w ten sposób znalazł dwóch sponsorów. Tylko wtedy już nie można pisać o tej adopcji wirtualnej.

• Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bjuta napisał(a):
Aniu>, czy mogłabyć na allegro Adibu dopisać coś takiego - Adibu można też pomóc w inny sposób i podać link do wątku? Władek w ten sposób znalazł dwóch sponsorów. Tylko wtedy już nie można pisać o tej adopcji wirtualnej.

jasne, tylko Adibu w ogóle nie ma allegro, przynajmniej osobnego. zrobię mu i
myślę, że można by zrobić allegro cegiełkowe na hotelik, co Wy na to?
tylko po ile cegiełka? 5 zł? czy mniej? (to może więcej osób kupi)

Posted

Mój Faceb zaczyna przynosić efekty,,mamy jedną PANIĄ która chce pomóc naszemu Wilkowi..prosi o numer konta..JEJ JAK SIĘ CIESZĘ,,,, i prosi o zdjęcia ADIBKA...WIECZORKIEM ALBUMEK,, jej prześlę ,,jezu jak się cieszę...

Posted

O to super!!! Skarbnik zatem potrzebny... Jejku, czy ktoś by się podjął?

Z cegiełkowym allegro to jest tak, że on powinien iść na konto fundacyjne. Więc Mysia musiałaby zapytać czy TOZ się zgodzi. Tak myślę?

Posted

chyba że się wstrzymamy póki co z cegiełkowym, a zrobimy mu osobną, normalną aukcje z linkiem do tematu i informacją o deklaracjach, coś jak na facebooku.
w sumie najważniejsze są teraz stałe deklaracje :roll:

Posted

dziewczyny moi sponsorzy się niecierpliwią proszą o konto,,,co robimy? mam wolne konto nieużywane prywatne , bo wszystko przechodzi przez firmowe u mnie,,raczej wpływów na prywatne nie mam i mieć nie będe ..a oni proszą o nr.konta..podejmicie decyzję, bo lepiej na gorąco po deklaracji pomocy działać niż przeciągać i odmawiac podania nr..

druga sprawa : czy ja mogę doklejać loga firm które pomogą Adibkowi? zawsze mogę postarać się przekonac firmy z którymi współpracuję za banerek na stronce Adiba na faceb..np.u mnie na wydarzeniu?za reklamę łatwiej zdobyć sponsora?
co myślicie?

Posted

Ja mam jeszcze dla Adibka wpłatę jednorazową 50 zł od właścicielki naszej Melindy ;)

Z kontem jeszcze się wstrzymajmy chociaż jeden dzień, postaram się jutro obgadać pewną sprawę. Nasz TOZ o/Zabrze dorzuci się do hoteliku Adibu, byleby tylko tam pojechał i dostał szansę.
Oczywiście im więcej deklaracji uzbieramy tym lepiej.

Niestety dzisiaj byłam zmuszona zamknąć Adibu do boksu, jest mi z tym cholernie ciężko, ale w momencie kiedy zaczynają się go bać wolontariusze to nie mogę ryzykować :-( Serce mi pęka, bo to dla niego nic dobrego i na pewno jest przerażony :-( Dzisiaj ugryzł (w kagańcu) Daniela naszego pracownika... Daniel coś ode mnie chciał podszedł i Adibu go dziabnął.. Daniel mówił, że jak mnie nie ma to on go po prostu unika, moze Adibu ma tak, że chce mnie bronić, nie wiem... Mnie nigdy nie ugryzł, w żadnej sytuacji.

Spróbuję rozesłać wątek na dogo....

Posted

Mysia on jest bardzo zaborczy , potrafi sobą tak zająć , ze w efekcie poświęca się mu cały swój czas,,i może poczul sie zignorowany i eliminacja przeciwnika?
ja bym stawiała na samica Alfa i samiec alfa i bezgraniczne oddanie, zazdrość , obrona..jak się zakocha to bezgranicznie i może eliminowac jak moje dziecko któremu poświęcałam czas..w mojej obecności także był waleczny , a sam jak chodził akceptacja , może strach ..

jeny , kurde aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!jasny dropssssssssssss
grrr,w bardzo złym kierunku idzie Adibek , oj w bardzo złym kierunku,,,jeny jasna mać,,,,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

musiałam się wykrzyczeć z bezradności....
zapinaj rozmowy Mysiu bo czas leci...

Posted

ja nie wierzę w teorię dominacji - zresztą bardzo fajnie i krótko ujął to Barry Eaton w swojej książce... No nic ja wierzę w to, że Adibu zrozumie jakimi prawami rządzi się ten Świat, nauczy się żyć wśród ludzi i znajdzie cudowny dom... Tylko trzeba mu w tym pomóc. Dalej rozsyłam wątek.

