Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie się dowiedziałam,że jest domek zainteresowany Filipkiem,może Magenka1 coś więcej napisze,albo sami zainteresowani wpadną na wątek Filipka?

Ja obiecuję,że w środę i czwartek zabiorę go na spacer,zobaczę jak się zachowuje i napiszę.

Posted

Potencjalny domek jest, jeśli wszystko pójdzie dobrze w piątek po chłopaka przyjadą (Pani poczytuje wątek może się ujawni) :). Filipek będzie wykastrowany już w Warszawie, umowa będzie ze schroniskiem
Słuchajcie ja tak myślę, żeby do Olsztyna zamiast Filipka przywieść pudelka??? Co sądzicie???

oczywiście będzie trzeba znaleźć tymczas od 12 do 18 sierpnia

Posted

A może coś by bylo z tych domów dla pudli o ktorych pisala coronaaj niedawno u was chyba na wątku ,tym pudlowym chyba albo ogolnym schronu Szczytna ?? A tam dac kudlacza Kacpra czarnego -gryzionego i gnębionego w kojcu ??

Posted

Ja jestem za pudelkiem bo on obstrzyżony i będzie mu chyba zimno jak zmoknie,tak jak Filipkowi no i może szybko znajdzie dom a wtedy możemy następną bidę wyciągać ze Schroniska do hoteliku,który mamy zaklepany.Oczywiście wszystkie ruchy są dozwolone - możemy głosować.

Posted

marchewa a skąd Państwo wiedzą o Filipku?:):)co do Kapselka jemu tez przydąłyby sie nowe zdjęcia kurcze:(chętnie bym porobiła, ale nawet gdybym tam była będzie problem z wyjęciem całego boksu:(:(:(:(tam jest sporo piesków jak dobrze pamiętam w klatce

A co do terroryzowanych piesków ostrzyżonych jest ejszcze taki:( zgłosiłam go na collie na dwóch forach jest, jeszcze uderze chyba do australijskich, no ale tne już większy niz Filipek i pudelek https://lh6.googleusercontent.com/-bjX-Xn6Mf6M/Thq69OmXmZI/AAAAAAAABqU/9-juzedyUZg/s512/P7107036.JPG

Posted

Myślę,że za jedzonkiem już można się rozglądać i kupić,ponieważ wszystko jedno dla jakiego pieska to już będzie.A jedzonko powinno trafić do hoteliku wraz z piesiem.

Posted

Witam wszystkich :)
To my się zdecydowaliśmy adoptować Filipka i przyjedziemy po niego w piątek. Mam nadzieję, że szybko się oswoi w nowym miejscu i już nie będzie taki smutny. Co możemy mu zaproponować... przede wszystkim dużo dużo miłości, ciągłe towarzystwo człowieka (praktycznie zawsze ktoś jest w domu), dużo podwórko z ogrodem do biegania, towarzystwo kurek w czasie spacerów ;) Ciepłe posłanko, a jak będzie chciał to miejsce na kołderce (nie jesteśmy przeciwnikami spania pieska w łóżku), spacery, a jak zaprzyjaźni się z moim chow chowem to kompana do zabawy.
Filipek będzie mieszkał na wsi niedaleko Radomia, a ja nad nim będę czuwać.
Jak zadzwoniłam do cioci powiedzieć, że w piątek przywozimy Filpka, to pytała się chyba z 5 razy, czy na pewno... Już wszyscy nie mogą się doczekać, niestety dopiero w piątek możemy po niego jechać.

Pozdrawiamy wszystkich i czekamy na wieści ze spaceru Filipka.

Posted

ale wspaniale witamy serdecznie:)dziękujemyz a szanse i nadzieje na lepsze życie dla niego:):):)oby dogadał się z kurkami:)

A ja znalazłam wątek dotyczący chęci adopcji kudłacza:)i już wiem skąd Państwo o nim wiedzą:):):)super wspaniałe wieści jestem szczęśliwa:)pewnie nie tlyko ja

Posted

Pewnie,że nie tylko Ty Anetko skaczesz do góry tak mi ten Filipunio leżał na sercu.Niebo pochmurne ale to pryszcz w stosunku do tego,że kudłatek jedzie do swojego domku i będzie łóżkowym chłopakiem na bank a tego mu potrzeba chyba w tej chwili najbardziej a nie gołych dech.

Posted

To już teraz wiemy ,gdzie Justynka wypatrzyla naszego kudlacza Filipka . Na wątku Leni -Kudlacze w potrzebie zobaczyla Filipka cioteczka jaanna019 i wkleiła fot. i tekst o nim na wątek Kerevy-Justyny http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kud%C5%82acze-w-potrzebie-w%C4%85tek-dyskusyjny-PROSZ%C4%98-O-NIE-CYTOWANIE-ZDJ%C4%98%C4%86/page234

http://www.dogomania.pl/threads/212119-Poszukujemy-m%C5%82odego-kud%C5%82acza-do-domu-z-ogrodem-nieaktualne

Posted

Witamy Cię Kereva;)
Dzisiaj podjadę do schroniska powiedzieć kierowniczce,aby zarezerwowała Filipka do piątku i go zaczipowała.Jutro zabiorę chłopaka na spacer i zobaczymy jak będzie.

Co do miejsca w hoteliku w Olsztynie,to ja jestem za tym aby zabrać tam niewielkiego pieska,który szybko znajdzie dom,mimo iż Kacper nie jest mi obojętny,wiem jak dla dużego psa ciężko jest znaleźć dom,a przypominam,że nie mamy pieniędzy na opłacenie hotelu gdyby coś poszło nietak lub szukanie domu trwałoby za długo i pani z hotelu w Olsztynie nie chciała trzymać miesiącami psa tylko za karmę.

