Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

He,he fajnie niunia śpi , a Lizka wzrokiem zabija ;).To białe łóżeczko to Ci się nie brudzi, u mnie by juz było dawno usyfione.

Ja na swojego męża nie narzekam.Choć czasem potrafi podkurzyć.Ale ogólnie jakbym się uparła to by mi pozwolił na wszystko, bo mnie kocha :).Z tym , że zazwyczaj na moje pomysły różnego typu ma zawsze dużo argumentów przeciw.Także szybko sprowadza mnie na ziemię i sama z co poniektórych rezygnuję po dłuższym zastanowieniu.A jakbyśmy mieli trochę kasy i warunki to większa ilość psów by mu za bardzo nie przeszkadzała ;).

Malawaszka to co Zbynio zostaje ?Faaaaaajnie...

Posted

Crys szczepiłaś małego dziś?

Przybywam z dobrymi nowinami. Mała Lea ma dom :lol: Rodzinka bardzo sympatyczna. Wprawdzie chcieli chłopca początkowo, ale nie byli nastawieni "ten albo żaden". Jeszcze tylko Bolus/Ludi znajdzie dom i będzie uffff :)

Ps. Na moje białe łóżeczko psy mają zakaz wchodzenia ;)

Posted

[quote name='zerduszko']Crys szczepiłaś małego dziś?

Przybywam z dobrymi nowinami. Mała Lea ma dom :lol: Rodzinka bardzo sympatyczna. Wprawdzie chcieli chłopca początkowo, ale nie byli nastawieni "ten albo żaden". Jeszcze tylko Bolus/Ludi znajdzie dom i będzie uffff :)

superrr :klacz:

Posted

Zerduszko jak sama słyszałaś Bolek w poniedziałek jedzie do szczepienia, niestety od rana do 15stej byłam w schronisku.

Bolek na spacerku :D

Posted

Hej Dziewczyny ;)

Zerduszko z tej strony mama Crys:
Boluś dzisiaj na spacerku zauroczył pewną rodzinkę. Nie znam tych ludzi więc trudno mi jest coś więcej powiedzieć na Ich temat. Jednogłośnie stwierdzili, że chcieliby wziąć chłopaka, jednakże muszą to w domu jeszcze przedyskutować. Poprosili o namiary na pieska. Namiary otrzymali. Jeśli zdecydują się na adopcję Bolusia mają odwiedzić nas jutro po 18.oo. Uświadomiłam tych Państwa , iż ten piesek może być oddany tylko w dobre ręce i musi być ( najprawdopodobniej - nie znam procedur z tym związanych ) sporządzona umowa adopcyjna i , że piesek będzie "sprawdzany". Ponadto poinformowałam tych Państwa , iż więcej informacji na temat szczeniaczka udzieli córka a wszystkie formalności związane z tym słodziaczkiem powinni załatwiać z córką i Panią.
Pozdrawiam.:)

Posted

Z formalności wymagana jest wizyta przedadopcyjna i oczywiście umowa, której jednym z ważnych punktów jest wykastrowanie psa po osiągnięciu dojrzałości. A coś więcej o tym domku?

Posted

Więcej ja się dzisiaj dowiem jeśli przyjdą do mnie :D
Jeśli chodzi o oddanie to weterynarz i tak stwierdził, że jeszcze około 2/3 dni ma być u mnie po tym szczepieniu.
A tą wizytę sama chcesz przeprowadzić czy ja mam to zrobić?

Dzisiaj był mały na szczepieniu kolejne za miesiąc.

Posted

Wizytę to ktoś miejscowy robi, jak się czujesz na siłach, to możesz zrobić. Mogę Ci podpowiedzieć kilka rzeczy gdybyś potrzebowała. Daj znać.
Ja często robię tak jak domek jest blisko i wydaje się ok, że idę na wizytę z psem i jak wszystko jest ok, to pies tam zostaje.

Posted

Jeśli będą chcieli Bolka i będę widzieć, że dom jest odpowiedni to im go oddam, ale to i tak nie od razu.
Tylko nie wiem jakąś umowie z nimi pisać, że go adoptowali??
I na co zwracać uwagę ogólnie jak będę tam u nich.
Oni od mamy wiedzą, że są wizyty przed i po adopcyjne, z tego co wiem powiedzieli, że córka <ja> może w każdej chwili przyjść i zobaczyć jak Bolek żyje. Na spacerach też bym go raczej widywała. Więc jeśli by się udało to Bolek by miał dobry domek i miała bym na niego ciągle oko :)

Posted

Niestety małżeństwo się dzisiaj u mnie nie zjawiło :(
Zerduszko ale możesz mi wyślij tą umowe i na prv możesz napisać na co uwagę zwracać przy tych wizytach.

Posted

Dostałam maila z danymi do przelewu za szczepienie maluszka, juro przeleję pieniądze. Jest małe zainteresowanie psiakiem, ale nic poważnego. Jedna kobita chciała go na podwórku i się oburzyła, ze nie chcę dać psa z domu do piwnicy...

A jak maluch się miewa?

Posted

Zerduszko, przepraszam, Drzagodha napisała, że dzis lub jutro najpóźniej pieniadze powinny być na Twoim koncie.
Zamieszanie.

Jak Ludwiczek?

Posted

Jasza napisał(a):
Zerduszko, przepraszam, Drzagodha napisała, że dzis lub jutro najpóźniej pieniadze powinny być na Twoim koncie.
Zamieszanie.

Nie przepraszaj, martwiłam się, że źle podałam nr itp.

Też jestem ciekawa jak mały.

Posted

Maluszek miewa się dobrze.
Bawi się z Kayrą moją, skacze z radości jak ktoś do domu wraca ;)
Jutro dostanie tabletkę na odrobaczenie.
Postaram się mu zrobić nowe fotki dziś albo jutro :)