Posted

nie podciągałabym to w teorię dominacji a raczej bezgranicznej miłości..zresztą jest nieodgadniony i nieprzewidywalny.kurcze jak mi przykro , że trafił do boksu,,,ale oby czegoś tragiczniejszego nie narobił,,
a dostał kocyk?
myślisz ze zrozumie ze go ugryzł i za to poszedł na boks?
kurde nie umiem go rozgryżć..gdzie w końcu idzie Adibek?

a co z banerkami sponsorów na jego wydarzeniu, albo nazwami?
ale jestem wkurzona...na bezradność..
ja tez rozsyłam ,,od końca na dogo..

Posted

Niestety na pawilon nie mozemy dawać kocyków - zakaz od powiatowego weta :roll:
Nie wydaje mi się, żeby zrozumiał... ale wyjścia nie miałam :-(
Ma być miejsce od 2 września u tej Pani Joli, która ma hotelik i szkoli psiaki pod Wieliczką... ale 2 września muszę jeszcze zadzwonić czy się miejsce zwolniło i Adibek może przyjechać. No chyba, że znajdziemy jeszcze coś lepszego dla niego?

Posted

Mysia!
Czytam każdy Twój wpis o zachowaniu Adibu:-( Czy jest u Was w schronie taka możliwość,aby prześwietlić mu głowę?
Byłoby dobrze mieć pewność,że nie ma on np. guza,który czasem daje takie objawy w zmiennym,agresywnym zachowaniu!
Dziś sobie przypomniałam,że kiedyś o czymś takim czytałam, tzn. o nieprzewidywalnym,agresywnym zachowaniu. Potem się okazało,że to momenty bólu,powodowały takie zachowania psa.
Lepiej wykluczyć takie przyczyny, wtedy behawiorysta będzie mógł spokojnie pracować nad nim:razz:

Posted

ja raczej bym to wykluczyła, bo w takich przypadkach najczęściej poszkodowaną osobą jest ta osoba, która spędza z psem najwięcej czasu, a w stosunku do mnie Adibu nigdy nie zachował się agresywnie.

Posted

MNIE także to nie pasuje,,stawiam na bewzględną miłość,,i w momencie słabości,bezradności strachu przekłada to na agresję..wersja obronna..

jezu chryste biedaczek nawet kocyka nie ma....aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!buuuuuuuuuuuuuuuuuuu! uhuhuuu buuuuuuuu..

Posted

do góry Adibku!!!

adibmama napisał(a):
jezu chryste biedaczek nawet kocyka nie ma....aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!buuuuuuuuuuuuuuuuuuu! uhuhuuu buuuuuuuu..

nie martw się, lepiej dla niego, że nie ma ;) zaraz byłby cały mokry, a po kilku dniach zapleśniały ;)

Posted

mam
DEKLARACJA STAŁA Monika Adamus Warszawa - 20 zł
WPŁATA JEDNORAZOWA DOBROCZYŃCA Leszek Kwaśny Sosnowiec -(nie wiem jeszcze ile)

do tego 2 osoby deklarujące udział w wydarzeniu
Ewa J. Warszawa - nic jeszcze nie wiem
Aleksandra Natasza I.Warszawa - brak informacji co otrzymamy

Posted

Mysiu, a czy pisałaś do wirtualnych opiekunów Adibu?
może zamiast comiesięcznej wpłaty 30zł na konto schroniska, wpłacaliby tę lub inną kwotę jako stałą deklaracje na hotelik? mieliby też świadomość, że te pieniążki są tylko na niego ;) a nowego wirtualnego opiekuna Adibu na pewno szybko znajdzie.

Posted

[quote name='danavas']witam.dzięki za zaproszenie...chłopak wspaniały...dajcie link do wydarzenia na fb to dołącze i roześle znajomym....puki co tylko tak mogę pomóc....proszę też o taką samą pomoc dla mojego bezdomniaczka...oto jego wydarzenie....

http://www.facebook.com/event.php?eid=110064262418926&view=wall&ref=notif&notif_t=event_wall

i jeśli można to nr konta na pw...prześlę 10 zł..więcej niestety nie mogę....:(

Dziękujemy każdy grosz się liczy..

faceb
http://www.facebook.com/event.php?eid=110064262418926&view=wall&ref=notif&notif_t=event_wall#!/event.php?eid=264308846920283

http://www.facebook.com/event.php?eid=110064262418926&view=wall&ref=notif&notif_t=event_wall#!/event.php?eid=124671157628226

Posted

adibmama napisał(a):
Mysia jak Adibek?

a co z tym kontem , bo przeciągam darczyńce i w końcu się znudzi...podać mu moje a potem prześlę , czy mamy już Adibkowe konto?
Boję się , że odejdzie od tematu , trochę zagoniony Pan...dziewczynki co robimy?

Posted

Zbierajmy narazie na Twoje konto, zastanawiałam się jak rozwiązać kwestie tego jak nasz TOZ będzie się durzacał do hotelu Adibu, a my na prywatne konto tak sobie kasy wysyłać nie możemy, ale przecież nic się nie stanie jak będziemy robić osobne przelewy - z Twojego konta i TOZowskiego, ale umówimy się jeszcze jakoś inaczej ;)

Co do Adibka to wiadomo nie jest szczęśliwy, a mi serce pęka jak przechodzę koło jego boksu, bardzo mi go szkoda :-(