Posted

O Filipku dowiedziałam się przez osoby zajmujące się adopcją Marley'a. Byliśmy zainteresowani jego adopcją, ale Marley szuka domku razem ze swoją przyjaciółką Spajki, a my na ten moment możemy dać domek jednemu kudłaczowi. Jak dostałam na skrzynkę zdjęcia Filipka, to wyszukałam jego wątek na dogomanii i tak nas poruszyła jego historia, że zdecydowaliśmy się na niego.

Teraz jesteśmy na etapie szukania dla niego idealnego imienia. Filipek zacznie nowe życie, więc dostanie nowe imię (za dużo znamy dwunożnych Filipów:) ). Wczoraj królowało imię Sherlock, takie miałam skojarzenie jak zobaczyłam jego zdjęcie jeszcze w kudłaczkach, a dzisiaj na pierwsze miejscu jest Sawyer (Sojer) od "Przygód Tomka Sawyera" Marka Twaina. Jeszcze przez myśl przeszło mi imię Spajki, ale chyba są takie papierosy, więc odpada za samo skojarzenie.

Dzisiaj się wybiorę do sklepu i kupię mu szeleczki, smycz i prawdopodobnie obrożę, miseczkę na wodę na drogę. Reszta rzeczy już czeka na niego w nowym domku :)

Posted

Dzisiaj 10:11 #122
Kereva

O Filipku dowiedziałam się przez osoby zajmujące się adopcją Marley'a. Byliśmy zainteresowani jego adopcją, ale Marley szuka domku razem ze swoją przyjaciółką Spajki, a my na ten moment możemy dać domek jednemu kudłaczowi. Jak dostałam na skrzynkę zdjęcia Filipka, to wyszukałam jego wątek na dogomanii i tak nas poruszyła jego historia, że zdecydowaliśmy się na niego.

Teraz jesteśmy na etapie szukania dla niego idealnego imienia. Filipek zacznie nowe życie, więc dostanie nowe imię (za dużo znamy dwunożnych Filipów:smile: ). Wczoraj królowało imię Sherlock, takie miałam skojarzenie jak zobaczyłam jego zdjęcie jeszcze w kudłaczkach, a dzisiaj na pierwsze miejscu jest Sawyer (Sojer) od "Przygód Tomka Sawyera" Marka Twaina. Jeszcze przez myśl przeszło mi imię Spajki, ale chyba są takie papierosy, więc odpada za samo skojarzenie.

Dzisiaj się wybiorę do sklepu i kupię mu szeleczki, smycz i prawdopodobnie obrożę, miseczkę na wodę na drogę. Reszta rzeczy już czeka na niego w nowym domku :smile:

Cioteczko Marchewo ,mamy nadzieję ,że przygotowanie Filipka nie będzie ze strony schronu powtórką z czipowania Dalii i zostanie zaczipowany wcześniej ,byś nie musiala zwalniać się z pracy i biegać do schronu i weta by zaczipować Filipka ,bo rodzina już jedzie po niego albo już przyjechali a pies nie zaczipowany. :razz: Bardzo prosimy schron o sprężenie się w takich przypadkach ,by czasem zniechęceni ludzi nie zrezygnowali,bo w drodze dowiedzą się ,że psa nie można adoptować z powodu braku czipa.
Dzięki cioteczkom ze Szczytna-Marchewie i Horacy dwa -Filipek byl oglaszany i trafił na watek cioteczki Leni356-Kudłacze w potrzebie a teraz doczekal po kilku latach w schronie swego szczesliwego domu !!!:loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::p:p:p
A ja też bardzo cieszę się ,że jednak los przerażonego,gnębionego Filipka wzruszył Kerevę i jej rodzinę i postanowili dac mu u siebie szczesliwy dom !! Tym bardziej ,że to na wątku kudlaczy Anula i ja umieściclyśmy ,kudlatego wtedy bardzo Filipka i z tamtego wątku podeslala go cioteczka jaanna019 i wstawila na Twoj wątek wątek Kerevo ,gdzie poszukiwaliście psa podobnego do Goofiego. Nie ukrywam,że poprzednie futro Filipka zaszokowalo mnie swoim stanem i tym bardziej wzbudzalo smutne wspolczucie dla tego biedaka.Ale najbardziej -jego przerażenie z jakim tam żyl.
A tu pies widmo- czyli Filipek przed strzyżeniem :

Psy z futrem w takim tragicznym stanie muszą być co jakis czas obcinane w schronie -prosimy bardzo o to.
A to Filipek obecnie :

Posted

Kereva napisał(a):

Teraz jesteśmy na etapie szukania dla niego idealnego imienia. Filipek zacznie nowe życie, więc dostanie nowe imię (za dużo znamy dwunożnych Filipów:) ). Wczoraj królowało imię Sherlock, takie miałam skojarzenie jak zobaczyłam jego zdjęcie jeszcze w kudłaczkach, a dzisiaj na pierwsze miejscu jest Sawyer (Sojer) od "Przygód Tomka Sawyera" Marka Twaina. Jeszcze przez myśl przeszło mi imię Spajki, ale chyba są takie papierosy, więc odpada za samo skojarzenie.

Dzisiaj się wybiorę do sklepu i kupię mu szeleczki, smycz i prawdopodobnie obrożę, miseczkę na wodę na drogę. Reszta rzeczy już czeka na niego w nowym domku :)

Sawyer (Sojer)-bardzo mi się podoba i uważam,że pasuje do naszego Filipka;)