Czarodziejka Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Emi zachciało się żyć! :loveu: Może kilka sweterków na bazarek ciocie rzucą? Quote
medar Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='myszol88']A gdzie lepiej wpłacić? Możecie podać nr konta i pełen adres na jaki trzeba wykonac przelew? Przepraszam z góry za problem :oops:[/quote] [COLOR=red][B]1. Emir:[/B][/COLOR] [B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B] [B]Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Konto Fundacji: Bank Śląski O / Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Adres: Oddział, ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola [/B] [COLOR=red][B]2.[/B][B]AFN:[/B][/COLOR] [B][/B] [B][U]Numer konta: [/U][SIZE=3]31 1140 2017 0000 4902 0527 0923 [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]MultiBank[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Dorota Romaniuk[/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Żabia 2 m 7 [/SIZE][/B][B][SIZE=3]05-220 Zielonka[/SIZE][/B] [B][COLOR=red]Forma :[/COLOR][/B] "[B][COLOR=#006400]od: Myszol88 dla: Emi-zgwałcona suczka" [/COLOR][/B] Quote
medar Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Czarodziejka']Może wystawić jej cegiełki z tym zdjęciem na Allegro? Wpłaty byłyby na konto Emir? I przy okazji drugą na bernardyny? [B]Emir? Czarok? Medar?[/B] [B]Co o tym sądzicie?[/B][/quote] [B]Bardzo prosimy :loveu: [/B], właśnie miałem się za to zabrać (nie mam wprawy). Czarodziejskie wybawienie :eviltong: . Quote
myszol88 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Medar, dziękuję za adres i nr konta :) [quote name='asiuniap']Może ona nie chce wychodzić, bo myśli, że już nie zostanie wpuszczona z powrotem. Psy po przejściach miewają takie opory...[/quote] Zgadzam się z tym. Mam suczkę, która miała przed nami 4 właścicieli i cieszy się bardzo na spacery ale kiedy ktoś wychodzi za podwórko i chce wziąć tylko ją samą to ona nie chce iść, boi się i kuli uszy a jak już wyjdzie to zaraz biegnie pod furtkę i czeka aż się jej otworzy. Ona chyba się boi, że znowu ktoś ją odda, ale tata wczoraj jej powiedział: "nie bój się, nikt Cię nie wyda, ja na to nie pozwolę" :lol:. Kiedy jechaliśmy do weta na szczepienia to nie chciała wsiąść do samochodu a potem leżała na moich kolanach i wbijała mi pazury w nogi, tak się mocno mnie trzymała. Chyba bała się, że znowu samochód i znów gdzieś wyląduje. Uspokoiła się dopiero keidy zobaczyła weta, chyba zrozumiała, że to w tym wypadku TYLKO wet i zaraz wróci do domciu :p Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='medar'][B]Bardzo prosimy :loveu: [/B], właśnie miałem się za to zabrać (nie mam wprawy). Czarodziejskie wybawienie :eviltong: .[/quote] Się robi ;) Zbieram się w sobie. Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [B]Cegiełki - zdjęcia dla Emi na Allegro:[/B] [URL="http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html"][COLOR=blue]http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html[/COLOR][/URL] Quote
enia Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 A czy nie usuną tej aukcji? nam na Krecika usuneli......tez były cegiełki na leczenie wystawione. Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Zdjęcia są przedmiotem tej aukcji. Dwie cegiełki po 5 zł sprzedane :) Quote
