Karolajna123 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 noo, wiadomo ;). z czasem się dowiem :P a mam jeszcze baaaaaardzo dużo czasu na nauke :D Quote
whiteterrier Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Witajcie, witajcie, powracamy do żywych :loveu: Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='rashelek']Dlatego mnie obrzydzają boksery. Po prostu nie mogłabym mieć takiego psa, ze ślinotokiem 24/7. Albo moja mama uwielbia niufki, a jak widziałam na wystawie te wiszą fafle i litry śliny.. No po prostu fuuuuuuuuuj. Niby można się przyzwyczaić do tego, co się ma, jak u Ciebie. Tylko po co? Ja uważam, że trzeba psa dopasować, tak jak np. faceta. Tylko jak facet nie podpasuje, to się go rzuci i kij tam. A psa się nie odda i trzeba się, co tu dużo mówić, męczyć z nieodpowiednim charakterem. Dlatego o tym trzeba myśleć wcześniej ;) Ja też uważam, że Mika jest moim ideałem. Ale właśnie dlatego, że ma owczarkowaty charakter, przy kolejnym psie będę szła w tym kierunku. Żeby nie musieć udawać przed psem, że jest w moim typie. A kwestię ratowania tych najstarszych, najagresywniejszych etc. psów i to najlepiej kiedy się w ogóle nie ma na to finansów wolę przemilczeć, bo budzi to we mnie skrajną odrazę i większość tych niemyślących "ratujących" bym ustawiła pod ścianą. Pomagać trzeba umieć i kierować się przede wszystkim chłodnym, logicznym myśleniem, czego 99% dogociotek nie potrafi, bo im "szkoda" ;) Chyba musimy się targnąć z tego powodu... Proponuję skok z dywanu na podłogę :([/QUOTE] Boksery to też nie dla mnie. Choćby dlatego, że pchają się całym cielskiem na człowieka, a wszystkie które znam wobec psów zachowują się jak słoń w składzie porcelany: w ogóle nie mają wyczucia. No i jeszcze potem inne psy są obślinione, bleee :eviltong: Też tak uważam :) I bardzo się cieszę, że Morus jest jednak w typie owczarka, a nie haszczaka, bo jednak wolę psa, który jest ukierunkowany na pracę z człowiekiem, a nie że ma mnie gdzieś non stop. Choć cieszy mnie też, że ma pewną dozę niezależności, ale nie tak wielką i ona jest w ogóle nieuciążliwa :) I znów się mogę pod tym jedynie podpisać. Jak ktoś ma miękkie serce, musi mieć twardą du.. i tego się trzymam :) Myślisz, że pomoże? [quote name='Karolajna123']noo, wiadomo ;-). z czasem się dowiem :P a mam jeszcze baaaaaardzo dużo czasu na nauke :-D[/QUOTE] Teraz jeszcze więcej z racji tego, że przeżyliśmy koniec świata :evil_lol: [quote name='whiteterrier']Witajcie, witajcie, powracamy do żywych :loveu:[/QUOTE] O mamo, o mamo, o maaaaamo :multi: Amoorki we własnej osobie :multi: Witamy ponownie :loveu::loveu::loveu: Quote
whiteterrier Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Tak Amoorki wróciły po miesięcznej walce z chorobą :D I przeżyły koniec świata :cool3: Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='whiteterrier']Tak Amoorki wróciły po miesięcznej walce z chorobą :D I przeżyły koniec świata :cool3: Ale mam nadzieję, że już zdrowi jesteście :) My też :P A tak z innej beczki... Jak zobaczyłam Arię to mi się od razu z rashelkową Miką skojarzyła ;) Podobnie umaszczone są :) Aria jest schroniskowa, oczywiście w woj. lubelskim ;P Ale ja nie o tym dzisiaj ;) Skoro nam się zgadało o adopcjach. Popatrzcie jakie piękności są do adopcji :) Panda :) Ja się śmieję, że to taki odwrócony kolorystycznie Morus. Też jest strasznie nieśmiała i uzależniona od człowieka. Ciągle by leżała na kolanach opiekuna i nastawiała się do miziania :) I jej siostrzyczka, Pusia Rozrabiara jakich mało, wszędzie jej pełno. Wszystkich zaczepia, wciąż figle jej w głowie, ma 100pomysłów/s - normalnie taka psia wersja Milki :lol: I jeszcze takie już z ogłoszenia, bo na komputerze tego zdjęcia nie mam ;) Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='whiteterrier']Matko jakie piękne :loveu:[/QUOTE] Ja chciałabym Pandę :loveu: Mam sentyment do nieśmiałych psów :P Ale wiem, że nie wchodzi drugi pies w grę. Jeszcze gdyby nie było Milki to byłby cień szansy, a tak to cóż... za dużo bobasów byłoby w domu i byśmy zwariowali :lol: Pomijając też to, że chcę byś snobem 8) Quote
