Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='myszol88']A gdzie lepiej wpłacić? Możecie podać nr konta i pełen adres na jaki trzeba wykonac przelew? Przepraszam z góry za problem :oops:[/quote]

[COLOR=red][B]1. Emir:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]
[B]Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych
"EMIR"
Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz.
88 1050 1924 1000 0022 6878 6056
Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola [/B]

[COLOR=red][B]2.[/B][B]AFN:[/B][/COLOR]
[B][/B]
[B][U]Numer konta:
[/U][SIZE=3]31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 [/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]MultiBank[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Dorota Romaniuk[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Żabia 2 m 7
[/SIZE][/B][B][SIZE=3]05-220 Zielonka[/SIZE][/B]

[B][COLOR=red]Forma :[/COLOR][/B] "[B][COLOR=#006400]od: Myszol88 dla: Emi-zgwałcona suczka" [/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Czarodziejka']Może wystawić jej cegiełki z tym zdjęciem na Allegro?
Wpłaty byłyby na konto Emir? I przy okazji drugą na bernardyny?
[B]Emir? Czarok? Medar?[/B]
[B]Co o tym sądzicie?[/B][/quote]

[B]Bardzo prosimy :loveu: [/B], właśnie miałem się za to zabrać (nie mam wprawy).
Czarodziejskie wybawienie :eviltong: .

Posted

Medar, dziękuję za adres i nr konta :)

[quote name='asiuniap']Może ona nie chce wychodzić, bo myśli, że już nie zostanie wpuszczona z powrotem. Psy po przejściach miewają takie opory...[/quote]

Zgadzam się z tym. Mam suczkę, która miała przed nami 4 właścicieli i cieszy się bardzo na spacery ale kiedy ktoś wychodzi za podwórko i chce wziąć tylko ją samą to ona nie chce iść, boi się i kuli uszy a jak już wyjdzie to zaraz biegnie pod furtkę i czeka aż się jej otworzy. Ona chyba się boi, że znowu ktoś ją odda, ale tata wczoraj jej powiedział: "nie bój się, nikt Cię nie wyda, ja na to nie pozwolę" :lol:.
Kiedy jechaliśmy do weta na szczepienia to nie chciała wsiąść do samochodu a potem leżała na moich kolanach i wbijała mi pazury w nogi, tak się mocno mnie trzymała. Chyba bała się, że znowu samochód i znów gdzieś wyląduje. Uspokoiła się dopiero keidy zobaczyła weta, chyba zrozumiała, że to w tym wypadku TYLKO wet i zaraz wróci do domciu :p

Posted

[B]Cegiełki - zdjęcia dla Emi na Allegro:[/B]

[URL="http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html"][COLOR=blue]http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html[/COLOR][/URL]

Posted

czarodziejko wstaw to:
[CENTER][B][FONT=Tahoma][SIZE=2]Fundacja posiada status Organizacji Pożytku Publicznego; nr. rejestracyjny KRS 0000148346[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Tahoma][URL]http://www.fundacja-emir.org/index1.htm[/URL][/FONT][/B][/CENTER]

Posted

[B]Ludzie!!![/B]
[B]Sprzdałam wszystkie cegiełki!!![/B]
[B]500zł powinno zasilić konto Emi!!![/B]
[B]Jedna z kupujących ofiarowuje bardzo konkretną pomoc, zaprosiłam ją tu! [/B]
[B]Oto cytat z maila:[/B]
[B]"[/B]dowiedziałam się o tym przypadku. ja pomagam psiakom na codzien ale nie o to chodzi. gdzie jest teraz pies?jakie koszty leczenia sa potrzebne. co to za fundacja. mogę pomóc w bardzo konkretny sposób. chciałam wstawić (mam mopzliwość) puszki przy kasach media markt w waerszawie,. 5 największych restauracji, klubów sportowych.moge ci pomóc ale musze cos więcej wiedzieć. zawsze zbierałam w taki sposób pieniądze na domy dziecka."

