Bogusik Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Anula napisał(a):A ja jeszcze od Bogusik nie dostałam odpowiedzi,muszę poczekać aż wejdzie na dogo ale myślę,że zadeklaruje moja kochana siostrzyczka coś. No jasne ze tak...wczoraj byla okropna burza i padl mi internet wiec dzisiaj nadrabiam zaleglosci.Jednorazowo na hotelik 50 zl i od wrzesnia do konca roku po 20zl.Oby jak najszybciej wyrwac biedaka ze schronu... Quote
MARCHEWA Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Bogusik napisał(a):No jasne ze tak...wczoraj byla okropna burza i padl mi internet wiec dzisiaj nadrabiam zaleglosci.Jednorazowo na hotelik 50 zl i od wrzesnia do konca roku po 20zl.Oby jak najszybciej wyrwac biedaka ze schronu... Super;) Czyli do tej pory mamy takie deklaracje stałe: Anula 50zł Bogusik 20zł Marchewa 30zł Razem:100zł Czekamy na wiadomośc od Magenki ile dokładnie potrzeba na hotelik i ile nam brakuje. Quote
Olga7 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Trzeba przerażonego i gnębionego biedaka Filipka zabierać jak najprędzej ,by nie zostal tam pogryziony lada dzień-a teraz taki bezbronny zupelnie jest po tym strzyżeniu ,ogolony i latwo padnie ofiarą agresji inych psów....Nawet boi się patrzeć na ludzi ,ze strachu biedak ... Dołożę choć 10zl/mc na Filipka-do konca roku .Potem choć mniej. A może ktoś cudem zaproponuje Filipkowi Bezplatny Dom Tymczasowy a najlepiej stały dom ??? Quote
elaja Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Jestem na zaproszenie. Śliczny ten Filipek , jak można takiego pieska porzucić . Finansowo niestety teraz nie pomogę ( ale później nie wykluczam ) - też nam brakuje deklaracji dla trochę dzikiej Wiki, ma zarezerwowane miejsce w hotelu pod koniec sierpnia a fundusze nadal pod znakiem zapytania. Mogę się mylić , ale Filipek taki trochę do pon-a podobny. Jeśli ma ogłoszenie na fb to bardzo proszę o podanie linku , porozsyłam kudłaczka po znajomych. Quote
Bogusik Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Magenka!Jak tylko bedziesz mogla podaj ile trzeba na hotelik? Czekamy... Quote
magenka1 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Słuchajcie jesteśmy w trakcie załatwiania wszystkiego nie będzie to dużo (liczymy , że tylko jedzonko, kastracja) na dniach wszystko się wyjaśni Quote
MARCHEWA Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Byłam w schronisku.Filipek w totalnej depresji,nie wychodzi z budy,na próbe wyjęcia go z budy zaczął warczeć,myślę,że jest u kresu wytrzymałości. Tylko taką fotkę udało mi się zrobić: Rozmawiałm dzisiaj z fryzjerką,która strzygła Filipka i powiedziała mi,że on nie ma w tylnej łapce wszystkich paluszków,sama poduchę tylko ma,ale chodzi normalnie. Quote
magenka1 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Asiu a jak się zachowywał u fryzjerki?????? Quote
MARCHEWA Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 magenka1 napisał(a):Asiu a jak się zachowywał u fryzjerki?????? A nie wiem,nic nie mówiła że szalał,ale zapytam ją. Quote
Anula Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Jak widzę te gołe dechy to mnie szlag trafia....taki wystrzyżony pies potrzebuje jakiegoś koca albo chociażby szmaty! Quote
Bogusik Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Tak,to prawda...serce sie kraje na nie wiem ile milionow kawalkow... Quote
Bogusik Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ale nie mamy wyjscia,musimy czekac na dokladniejsze wiesci od Magenki co i jak... Quote
MARCHEWA Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Anula napisał(a):Jak widzę te gołe dechy to mnie szlag trafia....taki wystrzyżony pies potrzebuje jakiegoś koca albo chociażby szmaty! Niestety,na to wpływu nie mam.Gdybym mogła być codziennie w schronisku to może bym dała radę tego dopilnować,ale to nierealne.............niestety Filipek to niejedyny ostrzyżony pies w schronisku,jest np.pudelek,który po śmierci pani trafił z kanapy do budy i jeszcze kilka innych. Quote
