Jump to content
Dogomania

Pobity KLIFFORD nareszcie ma swój dom!!! :-))) I koleżankę brzydulkę!;-) :-)

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewatr, dobry pomysł z tymi gazetami!:)

Asior, ale psa nie można tak jednorazowo uśpić na kilka godzin. Tzn można, ale tu już w grę wchodzą silne środki, narkoza całkowita, a więc psa trzeba bacznie obserwować, pilnować żeby się nie wyziębił. Na drogę Klifford może dostać tylko "głupiego jasia", który powoduje zwiotczenie mięśni i bezwład, ale pies zachowuje świadomość i po ok 30 min. bez problemu odzyskuje sprawność. Może dałoby się wydłużyć czas działania leku na np.godzinę, ale raczej nie na dłużej.:shake:

No nie ma co na razie dyskutować o domku gdzieś daleko, p.Joasia kategorycznie powiedziała "Nie" i ja popieram jej decyzję.

Posted

nie oszukujmy sie, problem z Kliffordem jest...
Podejrzewam, ze 99% dogomaniakow z Warszawy, ktora moze zapewnic jakiemukolwiek psu DTA lub DT ma w domu co najmniej jednego zwierzaka, sa to zazwyczaj ludzie mieszkajacy w bloku a tu sa schody.
Kliffordowi trzeba zapewnic spokoj i brak wrazen czyli BRAK zwierzat, najlepiej osobny pokoj i nie moze byc schodow. To sa naprawde trudne warunki do spelnienia... jeszcze osoba przyjmujaca Klifforda powinna byc dyspozycyjna czasowo a jak wiem wiekszosc z nas pracuje badz sie uczy.

Naprawde nie mozna miec pretensji do warszawiakow, ze nie ma chetnych... naprawde, wierzcie mi, gdyby ktos mial warunki odpowiednie, napewno by go wzial na DT.

Ja trzymam za niego kciuki.

Posted

Ewusek, ale ja absolutnie pretensji nie mam :), domyślam się że to nie do mnie było?:p
Jest dokładnie tak jak piszesz. Dlatego przekażę p.Asi pomysł Ewatr z ogłoszeniami w gazetach, może ktoś kochający zwierzęta a nie mający obecnie żadnych zechce pomóc Kliffordowi. Dziś wystawię też ogłoszenie na Allegro.

Posted

[quote name='AśkaK']ewatr, dobry pomysł z tymi gazetami!:)

Dziennikarze lubią takie historie i gdyby im napomknąć choćby tylko telefonicznie to myślę, że zrobią z tego użytek. Musiałaby opowiedzieć o tym osoba która zna bardzo dobrze historię Klifforda od początku. Na pierwszej stronie tego pewnie nie umieszczą ale ktoś na pewno przeczyta. Myślę, że nawet Wyborcza by Wam nie odmówiła.

Posted

Izulkabu, nie dam sobie na tą chwilę palca uciąć, ale p.Asia coś chyba wspominała, że daje tą historię dziennikarce z tv...Zapytam.
Z artykułem w gazecie chyba nie będzie tak łatwo, ale ogłoszenia na pewno da się załatwić!

Posted

AśkaK napisał(a):
Ewusek, ale ja absolutnie pretensji nie mam :), domyślam się że to nie do mnie było?:p

nie, to nie do Ciebie :-)
tak tylko ogólnie. Szkoda mi tego psiaka :-(

Posted

Wątek Klifforda wypatrzyła pewna wspaniała osoba z W-wy:loveu: , być może już w środę Kliffordek zamieszka w swoim nowym domu!!!:multi: Tzn. dom będzie na razie tymczasowy, ale jeśli Klifford i pani bardzo sobie przypadną do gustu, to nie wykluczone że Kliffek już u pani pozostanie na zawsze.:multi: :multi: :multi:

Posted

AśkaK napisał(a):
Wątek Klifforda wypatrzyła pewna wspaniała osoba z W-wy:loveu: , być może już w środę Kliffordek zamieszka w swoim nowym domu!!!:multi: Tzn. dom będzie na razie tymczasowy, ale jeśli Klifford i pani bardzo sobie przypadną do gustu, to nie wykluczone że Kliffek już u pani pozostanie na zawsze.:multi: :multi: :multi:

Cudownie wręcz chętnie uścisnęłabym osobiście tą Panią baaardzo baardzo dobra wiadomość :lol: Uściski też dla Klifforda, tylko delikatnie. Czekamy wszyscy na dalsze dobre wiadomości

Posted

izulkabu napisał(a):
Cudownie wręcz chętnie uścisnęłabym osobiście tą Panią baaardzo baardzo dobra wiadomość :lol:

Ja też chętnie bym tą osóbkę uścisnęła osobiście, mam nadzieję że wkrótce będzie ku temu okazja!:loveu: P.Asia jest właśnie na Książęcej, zaraz Kliffek pojedzie do domku!!!:multi: :multi: :multi: :loveu: Siedzę jak na szpilkach, mam nadzieję że z transportem wszystko pójdzie dobrze...

A zdradzę Wam że ta wspaniała osoba to wolontariuszka w jednym ze schronisk, osoba o wielkim sercu, socjalizuje schroniskowe psiaki i szuka im domów...a mieszkanko na parterze, nie ma innych zwierząt w domu - wprost idealne warunki dla Klifforda!!!:multi: :loveu:

NAWET NIE WIECIE JAK SIĘ CIESZĘ !!!

Czekam do wieczora, teraz na razie dam spokój z telefonami póki cała akcja z przenosinami Klifforda nie dobiegnie do końca.:p