Agushka Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Dziewczyny weźcie mi powiedzcie, że mam fioła bo zaczynam sama siebie poważnie o to podejrzewać. Od kilku godzin siedzę na allegro i oglądam małe ONki i latam po stronach hodowli:stupid: Mało mi jeszcze jednej wariatki w domu, drugiej na działce... Mój TZ twierdzi, że to dlatego, ze wiosna, że może mi się rozmnażać chce i z powodu braku chęci dzidziusiowych przerzuciłam się na szczeniaki. A ja siedzę i się rozczulam :loveu: Quote
miroszki Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Nie musisz sie martwic o podejrzenie u siebie jakiejs patologii, a sytuacja, ktora opisalas, jest zupelnie normalna (mam podobne stany, tylko ze wlasnie w stosunku do dzieci :p Albo ewentualnie do szczeniakow BC:roll: ) Byc moze Twoj ma racje, pomyslcie teraz, jak mozna rozwiazac te sytuacje!:p Pozdrawiam ;) P-s nie wiem co sie dzieje z klawiatura, polskie literz sie nie wpisuja, a zamiast z gdz naciskam jest y :-( ... Quote
Marta_Ares Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 jak ja jej dawno nie widzialam:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Agushka Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Miroszki co to , to nie. Dziecko sztuk jeden, płci męskiej posiadam od lat 13 i wystarczy :evil_lol::evil_lol: Co innego szczeniaczki :loveu::loveu: A klawiatura ci zgłupiała bo nacisnęłaś niepożądaną kombinację klawiszy i ci się język pozmieniał, Też tak czasem miewam.. A TZ właśnie wiezie nam świneczki hihi, tym razem dwie, żeby im nie było smutno :) Martuś, za rzadko zaglądasz, dlatego Tintuszka nie widzisz :) Quote
eria Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='Agushka']Dziewczyny weźcie mi powiedzcie, że mam fioła bo zaczynam sama siebie poważnie o to podejrzewać. Od kilku godzin siedzę na allegro i oglądam małe ONki i latam po stronach hodowli:stupid: Mało mi jeszcze jednej wariatki w domu, drugiej na działce... Mój TZ twierdzi, że to dlatego, ze wiosna, że może mi się rozmnażać chce i z powodu braku chęci dzidziusiowych przerzuciłam się na szczeniaki. A ja siedzę i się rozczulam :loveu: boszeeee Aga-naprawdę z Tobą źle!!!!!!!!!!!!! nie żebym nie przeglądała sznaucerzych stron kilka razy dziennie:shake: Quote
Agushka Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Właśnie przyjechały nasze nowe świneczki :loveu::loveu: Misiek już je ponazywał. Mieszkają z nami teraz Mela i Hela :evil_lol::evil_lol: Od razu wlazły do domku więc fotek prosiaczkowych na razie nie będzie za to będzie Tinowe powitanie :) Quote
eria Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Tina konieczne chce wleźć do świńskiego chlewika :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 hehe nic dziwnego ze do domku wlazly:evil_lol: chyba sie wystraszyly:evil_lol: :evil_lol: A jestem tu czesto, ale malo pisze... Quote
Usia Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 o chinszczyzna przyjechała ;) :evil_lol: :evil_lol: tylko gdzie surówka ?? Quote
eria Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Usia napisał(a): o chinszczyzna przyjechała ;) :evil_lol: :evil_lol: tylko gdzie surówka ?? NIE WIDZISZ SURÓWKI:crazyeye: :crazyeye: takie dłuugie zielone glony po prawej stronie pojemnika z chińszczyzną :evil_lol: Quote
Agushka Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 O niedobre ciotki! Z naszych prosiaczków potrawkę dla Tiniaka robicie a feeee :mad: a ja specjalnie pojechałam na wieś po zdjęcia. Aż mi się nie chciało wracać tak dziś fajnie. Zaraz zobaczę, co się nadaje i wrzucę :) Quote
