Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki, wpłaciłam, na razie tylko 20 zł, ale po wypłacie dorzucę więcej.
TIMO trzymam kciuki za ciebie!

ps. plus stała deklaracja 10 zł co miesiąc, począwszy od 1.09

Posted

witam, po przerwie.... Timo widze robi sie na gwiazdora filmowego i zdrowieje nam cudnie....
slyszalam , ze ma od niedawna za towarzyszke Pudlisie? jak im sie wspolne mieszkanie uklada?
chetnie zobaczlabym ta parke... da sie cos zrobic?

Posted

Kava napisał(a):
witam, po przerwie.... Timo widze robi sie na gwiazdora filmowego i zdrowieje nam cudnie....
slyszalam , ze ma od niedawna za towarzyszke Pudlisie? jak im sie wspolne mieszkanie uklada?
chetnie zobaczlabym ta parke... da sie cos zrobic?

moze ktos podjedzie zrobic foty?

Posted

Byłam u Timola i pudeleczki, robiłysmy mu nową kąpiel w trzech odsłonach (trzy dobre środki), ja ją nazywam rytualną bo to cały rytuał, już chyba będziemy to robić tylko raz, wszelkie paskudztwa, nawet te niewidzialne zniknęły, sierść zaczyna się robić miękka i puszysta a do tego błyszcząca, uszy w porządku, jeszcze może jedno zakrapianko na wszelki wypadek, oczy ślicznie czyste, modzele miękkie jak aksamit ale stel jeszcze wmasowujemy maść propolisową , tranową i olej kokosowy, nie dopuścimy do żadnych pęknięć/ Timo sporo przybrał na wadze ale trzeba jeszcze wiele/ Dostaje bardzo dobrze jeść , a ja dowożę na każda wizytę co sie da by tylko królewicz zjadł, pakujemy mu do przysmaków hmb, witaminy i suplementy, odżywianie nie stanowi już problemu, nowy kołnierz ochronny rozniósł jak i poprzedni i nie ma mocnych by go przed tym ustrzec, kaganiec skórkowy też się nie ostał, więc pani JADZIA KUPIŁA NASTĘPNY!!

teraz mamy nowa metodę, psiak spaceruje, potem je na potegę, potem dostaje wielkie gnatki wołowe ugotowane do podgryzienia, popije, popieszczony zostaje aż do znudzenia i ubrany w delikatny kaganiec, wtedy zasypia i ranka ma czas się podgoić, ma nareszczie inny, przyjazniejszy kolor, jasno rożowy czyli taki ja i powinien być przy gojeniu, oby się go tak jeszcze dało nieco poochraniać przed nim samym, zaraz pędzę po obiecaną maść kojącą i zapobiegąjąca swędzeniu przy gojeniu ran, jutro rano mu zawiożę z nowa porcją kostek i przysmaków

Opatrywanie tej maleńkiej rany wielkości 2 złotówki, to koszmar który się śni po nocach, on sobie nia daje ruszać ogona i musimy dokonywać cudów by go zająć, pani Jadzia zajmuje się podpieszczaniem z przodu trzymając go za cudowny łepek a ja etapami zajmuję się raną starając się to robić niezauważalnie, co nie zawsze się udaje, ale ma zawsze ranę oczyszczoną, zdezynfekowaną, przelaną roztworem olejku herbacianego, nasmarowaną maścią propolisową i pokrytą jak zwykle balsamem szostakowskiego, to trwa ponad godzinę do półtorej, ale byle by działało, nie mam już pomysłów i wymyślam środki nie śpiąc w nocy ze zmartwienia/ Nie jest łatwo z naszym Timo ale to pies cudowny/ Zrobiłam z trudem kilka fotek bo on przecież nie ustoi ani chwili, chyba ze trzy osoby potrzebne do seji zdjęciowej ( jedna do trzymania, druga od zabawiania trzecia od pstryknia dobrych ujęć) ale i to zrobimy w tym tygodniu, moje skromne fotki posłałam Klauduskowi do wstawienia ale pewno jest bardzo zajęta/

Mała pudeleczka jest prześliczna i bardzo spokojna, bez sprzeciwu poddaje się wszelkim zabiegom kosmetyczno zdrowotnym, uwielbia jeść najrozmaitsze przysmaki, ma taką lekko przydymioną sierść na biało, teraż narazie " przywołujemy" kudełki na bardzo niewielkich wyłysiałych po atopowym zapaleniu skóry "placykach" to wdzięczny do adpocji psiak zupełnie niekłopotliwy i spokojny, będzie brać udział a najbliższej sesji!

Teraz pędzę po maść!!

Posted

Dziekujemy pani Teresko za nowe wiadomosci .Prosze krolewicza wytlamsic i wymiziac od nas ciotek .Az serce rosnie ,gdy sie czyta ,ze w tak krotkim czasie juz jest taka duza poprawa .A ogonek tez sie pewnie zagoi ...jakby madrala tego nie ruszal ..ale kiedys przeciez musi sie zabliznic .Dziekujemy za tak troskliwa opieke i serdecznie pozdrawiamy pania i opiekunow Timcia .