Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='azalia']Dzisiaj znalazłam wątek Daffiego.Jeśli mogę coś zasugerować,to nie pisalabym w ogłoszeniach,że to"dla większości ludzi zwykły,stary i brzydki kundel"oraz tego,że"ma 1%szansy na adopcję".Daffi wcale nie jest brzydki,myślę że w ogłoszeniach trzeba bardziej podkreślić jego piękne umaszczenie i napisać o jego wyjątkowości np.wspaniałym charakterze i wielkiej tęsknocie za człowiekiem,którego pokocha bezwarunkowo.Nikt nie chce mieć zwykłego kundla,a tak naprawdę ażdy pies jest niezwykły i wyjatkowy.[/QUOTE]

Często działały teksty o smutku, rozpaczy, samotności, brzydocie, starości, braku szansy na dom, ale niestety, nie w przypadku Daffiego. O pięknym umaszczeniu było, o wspaniałym charakterze też. Nie wiem, czy zachwalanie go jako pięknego psa przyniesie rezultat, ale trzeba spróbować. Są ludzie, którzy adoptują biedne, brzydkie, chore, stare psy i to są najlepsze domy. Problem w tym, że nikt taki dotąd nie zauważył Daffiego.

Ogłaszajcie Daffiego na różne sposoby. Może w końcu mu się uda.

• Replies 412
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

On nie jest typowym pięknisiem- ma po prostu "to coś"- ja chciałabym takiego psa, gdybym szukała wśród ogłoszeń. O ile... bym go zauważyła- bo właśnie Daffi jest taki, że zakochać sie można od drugiego spojrzenia- za to na zabój :loveu:- mówię to po sobie :D Niestety mam już 5 psów w dwupokojowym mieszkanku ;)... Ale nie wierze, żeby tylko mnie sie podobał- jest taki piękny, ma w oczach mądrość, ciepło... Tak myślę żeby mu taką fajną sesję zrobić- później obróbka typu zmiana tła- fajne zdjęcia miała np Oczka- powinny zwrócić uwagę, a przecież o to chodzi- później już tylko mówić o zaletach Daffiego i sprawdzać domki ustawione w kolejce...;)

Oczywiście obydwoje moi poprzednicy mają rację- w kwestii zdjęć napisałam, jak ja to widzę. Jeżeli chłopak byłby w W-wie, mogę podjechać ze swoim aparatem- wreszcie mam dobry sprzęt.
A sytuacja Daffiego nie jest ciekawa- co z kolei skłoni Dogomaniaków do pomocy- tylko że prawie każdy z nas ma po kilka psów i nie da rady wziąć kolejnego...

Dzisiaj kolega z pracy mnie rozwalił na łopatki- stwierdził- chłop 35lat- że pod choinkę chciałby..."takiego małego slicnego białego (!) bokserka" :roll: :mad: Tysiąc razy mu mówiłam, że to wadliwa maść u tej rasy, zw. z różnymi genetycznymi chorobami, że nie widziałam białego boksia do adopcji- on nie rozumie- mysli chyba że psy się robi w fabrykach...
Przepraszam- za OT- ale wytrąciło mnie to z równowagi, bo ile można tłumaczyć? :roll:

Posted

[quote name='Asia_M']Piękny chłopaszek![/QUOTE]

Witamy nową ciocię :)

Czyli zdjęcia nie są ładne ? Kurcze, ja myślałam, że całkiem ładne mi wyszły :( W tą sobotę będę w przytulisku, jeśli starczy czasu, to spróbuje też nagrać jakiś filmik, można będzie dodawać go do ogłoszeń :)

Posted

nika zdjęcia są ładne, ale można by go w fajnej scenerii cyknąć (choć o tej potze roku bez śniegu to marne szanse) albo kokarde mu uwiązać u szyi lub złapać w ruchu, albo z dzieckiem, kwiatkiem, na kolanach.....czy tam coś

Posted

[quote name='nika28']Czyli zdjęcia nie są ładne ? Kurcze, ja myślałam, że całkiem ładne mi wyszły :( W tą sobotę będę w przytulisku, jeśli starczy czasu, to spróbuje też nagrać jakiś filmik, można będzie dodawać go do ogłoszeń :)
Zdjęcia są bardzo ładne! :)
Mnie też chodziło o scenerię- coś, co przykuje uwagę, tzw reklama podprogowa ;)... w małym stopniu. Pies jest uchwycony świetnie, wyraźnie- widac jaki jest piękny i ma ładne ujęcia dobrej jakości- tylko właśnie brakuje jakichś kwiatków, kolorowego tła, czegoś, co by przyciągało uwagę w ogromie ogłoszeń i skierowało ją na Daffiego...:)
Szkoda że nie mam programu do obróbki na kompie tylko w aparacie- pokazałabym Ci o co mi chodzi, ale generalnie o to samo co lilith27 ;)... Żeby to zdjęcie z naszym wyjątkowym psiakiem nie zginęło w tłumie- wczesniej pisałam, że jest to pies, w którym się zakochuje od drugiego wejrzenia- moze nie jakiś super efektowny itp- ale wyjątkowy- i ważne żeby tę wyjątkowość zauważyli i inni- ten niezwykły kolor sierści (dać kontrastowe tło), piękny pychol i oczy- portret- może być jeden z tych co zrobiłaś, tylko z czymś kolorowym -np zrobić niby-passpartu (przepraszam-nie wiem jak to się pisze :oops:)- żeby błękitno szary Daffi nie zniknął wśród szarzyzny...