eria Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 czekam!!!!!!! u Was fajnie a u nas własnie leje a ja musze na spacer bo Kreon nie daje spokoju :angryy: Quote
Rinuś Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='Agushka']Właśnie przyjechały nasze nowe świneczki :loveu::loveu: Misiek już je ponazywał. Mieszkają z nami teraz Mela i Hela :evil_lol::evil_lol: Od razu wlazły do domku więc fotek prosiaczkowych na razie nie będzie za to będzie Tinowe powitanie :) chyba ktos tutaj chcial zjesc kogos:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: danow mnie ine bylo tutaj :( witaj:*:*:*:* Quote
Agushka Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 To prosze bardzo - moje panienki c.d.n. może wieczorem... Quote
Usia Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 O rany nowe fotki i ty nic nie mówisz :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: nie ma wieczorem teraz chcemy :diabloti: ale spojrzenie :crazyeye: i te oczy Agus wybacz ale ja musze to powiedziec. Ja jakoś sama nie przepadam za owczarzami, bo jakos nie miałam okazji poznać fajnych owczarków.Po za tym kieruje sie stereotypem ze one głupie sa i ja same takie spotkałam.A jak jest z Twoimi ?? Bo jesli chodzi o wyglad to tak jak pies: uszy i oczy ma, ogon, łapy x4 czyli nic nowego.Ale jakos nie dawno widziałam takiego który mi sie strasznie podobał i miał taka ładną linie, pysk wysoko zad za to nisko- jak by kucał .Taka ładna nie stroma "górka" Twoje tez tak maja ?? Jesli Cie uraziłam to przepraszam ale musiałam to powiedziec Quote
Agushka Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 Ula w żadnym razie mnie nie uraziłaś. To stereotyp, ONki jak każda rasa mają swoje humory. Rzeczywiście często zdarzają się nerwowe, lękliwe i mało przyjemne dla innych psów ONy. Za dużo ludzi swojego czasu chciało mieć te psy i niestety - hodowanie psów wyłącznie dla wyglądu nie zwracając uwagi na psychikę zrobiło swoje. Ja kocham ONy. To moja ulubiona od zawsze rasa. Podoba mi się wiele innych ale jak przyjdzie co do czego, zawsze ONek wygrywa w moim rankingu :) Co do mojej Tiny.. jest cholernie lękliwa, boi się wszystkiego, natomiast jeśli chodzi o zachowanie w stosunku do innych psów to anioł. Z sukami bywa różnie. Zazwyczaj jest OK ale zdarzają jej się wyskoki, rzadko bo rzadko, ale jednak. Jest za to najmądrzejszym psem jakiego miałam, wszystko chwyta w lot, nigdy nie miałam problemów z posłuszeństwem. Uwierz mi Ula, ja jej nie wołam na spacerach, ja mówię zwykłym tonem "Tina wróć" i ona żeby nie wiadomo co było ciekawego, natychmiast jest przy nodze. No ale Tina nie jest rodowodową ONką.. nie mogę mówić o rasie praktycznie nie mając jej przedstawiciela.. Quote
eria Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Ale piękne zdjęcia dzisiaj :evil_lol: może to wrednie zabrzmi ale takie by mogły zawsze być :evil_lol: :evil_lol: nic poucinanego :evil_lol: :evil_lol: pięknie panny powychodziły. ja mam podobną opinię o owczarkach i ich właścicielach jak Usia piękna: Quote
Agushka Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 hihi Ania ale czy Ty zwróciłaś uwagę że one na wszystkich leżą, nie było trudno im zrobić zdjęcia skoro się nie ruszały :evil_lol::evil_lol: Quote
eria Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 hehe no i pięknie że leżą - bo się nie ruszają i są ładne zdjęcia (do przyszłego banerka jak ten Ci się znudzi-jak znalazł!!) Quote
