Jump to content
Dogomania

Zagłodzona sunia, Ma wspaniały domek u Morgan, Dziękujemy :))))))))

Recommended Posts

Posted

mysle ze wszycy uciesza sie z wiesci od kudlatej(odpowiedz na wiadomosc pw):

"
Cześć,
Sunia jest już w domu u p.Adama, podróż odbyła się bezproblemowa, sunia jest aniołkiem :lol: . Była bardzo grzeczna, przytulaśna. Chociaż gdy wsiadała do mojego samochodu była trochę zdezorientowana i miała minę: jak to kolejna podróż?. Cudo, nie pies. Została miło przyjęta przez panią Zofię i przechrzczona na Sucharek od razu :lol: .
Co do kosztów to naprawdę nie ma o czym pisać. Wspominałam o tym myśląc, że będę sama jechać do Krakowa i wtedy byłby to prawie 400 km w obie strony. Ale w takiej sytuacji to kosztów nie ma :lol: .
Teraz trzeba zwiększyć wysiłki i znaleźć suńce dom (znaczy się przeczekać święta chyba trzeba).
Cieszę się, ze wszystko się udało.
pozdrawiam:"

kudlata dziekjemy strasznie jestes wielka:)

Posted

ufffff mam nadzieje, że Pan Adam jeszcze napisze Nam, że Tekilii wyrosły skrzydła i stwierdziła, że się z Sucharkiem zakumpluje... :roll: wiem wiem marzenia ściętej głowy...
Kudłata dziekujemy :Rose:

Posted

Przepraszam, że tak późno, ale mój TZ, który był kierowcą odmówił współpracy do momentu otrzymania posiłku.
Sunia jest już w domu u pana Adama. Jest niesamowita!! Taki psi aniołek :iloveyou: . Była bardzo grzeczna, gdy wsiadała do mojego samochodu była trochę zawiedziona, że dalej trzeba jechać, ale posłusznie wskoczyła. Jeszcze troszkę wychudzona, wolę sobie nie myśleć jak wyglądała gdy znalazł ją pan Adam :shake: .
W Rzeszowie odbyła krótki spacerek (mała torpeda :lol: - myślałam, że nie nadążę za nią :lol: ), zjadła troszkę suchej karmy. Naprawdę przekochany, grzeczny, bystry psiak.

Posted

Kudłata napisał(a):

W Rzeszowie odbyła krótki spacerek (mała torpeda :lol: - myślałam, że nie nadążę za nią :lol: ), zjadła troszkę suchej karmy. Naprawdę przekochany, grzeczny, bystry psiak.

to prawda na spacerze jest jak torpeda:) taki eksplorer ktory musi wszytsko obwachac, wyniuchac i wyczaic:)

Posted

Koszyk dotarł też :lol: . Chciałam zrobić jej zdjęcie jak w nim siedzi, ale kręciła się strasznie i nie wyszło. Fajnie w nim wygląda - taka kruszynka i wieelki kosz :lol: .

Posted

cudowna jest....caly jej charakter widac na tych zdjeciach....no po prostu przewspaniala sunia....trzeba sie sprezyc po swietach-musimy jej szybko znalesc jakis domek..

Posted

och, jakaż ona podobna do "mojej" Niteczki.

Nawet podobnie wychudzona...
biedulka

Tylko jak widze ile osób sie nią zajmuje, ile osób stara się jej pomóc, jak nawet wystepy w telewizji nie pomagają to mi smutno, bo jak ma sobie poradzić mała Nitka, która jest chora i prawie sama... :(

Jesteście naprawdę dzielne, że tak się troszczycie o tę rudą psinkę.
Tyle osób walczy i działa. Jestem pod wrażeniem.

PS Wspominaliście coś o AST, to jakaś rasa? Nie moge nic znaleźć...

Posted

[quote name='karusiap']nie wiem czy o to Ci chodzi ale Asta-tak ma na imie sunia:)choc podobno juz Sucharek:)
a czy Niteczka to Twoj psiak??
Asta to imię, wiem. Przeczytałam calutki wątek.
Ale ktoś wspominał o AST "astku" i mastifie - jako psach podobnych do tej suni (a raczej, że Asta może je przypominać).
A ja aż tak dobrze się na rasach nie wyznaję by umieć rozszyfrować ten skrót (jeśli to skrót...)

A Niteczka to pies ze Starachowic, porzucony i przywiązany do siatki przed nieczynnym Azylem, obecnie w Lublinie u mojej mamy na tymczasie.
Niestety, ma nosówkę, więc trochę potrwa zanim wyzdrowieje (bo innej opcji nie biore pod uwagę!) i znajdzie dobry stały dom.
Kliknij w podkreślone imię Niteczki a zobaczysz jej zdjęcia ;) Niesamowicie podobna do Asty. Zupełnie jakby należały do tej samej rasy. Tylko, że Nitka to jeszcze szczeniak, ledwie trzy miesiące ma.

Posted

oj to nie wiem o jaki skrot chodzi...
juz udalo mi sie dotrzec do Niteczki i oprocz tego ze jest bardzo podobna i przecudna to....ma przepiekne uszy:loveu:powalajace:)i na pewno bedzie zdrowa!!!!!ucaluj ja od ciotek:)

Posted

Dzięki, zaraz ja ucałuję. Tylko muszę się schylić, bo spi akurat na fotelu z głową śmiesznie zwieszoną w dół ;)

Uszyska ma niesamowite, ale zapewne jak podrośnie to się trochę "wyrównają" i dopasują do wielkości psa.

Życze dobrej nocy i trzymam kciuki, za Astę i za Niteczkę, dwie przedstawicielki wyjątkowo urodziwej rasy piekne_płowe_pieski_z_czarnymi_pysiami :loveu:

Posted

A do mastifa nasza Asta nie jest podobna :D Tak tylko wyszlo na jednym zdjeciu (bo ja mialam na avatarze mastifa) i ktos zauwazyl :)
Sliczna masz ta Nitke, zaraz sie wczytam w jej watek :)

Posted

...własnie dlatego nie podobalo mi się nadanie jej imienia >Asta<, ponieważ ludzie mają złe skojarzenia z rasami bojowymi, co z tego, że to stereotyp - źle się kojarzy i koniec.

Posted

jotpeg napisał(a):
...własnie dlatego nie podobalo mi się nadanie jej imienia >Asta<, ponieważ ludzie mają złe skojarzenia z rasami bojowymi, co z tego, że to stereotyp - źle się kojarzy i koniec.

A ja chcialam Fresca tak mi sie podobaaaa :loveu:
Ale juz jej sobie z innym imieniem nie wyobrazam!