Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kamila-dog']Agus,po pierwsze super ze juz jestes i czekam z niecierpliwoscia na foteczki :p A do do Tiny to ci tylko napisze ze Lala jest raczej ok z innymi psami jednak jesli wyczuje ze jakas suczka ma cieczke to to wszystko zmienia :cool1: Wiec moze Tinie przejdzie zaraz jak tylko Shili sie cieczka skonczy :roll: Mam taka nadzieje :p

[quote name='furciaczek']czesc kochana:multi:

nio mysle ze kamila ma duzo racji, poczekaj az sie mlodej cieczka skonczy, i wtedy zacznij sie martwic. a narazie nieokazuj przy tinie wiekszego zainteresowania shili:p

PS

tesknilam jak cholera....

Oj kochane, też mam nadzieję, że to przez tę cieczkę. Mam jeszcze taką teorię, że nie przez cieczkę Shili tylko przez to, że Tinie się za chwilę zacznie a ona przed tym ma regularny zespół napięcia :evil_lol:

PS
Gosieńko, ty nawet nie wiesz, jak ja się stęskniłam. Normalnie aż mi się dziób śmieje że Cię widzę.

[quote name='tygra']chyba się musza dotrzeć, zresztą nie wiadomo czy jak mloda nie poczuje się pewniej nie zacznie się stawiać. Narazie Tina próbuje jej pokazać że nic do gadania nie ma a pańciowie są tylko jej. Ja np głaszcze na dwie rece, bo jak głaszczę tylko brendę to Tygra przylatuje i odpycha staruszkę lub niby w zabawie podgryza - lekko ale natarczywie aż starsza odejdzie. Nie ma agresji ale hierarchia jest. U Ciebie gorzej bo obie w sile wieku więc i chęć dominacji większa (poważniejsza konkurencja). U mojej szwagierki jest podobny układ - dominująca sunia (ONek) pierwsza w domu i sunia ze schronu (nieduży kundelek). Pierw kłotnie a właściwie znęcanie się większej. Obesnie dogadały się, jedna rządzi druga słucha, nie ma już sprzeczek. I głaskać już można obie bez stresu. Po prostu się przyzwyczaiły. Ja zawsze prawie miałąm 2 psy lub psa i kota i zawsze początki były nieco skąplikowane. Bedzie dobrze

Beatko dziekuję za pocieszenie. Właśnie się martwię, co będzie, jak Shila zacznie się stawiać. Jatka normalnie.. Tina jest drobniejsza i zwinniejsza od młodej, Shila za to jest sporo większa i samą masą może powalić taką kruszynkę jak Tina. Ona jak biegnie, to jak czołg normalnie.
Próbuję głaskać obie naraz ale to troszkę trudne bo Tina wpycha się pomiędzy mnie i Shilę i nie daje jej wogóle dotknąć. Nie chcę się na nią wydzierać bo to napewno nie poprawi relacji pomiędzy nimi. Tylko w momencie poważnego starcia staram się reagować bo młoda już miała skaleczony nos :( Mam nadzieję, że w końcu się dotrą i Tina nie będzie tak zazdrosna bo mizianie Shili to jak mizianie czegoś tak mięciutkiego i aksamitnego, że trudno sobie tego odmówić :) A z drugiej strony Tina patrzy na mnie z takim wyrzutem, że aż mi się serce kroi. Oszaleję z tymi wariatkami i tyle. Za to Piniek jest teraz jak kogut w stadzie kur. Najbardziej szczęśliwy pies jakiego widziałam. Mały dupek a chodzi dumny jak paw. A niech no tylko się pokaże jakiś pies za płotem. Jejku pęknąć można ze śmiechu co ten mały mopik wyprawia. Drze japę jak obłąkany, warczy, jeży się, aż podskakuje ze złości i koniecznie musi wygonić obcego amanta od swoich panieniek :)

[quote name='Kamcia_14']Witaj Agush :loveu: Przeczytałam twój ostatni post i szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia co mogłabym ci doradzić ...
Myśle że Tinka przezwyczai się do tego że w JEJ domu jest jeszcze jedna suczka i ona również potrzebuje miłości ...