Usia Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Agus Ula w żadnym razie mnie nie uraziłaś. To stereotyp, ONki jak każda rasa mają swoje humory. Rzeczywiście często zdarzają się nerwowe, lękliwe i mało przyjemne dla innych psów ONy. Za dużo ludzi swojego czasu chciało mieć te psy i niestety - hodowanie psów wyłącznie dla wyglądu nie zwracając uwagi na psychikę zrobiło swoje. To sie ciesze ze nie uraziłam poprostu chciałam powiedziec swoje zdanie.Fakt ze moda na spy jest bardzo szkodliwa i dla danej rasy i dla wielbicieli (prawdziwych) Tak np. było z dalmatynczykami, po filmie 101 dalmatynczyków, rasa stała sie bardziej popularna i prawie co 2-3 osoba miała kropka.A mało osób wie ze te psy nie sa wcale tak łagodne, ze potrzebuja naprawde duzo ruchu, ze maja instykt łowny, ze swietnie sprawuja sie przy koniu.Ale przecież jak sa małe szczeniaczki to nikt sie nie zastanawia tylko bierze a potem sie dziwic ze tak duzo psów jest w schronie lub sa tak wychowane a nie inaczej.Ja nie znajduje innego okreslenia na osoby które biorą psa (nie znajac rasy) jak tylko debile.Tak samo było z Onkami kazdy którego spotkałam albo sie rzucał na psa albo na ludzi albo nie pasowało pieskowi bo był rower, albo głupio biegał za piłeczką, zawsze coś nigdy nie było On-ka którego mozna było pogłaskać na spokojnie, popiescić stad moje poglady.:roll: PS: Agus ja bym uwazała bo Eria to coś tu dobitnie sugeruje;) Quote
Agushka Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 Moda na psy to coś najgorszego, co się może darzyć danej rasie. Teraz zdaję się, jest na goldeny i labradory i huskie. Kiedy mieszkałam w Wawie to wieczorami spotykaliśmy się w parku ze sporą grupką właścicieli dużych psów. ONy były dwa, moja Tina i jeszcze jeden pies, którego właścicielka w ogóle nie spuszczała ze smyczy. Wcale jej nie słuchał. Myślę, że szkolenie zrobiłoby swoje ale o tym to ta pani nie pomyślała. A to był piękny, rodowodowy ON. Szkoda było patrzeć, jak się męczy dzień w dzień robiąc kilka kółek na smyczy, pańcia miała za swoje bo tak okropnie ciągnął że ledwo się na nogach trzymała. Nie był agresywny tylko po prostu głuchy na jej wrzaski :evil_lol::evil_lol: Za to huskich mieliśmy 4 i dwa mamuty. Ten najmniejszy szczeniak Kajtek to był dopiero numer. Pani go sobie kupiła bo pasował jej do obicia mebli (ja tu nie żartuję, naprawdę tak powiedziała). Nadziana, nabzdyczona babsko która w domu miała nianię, gosposię i kierowcę. Czasem ta gosposia wyprowadzała małego Kubę i przy niej był zupełnie inny a przy tej ehh pożal się boże właścicielce... spierniczał gdzie pieprz rośnie, za każdym razem, kiedy go puściła ze smyczy. Darła się, ze było ją pewnie słychać w całym Śródmieściu. Pytaliśmy ją, czemu kupiła sobie psa który nie nadaje się jako ozdoba na kanapę. Ona kocha psy z takimi oczami, widziała jakieś tam filmy i to tyle jeśli chodzi o znajomość rasy. I trafiają te inteligentne psy do takich bździągiew, siedzą całymi dniami w domu nudząc się niezmiernie a potem jest płacz, że gryzą, niszczą, że linieją ehhh modo, modo.. może byś tak psy omijała... AAA Eriaczku czy Ty może chcesz mi zrobić nowy banerek?:evil_lol::evil_lol: Quote
Usia Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 wszystkiego najlepszego ;) ;) ;) zeby kazdy kochał On-ki tak jak ty :p Quote
Agushka Posted March 8, 2007 Author Posted March 8, 2007 Dziękuję ślicznie Ula :buzi: A jak się tak zrobiło kwiatowo, to Wam pokażę, co mi zakwitło Quote
Recommended Posts