Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 324
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia 278,25zł jest a rachunku, który Ci podesłałam +7zł za kość - paragon dam Ci w środę :) Obiecuję, ze dziś zrobię zdjęcie zamęczonego gnata :P

Posted

Emiś napisał(a):
Gosia 278,25zł jest a rachunku, który Ci podesłałam +7zł za kość - paragon dam Ci w środę :) Obiecuję, ze dziś zrobię zdjęcie zamęczonego gnata :P

No tak, musi być dowód, że jest gnat :D
Zapomniałam już o tym gnacie ;p Czyli 278,25 +7 za gnata?

Posted

Wpłynęło 20zł od Czorcika ( a czy Czorcik wie, że miało być stałej 15zł ;P?) i 15zł od marakoty z zakończonego już bazarku oraz 25zł z bazarku mojego. Po zapłacie za hotel zostaje u Barego 446zł :)

Posted

gosia2313 napisał(a):
Wpłynęło 20zł od Czorcika ( a czy Czorcik wie, że miało być stałej 15zł ;P?) i 15zł od marakoty z zakończonego już bazarku oraz 25zł z bazarku mojego. Po zapłacie za hotel zostaje u Barego 446zł :)

a Czorcik wie , tylko 20zł ładniej wyglądało :)

Posted

Doszło 10zł od Biedronki39 i 10zł od Oli :)

Dzwoniła wczoraj do mnie pani, która oddała Barego do schroniska. Mówiła, że jej koleżanka go chyba znalazła i poprosiła, żeby ona go przetrzymała przez jakiś czas, a tamta go chyba miała potem zabrać. No to go wzięła. Mieszka z córką w małym mieszkaniu w kamienicy i ma 5letniego amstaffa. No a potem tamta psa nie odebrała. Bary ponoć lubi surową marchew :D i nie lubi zostawać sam w domu - strasznie niszczy. Zjadł podobno książki córce od tej babki. Powiedziała, żebym jej dała znać gdyby Bary znalazł dom, bo ona też będzie pytać po ludziach, czy ktoś mógłby go zabrać. Dzwoniła właśnie z tego ogłoszenia z DZ z piątku. Powiedziała, że się do niego z córką przywiązały, ale mają małe mieszkanie, poza tym na stałe nie mogłyby go zatrzymać i niestety go musiały oddać.

Mam nadzieję, że Bary szybko znajdzie nowy dom !

Posted

Czorcik napisał(a):
mam nadzieje , ze znajdzie swój domek jak najszybciej :)

OBY! Porozmawiam w środę z Emilką o ogłoszeniu w DZ na piątek, może bym mu wykupiła, tylko nie mam pojęcia, które zdjęcie wybrać ;(

Zapomniałam napisać, że czekam na zdjęcia Barego z frisbowania !:mad: :biggrina::lol!::shiny:

Posted

Uzupełniłam pierwszy post - u Barego 487zł.
Może na piątek bary będzie miał ogłoszenie w gazecie :) I napiszę też do jednej Pani z DZ, żeby go wrzuciła do jarmarku :)

Posted

[quote name='Czorcik']cześć Bary , co tam słychać u Ciebie pieseczku ?:)[/QUOTE]

ja też czekam na wieści !! Jak tylko dopadnę Emilkę, albo się tu pojawi to ją pomęczę :D

Posted

Niezbyt dobre wieści od Barego :(

Dzwoniła mi Emilka, że chyba trzeba go będzie przenieść do jakiegoś hotelu ze szkoleniowcem, póki jest młody i można go nauczyć i oduczyć pewnych zachowań. Bary ponoć zaczyna się stawiać, Emiś mówi, że nie podoba jej się sposób w jaki to robi, a jak ona tak mówi to znaczy, że ma rację. Przyszły hotel to prawdopodobnie około 400zł/miesiąc (chyba z karmą), ale oficjalnie jest jeszcze u Emilki. Może jutro się czegoś dowiem.