Olga7 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Ja też prosilam bardzo niedawno tel. Marchewę /a wcześniej na wątku ogolnym Szczytna /by Filipkowi polożyć coś na te gołe deski budy,jesli w schronie nie chcą /dla swej wygody chyba/ wkladać slomę psom przez caly rok-latem także .A choćby jakiś kawałek z tworzywa ,jesli nie derkę ,czy kawał koca,czy nawet szmaty/kurtkę starą itp. Ze względu na to ,że mokre psy moga zamoczyć takie derki,szmaty ,czy koce -a potem leżą na mokrym ,nie wklada się im nic zatem. Gdy jest zimne lato i pada deszcz ,takie goly psy jak Filipek marzną bardzo... Sloma dawana jest chyba tylko na zimę ?? A przecież sloma nie jest droga-powinna być chyba caly rok.Jednak niewygodnie jest wtedy myć boksy,gdy słoma roznoszona jest poza budy. http://www.dogomania.pl/threads/205613-300-piesk%C3%B3w-i-wiele-kotk%C3%B3w-czeka-na-dom-w-schronisku-w-Szczytnie.POM%C3%93%C5%BB!!/page16 W schronie pomaga obecnie tylko Marchewa i Horacy dwa.zostaly same i dwoją się i troją ciotki ,ale to za malo ludzi na 300 psow i sporo kotów .Może znajdzie się jeszcze ktoś solidny do wolontariatu w tym schronie ?? Na forum lokalnym może pytać ,czy w gazecie lokalnej,jelsli jest ? Inna cioteczki z Olsztyna i okolic pomagają chyba czasem też,ale glownie w ogloszeniu psow chyba . Quote
Zofija Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 chyba mam spadek 30zł po jednej suni. jeżeli inni się zgodzą to mogę przeznaczyć na Filipka Quote
magenka1 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 Zofija dziękuje bardzo będziemy zbierać na jedzonko, na kastracje, na szelki , dzisiaj będę już wysłać nr konta bo mamy mało czasu Quote
Anula Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 MARCHEWA napisał(a):Super;) Czyli do tej pory mamy takie deklaracje stałe: Anula 50zł Bogusik 20zł Marchewa 30zł Razem:100zł Czekamy na wiadomośc od Magenki ile dokładnie potrzeba na hotelik i ile nam brakuje. Jeszcze olga7 zaoferowała deklarację stałą 10zł,że w sumie stałych 110zł. A kto będzie skarbnikiem? Quote
magenka1 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 ja będę jeśli się zgadzacie jestem na miejscu (oprócz 11 do 22 nie będzie mnie ŚDM w Hiszpanii) Quote
MARCHEWA Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Dzisiaj zapytałam o Filipka w schronisku,pracownik powiedział mi,że jest on tam około 6-8 miesięcy i w takim stanie zakołtunienia do nich trafił,powiedział mi,że pies potrafi warknąć,ale to najprawdopodobniej ze strachu i stresu,daje się zapiąć na smycz,ale nie chodzi ładnie,jego zdaniem pies powinien trafić do doświadczonych ludzi. Ja zaobserwowałam jego zmianę na gorsze po obcięciu,jak był w tych dredach to wychodził z budy,dawał się pogłaskać,bał się ale był bardziej otwarty,a po ogoleniu pies siedzi w rogu budy i nawet wyjść do mnie nie chciał a jak włożyłam rękę żeby go pogłaskać to warknął.Nie wiem,może ta wizyta u fryzjera była dla niego takim stresującym przeżyciem,może nigdy wcześniej nie był strzyżony i teraz czuje się bardziej bezbronny? Quote
Fiera Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 A może do tego,że jest smutny i wystraszony, to teraz jest mu jeszcze zimno i już wogóle doła złapał i nie chce mu się z budy pysia wychylać. Biedczek :( Quote
magenka1 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 on ma prawo tak się zachowywać, jest z psem które go pogdryza, został obcięty na pewno źle się czuje , trzeba koniecznie go wyciągnąć. Quote
Olga7 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Teraz to Filipek jest zupelnie bezbronny,taki goły i pewnie boi się ,że nie obroni się w razie ataku psów i ma rację. :shake:Tamte koltuny chronily go jednak i wydawal sie potężniejszy,to mniej może bal się innych psów a teraz jest zupelnie odslonięty i bezbronny...Najbardziej ma odlsonięte podbrzusze,gdzie psy często atakują :shake:.. Czy anetek i magenka nie dzwonily do dt jeszcze i nie wie nic ?? Każdy dzień czy noc może skonczyć się dla Filipka tragficznie ,bo nie obroni się w razie ataku choćby jednego psa a wiadomo ,że reszta stada dolączy się do ataku ...:shake: Quote
Fiera Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 O matko, czy w tym schronie nie da rady dobierać psiaków tak bardziej rozmiarami, żeby duży w kojcu z małym nie był dla niego śmiertelnym niemal ( albo całkiem ) zagrożeniem? Quote
Recommended Posts