doris66 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Jak to czytam to nasuwaja mi się tylko dwa spostrzeżenia. Mianowicie szlechetny i oddany zwierzętom jest tylko ten kto szuka, szuka i szuka .......a nie ten kto znajdzie. I drugie spostrzeżenie - pisanie pięknie i ładnie na watku znajduje wielkie uznanie, konkretne ale mniej widowiskowe działanie na rzecz zwierząt już nie. No bo wtedy nie da się zadymy zrobić a tak proszę niczemu winne dwie osoby dostały za swoje za to że rozpytywały ludzi o Alexa - Rambo , ze Ifce chciało się o tym rozmawiać na imprezie ( choć miała ciekawsze zajęcia ) i że z powodu braku dostępu do internetu watek dowiedział się o Rambo wieczorem a nie rano. Jejku jakie to straszne ważne, że Ifka napisała dopiero wieczorem o fakcie. A gdzie w tym wszystkim jest fakt, że Rambo-Alex się znalazł i ma się dobrze. Suslik pisała , ze to jest watek psa i dla psa , więc darujcie sobie wpisy na temat czyjegoś zachowania. Wiecie co, takie wasze kąśliwe wpisy spowodują to , ze prawdziwi dogomaniacy będa robic swoje dalej ale coraz rzadziej będą na wątek zaglądać. Cieszcie się ,ze szczęśliwego zakończenia tej historii a nie wyruszajcie na wojnę.
bela51 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Dajcie spokoj, Kochane ! Przeciez najważniejsze jest , ze Alex sie odnalazł. Ja wierze, ze dziewczyny go poznały. Ale na pewno wszystkich ucieszą zdjęcia.
suślik Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 :multi: :multi::multi:Cudne wieści! :multi::multi::multi: Cieszę się, że Alex - Rambo już się odnalazł, że ma swój dom i jest bezpieczny. To najważniejsze :) Dzięki Ifka za wiadomość. Oczywiście na fotki czekamy niecierpliwie. Mam coś dla Alexa przygotowane od dłuższego czasu na nowy dom. Ifka popytaj nowych właścicieli czy byłaby możliwość żebym odwiedziła Alexa a jeśli nie to czy mogłabym Cię zatrudnić jako listonosza? :) Paczka nie będzie duża :) Doris z łaski swojej następnym razem przemyślenia zachowaj dla siebie. Nie widze w nich nic co by miało przysłużyć się zwierzętom. Cioteczki proszę Was o ignorowanie tej wypowiedzi. Ma ona na celu jedynie osobiste antypatie doroty do mnie. Nic więcej. Chcę Was też poinformować, że Beata&Czata przekazała na Alexa 100zł . Z dopiskiem, że jeśli Alex się nie znajdzie ( a tu się znalazł i to z domem :) ) to 100zł mogę przekazać ( oczywiście w imieniu Beaty ) na inną biedkę dogomaniacką. Cioteczki rozejrzyjcie się może macie linki do biedek, które naprawdę potrzebują każdej gotówki, ich sytuacja jest ciężka i każdy grosz jest bardzo ważny. Wiem, że takich psów jest mnóstwo jednak mamy tylko i aż 100zł do rozdysponowania i póki są trzeba je "rozsądnie wydać " :) Wracam za kilka dni :) Dziękuję Ciotki, że byłyście u Alexa :) Suślik :)
Ironiaaa Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 No i takie newsy z rana lubie!!! Alex to Rambo i obserwuje spokojnie i bezpiecznie swinki! Hans to chyba zagubiony pies ktorego odnalezli wlasciciele, Brandon jest w nowym domku caly, zdrowy i szczesliwy! Tak sie powinien zaczynac kazdy dzien na dogo!
ifka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 no,ta historia z prosiakami jest rozbrajająca...:)
DONnka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Najważniejsze, że Alex się znalazł :multi: :multi: :multi: Na takie wiadomości się czeka, to one przywracają nam siłę i wiarę w to, że wszystko co robimy ma sens :):):)
Beta&Czata Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 "...Chcę Was też poinformować, że Beata&Czata przekazała na Alexa 100zł . Z dopiskiem, że jeśli Alex się nie znajdzie ( a tu się znalazł i to z domem ) to 100zł mogę przekazać ( oczywiście w imieniu Beaty ) na inną biedkę dogomaniacką. ..." Wszystko się zgadza, potwierdzam, tylko małe sprostowanie: Beta (od Elżbiety - takie zdrobnienie z okresu szkoły średniej, bo nas było siedem w klasie). Strasznie się cieszę, że Alex zlokalizowany i to na dodatek z własnym domem. Też czekam na zdjęcia i idę się martwić kasą na dwa kolejne ON-ki (albo i trzy...) Pozdrawiam Elżbieta
azalia Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Czekamy na dalsze wspaniałe wiadomości o Alexiku i może uda się zrobić zdjęcia.
