Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula napisał(a):
A ja jeszcze od Bogusik nie dostałam odpowiedzi,muszę poczekać aż wejdzie na dogo ale myślę,że zadeklaruje moja kochana siostrzyczka coś.

No jasne ze tak...wczoraj byla okropna burza i padl mi internet wiec dzisiaj nadrabiam zaleglosci.Jednorazowo na hotelik 50 zl i od wrzesnia do konca roku po 20zl.Oby jak najszybciej wyrwac biedaka ze schronu...

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bogusik napisał(a):
No jasne ze tak...wczoraj byla okropna burza i padl mi internet wiec dzisiaj nadrabiam zaleglosci.Jednorazowo na hotelik 50 zl i od wrzesnia do konca roku po 20zl.Oby jak najszybciej wyrwac biedaka ze schronu...

Super;)
Czyli do tej pory mamy takie deklaracje stałe:
Anula 50zł
Bogusik 20zł
Marchewa 30zł

Razem:100zł

Czekamy na wiadomośc od Magenki ile dokładnie potrzeba na hotelik i ile nam brakuje.

Posted

Trzeba przerażonego i gnębionego biedaka Filipka zabierać jak najprędzej ,by nie zostal tam pogryziony lada dzień-a teraz taki bezbronny zupelnie jest po tym strzyżeniu ,ogolony i latwo padnie ofiarą agresji inych psów....Nawet boi się patrzeć na ludzi ,ze strachu biedak ... Dołożę choć 10zl/mc na Filipka-do konca roku .Potem choć mniej.

A może ktoś cudem zaproponuje Filipkowi Bezplatny Dom Tymczasowy a najlepiej stały dom ???

Posted

Jestem na zaproszenie. Śliczny ten Filipek , jak można takiego pieska porzucić . Finansowo niestety teraz nie pomogę ( ale później nie wykluczam ) - też nam brakuje deklaracji dla trochę dzikiej Wiki, ma zarezerwowane miejsce w hotelu pod koniec sierpnia a fundusze nadal pod znakiem zapytania.
Mogę się mylić , ale Filipek taki trochę do pon-a podobny. Jeśli ma ogłoszenie na fb to bardzo proszę o podanie linku , porozsyłam kudłaczka po znajomych.

Posted

Byłam w schronisku.Filipek w totalnej depresji,nie wychodzi z budy,na próbe wyjęcia go z budy zaczął warczeć,myślę,że jest u kresu wytrzymałości.
Tylko taką fotkę udało mi się zrobić:

Rozmawiałm dzisiaj z fryzjerką,która strzygła Filipka i powiedziała mi,że on nie ma w tylnej łapce wszystkich paluszków,sama poduchę tylko ma,ale chodzi normalnie.

Posted

Anula napisał(a):
Jak widzę te gołe dechy to mnie szlag trafia....taki wystrzyżony pies potrzebuje jakiegoś koca albo chociażby szmaty!

Niestety,na to wpływu nie mam.Gdybym mogła być codziennie w schronisku to może bym dała radę tego dopilnować,ale to nierealne.............niestety Filipek to niejedyny ostrzyżony pies w schronisku,jest np.pudelek,który po śmierci pani trafił z kanapy do budy i jeszcze kilka innych.

Posted

Ja też prosilam bardzo niedawno tel. Marchewę /a wcześniej na wątku ogolnym Szczytna /by Filipkowi polożyć coś na te gołe deski budy,jesli w schronie nie chcą /dla swej wygody chyba/ wkladać slomę psom przez caly rok-latem także .A choćby jakiś kawałek z tworzywa ,jesli nie derkę ,czy kawał koca,czy nawet szmaty/kurtkę starą itp. Ze względu na to ,że mokre psy moga zamoczyć takie derki,szmaty ,czy koce -a potem leżą na mokrym ,nie wklada się im nic zatem. Gdy jest zimne lato i pada deszcz ,takie goly psy jak Filipek marzną bardzo...
Sloma dawana jest chyba tylko na zimę ?? A przecież sloma nie jest droga-powinna być chyba caly rok.Jednak niewygodnie jest wtedy myć boksy,gdy słoma roznoszona jest poza budy.
http://www.dogomania.pl/threads/205613-300-piesk%C3%B3w-i-wiele-kotk%C3%B3w-czeka-na-dom-w-schronisku-w-Szczytnie.POM%C3%93%C5%BB!!/page16

W schronie pomaga obecnie tylko Marchewa i Horacy dwa.zostaly same i dwoją się i troją ciotki ,ale to za malo ludzi na 300 psow i sporo kotów .Może znajdzie się jeszcze ktoś solidny do wolontariatu w tym schronie ?? Na forum lokalnym może pytać ,czy w gazecie lokalnej,jelsli jest ? Inna cioteczki z Olsztyna i okolic pomagają chyba czasem też,ale glownie w ogloszeniu psow chyba .

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Super;)
Czyli do tej pory mamy takie deklaracje stałe:
Anula 50zł
Bogusik 20zł
Marchewa 30zł

Razem:100zł

Czekamy na wiadomośc od Magenki ile dokładnie potrzeba na hotelik i ile nam brakuje.

Jeszcze olga7 zaoferowała deklarację stałą 10zł,że w sumie stałych 110zł.
A kto będzie skarbnikiem?

Posted

Dzisiaj zapytałam o Filipka w schronisku,pracownik powiedział mi,że jest on tam około 6-8 miesięcy i w takim stanie zakołtunienia do nich trafił,powiedział mi,że pies potrafi warknąć,ale to najprawdopodobniej ze strachu i stresu,daje się zapiąć na smycz,ale nie chodzi ładnie,jego zdaniem pies powinien trafić do doświadczonych ludzi.

Ja zaobserwowałam jego zmianę na gorsze po obcięciu,jak był w tych dredach to wychodził z budy,dawał się pogłaskać,bał się ale był bardziej otwarty,a po ogoleniu pies siedzi w rogu budy i nawet wyjść do mnie nie chciał a jak włożyłam rękę żeby go pogłaskać to warknął.Nie wiem,może ta wizyta u fryzjera była dla niego takim stresującym przeżyciem,może nigdy wcześniej nie był strzyżony i teraz czuje się bardziej bezbronny?

Posted

A może do tego,że jest smutny i wystraszony, to teraz jest mu jeszcze zimno i już wogóle doła złapał i nie chce mu się z budy pysia wychylać. Biedczek :(

Posted

Teraz to Filipek jest zupelnie bezbronny,taki goły i pewnie boi się ,że nie obroni się w razie ataku psów i ma rację. :shake:Tamte koltuny chronily go jednak i wydawal sie potężniejszy,to mniej może bal się innych psów a teraz jest zupelnie odslonięty i bezbronny...Najbardziej ma odlsonięte podbrzusze,gdzie psy często atakują :shake:.. Czy anetek i magenka nie dzwonily do dt jeszcze i nie wie nic ?? Każdy dzień czy noc może skonczyć się dla Filipka tragficznie ,bo nie obroni się w razie ataku choćby jednego psa a wiadomo ,że reszta stada dolączy się do ataku ...:shake:

Posted

O matko, czy w tym schronie nie da rady dobierać psiaków tak bardziej rozmiarami, żeby duży w kojcu z małym nie był dla niego śmiertelnym niemal ( albo całkiem ) zagrożeniem?