Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak to czytam to nasuwaja mi się tylko dwa spostrzeżenia. Mianowicie szlechetny i oddany zwierzętom jest tylko ten kto szuka, szuka i szuka .......a nie ten kto znajdzie. I drugie spostrzeżenie - pisanie pięknie i ładnie na watku znajduje wielkie uznanie, konkretne ale mniej widowiskowe działanie na rzecz zwierząt już nie. No bo wtedy nie da się zadymy zrobić a tak proszę niczemu winne dwie osoby dostały za swoje za to że rozpytywały ludzi o Alexa - Rambo , ze Ifce chciało się o tym rozmawiać na imprezie ( choć miała ciekawsze zajęcia ) i że z powodu braku dostępu do internetu watek dowiedział się o Rambo wieczorem a nie rano. Jejku jakie to straszne ważne, że Ifka napisała dopiero wieczorem o fakcie. A gdzie w tym wszystkim jest fakt, że Rambo-Alex się znalazł i ma się dobrze. Suslik pisała , ze to jest watek psa i dla psa , więc darujcie sobie wpisy na temat czyjegoś zachowania.
Wiecie co, takie wasze kąśliwe wpisy spowodują to , ze prawdziwi dogomaniacy będa robic swoje dalej ale coraz rzadziej będą na wątek zaglądać.
Cieszcie się ,ze szczęśliwego zakończenia tej historii a nie wyruszajcie na wojnę.

• Replies 630
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dajcie spokoj, Kochane ! Przeciez najważniejsze jest , ze Alex sie odnalazł. Ja wierze, ze dziewczyny go poznały. Ale na pewno wszystkich ucieszą zdjęcia.

Posted

:multi: :multi::multi:Cudne wieści! :multi::multi::multi:

Cieszę się, że Alex - Rambo już się odnalazł, że ma swój dom i jest bezpieczny. To najważniejsze :)
Dzięki Ifka za wiadomość. Oczywiście na fotki czekamy niecierpliwie. Mam coś dla Alexa przygotowane od dłuższego czasu na nowy dom. Ifka popytaj nowych właścicieli czy byłaby możliwość żebym odwiedziła Alexa a jeśli nie to czy mogłabym Cię zatrudnić jako listonosza? :) Paczka nie będzie duża :)

Doris z łaski swojej następnym razem przemyślenia zachowaj dla siebie. Nie widze w nich nic co by miało przysłużyć się zwierzętom.
Cioteczki proszę Was o ignorowanie tej wypowiedzi. Ma ona na celu jedynie osobiste antypatie doroty do mnie. Nic więcej.

Chcę Was też poinformować, że Beata&Czata przekazała na Alexa 100zł . Z dopiskiem, że jeśli Alex się nie znajdzie ( a tu się znalazł i to z domem :) ) to 100zł mogę przekazać ( oczywiście w imieniu Beaty ) na inną biedkę dogomaniacką.
Cioteczki rozejrzyjcie się może macie linki do biedek, które naprawdę potrzebują każdej gotówki, ich sytuacja jest ciężka i każdy grosz jest bardzo ważny. Wiem, że takich psów jest mnóstwo jednak mamy tylko i aż 100zł do rozdysponowania i póki są trzeba je "rozsądnie wydać " :)

Wracam za kilka dni :)
Dziękuję Ciotki, że byłyście u Alexa :)
Suślik :)

Posted

No i takie newsy z rana lubie!!!
Alex to Rambo i obserwuje spokojnie i bezpiecznie swinki! Hans to chyba zagubiony pies ktorego odnalezli wlasciciele, Brandon jest w nowym domku caly, zdrowy i szczesliwy!
Tak sie powinien zaczynac kazdy dzien na dogo!

Posted

Najważniejsze, że Alex się znalazł :multi: :multi: :multi:
Na takie wiadomości się czeka, to one przywracają nam siłę i wiarę w to, że wszystko co robimy ma sens :):):)

Posted

"...Chcę Was też poinformować, że Beata&Czata przekazała na Alexa 100zł . Z dopiskiem, że jeśli Alex się nie znajdzie ( a tu się znalazł i to z domem ) to 100zł mogę przekazać ( oczywiście w imieniu Beaty ) na inną biedkę dogomaniacką. ..." Wszystko się zgadza, potwierdzam, tylko małe sprostowanie: Beta (od Elżbiety - takie zdrobnienie z okresu szkoły średniej, bo nas było siedem w klasie).
Strasznie się cieszę, że Alex zlokalizowany i to na dodatek z własnym domem. Też czekam na zdjęcia i idę się martwić kasą na dwa kolejne ON-ki (albo i trzy...)
Pozdrawiam
Elżbieta

Posted

:loveu::loveu::kiss_2::kiss_2::klacz::klacz:Oj jak sie cieszę że ąleks się znalazł i przygarnął go dobry człowiek który ma oczy szeroko otwarte na krzywde zwierząt oby takich więcej Aleks trzymaj sie i bądz grzeczny w nowym domku pa pycholku kochany