ARKA Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 czarodziejko wstaw to: [CENTER][B][FONT=Tahoma][SIZE=2]Fundacja posiada status Organizacji Pożytku Publicznego; nr. rejestracyjny KRS 0000148346[/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Tahoma][URL]http://www.fundacja-emir.org/index1.htm[/URL][/FONT][/B][/CENTER] Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [B]Ludzie!!![/B] [B]Sprzdałam wszystkie cegiełki!!![/B] [B]500zł powinno zasilić konto Emi!!![/B] [B]Jedna z kupujących ofiarowuje bardzo konkretną pomoc, zaprosiłam ją tu! [/B] [B]Oto cytat z maila:[/B] [B]"[/B]dowiedziałam się o tym przypadku. ja pomagam psiakom na codzien ale nie o to chodzi. gdzie jest teraz pies?jakie koszty leczenia sa potrzebne. co to za fundacja. mogę pomóc w bardzo konkretny sposób. chciałam wstawić (mam mopzliwość) puszki przy kasach media markt w waerszawie,. 5 największych restauracji, klubów sportowych.moge ci pomóc ale musze cos więcej wiedzieć. zawsze zbierałam w taki sposób pieniądze na domy dziecka." Quote
Korson Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Czarodziejka'][B]Cegiełki - zdjęcia dla Emi na Allegro:[/B] [URL="http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html"][COLOR=blue][URL]http://www.allegro.pl/item147896113_zgwalcona_przez_czlowieka_sunia_walczy_o_zycie_.html[/URL][/COLOR][/URL][/quote] Czarodziejko, proszę wystaw na Allegro kolejne cegiełki, bo tych 100 juz nie ma !!!!!!! :-)))) Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [B]Arko!!![/B] [B]Może skapnie psiątkom trochę grosza? Bernardynom też![/B] [B]Czy ponownie wystawić tę aukcję?[/B] [B]Czy Emi potrzebuje jeszcze pieniędzy?[/B] [B]Bo mnie tu rozniesie ;):)[/B] Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Korson']Czarodziejko, proszę wystaw na Allegro kolejne cegiełki, bo tych 100 juz nie ma !!!!!!! :-))))[/quote] [B]To cud! :loveu: [/B] [B]I niech mi ktoś powie, że cudów nie ma 8)[/B] Quote
czarok Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Czarodziejka'][B]Ludzie!!![/B] [B]Sprzdałam wszystkie cegiełki!!![/B] [B]500zł powinno zasilić konto Emi!!![/B] [B]Jedna z kupujących ofiarowuje bardzo konkretną pomoc, zaprosiłam ją tu! [/B] [/quote] Czarodziejko, jeśli osoba, która się z Tobą skontaktowała nie zaloguje się na dogo, to podaj jej wszystkie namiary na Emir. Są tu: [URL]http://www.fundacja-emir.org/index1.htm[/URL] Quote
enia Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Czarodziejko jesteś niesamowita!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='enia']Czarodziejko jesteś niesamowita!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu:[/quote] To nie ja, tylko ludzie! Tylko 3 oferty 2 x po 10 zł i 480zł :loveu: Quote
evita. Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Czarodziejko, to nie pierwszy raz kiedy "czarujesz" i Twoje aukcje pomagają psiakom. :loveu: :loveu: :loveu: Bardzo się cieszę, że się udało :multi: Quote
Korson Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Czarodziejko, odezwala sie do Ciebie moja przyjaciolka. Ja wczoraj napisalam maila bezposrednio do Emir, ale jeszcze nie dostalam odpowiedzi (pewnie jest zajęta psiakami). Naprawdę chcemy pomoc i mamy taka mozliwość. Musimy jedynie wiedzieć jak sprawa wygląda od strony prawnej, czyli czy w statusie fundacji Emir jest mowa, w jaki sposób mogą zasilać konta? Czy potrzebujemy upowaznienia, oficjalnej zgody z fundacji na zbiórke pieniązków? Zbliżają sie Święta, to dobry moment na taką akcję, ale musimy sie spieszyć, bo przygotowanie puszek itd. też zajmie troche czasu... [quote name='Czarodziejka'][B]Ludzie!!![/B] [B]Sprzdałam wszystkie cegiełki!!![/B] [B]500zł powinno zasilić konto Emi!!![/B] [B]Jedna z kupujących ofiarowuje bardzo konkretną pomoc, zaprosiłam ją tu! [/B] [B]Oto cytat z maila:[/B] [B]"[/B]dowiedziałam się o tym przypadku. ja pomagam psiakom na codzien ale nie o to chodzi. gdzie jest teraz pies?jakie koszty leczenia sa potrzebne. co to za fundacja. mogę pomóc w bardzo konkretny sposób. chciałam wstawić (mam mopzliwość) puszki przy kasach media markt w waerszawie,. 5 największych restauracji, klubów sportowych.moge ci pomóc ale musze cos więcej wiedzieć. zawsze zbierałam w taki sposób pieniądze na domy dziecka."[/quote] Quote
