Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super przystojniak z Timolka kochanego :loveu:
Wybacz, że Cię ciotka DONnka ostatnio trochę zaniedbuje, ale tyle jest tych bid na dogo ...
Poza tym, dzięki opiece wspaniałej cioteczki Teresy Borcz jestem o Ciebie dziwnie spokojna ;)
Jeszcze tylko ten ogonek się zagoi i będziesz mógł szukać domku :):):)
Zgłaszam się na ochotnika do wykupienia Timolkowi pierwszego pakietu ogłoszeń :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja wczoraj bardzo wcześnie poprostu zamieniłam się w denata, i dzięki pomocy cioteczki Korespondentki i jej autu wróciłam do domu o jakieś 2, 3 godziny wcześniej, słowa wetki te decydujące były jak balsam na serce, po raz pierwszy ostatecznie potwierdzono że zagrożenie minęło, proces gojenia postępuje nareszcie prawidłowo czyli najprawdopodobniej ogon zostanie na miejscu, Nareszcie opadł ten mój ogromny stres, widmo obcięcia ogona mnie przestaje straszyć więc spokojnie i głęboko zasnęłam do póznego wieczora, wracają mi siły i ogromnie się cieszę, bo nikt nie chciał słuchać o leczeniu, byłam zdania że jest rana i problem , gdy obetniemy też będzie rana i problem, leczenie jednakowo trudne, a Timo jak Timo obu ranom jednakowo by dał rady, skoro leczyć jest szansa nawet przy ogromnym wysiłku to leczymy, przekonałam panie wetki, i nie ma zabiegu, a Timalski ma ogon, jeszcze trochę wytrzymamamy, lecę kupić zalecany miód manuka na następny etap leczenia, już można samą rankę smarować, co zapoczatkowała super wetka, goi się prawidłowo, udało się chyba tylko dlatego że od początku tak prowadziliśmy tę rankę by nie doszło do żadnej infekcji, była czysta stale i zaopatrzona najlepszymi środkami, brakło mi tylko pomysłu na uspokojenie gwiazdora, tabletki które dostał są super i to wykorzystamy we wszelkich innych ciężkich przypadkach, niech nauka nie idzie w las!

Posted

Dostawał Stres out, sprawdzę dziś jakiej firmy, bo musze lecieć po nową porcję miała nadejsc bo schrupalismy wszystkie z kliniki, brał po cztery tabletki dziennie

Bardzo się cieszę że na fotkach wyszedł dość wyrażny połysk sierści naszej gwiazdy, jest blyszcąca, gruba i jędrna, miło go głaskać , nie ma żadnych już wyłysień ani przerzedzeń, a delikatne kępki na bylych modzelach pokryją całosć lada moment/

Timo nawet nie będzie potrzebował doprowadzania do porządku jego manier, bo są cudne, to nie jest wychodzenie nam na głowe ale radośne powitania i wyrażenie jego uczuć do ludzia, chyba bardzo docenia to czego najprawdopodobniej nigdy nie zaznał /

Timo wspaniale rozumie wszelkie polecenia, wypowiadane spokojnie i raz wykonuje ze wspaniałym zrozumieniem natychmiast i bardzo spokojnie, naturalnie/ Pani Jadzia tez wspaniale poznaje o co prosi Timon podając cudna łapę czy trącaja ją pieknym nochalem !

MAMY JESZCZE JEDNEGO PSIEGO IDEAŁA!

Rachunki i paragony nie są może zbyt wyrazne jak pisze cioteczka Korespondentka, ale grunt że są a oryginały dla pewności poślę do skarbniczki, suma tu jest większa o 30,00 bo zapomniałam odłączyć kwit za jeden kołnierz na kwotę 30,00 zł , który sama kupiłam Timowi, więc o tyle sumę trzeba zmniejszyć/

Teraz pedze po przepisany miód manuka, na dobicie ogonkowej ranki!

Posted

Cioteczko Tereso - chyle czola Twoim poczynaniom ,bo naprawde tyle poswiecenia ,milosci i czasu ofiarujesz Timusiowi .A on pieknieje ..zdrowieje ...ku naszej uciesze .Wyczochraj prosze Timonkowe uszatka od kibicujacych ciotek ...

Posted

Cześć Timonku :-) cudowny psiaku :-)
Teresko jesteś naprawdę niesamowita pomagasz przecież nie tylko Jemu ale też i innym psiakom które mają poważne problemy.
Bardzo Ci za to dziękuję, a psiaki są Ci ogromnie wdzięczne za to wszystko.
Myślę że wszyscy się ze mną zgodzą że Terenia to wielki człowiek o ogromnym sercu :-)
Mam tylko jedną prośbę do Ciebie Tereniu dbaj też o siebie :)

Posted

DziĘki za miłe słowa, wiem że cioteczki doceniajĄ a psiaki dbają o mnie bo ta psia adrenalina trzyma mnie w formie i daje ogrom zadowolenia, przytuli się człowiek do takiego Tima i siły wracają, popatrzy na biegającego Dropsa i już ma siły na następnego, warto naprawdę!

Cioteczki czy już wiecie o konińskim Guciu? Straszna tragedia! Trzeba szukać pomocy

Posted

Modzele Timona były potworne, twarde, głęboko popękane i krwawiące, więc zmywałam je dokładnie wodą, nacierałam sporą ilością mydełka oliwkowo laurowego, damasceńskiego (Aleppo) zostawiałam na 15 minut robiąc np uszy a potem zmywałam ciepłą wodą z kroplami olejku z drzewa herbacianego, osuszone dokładnie pokrywane były bardzo często zwykłą maścia tranową na zmianę z olejem kokosowym z roztartymi kroplami tego herbacianego wymiennie z maścią na bazie huby brzozowej, Hubowit/ Zużyłam 3 tubki maści tranowej (PO 2 ZŁ SZTUKA ) i 2 Hubowitu, ( cena ok 20,00 zł za tubke sporą) z tym że hubowit , świetny lek szedł też na skórę zmienioną chorobą po bokach i na podbrzuszu) Rezultaty bezdyskusyjne, super, już są kępki kudełków na miejscu modzeli, szybko mam nadzieję się wyrówna sierść/[/QUOTE]

Posted

Cantadorra napisał(a):
Betka, dzięki wielkie. A gdzie się kupuje maść tranową i hubowit? W aptece?

Na pewno można to kupić w aptece zielarskiej, czy w takiej normalnej to nie wiem. Hubowit krem-balsam można też kupić przez internet.
Nadaje się do leczenia ran różnych, bardzo szybko są efekty. Na psach i na ludziach - wypróbowany niejednokrotnie ;)

Posted

Ciotki post rozliczeniowy uzupełniony na 1 str o nowe wpłaty.

Gdyby trzeba było za Tima robić jakieś przelewy za coś - to zawsze piszcie do mnie na pw. Nie zawsze mogę przeglądać wątek - a ostatnio to już w ogole mam zaległosci.