Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć moje kochane Cioteczki :) ale ja się za Wami stęskniłam. Przeokropniaście normalnie. Właśnie weszłam do domu i biegusiem lecę się z Wami witać.
Zaległości pewnie mam niesamowite ale powolutku ponadrabiam :)

Posted

Będzie i relacja i fotki też ale to już jutro bo dziś już nie mam siły. Biegam po Waszych galeriach i usiłuję nadrobić zaległości ale powoli zdaję sobie sprawę, że to zajęcie na cały dzień a nie na jeden wieczór :) Z drugiej strony już dawno nie miałam okazji zobaczyć tylu nowych fotek naraz :)

Posted

Muszę zmienić tytuł galerii bo Shila zostaje u nas i teraz to będzie też jej film :)
Powiem Wam, że trafiła do nas w dobrym momencie bo właśnie w tym tygodniu stwierdziłam, że ma cieczkę. Wogóle nie chcę myśleć, co by było, gdyby ona się teraz błąkała:cool3:
Ale chyba przez tę cieczkę mam straszny problem, żeby nad nią zapanować, wogóle nie słucha :( i na dodatek Tina ją strasznie terroryzuje, nie wiem już, co z nią robić. Tintuch jest tak zazdrosny że byle pogłaskanie Shili kończy się atakiem i muszę bardzo uważać, żeby za bardzo nie okazywać młodej czułości. Dziś przyjechał mój wujek z żoną i zaczęli się strasznie zachwycać i miziać Shilę a Tina dostała takiej paranoi że rzuciła się na nią jak wariatka, Tacie trudno ją bylo odwołać a mnie nie bylo w pobliżu:(
Z drugiej strony zazwyczaj jest w porządku, bawią się, ganiają jak szalone, przewracają, zgodnie obszczekują wszystko, co się rusza tylko czasem Tina ma te odbicia nieziemskie:angryy:
Nigdy nie miałam problemów z Tiną, nie rzucała się na psy i nigdy nie wykazywała cienia agresji a teraz w stosunku do Shili jest tak wredna, że mi ręce opadają. Ja rozumiem, że one sobie ustalają hierarchię ale szkoda mi młodej bo ona jest taka ufna i chodzi za Tiną jak cień i zawsze jej ulega a ta głupia wariatka tak się nad nią znęca :angryy: Ehh wyżaliłam się, może mi coś poradzicie bo ja już sama nie wiem, co z tym robić..

Posted

Agus,po pierwsze super ze juz jestes i czekam z niecierpliwoscia na foteczki :p A do do Tiny to ci tylko napisze ze Lala jest raczej ok z innymi psami jednak jesli wyczuje ze jakas suczka ma cieczke to to wszystko zmienia :cool1: Wiec moze Tinie przejdzie zaraz jak tylko Shili sie cieczka skonczy :roll: Mam taka nadzieje :p

Posted

czesc kochana:multi:

nio mysle ze kamila ma duzo racji, poczekaj az sie mlodej cieczka skonczy, i wtedy zacznij sie martwic. a narazie nieokazuj przy tinie wiekszego zainteresowania shili:p

PS

tesknilam jak cholera....

Posted

chyba się musza dotrzeć, zresztą nie wiadomo czy jak mloda nie poczuje się pewniej nie zacznie się stawiać. Narazie Tina próbuje jej pokazać że nic do gadania nie ma a pańciowie są tylko jej. Ja np głaszcze na dwie rece, bo jak głaszczę tylko brendę to Tygra przylatuje i odpycha staruszkę lub niby w zabawie podgryza - lekko ale natarczywie aż starsza odejdzie. Nie ma agresji ale hierarchia jest. U Ciebie gorzej bo obie w sile wieku więc i chęć dominacji większa (poważniejsza konkurencja). U mojej szwagierki jest podobny układ - dominująca sunia (ONek) pierwsza w domu i sunia ze schronu (nieduży kundelek). Pierw kłotnie a właściwie znęcanie się większej. Obesnie dogadały się, jedna rządzi druga słucha, nie ma już sprzeczek. I głaskać już można obie bez stresu. Po prostu się przyzwyczaiły. Ja zawsze prawie miałąm 2 psy lub psa i kota i zawsze początki były nieco skąplikowane. Bedzie dobrze

Guest Kamcia_14
Posted

[B][I]Witaj Agush :loveu: Przeczytałam twój ostatni post i szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia co mogłabym ci doradzić ... [/I][/B]
[B][I]Myśle że Tinka przezwyczai się do tego że w JEJ domu jest jeszcze jedna suczka i ona również potrzebuje miłości ... [/I][/B]