[quote name='Guffi']Cześć!
Oj, takie nieprzyjemne informacje:shake: . Nie przejmuj się, z czasem przejdzie;).

Dzięki kochane :) Tez mam nadzieję, że będzie w porządku.

[quote name='kamila-dog']Czesc Agus :multi: Ty jeszcze spisz? :mad: Ja zaraz lece do pracy ale jak wroce to chce tu widziec duuuuuuuuuzo foteczek :p

[quote name='eria']czekam na foty!!!!!!!
dobrze ze wróciłaś!!!!!

[quote name='Marta_Ares']Agus czekamy na fotki....

Fotki będą za godzinkę, jestem w trakcie wrzucania ich w czeluście netu :)

Posted

Aguś mam nadzieje że suki się dogadają. w końcu to kobiety :D
Przedwwczyskim strasznie sie ciesze że Shila bedzie miała u Was domek :) i nie musi sie błakać :)
Kurde no ale fajnie że już jesteś :bigcool:

Posted

Asiu a ciachnę obie a jakże. Tina nawet miała już termin ale wtedy właśnie ktoś ją wrednie podtruł i potem jakoś tak zeszło :oops: ale napewo po tej cieczce i po okresie karencji pocieczkowej sterylka będzie.

Shila jest na działce ale musze ją przywieźć po cieczce do Mińska na dodatkowe szczepienia. Na razie miała tylko wściekliznę, z resztą kazano nam poczekać.
Chyba po prostu zawiozę jedną a przywiozę drugą, dwie w jednym mieszkaniu w czasie, kiedy Tina będzie miała cieczkę to chyba będzie masakra. Zresztą Tina i tak na czas cieczki pojedzie na działkę bo tutaj pęta się tyle psów, że boję się, że nie będe miała jak z nią wyjść na normalny spacer.

No to czas na fotki (okazuje się, że przez tą wredną pogodę wcale nei mam ich za wiele i będę dzielić)

Posted

Asiu jest większa i masywniejsza. Spójrz na tę fotkę

Eriaczku (jejku możesz mi powiedzieć, jak masz na imię bo ja chyba jakiś osioł jestem i nie dopatrzyłam u Ciebie) dziekuję za komplementy w imieniu Shili :)

Posted

Agushka napisał(a):

Eriaczku (jejku możesz mi powiedzieć, jak masz na imię bo ja chyba jakiś osioł jestem i nie dopatrzyłam u Ciebie) dziekuję za komplementy w imieniu Shili :)

a ja swojego imienia za specjalnie to nie lubię - Ania ;)

Posted

Tiiiinuuuuussssiiiiiaaa :multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Ssssshhhhhiiiillllluuusssiiaaa :loveu::loveu::loveu::loveu:

Booooooosssskkiiiiiieeeeeeeeee są:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Guffi']W niedziele:crazyeye: ?

No czasem trzeba :cool1:

Tu widac jaka Shila jest wielka :p

Aga-bedzie dobrze,dziewczynki sie dogadaja.Jak napisalas ze Tinie sie cieczka zbliza to ja juz sie wogole nie dziwie :shake: ze poki co jest jak jest.

Posted

Po jednej fotce dla każdego komentującego poprzednie :) Coś nam ostatnio galeria stanęła i stoi, ale my się nie zrażamy i cieszymy się, że nas odwiedzacie:loveu:

Posted

Agushka napisał(a):
Po jednej fotce dla każdego komentującego poprzednie :) Coś nam ostatnio galeria stanęła i stoi, ale my się nie zrażamy i cieszymy się, że nas odwiedzacie:loveu:

No mam nadzieję, bo JA JESTEM REGULARNIE i nie należy tego lekceważyć:diabloti: :mad: .

Posted

Agushka napisał(a):
Karolinko dlatego też dostałaś fotkę :) Jutro wstawię więcej a dziś po prostu fotosik doprowadził mnie do zielonej gorączki dlatego były dwie.

To przecież jest też imageshack-o wiele szybszy, lepszy i ZAZWYCZAJ nie protestuje. Nie polecam photobucketa, ponieważ często zdjęcia się nie wyświetlają.