Posted

Najważniejsze, że Alex się znalazł. Czekamy na fotki, wtedy każdy będzie już uspokojony na 100%. Dziewczyny dzięki za info. Ja też nie podałabym do wiadomości, gdybym się nie upewniła oszczędzając sobie i innym rozczarowania. Alex pokaż teraz pysia na zdjęciach i mamy happy end :)

Posted

Beta&Czata napisał(a):
"...Chcę Was też poinformować, że Beata&Czata przekazała na Alexa 100zł . Z dopiskiem, że jeśli Alex się nie znajdzie ( a tu się znalazł i to z domem ) to 100zł mogę przekazać ( oczywiście w imieniu Beaty ) na inną biedkę dogomaniacką. ..." Wszystko się zgadza, potwierdzam, tylko małe sprostowanie: Beta (od Elżbiety - takie zdrobnienie z okresu szkoły średniej, bo nas było siedem w klasie).
Strasznie się cieszę, że Alex zlokalizowany i to na dodatek z własnym domem. Też czekam na zdjęcia i idę się martwić kasą na dwa kolejne ON-ki (albo i trzy...)
Pozdrawiam
Elżbieta

Wiem, że bied na dogo mnóstwo, ale temu psu grozi schron w Mysłowicach, jeśli nie znajdą się pieniązki na transport http://www.dogomania.pl/threads/211800-Ami-ma-szansę-na-szczęście!Zbieramy-na-transport-PSZCZYNA-INOWROCŁAW!!I-na-kastrację!

Posted

Cantadorra, ja się nie upewniałam przez te kilka godzin, po prostu wróciłam z wioski w niedz wieczorem, jak kazdy normalny człowiek, który woli spędzać weekend poza blokiem:)...tak jak wy, niecierpliwie oczekuję na zdjęcia; ale ona tam nie mieszka, tylko jej rodzina, więc pozostaje czekać... mnie utwierdził w rozpoznaniu fakt rozwalonej wargi Alexa-Rambo.

Posted

fotki fotki fotki...to jest to czego mi teraz trzeba:)
a tak na marginesie: mnie to rybka kiedy ...ważne ze się dowiedziałam:) taaaaaaakich dobrych wieści:) już mojemu TZowi d**pe trułam i trułam, że taki biedny ten Alex i gdzie on teraz jest......
fotki fotki fotki:)

Posted

Tak, to Alex/Rambo, jestem pewna. On tylko teraz wyglada jak powinien. Poprawil sie, siersc inna, blyszczy, no i mina szczesliwa.
Ifka, jak bedziesz miala okazję, podziekuj ludziom, ktorzy go przygarnęłi i przede wszystkim pani, ktora go do nich zawiozła. Bardzo podziekuj. Zresztą na pewno juz to zrobiłas.
Ale radość.
Suslik, a co z tym pieskiem, o ktorym myslalas, ze to Rambo? przeciez on potrzebuje pomocy, tak? Zalozysz mu watek?

Posted

Dziewczyny, przecież Alex wygląda rewelacyjnie. Piękny, dorodny, zadbany pies. Niesamowite! :) Jestem taka szczęśliwa, bo ja w przeciwieństwie do was nie miałam tej wiary, że on się znajdzie. Za to jaka teraz radość :)

Posted

Pipi napisał(a):
Suslik, a co z tym pieskiem, o ktorym myslalas, ze to Rambo? przeciez on potrzebuje pomocy, tak? Zalozysz mu watek?

Pytałam ja o to dwa dni temu. Założy dopiero, gdy ustali, że na pewno ten warsztat czy co tam jest innego, psem nie zajmie się.
Na razie dokarmiają go i chyba nie bardzo wiedzą jak się do tego przymierzyć.
Suślik napisała, że chwilowo nie będzie miała możliwości netowania. Nie wiem jak długo.

Posted

Ciotki przepraszam Was bardzo ale z przyczyn osobistych zupełnie teraz nie mam czasu na neta. Więc wybaczcie, że odpowiadam tak lakonicznie.
Z psiakiem z zakłądu mechanicznego to tak będę chciała mu pomóc. Muszę jednak na początku porozmawiać z właścicielem tego zakłądu. On sam nie wie czy chce zatrzymać psa czy też nie chce. Dałam mu czas do namysłu, wybiorę się do niego pod koniec tego tygodnia. Wcześniej z przyczyn osobistych nie dam rady.
Zdjęcia Alexa prze prze prze cudne :) Zakapior jakich mało :) morda aż się cieszy jak widzę ten kochany pychol :)
Tytuł oczywiście zmienię.

Bata przepraszam za pomyłkę nie wiem co mi z tą Beatą . Odezwę się do Ciebie na PW za kilka dni i wtedy wybierzesz psiaka, którego chcesz wesprzeć kwotą 100zł. Jeśli masz już wybranego psiaka daj mi znać na PW to prześlę pieniądze w Twoim imieniu.

Dziękuję każdej z osobna Ciotce za to, że u Alexa była, zaoferowała swoją pomoc. Oby więcej takich zakończeń :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...