Kereva Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='olga7']MARCHEWA A tu pies widmo- czyli Filipek przed strzyżeniem : Psy z futrem w takim tragicznym stanie muszą być co jakis czas obcinane w schronie -prosimy bardzo o to. Kupię Filipkowi-Sawyerowi viacutan i sierść szybciutko odrośnie i będzie znowu pięknym srebrnym kudłaczkiem :) Quote
sybil Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Filipku, trzymaj się, to już tylko kilka dni i przestaniesz bać się :glaszcze::calus:. Dzięki Cioteczkom i do Ciebie uśmiechnęło się szczęście! Quote
MARCHEWA Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Właśnie wróciłam ze schroniska. Byłyśmy z Filipkiem na spacerze:loveu: Filipek wspaniały i przyjacielski,na spacerze nie umiał się zatrzymać,zero agresji.:loveu: Niestety padł nam aparat i mamy tylko kilka fotek,które wstawię wieczorem. Mam tez 3 fajne zdjęcia w komórce,ale nie mogę ich wstawić,chyba,że wyślę komuś kto mógłby z telefonu wrzucić. W papierach Filipka wpisane jest,że błąkał się w marcu w okolicach Szczytna i ludzie z Gminy go przywieźli. Zmierzyłam sznureczkiem obwód Filipka w klacie to wieczorem zmierze w cm i napiszę,to będzie wiadomo jakie szeleczki kupić;)na oko on bez tej sierści nie warzy więcej jak 10 kg:loveu: Filipek po spacerze został zaatakowany na szczęście niegroźnie przez kolegę z boksu,którego szybko zabrałyśmy na spacer(nie mogliśmy zabrać 2 jednoczesnie,bo miałam tylko jedną obrożę)po spacerze kolega Filipka był wyluzowany i do spięcia ponownie nie doszło.Ale ewidentnie Filipek w boksie nie ma życia. Pudelek nie jest w tej chwili do adopcji,co napisałam juz na wątku wspólnym psiaków ze Szczytna,ale wypatrzyłyśmy kopię Filipka,tylko czarny i w dredach,musimy mu jutro porobić fotki i koniecznie fryzjer. Quote
magenka1 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Asia ja nie mam kabelka do telefonu więc nie dam radę wstawić fotek od razu piszę ale mam te szczęście i mam już fotkę na telefonie :) Anula poczekajmy do piątku jeśli Filipek pojedzie do domu ja Wam wszystkim odeślę pieniądze Quote
Fiera Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ale sie cieszę, że biedulek będzie miał domek :) :) :) :) :) :) Quote
anetek100 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 to może zrobic fotki temu czarnemu co wynalazłyście:):):):)a Filipek to tez trochę taki Silver jak srebrny;)ale nie ważne jakie imię, ważny jego dalszy los i duuuuże szczęście:) Quote
Olga7 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Piękny i szczesliwy jest Filipek -szczegolnie na spacerze ,gdzie może cieszyc się trawą i wolną przestrzenią ....:loveu::loveu::loveu::p Quote
Kereva Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Filipek-Sawyer cudnie wygląda, a jak jeszcze porośnie to będzie misterem na naszej wsi :) Czy mogę prosić o rozmiar sznureczka? Wstrzymałam się z zakupami do jutra, bo chcę kupić dobre szeleczki :) Quote
MARCHEWA Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Kereva napisał(a):Filipek-Sawyer cudnie wygląda, a jak jeszcze porośnie to będzie misterem na naszej wsi :) Czy mogę prosić o rozmiar sznureczka? Wstrzymałam się z zakupami do jutra, bo chcę kupić dobre szeleczki :) Obwód pod pachami do karku to 52-53cm. A jak tam nowa rodzinka Filipka,czekają na niego?Czy ciocia i babcia widziały fotki,czy zobaczą go dopiero jak Filipek dojedzie? Quote
magenka1 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Justyno może kup jeszcze do szeleczek adresówkę i od razu wpisz nr do Siebie , ostatnio było trochę ucieczek piesków lepiej dmuchać na zimno, ja już nie mogę się doczekać kiedy mały już będzie z Wami Quote
Bogusik Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ach wreszcie FILIPEK wyglada na prawdziwego i do tego przystojnego faceta...az milo popatrzec!Oj! Filipku juz wkrotce w nowym wymarzonym domku! Quote
Kereva Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Nie miałam jeszcze jak im pokazać, mój tata chwilowo jest poza domem, a ciocia nie umie obsługiwać komputera. W wyborze zdały się na mnie, a ja wykonałam dobrego wyboru ;):lol: Kilka razy dziennie do nich dzwonię i o wszystkim opowiadam, że np. wybraliśmy dla niego takie imię, za pół godziny dzwonię, że będzie inne :) Wczoraj jak rozmawiałam, to ciocia powiedziała: "ale na pewno go przywieź", wszyscy nie mogą się doczekać. W naszym domu zawsze był pies lub psy, a teraz jest tam pusto... ale już niedługo, do piątku :) Nie mam za dobrych zdjęć, żebyście mniej więcej zobaczyły dokąd się udaje Sawyer, ale mam parę zrobionych mojemu chowkowi jak biega po podwórku: https://picasaweb.google.com/justynacelej/Grudzien2010 Z całego gospodarstwa zostały tylko kurki, dlatego jest dużo miejsca do biegania i poznawania :) Quote
sybil Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Chow jest przepiękny, mam nadzieję, że nie połknie Filipka tylko Go zaakceptuje na kumpla do zabawy ;) Quote
anetek100 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 szczególnie tu Buzi mi daj,buzi https://lh3.googleusercontent.com/-T88cfvdWnuw/TQkojwryqkI/AAAAAAAAB74/kReuTZ0L5NE/s800/_DSC0095.jpg :):):) Quote
Kereva Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Mój chow to praktycznie z każdym się chce bawić, a nie wszystkie psy chcą się bawić z nim, ma krótką kufę, więc chrumka,a one chyba myślą, że warczy... mam nadzieje, że się zaprzyjaźnią z Sawyerem. Goofy nie chciał się z nim bawić, stwierdziliśmy, że to pewnie przez wiek, że poważny staruszek nie będzie bawił się ze szczeniakiem... ale Sawyer jest chyba w wieku mojego chow chow'a, więc liczę na wielką przyjaźń :) Quote
Olga7 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Piękny bardzo ten Wasz chow chow ,Kerevo i ma faktycznie gdzie biegać .. Liczymy na to ,że zaprzyjaznią się prędko z Filpikiem ,choć kontrast futerek jest ogromny :bardzo futrzasty Chow i prawie nagi teraz Filipek :evil_lol:...ale za jakiś czas futerko mu odrośnie i będzie za co tarmosić ;).. Quote
magenka1 Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Nie mogę się doczekać piątku , na którą planujecie być w Szczytnie?? Quote
Kereva Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Tak koło południa, mam nadzieję, że nie będzie po drodze korków,,, Wyprawka zakupiona i teraz zostało tylko odliczać godziny :) Quote
Recommended Posts