whiteterrier Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Ty$ka']Ja chciałabym Pandę :loveu: Mam sentyment do nieśmiałych psów :P Ale wiem, że nie wchodzi drugi pies w grę. Jeszcze gdyby nie było Milki to byłby cień szansy, a tak to cóż... za dużo bobasów byłoby w domu i byśmy zwariowali :lol: Pomijając też to, że chcę byś snobem 8)[/QUOTE] A ja Pusię bo lubię rozbrykańce :loveu: I takie fajne, futrzaste są :D Quote
phase Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Też od razu pomyślałam o Mice. http://img06.tablica.pl/images_tablicapl/57314163_1_644x461_przepiekna-laciata-aria-jedyna-w-swoim-rodzaju-biala-podlaska.jpg :):) Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='whiteterrier']A ja Pusię bo lubię rozbrykańce :loveu: I takie fajne, futrzaste są :D W takim razie już psy nie szukają domu :diabloti: Pusia idzie do Ciebie, Panda do mnie. :diabloti: Tylko, że odbiór osobisty - zapraszam z Amoorkiem :D [quote name='phase']Też od razu pomyślałam o Mice. http://img06.tablica.pl/images_tablicapl/57314163_1_644x461_przepiekna-laciata-aria-jedyna-w-swoim-rodzaju-biala-podlaska.jpg :smile::smile: A myślałam, że drugiego psa jak Mika nie ma :) A jednak :P Chociaż nie, nie istnieje, Aria nienawidzi swego gatunku, więc :eviltong: Quote
phase Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Ty$ka']W takim razie już psy nie szukają domu :diabloti: Pusia idzie do Ciebie, Panda do mnie. [/QUOTE] A Aria do Mików. :grins: Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='phase']A Aria do Mików. :grins:[/QUOTE] Chyba by pożarła Mikę na kolację :D Quote
phase Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Ty$ka']Chyba by pożarła Mikę na kolację :D[/QUOTE] Dobudują nowy , specjalny pokój dla Arii. :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='phase']Dobudują nowy , specjalny pokój dla Arii. :evil_lol:[/QUOTE] Tak też można :D Oczami wyobraźni już widzę reakcje ludzi na widok (prowadzonych na smyczy) Arii i Miki. :lol: Quote
Izabela124. Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Heja :) Jak tam przygotowania do świąt? Dużo śniegu macie? U nas bardzo dużo i duży mróz Quote
roadtonowhere Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 A ja wzięłabym wszystkie :loveu: Quote
Sonka95 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Obie są piękne :loveu: Powinny szybko znaleźć dobre domy ;)http://img502.imageshack.us/img502/2513/597755876644x461pieski.jpg Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='Izabela124.']Heja :) Jak tam przygotowania do świąt? Dużo śniegu macie? U nas bardzo dużo i duży mróz[/QUOTE] Hej :) Przygotowania idą powoli, ale do przodu :) Wieczorkiem mam aż dwie wigilie, żeby to pogodzić muszę jedną opuścić wcześniej i na tą drugą się troszkę spóźnić, no ale nie narzekam :P :eviltong: Śnieg nam stopniał trochę i jest tylko po kostki :( A mróz dość duży, -15*C, jednak ja tak lubię. Gdyby trochę nas jeszcze zaśnieżyło to byłoby w ogóle cudnie ;) [quote name='roadtonowhere']A ja wzięłabym wszystkie :loveu:[/QUOTE] E, wszystkie to nie - bo nie idzie to pogodzić ;) Quote
Ty$ka Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='Sonka95']Obie są piękne :loveu: Powinny szybko znaleźć dobre domy ;)http://img502.imageshack.us/img502/2513/597755876644x461pieski.jpg Właśnie - byleby były to dobre domki :) Quote
whiteterrier Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Oj bardzo bym chciała :loveu: Niestety mama nie widzi kolejnego psa w domu.. :-( Chyba jej kupię okulary :diabloti: Quote
Kazuro Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Jakie piękne psiaki :loveu: Oby szybko znalazły odpowiednie domy Quote
rashelek Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 No faktycznie podobna jest :D Tylko wyższa i pyszczek nie ten. Drugiego takiego czubka jak Mika nie ma, także... :diabloti: Hahaha ciekawie byśmy wyglądały, to na pewno :D Quote
Izabela124. Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 To możesz od nas wziąć trochę a nawet dużo śniegu :D Bo u nas są jego ogromne ilośći Quote
Sonka95 Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Wesołych rodzinnych Świąt wam życzymy :loveu: Quote
Karro Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 Cześć! Wpadamy życzyć Wam wesołych świąt :loveu: Quote
Recommended Posts