abra43 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 :loveu::loveu::kiss_2::kiss_2::klacz::klacz:Oj jak sie cieszę że ąleks się znalazł i przygarnął go dobry człowiek który ma oczy szeroko otwarte na krzywde zwierząt oby takich więcej Aleks trzymaj sie i bądz grzeczny w nowym domku pa pycholku kochany
Cantadorra Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Najważniejsze, że Alex się znalazł. Czekamy na fotki, wtedy każdy będzie już uspokojony na 100%. Dziewczyny dzięki za info. Ja też nie podałabym do wiadomości, gdybym się nie upewniła oszczędzając sobie i innym rozczarowania. Alex pokaż teraz pysia na zdjęciach i mamy happy end :)
maja7 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Beta&Czata napisał(a):"...Chcę Was też poinformować, że Beata&Czata przekazała na Alexa 100zł . Z dopiskiem, że jeśli Alex się nie znajdzie ( a tu się znalazł i to z domem ) to 100zł mogę przekazać ( oczywiście w imieniu Beaty ) na inną biedkę dogomaniacką. ..." Wszystko się zgadza, potwierdzam, tylko małe sprostowanie: Beta (od Elżbiety - takie zdrobnienie z okresu szkoły średniej, bo nas było siedem w klasie). Strasznie się cieszę, że Alex zlokalizowany i to na dodatek z własnym domem. Też czekam na zdjęcia i idę się martwić kasą na dwa kolejne ON-ki (albo i trzy...) Pozdrawiam Elżbieta Wiem, że bied na dogo mnóstwo, ale temu psu grozi schron w Mysłowicach, jeśli nie znajdą się pieniązki na transport http://www.dogomania.pl/threads/211800-Ami-ma-szansę-na-szczęście!Zbieramy-na-transport-PSZCZYNA-INOWROCŁAW!!I-na-kastrację!
ifka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Cantadorra, ja się nie upewniałam przez te kilka godzin, po prostu wróciłam z wioski w niedz wieczorem, jak kazdy normalny człowiek, który woli spędzać weekend poza blokiem:)...tak jak wy, niecierpliwie oczekuję na zdjęcia; ale ona tam nie mieszka, tylko jej rodzina, więc pozostaje czekać... mnie utwierdził w rozpoznaniu fakt rozwalonej wargi Alexa-Rambo.
danavas Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 fotki fotki fotki...to jest to czego mi teraz trzeba:) a tak na marginesie: mnie to rybka kiedy ...ważne ze się dowiedziałam:) taaaaaaakich dobrych wieści:) już mojemu TZowi d**pe trułam i trułam, że taki biedny ten Alex i gdzie on teraz jest...... fotki fotki fotki:)
inga.mm Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Wygląda jak Alex, tylko jakby po wizycie w salonie kosmetycznym. Śliczności. Więcej fotek, plizzz.
Pipi Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Tak, to Alex/Rambo, jestem pewna. On tylko teraz wyglada jak powinien. Poprawil sie, siersc inna, blyszczy, no i mina szczesliwa. Ifka, jak bedziesz miala okazję, podziekuj ludziom, ktorzy go przygarnęłi i przede wszystkim pani, ktora go do nich zawiozła. Bardzo podziekuj. Zresztą na pewno juz to zrobiłas. Ale radość. Suslik, a co z tym pieskiem, o ktorym myslalas, ze to Rambo? przeciez on potrzebuje pomocy, tak? Zalozysz mu watek?
Cantadorra Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dziewczyny, przecież Alex wygląda rewelacyjnie. Piękny, dorodny, zadbany pies. Niesamowite! :) Jestem taka szczęśliwa, bo ja w przeciwieństwie do was nie miałam tej wiary, że on się znajdzie. Za to jaka teraz radość :)
Martika&Aischa Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dziewczyny jesteście wielkie!!!!!!! Tak się cieszę widząc te zdjęcia :multi: oby wszystkie historie w ten sposób się kończyły :):):)
inga.mm Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Pipi napisał(a):Suslik, a co z tym pieskiem, o ktorym myslalas, ze to Rambo? przeciez on potrzebuje pomocy, tak? Zalozysz mu watek? Pytałam ja o to dwa dni temu. Założy dopiero, gdy ustali, że na pewno ten warsztat czy co tam jest innego, psem nie zajmie się. Na razie dokarmiają go i chyba nie bardzo wiedzą jak się do tego przymierzyć. Suślik napisała, że chwilowo nie będzie miała możliwości netowania. Nie wiem jak długo.
danavas Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 no kurde ten szelmowski wzrok...Alex jak w morde strzelił:) ale on teraz wypiękniał:)
Vicky62 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dobrze by było tez, zmienić tytuł wątku ...ale to juz jak suślik będzie na necie ... Alex vel Rambo jest teraz pięknym zadbanym psem :lol:
suślik Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Ciotki przepraszam Was bardzo ale z przyczyn osobistych zupełnie teraz nie mam czasu na neta. Więc wybaczcie, że odpowiadam tak lakonicznie. Z psiakiem z zakłądu mechanicznego to tak będę chciała mu pomóc. Muszę jednak na początku porozmawiać z właścicielem tego zakłądu. On sam nie wie czy chce zatrzymać psa czy też nie chce. Dałam mu czas do namysłu, wybiorę się do niego pod koniec tego tygodnia. Wcześniej z przyczyn osobistych nie dam rady. Zdjęcia Alexa prze prze prze cudne :) Zakapior jakich mało :) morda aż się cieszy jak widzę ten kochany pychol :) Tytuł oczywiście zmienię. Bata przepraszam za pomyłkę nie wiem co mi z tą Beatą . Odezwę się do Ciebie na PW za kilka dni i wtedy wybierzesz psiaka, którego chcesz wesprzeć kwotą 100zł. Jeśli masz już wybranego psiaka daj mi znać na PW to prześlę pieniądze w Twoim imieniu. Dziękuję każdej z osobna Ciotce za to, że u Alexa była, zaoferowała swoją pomoc. Oby więcej takich zakończeń :)
Recommended Posts