Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bambino']Dziewczyny dostałam niedawno 2 zapytania o owczarki.

1 ) Moja znajoma z hoteliku do którego w razie wyjazdu zawożę psy zapytała czy nie mam namiarów na jakiegoś owczarka, bo jej znajomy ma gospodarstwo, miał owczarka w kojcu, ale niestety sąsiedzi obok zrobili imprezę z fajerwerkami i pies w jakiś sposób uciekł z kojca. Szukał go potem w lesie, pytał w niedalekim przytulisku, ale niestety. Przypuszcza, że mogli go zastrzelić myśliwi. Po tej stracie pytał w przytulisku czy nie mieliby dla niego jakiegoś owczarka, ale akurat nie było. Dlatego zapytał moją znajomą, tym bardziej że ona miała kiedyś hodowlę owczarków, a ona zadzwoniła do mnie z tym zapytaniem. Oprócz kojca pies biegałby po podwórzu po jego zamknięciu. Gdyby co to ja mogę zrobić wizytę przedadopcyjną, ale trzeba by uświadomic panu, że jak są takie sytuacje, jak burze, fajerwerki itp, to albo jakiś lek uspakajający dla psa, albo zabranie go do domu, żeby sytuacja się nie powtórzyła, bo nie wiadomo jacy rozrywkowi ci sąsiedzi mogą być. Gdyby ktoś mógł podrzucić mi jakiś wątek, to może następny pies znalazłby dom.

2) mam znajomą malarkę, która mieszka w domu jednorodzinnym z synami i 4 kotami ( to bardzo ważne), podwórko mają niewielkie, ale chcieliby też wilczurka ( psa lub suczkę), żeby syn mógł sobie z nią biegać, no i najwazniejsze - ponieważ w domu są koty, a pies miałby być w domu siłą rzeczy nie może atakować kotów. Gdyby ktoś mógł podesłać jakiś watek, to też może następny oneczek znalazłby dom. Też mogę pojechać na wizytę przedadopcyjną, bo to niedaleko mnie.

Ogólnie oba domy to okolice Wolsztyna i Nowego Tomyśla - zachodnia Wielkopolska

zajrzyj prosze do Foxa.... swietny Onek

http://www.dogomania.pl/threads/206338-To-ja....Fox...szalony-akrobata...zbieram-deklaracje-na-dt...wci%C4%85%C5%BC-mi-brakuje-((-((

albo u Czarodziejki, u niej tez fajne Onki

http://www.dogomania.pl/threads/210315-Stary-ONek-Moris-pomoz-mu-uciec-przed-smiercia-uda%C5%82o-sie-juz-w-psim-hospicjum-!/page10

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uaktualnienie postu rozliczeniowego:
Zgodnie z dzisiejszą rozmową z p.Teresą Borcz - przelałam 770 zł na kotno p.Teresy - w tym 520 zł za Dt + 250 za lecznicę.
Jeżeli coś pomyliłam p. Tereso to prosze mnie poprawiać.
Chciałam też zapytać za jaki okres czasu są te 520 zł? Bo ostatnio przelewałam 500 zł i wywnioskowałam ( i tak napisałam w poście rozliczeniowym) ze to za sierpień i wrzesień 2011 a dobrze byłoby żeby na wątku był porządek - a w szczególności z finansami i w szczególności w stosunku do osób które pieniążki wpłacają, więc tak po prostu nieśmiało pytam...

PAŹDZIERNIK:
+10,00 Mamba1 (za X 2011)

Wydatki:
- 770,00 (na konto Teresy Borcz za dt oraz lecznice)

SALDO:
+ 924,09 zł

Posted

wielkie dzięki, będę odblokowana za dt na 1 miesiąc (pażdziernik) jest 250 zł, (mam nadzieję że ostatni, następny powinien być w domku stałym!!!)a 520 o ile dobrze podliczone rachunki za leczenie w klinice, leki i zastrzyki oraz wykonane badania , przedstawione na wątku,jeszcze rachunki za pierwszy etap leczenia ale tylko leki które okazały sie super skuteczne w krótkim czasie, no i rachunek kliniki za ostatni etap leczenia plus leczenie ozonem i leki , zaczęłam następna serie ozonem, zobaczymy jak tam finanse to zrobimy ulgowo oczywiście 2gą serie, świetnie działa

Mam nadzieję że więcej choróbsk już nie będzie,Timo jest cudny i spokojniejszy, dalej walczymy o ogon, jest wycałowany, wyprzytulany od nas wszystkich, zadziwiające jak pozwala się podgryzać szczeniaczkom, łazić po sobie, a mały uratowany czarnulek odrzucony przez mamę śpi w jego budzie wtulony w piękną sierść, Dzisiaj w czasie mojej wizyty dwa szczeniorki przekomarzały sie dosłownie na jego grzbiecie ale on wykazał odpowiednie do sytuacji zrozumienie, jest wspaniały!!Sąsiedzi pani JADZI ZAKOCHANI I PYTAJĄ, CHYBA GO NIE ODDACIE????