Posted

[quote name='gosia2313']Niezbyt dobre wieści od Barego :(

Dzwoniła mi Emilka, że chyba trzeba go będzie przenieść do jakiegoś hotelu ze szkoleniowcem, póki jest młody i można go nauczyć i oduczyć pewnych zachowań. Bary ponoć zaczyna się stawiać, Emiś mówi, że nie podoba jej się sposób w jaki to robi, a jak ona tak mówi to znaczy, że ma rację. Przyszły hotel to prawdopodobnie około 400zł/miesiąc (chyba z karmą), ale oficjalnie jest jeszcze u Emilki. Może jutro się czegoś dowiem.[/QUOTE]

jak to stawiać ?? do ludzi czy do zwierząt ?/

Posted

[quote name='Czorcik']jak to stawiać ?? do ludzi czy do zwierząt ?/[/QUOTE]

Tzn np. weźmie coś w zęby, tak je zaciśnie, że byś kijem podważał a on nie odda. Jeszcze coś Ci napiszę na PW :)

Posted

Bary musi jechać do hotelu ze szkoleniowcem, albo iść do adopcji do domu świadomego jego tendencji i zdecydowanego z nim porządnie pracować.

To co potrafiłam - leczenie po pogryzieniu - zakończyłam. Ran na ciele nie ma, trzeba teraz zrobić porządek z jego psychiką. Ja nie podejmę się pracy z psem wykazującym agresję - nie mam doświadczenia w tej dziedzinie, i uważam, że nie powinien się brać za to "laik", bo jest to zbyt poważny i mający nieciekawe konsekwencje temat.

Bary BARDZO nakręca się na inne psy (nie na wszystkie, z moją Raszką się bawił, jechał w aucie ze starym psiakiem do weterynarza itp.), jednak gdy jest w kojcu i widzi, że wychodzę z innym psem dostaje szału, próbuje zdemolować boks, wydostać się. Nie mogę ryzykować zdrowia/życia innych podopiecznych.

Do ludzi się hamuje, ale też nie podoba mi się to, co momentami próbuje robić - tak jak pisała Gosia - zwykle ładnie oddaje frisbee, ale ma taki moment, że złapie, zaciśnie zęby, przegryzie na wylot, podkuli ogon i nie mam mowy, żeby oddał. Gdy zbyt długo nie rzucam zabawki, zaczyna na mnie szczekać (i nie jest to szczekanie "zabawowe") i nakręcać się. Próbuje też łapać za ręce gdy np. nogi zaplączą mu się w linkę na spacerze i chcę ją odplątać (to akurat rozumiem, przemywanie i opatrywanie takich ran "uczuliło" go na dotykanie nóg, nie dziwię mu się).

Posted

Jeszcze nie wiadomo gdzie pojedzie, możliwe że do Cieszyna (mam nadzieję, że nie pomieszałam). Musiałby być tam cały miesiąc, a koszt to chyba w granicach 450zł. Więc od września musiałabym się zabrać za bazarowanie dla niego :)

Posted

Poszukiwania hotelu trwają, zależy nam, żeby było to sprawdzone miejsce, gdzie szkoleniowiec wyprowadzi Chłopaka "na psy". Sparwę utrudia sezon i brak miejsca w hotelach. W Cieszynie miejsce byłoby dopiero pod koniec września, szkoda by było tego miesiąca.

Posted

oj, łobuz jeden ;) ale faktycznie myślę, że koniecznie trzeba coś zrobić póki jeszcze jest młody i da się go ułożyć. Jakby co możecie liczyć na moje wsparcie. Stałych 15 pln;)

Posted

Borsuq napisał(a):
oj, łobuz jeden ;) ale faktycznie myślę, że koniecznie trzeba coś zrobić póki jeszcze jest młody i da się go ułożyć. Jakby co możecie liczyć na moje wsparcie. Stałych 15 pln;)

Dopisać już, że od września? :>