Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='olga7']MARCHEWA

A tu pies widmo- czyli Filipek przed strzyżeniem :

Psy z futrem w takim tragicznym stanie muszą być co jakis czas obcinane w schronie -prosimy bardzo o to.

Kupię Filipkowi-Sawyerowi viacutan i sierść szybciutko odrośnie i będzie znowu pięknym srebrnym kudłaczkiem :)

Posted

Filipku, trzymaj się, to już tylko kilka dni i przestaniesz bać się :glaszcze::calus:. Dzięki Cioteczkom i do Ciebie uśmiechnęło się szczęście!

Posted

Właśnie wróciłam ze schroniska.
Byłyśmy z Filipkiem na spacerze:loveu:
Filipek wspaniały i przyjacielski,na spacerze nie umiał się zatrzymać,zero agresji.:loveu:

Niestety padł nam aparat i mamy tylko kilka fotek,które wstawię wieczorem.
Mam tez 3 fajne zdjęcia w komórce,ale nie mogę ich wstawić,chyba,że wyślę komuś kto mógłby z telefonu wrzucić.

W papierach Filipka wpisane jest,że błąkał się w marcu w okolicach Szczytna i ludzie z Gminy go przywieźli.

Zmierzyłam sznureczkiem obwód Filipka w klacie to wieczorem zmierze w cm i napiszę,to będzie wiadomo jakie szeleczki kupić;)na oko on bez tej sierści nie warzy więcej jak 10 kg:loveu:

Filipek po spacerze został zaatakowany na szczęście niegroźnie przez kolegę z boksu,którego szybko zabrałyśmy na spacer(nie mogliśmy zabrać 2 jednoczesnie,bo miałam tylko jedną obrożę)po spacerze kolega Filipka był wyluzowany i do spięcia ponownie nie doszło.Ale ewidentnie Filipek w boksie nie ma życia.

Pudelek nie jest w tej chwili do adopcji,co napisałam juz na wątku wspólnym psiaków ze Szczytna,ale wypatrzyłyśmy kopię Filipka,tylko czarny i w dredach,musimy mu jutro porobić fotki i koniecznie fryzjer.

Posted

Asia ja nie mam kabelka do telefonu więc nie dam radę wstawić fotek od razu piszę ale mam te szczęście i mam już fotkę na telefonie :)
Anula poczekajmy do piątku jeśli Filipek pojedzie do domu ja Wam wszystkim odeślę pieniądze

Posted

to może zrobic fotki temu czarnemu co wynalazłyście:):):):)a Filipek to tez trochę taki Silver jak srebrny;)ale nie ważne jakie imię, ważny jego dalszy los i duuuuże szczęście:)

Posted

Filipek-Sawyer cudnie wygląda, a jak jeszcze porośnie to będzie misterem na naszej wsi :)

Czy mogę prosić o rozmiar sznureczka? Wstrzymałam się z zakupami do jutra, bo chcę kupić dobre szeleczki :)

Posted

Kereva napisał(a):
Filipek-Sawyer cudnie wygląda, a jak jeszcze porośnie to będzie misterem na naszej wsi :)

Czy mogę prosić o rozmiar sznureczka? Wstrzymałam się z zakupami do jutra, bo chcę kupić dobre szeleczki :)

Obwód pod pachami do karku to 52-53cm.

A jak tam nowa rodzinka Filipka,czekają na niego?Czy ciocia i babcia widziały fotki,czy zobaczą go dopiero jak Filipek dojedzie?

Posted

Justyno może kup jeszcze do szeleczek adresówkę i od razu wpisz nr do Siebie , ostatnio było trochę ucieczek piesków lepiej dmuchać na zimno, ja już nie mogę się doczekać kiedy mały już będzie z Wami

Posted

Nie miałam jeszcze jak im pokazać, mój tata chwilowo jest poza domem, a ciocia nie umie obsługiwać komputera. W wyborze zdały się na mnie, a ja wykonałam dobrego wyboru ;):lol:
Kilka razy dziennie do nich dzwonię i o wszystkim opowiadam, że np. wybraliśmy dla niego takie imię, za pół godziny dzwonię, że będzie inne :) Wczoraj jak rozmawiałam, to ciocia powiedziała: "ale na pewno go przywieź", wszyscy nie mogą się doczekać. W naszym domu zawsze był pies lub psy, a teraz jest tam pusto... ale już niedługo, do piątku :)

Nie mam za dobrych zdjęć, żebyście mniej więcej zobaczyły dokąd się udaje Sawyer, ale mam parę zrobionych mojemu chowkowi jak biega po podwórku:
https://picasaweb.google.com/justynacelej/Grudzien2010

Z całego gospodarstwa zostały tylko kurki, dlatego jest dużo miejsca do biegania i poznawania :)

Posted

Mój chow to praktycznie z każdym się chce bawić, a nie wszystkie psy chcą się bawić z nim, ma krótką kufę, więc chrumka,a one chyba myślą, że warczy... mam nadzieje, że się zaprzyjaźnią z Sawyerem. Goofy nie chciał się z nim bawić, stwierdziliśmy, że to pewnie przez wiek, że poważny staruszek nie będzie bawił się ze szczeniakiem... ale Sawyer jest chyba w wieku mojego chow chow'a, więc liczę na wielką przyjaźń :)

Posted

Piękny bardzo ten Wasz chow chow ,Kerevo i ma faktycznie gdzie biegać .. Liczymy na to ,że zaprzyjaznią się prędko z Filpikiem ,choć kontrast futerek jest ogromny :bardzo futrzasty Chow i prawie nagi teraz Filipek :evil_lol:...ale za jakiś czas futerko mu odrośnie i będzie za co tarmosić ;)..