Jeśli kasa dojdzie jutro, natychmiast jadę zgodnie z obietnicą zawieżć do dt i sprawdzę rachunek lecznicy, znowu wymiziam naszego gwiazdora, to prawdziwa przyjemność!!

Posted

Taki piekny kawaler zauroczy kazdego .Naprawde z bidy zmienil sie w krolewicza a jak ma jeszcze taki wspanialy charakter to dodatkowy plus .Pies idealny .Tylko zeby ten ogonek sie mu dalo wyleczyc .Jak cioteczko Tereso bedziesz przy tuleniu Timusia to wytul i wycmokaj i od nas to cudo .

Posted

Timon jest nieznośny z tym ogonem, nie daje mu spokoju, jutro jadę zrobić mu dodatkowy opatrunek, zaklajstruję łobuza aż po szyję, ale pocieszeniem jest tylko to że można mu już dawacć nieco mniej tych tabletek uspakajajacych, szaleje dopiero 0 4 rano! on chyba powinien być w nocy spuszczany z kojca a my się boimy o niego, w dzień jest wolny a w nocy śpi w kojcu, nie wiem czy nie lepiej go zostawiać w ogrodzie, mąż pani JADZI tak lubi Timona że po kryjomy zabrał wełniany koc i ułożył Timona obok siebie w sypialni!!!!A to jest przecież olbrzym, JA TEZ BYM GO TRZYMAŁA OBOK SIEBIE MAJĄC WARUNKI, TO WIELKA PRZYJEMNOŚĆ PATRZEĆ NA NIEGO!!A PRZYTULAĆ JESZCZE WIĘKSZA! chyba docenił to jeden z szczeniakowej rodzinki, czarnulek po lecznicy, siedzi tylko u Timona, i albo po nim się tarza , wciągając w te harce jeszcze braciszka abo śpi wtulony w niego, evenement!

Sprawdzałam jeszcze jeden domek, jest niezły i kochający ale dopiero w budowie, i nie jest wskazane by tam pies był z gospodarzem tylko, bo co w razie jego nieobecności? Dom bedzie gotowy za jakiś czas i rodzina w całości go zasiedli, wtedy wrócimy do tematu, mamy zawsze onków pod dostatkiem, ale Timon ogromnie się spodobał!!

Posted

zawiozłam pani Jadzi kaske a Timowi zestaw leków, jade tam dziś sama zacząc sią tym ogonkiem zajmować może cos poczaruję, narazie się bardzo martwię bo lobuzowaniu psiak z ogonkiem nie ma końca, wymyśliłam nowy fortel może się uda? Dalej szukamy odpowiedniego domku, jak tylko kasa do mnie napłynie wpłacam, narazie wylozyłam na wet klinike i leki i pusto w kapsie, wstawie rachunki jak znajdę pomocnika sama nie umiem dalej!!

Pisałam juz chyba że ze szczeniakami koegzystuje wspaniale, na wszystko im pozwala ale kotów raczej nie lubi!!! MUSI IŚĆ DO DOMU BEZ KOTÓW!

Posted

nie byłam u Timona kilka dni, chyba od środy bo Guciolek mial problem z oskrzelami, i co gorsze zaraził się mój osobisty królewicz domowy i Foksik, to jakiś cholerny wirus i natyrałam się by ochronić resztę i zmiesć choróbsko natychmiast, udało się ale bałam się by nie zawlec Timowi i reszcie,za to przygotowałam finanse ( apteka i klinika) i szukam, kogoś do wstawienia jak najszybciej, zawiozłam Timolowi leki i tylko z żalem popatrzyłam z daleka by go nie zawieżć, bardzo już tęsknie i pojadę w niedzielę!! lecę na bazarek!

Posted

oto takie zapytanie dotarlo do mnie....
cyt.:

Pani z okolic Wałcza szuka psa samca tylko ON ,do kojca tz. w nocy w kojcu (ocieplana buda) w dzień duża ogrodzona działka po której by latał.
Ma nie być agresywny,ale odstraszać wyglądem i szczekaniem ,w domu jest 2 dzieci 6 i 13 lat i pies.

koniec cytatu
jakby co moge podac kontakt...

Posted

Gdzie Twój domek Timolku ???
Wszyscy zaciskamy kciuki :):):)
A ci państwo u których jest na DT nie zmienią zdania ?
Najlepiej byłoby chyba, gdyby mógł zostać u Nich