Posted

[quote name='Czarodziejka'][B]Cegiełki - zdjęcia dla Emi na Allegro:[/B]

[URL="http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html"][COLOR=blue][URL]http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html[/URL][/COLOR][/URL][/quote]

Czarodziejko, proszę wystaw na Allegro kolejne cegiełki, bo tych 100 juz nie ma !!!!!!! :-))))

Posted

[quote name='Czarodziejka'][B]Ludzie!!![/B]
[/quote]
Czarodziejko, jeśli osoba, która się z Tobą skontaktowała nie zaloguje się na dogo, to podaj jej wszystkie namiary na Emir. Są tu: [URL]http://www.fundacja-emir.org/index1.htm[/URL]

Posted

Czarodziejko, odezwala sie do Ciebie moja przyjaciolka. Ja wczoraj napisalam maila bezposrednio do Emir, ale jeszcze nie dostalam odpowiedzi (pewnie jest zajęta psiakami). Naprawdę chcemy pomoc i mamy taka mozliwość. Musimy jedynie wiedzieć jak sprawa wygląda od strony prawnej, czyli czy w statusie fundacji Emir jest mowa, w jaki sposób mogą zasilać konta? Czy potrzebujemy upowaznienia, oficjalnej zgody z fundacji na zbiórke pieniązków? Zbliżają sie Święta, to dobry moment na taką akcję, ale musimy sie spieszyć, bo przygotowanie puszek itd. też zajmie troche czasu...

[B]Oto cytat z maila:[/B]
[B]"[/B]dowiedziałam się o tym przypadku. ja pomagam psiakom na codzien ale nie o to chodzi. gdzie jest teraz pies?jakie koszty leczenia sa potrzebne. co to za fundacja. mogę pomóc w bardzo konkretny sposób. chciałam wstawić (mam mopzliwość) puszki przy kasach media markt w waerszawie,. 5 największych restauracji, klubów sportowych.moge ci pomóc ale musze cos więcej wiedzieć. zawsze zbierałam w taki sposób pieniądze na domy dziecka."[/quote]

Posted

[/quote]

Czarodziejka :crazyeye: :lol: ;) Ale SUPER :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

[URL="javascript:window.close();"][IMG]http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/14/1478/147896/14789611/147896113[/IMG][/URL]

Posted

Emir, proszę odezwij się. Jestem pełna podziwu dla Twojej pracy i chciałybyśmy pomóc. Przesyłam z serducha płynące życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla Wszystkich Twoich podopiecznych...

P.S. Emi bardzo mi przypomina moją sunię Korę, którą wyciagnęłam zciężko chorą ze schroniska. Ta historia dobrze sie skonczyla :)

Posted

Czarodziejko i Wszyscy Inni Kochani a Nieznani Ludzie - dziekuję Wam za pomoc i za dobre slowa, które są mi tak bardzo potzrebne; walka o zycie Emi jeszcze nie jest zakończona; fizycznie wraca powoli do zdrowia tzn: je i wydala bez problemów; jest noszona i wynoszona na krótko na "spacery" ALE ONA PSYCHICZNIE NIE ISTNIEJE!; postawiona stoi bez ruchu w miejscu, w którym ja postawiono i nie rusza się;nie interesuje jej otoczenie, inne psy, które widzi ; nie reaguje na glos ( pytanie czy jest głucha, czy to uraz psychiczny) powoduje, że "jest nieobecna" . Obserwując ja odnosże wrażenie, że to cierpienia i przeżyty ból sprawiły, że ona chce być nieobecna, by uniknąc ciosów i kolejnego cierpienia. Jeśli są to rany psychiczne to ich zniwelowanie może trwać długo i mogą one nie zniknąc całkowicie.Dodatkowo niwątpliwie cierpi ona ból fizyczny z powodu kalekiej nóżki oraz z powodu tego czego doznała.W dalszym ciągu płuca są zajęte; dostaje antybiotyk i leki j.w. ma też zmiany na skórze ale sa ona jak sądzę spowodowane permanentnym niedożywieniem i z czasem powinny ustapić;
Wierzę, że każdy dzień następny dla niej będzie lepszy od poprzedniego ale do pełnego wyzdrowienia droga daleka;dobrymi myślami wspierajcie ten kłębuszek cierpienia jaki jest Emi
EMIR

Posted

...a czy Emi jest teraz w szpitalu,może jak fizycznie dojdzie już całkiem do siebie,to dobrze by było żeby ją ktoś zaadoptował..w normalnym przytulnym domku z ukochanym właścicielem napewno szybciej dojdzie do siebie psychicznie(nie mówię,że szybko).Życzę Ci kochana Emi abyś miała jeszcze okazję zaznać psiego raju u boku właściciela który będzie Cię rozpieszczał jak to tylko możliwe i żebyś mogła jak najszybciej zapomnieć o doznanych krzywdach.