Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To może dopiszcie w tytule że terroryzowany pilnie szuka DT, żeby nie było za późno !
Może akurat ktoś się zlituje nad biedakiem.
A ja go dam na fb, z dopiskiem że szuka ds albo dt, pilnie.

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwoniłam dzisiaj do hoteliku w olsztynie, Pani sercem oddana dla psów nie określiła się ile by za nie go wzięła, teraz wyjeżdża mam się kontatkować dopiero pod koniec sierpnia...

Posted

magenka1 napisał(a):
jeśli chodzi o Olsztyn to myślę, że 300 max,

A jest miejsce i co to za hotelik? Przepraszam nie doczytałam koniec sierpnia to trochę długo.

Posted

bardzo dobre warunki , rozmawiałam z koleżanką, która zostawia swoje sunie jak rusza w trasę , sunie nawet w domku sobie siedzą
własnie to mnie martwi , że strasznie długo
miejsce by było wcześniej tak po 6 sierpnia ale na pewno kasy do tej pory nie uzbieramy , nie chciałam rezerwować

Posted

Spróbujmy porozsyłać wątek i znów by trzeba było zmienić tytuł,że zbieramy na hotelik.Mój deklarowicz Leo szykuje się do domku,wiadomo będzie w sobotę lub niedzielę.Jeżeli pojedzie do domku deklaruję 50zł i jeszcze pójdę na żebry do mojej siostrzyczki.

Posted

Magenka, a może zacznij z drugiej strony -powiedz, zapytaj , czy za takiego średniego psa wystarczy max.220-250 zl ,bo wiecej nie damy rady uzbierac ?? Jesli pani nie jest wyrachowana i ma dobre serce to moze zgodzi się na taką propozycje? Wiadomo ,jak trudno nieraz uzbierać te kwoty na dt i hoteliki.Nawet te 50 zl/mc mniej to już sporo.Skromny grosik dorzucę biedakowi Filipkowi na taki niedrogi,zaufany dt,choć te 10zl/mc do konca roku.A potem ,jak dam radę takze.
Biedaka trzeba zabierac jak najpredzej a tu nie ma gdzie.

Posted

Dziękuję że się zjawiłyście na wątku biedaczka.
Taki uroczy psiak, szkoda żeby się w schronisku marnował albo jeszcze gorzej żeby mu się coś stało.
Według mnie te zdjęcia jak jest obstrzyżony to ładnie wygląda, tylko może mu ostatnio było zimno.

Posted

Dzisiaj będę w schronisku,aby zabrać sunię Dalię do fryzjera,myślałam,że umówię się ze znajomą to przy okazji weźmiemy Filipka i jego towarzysza z boksu na spacer(aby ten nie był zazdrosny i nie pogryzł Filipka)i że zrobimy nowe fotki.Niestety,znajoma nie może a ja sama nie dam rady.Czuję się bezradna,bo tak naprawdę to chyba zostałam tylko ja na placu boju........a w pojedynkę to ehhhhhhh,szkoda gadać........
W sobotę lub niedzielę znowu będę w schronisku,może wtedy ktoś ze mną pójdzie........a jak nie,to spróbuję sama zabrać je na spacer,ale czy jest realne aby zrobić fotki trzymając aparat w jednej ręce a w drugiej dwa psy nieprzepadające za sobą?
Magenko1,dowiedz się konkretów w hoteliku,a my zdeklarujmy ile jesteśmy w stanie dołożyć.
Ja mam już deklaracje na inne psy na 70zł i mogę do Filipka dołożyć jedynie 30 zł miesięcznie+bazarki na około 50 zł.

Posted

Najlepszym rozwiązaniem byłby tymczas za karmę,ale takiego nie mamy.
Ja bym go wzięła gdyby nie Lucek,który na widok nowych zwierząt i ludzi dostaje takiego stresu,że szkoda gadać,sporo czasu musi jeszcze upłynąć zanim do mojego domu będzie mógł się pojawić nowy zwierz.
Moja mama się nawet zastanawiała nad dt dla Filipka,ale ona ma już 3 znajdy i mieszka w bloku i boję się,że 4 pies podniósłby ciśnienie sąsiadom.
Filipek zostawiony w schronisku wykończy się psychicznie,a w dt długo by nie posiedział,bo to piękny pies,wystarczą dobre fotki i kilka dodatkowych informacji o jego charakterze i domy będą się bić o niego.

Posted

jestem i ja na zaproszenie Anula, ale finansowo niestety pomóc nie mam już na razie jak.
do siebie przyjąć go nie mogę, bo mam już dwa psy i dwa kociaki na DT + dwa psy i dwa koty swoje...
porozsyłam więc dalej...
podeślę go do pewnej osoby, może akurat się skusi, by go na DT wziąć.

Posted

Jestem na zaproszenie Anuli, postaram się pomóc, ale dopiero po połowie sierpnia, w tej chwili jadę na długach :-(. Zaprosiłam Malawaszkę - biedak troszkę podobny do sznupka.