bonika Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='Czarodziejka'][B]Ludzie!!![/B] [B]Sprzdałam wszystkie cegiełki!!![/B] [/quote] Czarodziejka :crazyeye: :lol: ;) Ale SUPER :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: [URL="javascript:window.close();"][IMG]http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/14/1478/147896/14789611/147896113[/IMG][/URL] Quote
Korson Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Emir, proszę odezwij się. Jestem pełna podziwu dla Twojej pracy i chciałybyśmy pomóc. Przesyłam z serducha płynące życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla Wszystkich Twoich podopiecznych... P.S. Emi bardzo mi przypomina moją sunię Korę, którą wyciagnęłam zciężko chorą ze schroniska. Ta historia dobrze sie skonczyla :) Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Emir na pewno się odezwie, bo ona zabiegana bardzo jest ;) Quote
basia0607 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Sciskam Cię Czarodziejko,zo to co robisz!!! Quote
emir Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Czarodziejko i Wszyscy Inni Kochani a Nieznani Ludzie - dziekuję Wam za pomoc i za dobre slowa, które są mi tak bardzo potzrebne; walka o zycie Emi jeszcze nie jest zakończona; fizycznie wraca powoli do zdrowia tzn: je i wydala bez problemów; jest noszona i wynoszona na krótko na "spacery" ALE ONA PSYCHICZNIE NIE ISTNIEJE!; postawiona stoi bez ruchu w miejscu, w którym ja postawiono i nie rusza się;nie interesuje jej otoczenie, inne psy, które widzi ; nie reaguje na glos ( pytanie czy jest głucha, czy to uraz psychiczny) powoduje, że "jest nieobecna" . Obserwując ja odnosże wrażenie, że to cierpienia i przeżyty ból sprawiły, że ona chce być nieobecna, by uniknąc ciosów i kolejnego cierpienia. Jeśli są to rany psychiczne to ich zniwelowanie może trwać długo i mogą one nie zniknąc całkowicie.Dodatkowo niwątpliwie cierpi ona ból fizyczny z powodu kalekiej nóżki oraz z powodu tego czego doznała.W dalszym ciągu płuca są zajęte; dostaje antybiotyk i leki j.w. ma też zmiany na skórze ale sa ona jak sądzę spowodowane permanentnym niedożywieniem i z czasem powinny ustapić; Wierzę, że każdy dzień następny dla niej będzie lepszy od poprzedniego ale do pełnego wyzdrowienia droga daleka;dobrymi myślami wspierajcie ten kłębuszek cierpienia jaki jest Emi EMIR Quote
Czarodziejka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Emir, wspieramy - już sprzedały się kolejne cegiełki! I ja wiem, kto się do tego przykłada :razz: Serdeczne dzięki! :loveu: Niech Emisia wraca do zdrowia! Quote
ziele77 Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 ...a czy Emi jest teraz w szpitalu,może jak fizycznie dojdzie już całkiem do siebie,to dobrze by było żeby ją ktoś zaadoptował..w normalnym przytulnym domku z ukochanym właścicielem napewno szybciej dojdzie do siebie psychicznie(nie mówię,że szybko).Życzę Ci kochana Emi abyś miała jeszcze okazję zaznać psiego raju u boku właściciela który będzie Cię rozpieszczał jak to tylko możliwe i żebyś mogła jak najszybciej zapomnieć o doznanych krzywdach. Quote
Recommended Posts