P.S. Spójrz na bannerki- jak dużo daje "ustawienie" Daffiego obok czegokolwiek co ma jakiś kolor- nawet ta brązowa szmatka ukazuje choc trochę niezwykłą maść- pomyśl, co by było, gdyby całe tło było w ciepłych tonacjach? (Szkoda że liście opadły ;)) Na drugim banerku- te kolorowe lampki- i znów Daffi zwraca uwagę niezwykłym umaszczeniem:).

Posted

Zobaczyłam Daffiego na NK i przywędrowałam.Dobry efekt na fotkach daje kolorowa chusteczka zawiązana na szyi, ale w schronie, w taką pogodę to nie bardzo realne...:shake:

Posted

Zanim będą nowe zdjęcia możecie go ogłosić z tymi, które są, ale z nowym tekstem.

Może ktoś zamówi ogłoszenia na bazarku, albo zrobi sam?

Pies siedzi w zimnym, mokrym boksie, a Wy debatujecie o zestawieniach kolorystycznych... :shake:

Posted

[quote name='hop!']Zanim będą nowe zdjęcia możecie go ogłosić z tymi, które są, ale z nowym tekstem.

Może ktoś zamówi ogłoszenia na bazarku, albo zrobi sam?

Pies siedzi w zimnym, mokrym boksie, a Wy debatujecie o zestawieniach kolorystycznych... :shake:[/QUOTE]
Nie chciałam żebyś tak to odebrała... Przepraszam- chodziło mi o skuteczną "reklamę" Daffiego, a dzięki kilku fotograficznym sztuczkom ktoś może go w końcu zauważy!
Wszystkim nam zależy żeby Daffiego wyciągnąć, żeby znalazł Dom. Ale psiaków jest zatrzęsienie, niestety- trzeba wyróżniać ogłoszenia albo kombinować jak się da.
Jeżeli poczułaś się urażona -przepraszam :Rose:...

Gdybym mogła- wzięłabym Go tak jak stoję- tak mi sie Daffi spodobał. Ale mam już spore stadko, i być może niedługo szczylka na DT.
A czy był pomysł hoteliku dla naszego bohatera, i jak wygląda jego sytuacja pieniężna? Ja za jakis tydzień chętnie zrobie przystojniakowi bazarek-chociaż przed Świętami raczej nie ma sensu- jeden teraz prowadzę, idzie jak po grudzie... Po Świętach myślę że byłoby lepiej... Przeciętny dochód z bazarku zawsze miałam ok.150zł- byłoby coś na początek...
Z sygnaturki Anji2202 wynika, że prowadzi hotelik dla starszych psów- może moglaby go przyjąć?

Aha, co do ogłoszeń- czy te z tej listy są jeszcze aktualne? Chciałabym dzisiaj zrobić chłopakowi chociaż kilka...

Posted

[quote name='arielka186'] chodziło mi o skuteczną "reklamę" Daffiego, a dzięki kilku fotograficznym sztuczkom ktoś może go w końcu zauważy! [/QUOTE]
Dokładnie, chodziło o skuteczność fot w ogłoszeniach, bo ludzie bardzo na to zwracają uwagę. A przecież właśnie dzięki ogłoszeniom psy znajdują domy i to najskuteczniejszy sposób ich szukania ...

Posted

Teraz chlapa, pada deszcz i jest szaro - kolorowe zdjęcia raczej nie wyjdą :( :( :( Ale coś tam może wymyślę.. :) Dziękuję za uwagi.

arielko, ja myślę, że hotelik jest zbędny. Tam też Daffi siedziałby w boksie, co prawda miałby więcej spacerków i uwagi, ale wydawać tyle kasy za boks i trochę uwagi... :( Jeśli już, to myślę, że płatny DT byłby lepszy. Taki domowy DT, w którym Daffi nauczyłby się np. załatwiania na zewnątrz, chodzenia na smyczy (co prawda teraz bardzo ładnie chodzi, ale trochę ciągnie, wymaga jeszcze trochę ułożenie), no i ogólnie, żeby chłopak nauczył się trochę życia domowego...
Oczywiście marzeniem byłby bezpłatny DT, ale czy ktoś w dzisiejszych czasach jeszcze takie prowadzi ? :( Ja niestety nie mogę wziąć do siebie psiaka takiej wielkości.

Chyba nie było tutaj takiego pomysłu, dlatego Daffi nie ma żadnych deklaracji.

Co do ogłoszeń, to część jest aktualnych, a część nie. Ale myślę, że trzeba odnawiać, tyle że z innym tytułem, i tekstem. I główne zdjęcie też trzeba zmienić.

Posted

Obiektywnie Daffi nie jest brzydkim psem ale dobra oprawa robi swoje i przyciąga oglądających.A tu przecież chodzi o to ,żeby wielu oglądało aż trafi się ten kto popatrzy na niego sercem.Wierzę,że tacy ludzie jeszcze są!Całuję smutaska:)