Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po powrocie od TIMONA dzisiaj, zawiedzionego ta wizytą wyrażnie bo były tylko głaski , mizianka i przytulanka bez czegoś konkretnego jak zwykle, zjadłby jakis przysmak, choc michy ma zawsze pełne, smakoszek jeden, znalazłam propozycję domku dla niego, muszę jakos sprawdzić, jest to w OCHOJCU, dom, ogród, kojec zobaczymy, no i drugi daleko ale dość obiecujący, znacie jakieś cioteczki z okolic NASIELSKA ? do wizyty p a sprawdzamy wszystko, by znależć ten idealny/

Posted

TERESA BORCZ napisał(a):
Po powrocie od TIMONA dzisiaj, zawiedzionego ta wizytą wyrażnie bo były tylko głaski , mizianka i przytulanka bez czegoś konkretnego jak zwykle, zjadłby jakis przysmak, choc michy ma zawsze pełne, smakoszek jeden, znalazłam propozycję domku dla niego, muszę jakos sprawdzić, jest to w OCHOJCU, dom, ogród, kojec zobaczymy, no i drugi daleko ale dość obiecujący, znacie jakieś cioteczki z okolic NASIELSKA ? do wizyty p a sprawdzamy wszystko, by znależć ten idealny/

ojej jaka super nowinka, domek może to własnie ten....:) jak zawsze entuzjazmu nie umiem pohamować:)

Posted

widziałam wczoraj Timonka. Piękny, spokojny pies. Jeszcze tylko ten ogonek biedny ale na pewno wydobrzeje. Te widoczne na początkowych fotach, zniszczone chorobą miejsca zarosły pieknym, miekkim futerkiem. Pychol też już śliczny, zupełnie zdrowy. Nie ma już nigdzie wyłysień, zrogowaciałej, brzydkiej skóry. Jest śliczny, zdrowy ON, naprwadę piękny.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']Po powrocie od TIMONA dzisiaj, zawiedzionego ta wizytą wyrażnie bo były tylko głaski , mizianka i przytulanka bez czegoś konkretnego jak zwykle, zjadłby jakis przysmak, choc michy ma zawsze pełne, smakoszek jeden, znalazłam propozycję domku dla niego, muszę jakos sprawdzić, jest to w OCHOJCU, dom, ogród, kojec zobaczymy, no i drugi daleko ale dość obiecujący, znacie jakieś cioteczki z okolic NASIELSKA ? do wizyty p a sprawdzamy wszystko, by znależć ten idealny/

Trzymamy kciuki za najlepszy na świecie domek dla Timonka :):):)

Posted

Siemianowicki cudowny dom odpadł z powodu poważnych klopotów w sąsiedztwie i pani która reflektowała na Timona, musiała zabrać psiaka sporego który nagle stracił dom, ale też rozpytuje, sprawdzamy dalej, może Ochojec dziś odpowie, szukamy kogos do sprawdzenis domku w NASIELSU, znacie kogoś?

Posted

Dziewczyny dostałam niedawno 2 zapytania o owczarki.

1 ) Moja znajoma z hoteliku do którego w razie wyjazdu zawożę psy zapytała czy nie mam namiarów na jakiegoś owczarka, bo jej znajomy ma gospodarstwo, miał owczarka w kojcu, ale niestety sąsiedzi obok zrobili imprezę z fajerwerkami i pies w jakiś sposób uciekł z kojca. Szukał go potem w lesie, pytał w niedalekim przytulisku, ale niestety. Przypuszcza, że mogli go zastrzelić myśliwi. Po tej stracie pytał w przytulisku czy nie mieliby dla niego jakiegoś owczarka, ale akurat nie było. Dlatego zapytał moją znajomą, tym bardziej że ona miała kiedyś hodowlę owczarków, a ona zadzwoniła do mnie z tym zapytaniem. Oprócz kojca pies biegałby po podwórzu po jego zamknięciu. Gdyby co to ja mogę zrobić wizytę przedadopcyjną, ale trzeba by uświadomic panu, że jak są takie sytuacje, jak burze, fajerwerki itp, to albo jakiś lek uspakajający dla psa, albo zabranie go do domu, żeby sytuacja się nie powtórzyła, bo nie wiadomo jacy rozrywkowi ci sąsiedzi mogą być. Gdyby ktoś mógł podrzucić mi jakiś wątek, to może następny pies znalazłby dom.

2) mam znajomą malarkę, która mieszka w domu jednorodzinnym z synami i 4 kotami ( to bardzo ważne), podwórko mają niewielkie, ale chcieliby też wilczurka ( psa lub suczkę), żeby syn mógł sobie z nią biegać, no i najwazniejsze - ponieważ w domu są koty, a pies miałby być w domu siłą rzeczy nie może atakować kotów. Gdyby ktoś mógł podesłać jakiś watek, to też może następny oneczek znalazłby dom. Też mogę pojechać na wizytę przedadopcyjną, bo to niedaleko mnie.

Ogólnie oba domy to okolice Wolsztyna i Nowego Tomyśla - zachodnia Wielkopolska